| Autor |
Zpráva |
arwen
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 16:10
- Nahlásit
pes mi odmítá žrát kvalitní žrádlo, chce jenom ochucený sr***, nemocná není a krmena ze stolu taky ne, pamlsky si vezme minimálně...bylo mi doporučeno "dokrmovat" sunarem. Je to prý energetická bomba a mělo by jí to i vybudit k chuti k jídlu. Co vy na to? A co nějaké jiné řešení. Veterinář říká, zmírnit v aktivitě a nasadit dietku, dokud sama nebude chtít žrát, což bych nerada (jako s tou aktivitou).
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 16:12
- Nahlásit
arwen
já sunárek dávala ,bomba to asi byla ,lale co už...mlíko sem jí dávat nechtěla bo se mi předešlá po něm vždycky pos*ala,tak měla sunar asi do 4-5 měsíců
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 16:13
- Nahlásit
Co je to kvalitní žrádlo? A kