Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / nádor na mléčné žláze
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2010 15:25 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Fifi
Všimla jsem si. Dneska už jí dám jen hovězí.
Článek jsem četla tak na přeskáčku. Nějak se na to vůbec nemůžu soustředit a bolí mě oči z toho neustálého čučení do PC.
Vůbec se v tom trošku ztrácím, protože dieta mě osobně nikdy žádná nezajímala kromě té, co mi kdysi dal doktor a tam bylo psáno jen to, co mám a co nemám jíst, žádné nutriční hodnoty a kcal atd., protože o váhu nešlo.
Potřebovala bych asi tak toto: kilo hovězího, lžíci rybího tuku, kilo .... čehosi. Prostě recept. Uhlohydráty jsou ve všech přílohách, nejen v rýži, takže vlastně nesmí v tomto směru nic.

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2010 15:38
- Nahlásit

Vlčáčková
Sadlo melo tez nadora na mlecny zlaze. Nejdriv jen jak spendlicek, pak to zmizlo, pak se to ukazalo, zmizlo.. a pak to narostlo. Nechtela sem do ni hrabat, ma svuj vek a x ortopedickych operaci za sebou - ale kdyz to rychle vyrostlo a navic ji to zacalo bolet na dotek, slo to ven.

Histolku sem nenechavala udelat. A pak prisla uzavrena pyometra, tam to bylo o chlup. Ted je relativne v pohode, nezkoumam ji, nenechavam do ni uz dloubat. Dej se vule bozi, nahmatla jsem dalsi boulicku na mlecny liste, dalsi po tele - ale dalsi operace by pro ni znamenala obrovskou zatez na ledviny, jatra skrz narkozu, nejisty vysledek.
Takze je babka na syrovy strave (ruzny druhy masa), dotace listovy zeleniny a dalsich druhu, sama se pase na tom, co ji venku chutna. Ryzi a testoviny nedostava, ac mladoskam ji tu a tam uvarim. Max vlocky nespareny obcas. A pupalku dvouletou. A dokud bude takto v pohode, muze se provegetit s gaucingem jeste par mesicu, mozna rok? Dokud ji nerupnou zada nebo haksny.
Takze zkus krom hoveziho i jiny druhy masa, pupalku nebo oleje s omega3, bez ryze a testovin. Ale sama znas fenku nejlip, poznas, az ji bude opravdu ouvej.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2010 15:53
- Nahlásit

Fifi
Ano, taky se najednou objevily bouličky na různých částech těla. Jen na té liště ne. Tam není nic, jen jeden nádor a zvenku není skoro vůbec vidět. Dá se více méně jen nahmatat.
Já vím určitě, že to je zhoubný nádor. Tzn, že bych jí měla dávat to maso jen v syrovém stavu? Zeleninu žrát nebude, to jsem si jistá. Ledaže bych zkusila jí to namixovat do toho syrového masa. Ta pupalka je jako nějaký olejíček, kapky nebo něco?

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2010 16:01 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Vlčáčková
Tzn, že bych jí měla dávat to maso jen v syrovém stavu?
Tak ja tak krmim uz par let, je na to zvykla. Nevim, zda hovezi varis, nebo davas syrovy - proste se drz svyho, aby nemela zbytecny prujem. Sadlo zvlada aj syrovy lopatky praseci jednou tydne, normal kureci masity skelety, drzky zeleny, rybu, hovezinu..
Ledaže bych zkusila jí to namixovat do toho syrového masa.
Proc to nezkusit? Prinejmensim..
Ta pupalka je jako nějaký olejíček, kapky nebo něco?
Ja mam tobolky - koupis v kazdy lekarne pro lidi.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2010 16:10 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Fifi
My jsme zvyklé na granulky. Ale masem nepohrdne určitě. Měla jsem dojem, že syrové maso je lepší než vařené - z důvodu účinku. Tahle ho syrové sežere. Ta druhá by to vyflusla a chtěla by jen vařené.
Ani nemám dávkování jen masa. Má 22 kg, kolik toho hovězího bych měla dát? Sežere samozřejmě klidně 3 kila, to jsem si jistá. My máme nadávkované granule, ale stejné množství masa jako granulí se mi zdá jako blbost. Ne?
V tobolkách teď máme Ovosan a hlívu ústřičnou od GS. A kombinovat s dalšími mi nedoporučili v lékárně, aby to prý zase moc nezatěžovalo organismus.
V úterý jdu k veterináři. Zeptám se ho na tu výživu a ty doplňky stravy. Ten ze mě asi dostane infarkt, až na něj vytáhnu ten Ovosan!
Máš nějakej nápad, co bych s ním ještě mohla probrat?

K těm skeletům apod. - nedávám psiskům vůbec žádné kosti.

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2010 16:22
- Nahlásit

Vlčáčková
Má 22 kg, kolik toho hovězího bych měla dát?
Tak zalezi, jak ti pri nemoci zere, kazdopadne bych ji to rozdelila do dvou - tri davek denne. A kolik masa - to je indivindi, 20 kg fenule moje muze sdlabnout treba pul kila masa denne a neztloustne, vybeha a spali to. Se ridim svym selskym rozumem, musis to ozkouset. Ty tvy muze stacit treba 200- 300- 400 g masa, nebo taky nebude dozrana - fakt nevim. A opravdu ji zarad i dalsi druhy masa, ne jen hovezinu libovou.
Zeptám se ho na tu výživu a ty doplňky stravy. Ten ze mě asi dostane infarkt, až na něj vytáhnu ten Ovosan!
treba ne, kdyz my resili u psa osteosarkom, tak vsechny pripravky pes zral s posvecenim veta a ten nam navic i akupunkturu doporucil. Neni vet, jako vet.
co bych s ním ještě mohla probrat?
Prubezne delat sono fenuli, sledovat metastaze pripadny, nekuchat do ni, uzivat si kazdyho dne. Co z veta vic vytahnout nevim. Interakce tech podpurnych prostredku jiste konzultovat, pokud na to bude mit kapacitu v hlave a rozumi tomu. A jinak bych po mailu kontaktovala jeste MVDr Štourace, jeho vet poradna je proflaknuta a muze poradit dalsi veci. http://www.deutsche-dogge.cz/bonoda/poradna.html

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2010 16:31
- Nahlásit

Fifi
Tak zalezi, jak ti pri nemoci zere
Ta žere jak protržená. S chutí. A kdykoliv. A mističku si hlídá před Vlčáčkem, a úspěšně - na rozdíl od zdravé Astřičky, které Vlčoun žrádlo z misky šlohnul.
Takže páru zatím má, i když jen tak nárazově.

Můj vet. je takový vědec. Vytáhne z rukávu kdejakou studii z Evropy a Ameriky a porovnává výsledky. Ukázala jsem mu homeopatika, která mám od MVDr. Mullerové. Sice jim nevěřím, ale došla jsem si pro ně. Co kdyby náhodou. Tak k tomu měl vztah - nepomůže, ale neuškodí.

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2010 18:10
- Nahlásit

Vlčáčková
My jsme zvyklé na granulky. Ale masem nepohrdne určitě.
Vsak existuji i konzervy a granule - viz clanek. Ale tem ja moc neverim, pes s osteosarkomem mel po spesl konzervickach Hills prujem, lip mu sedelo maso - on ho zral varene, nebyl na syrovy zvyknuty. Zadny prilohy k tomu nezral, vystacil si s masem a rozmasakrovanou zeleninou, dokud mel chut zrat. Verim, ze i ta spravna strava v jeho diagnoze mu nejaky ten tyden pridala do plusu.
A Sadlo se kutali taky spokojene, vim, ze az ji bude hodne ouvej, tak ji dopreju klidne treba pecenej bucek, zemlovku, nebo deset deset rohliku s pastikou, at si uzije tech par poslednich dnu. Ale zatim pro to neni duvod, dopravat ji nezdravou, rust nadoru podporujici stravu. A myslim, ze pokud ty mas stejny pocit s fenulou, tak proste ji davej maso nebo najed na jinou spesl dijetu.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2010 18:17
- Nahlásit

Fifi
Hele, ještě jsem našla tohle: http://diskuse.abecedazdravi.cz/zdravotni-potize-n emoci/artemisinin-vs-rakovina

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2010 19:16
- Nahlásit

Vlčáčková
Ja si to pamatuju odsud ale neporadim, neznam, nemam ozkouseno. A tonouci se stebla chyta, vim, ale ve veku 13,5 let fenule nemuzes cekat zazraky. Myslim ve smyslu vyleceni a nejakyho elixiru zivota. Co jsem ti psala vyse byly jen rady, jak oddalit ten hnusnej den (kdy ji nechas odejit s pomoci coby osobnost a ne na praskach zavislou trosku) o nejakou chvili, tyden, mesic, rok/y? - je to indivindi, bohuzel.
Sadlu bylo deset a i to je na jeji plemeno rtw uctyhodny vek. Nejakych 13 let zustava nasim zboznym pranim.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2010 20:21
- Nahlásit

kamarád mám 16ti letou čivavu, před rokem a půl jí našel 2 boule na mléčné žláze, veterinář řekl, že by do toho nerejpal, čubina žije spokojeně, bolesti asi nemá, je vitálnmí a boule se zvětšují jen velmi velmi pomalu, ale kydby něco tak by jí radek řezat nenechal

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2010 20:53
- Nahlásit

kejtlin
Možná je to jiný nádor. Tenhle je ale na 100 % zhoubný a s velmi rychlým dělením. Kamarád má štěstí. Moji čubinku to bolí, protože to má zanícené. Vet. říkal, že to tak rychle roste, že nekrotizuje sám sebe a z té nekrotické tkáně vzniká ten zánět. Léčit ATB se to nedá, nejsou tam bakterie, takže by to nezabralo.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2010 20:56
- Nahlásit

Fifi
No, vidíš. Mě se zdá 13,5 málo, Tobě 10 a některým pesan umře třeba v 5 letech. Všechno je jen otázka porovnání. Můžeme být rádi za těch 10 či 13,5.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2010 21:05
- Nahlásit

Vlčáčková
tak to je jasný, ája to má asi nezhoubný

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 12:15
- Nahlásit

Fifi
Začala se mi ráno počůrávat. A udělá malilinkatou loužičku i třeba hned po vyvenčení. Stává se vám to taky? Je fakt, že víc pije. A dávám jí to syrové maso, Ovosan, hlívu ústřičkou a ten prášek na bolesti.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2010 14:56
- Nahlásit

No, tak oživuju téma, protože nádor se nám zmenšil. Je to vůbec možný? Už ho skoro nenahmatám, protože je sice asi stále stejně dlouhý cca 3,5 cm a stejně široký cca 2 cm, ale splasknul natolik, že při přejetí rukou už téměř není znatelný!!!

Před chvílí jsem ze struku vymačkala "vodičku" a asi bych mohla mačkat i dál, ale radši jsem toho nechala. Vodička byla nejdřiv tmavší, pak světlounká skoro žlutá, ale zakalená, a nakonec byla tmavě hnědá - skoro bych řekla, že se do toho pak už přimíchala krev.

Psisko na to celkem nic neříkalo. Ne, že by byla nadšená, ale netvářila se, že by jí to nějak bolelo.

Nemohla tam mít mlíko, které se zanítilo? Co mi tedy nesedí je to, že tam vet. našel rakovinné buňky dokonce ve shlucích a klasifikoval to na hodně agresivní nádor. A on se nám nějak vytrácí?!?!?! Jsem z toho zmatená.

Měl někdo nějaký podobný zvrat v projevu nádoru?

Fifi
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2010 15:13
- Nahlásit

Vlčáčková
Začala se mi ráno počůrávat. A udělá malilinkatou loužičku i třeba hned po vyvenčení.
Ze by pokastracni inkontinence? Docela bezny jev, jen o nem moc vetu radsi pred zakrokem nemluvi. Nebo nebyla nastydla? - jak ste na tom s curanim ted?
Vodička byla nejdřiv tmavší, pak světlounká skoro žlutá, ale zakalená, a nakonec byla tmavě hnědá - skoro bych řekla, že se do toho pak už přimíchala krev.
Ja bych to vymackala, co pujde. Je mozny, ze mela jen zanet v cecku, cystu tam nejakou - zabraly antb a dalsi, cos ji davala. Samozrejme pak cecik necim vydezinfikovat - a jen dobre, ze ji to splasklo.
Co mi tedy nesedí je to, že tam vet. našel rakovinné buňky dokonce ve shlucích a klasifikoval to na hodně agresivní nádor.
Mozna proste nedat jen na usudek jednoho veta, pro priste.
Měl někdo nějaký podobný zvrat v projevu nádoru?
U Doroty ne, ta mela tu hrcu hodne prokrvenou a zasahovala pry hloubjeji, nez se zdalo. Bylo to hodne siti a kus listy mlecny muselo jit pryc, mela po operaci dren protahlej celou jizvou vic jak 20 cm delky.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2010 15:16
- Nahlásit

Vlčáčková
zanícený struk mít mohla, možná jinýho veta?

Sylva
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2010 15:27
- Nahlásit

Vlčáčková
To je zajímavé. Jsem zvědavá na zkušenosti dalších lidí. Odkud seš? Co zkusit jiného veta? Já mám předsevzetí, že každý další, závažnější, zdravotní problem psa/feny budu řešit rovnou v Brně (jsi li blíž Praze, tak tam). V Jaggy jsou drazí + cesty k nim, ale zdánlivé šetření u levnějších vetů, se nakonec pořádně prodraží. Křivdím teda našemu olomouckému vetovi, páč ten operoval Arence zhoubnej, vč. celé lišty i kastrace a úspěšně. Ale ortopedický problem zkomplikoval. Beránek v Jaggy se sice taky sekl, ale jen v předpokladu, ne v léčbě. Jinak každou další feňuli nechám co nejdřív kastrovat. Není to stopro, jak tu někdo psal, ale devadesát procent prevence + pohodovej život feny (bez falešné březosti-známe všechny komplikace) stojí za to. Jak už se taky někdo zmínil - operace, tj. kastrace mladého organizmu je mnohem snazší, než léčit tělo staré.
Držíme packy, ať toto vaše trápení končí zjištěním, že se váš vet spletl!
P.S. Určitě struk nemačkej!

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2010 15:28
- Nahlásit

Fifi
Dnes se počůrala zase. Ale mám dojem, že tomu zabráním tím, když jí budu dávat jídlo dřív. Že se napije a pak to v noci nevydrží. Ve dne je to v podstatě bez problémů, zpravidla je loužička ráno.

Fifi
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2010 15:31
- Nahlásit

Sylva
P.S. Určitě struk nemačkej!
Pokud to byl zanet, proc nevymackat?
Pokud to byla rakovina - tak by bylo stejne lepsi struk vymacknout od hnusu opatrne v rukavicich nez aby si to Bekca sama olizovala nebo ji to osetroval zbytek smecky.
Nebo mas nejaky jiny duvod?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2010 15:32
- Nahlásit

kejtlin
Sylva
Náš vet je z Jaggy Brno. Ale chodíme zpravidla k němu, na Jaggy jen na věci, které on sám nemůže. Tu rakovinu zkoumal 3x nebo 4x pod mikroskopem. Byl jediný, který se tomu tak věnoval a udělal celkem logický závěr, zdůvodnil ho velmi obšírně.

Fifi
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2010 15:34
- Nahlásit

Vlčáčková
Dnes se počůrala zase. Ale mám dojem, že tomu zabráním tím, když jí budu dávat jídlo dřív.
Procti si tohle: http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_10245_0.html
Mozna to nebude mit nic spolecnyho s posledni davkou zradla, treba o tom ani nevi.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2010 15:35
- Nahlásit

Fifi
Jsem to vymačkala bez rukavic. V čem je problém?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2010 15:40
- Nahlásit

Fifi
Máme rentgen ledvin i močáku a rozbor moči. V tom problém není. Bude to spíš ta inkontinence po kastraci. Myslím si, že po žrádle se víc napije, neb jíme granulky, a pak to prostě už nevydrží, když se probudí. Já se budím pomalu, ona rychleji, a tak já nejsem schopná ještě vstát a pustit jí ven, zatímco ona už tam stepuje.

Fifi
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2010 16:07
- Nahlásit

Vlčáčková
Jsem to vymačkala bez rukavic. V čem je problém?

Asi v nicem. Jen mi rikala i vetka, za kdyby to Dorote ruplo, tak nenechat vytekajici hnusy olizovat fene ani ostatnim, a ja ze mam mit rukavice, pri cisteni, ze tam muzou byt hodne velky hnusnici. Samozrejme to nemyslela tak, ze bych dotykem s tim chytla rakovinu.
Máme rentgen ledvin i močáku a rozbor moči.
A sono mas tez? inkontinence se da vyresit, pokud to je ono.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2010 19:17 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Fifi
Vlčáček olizuje deku s nadšením furt. A sono máme taky. S výborným výsledkem - nikde nic špatnýho. Taky rozbor krve neukazuje na žádný problém vnitřních orgánů, výsledky byly vynikající.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2010 07:06
- Nahlásit

Vlčáčková
Vlčáček olizuje deku s nadšením furt. A sono máme taky. S výborným výsledkem - nikde nic špatnýho. Taky rozbor krve neukazuje na žádný problém vnitřních orgánů, výsledky byly vynikající.

tak to je skvělá zpráva

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání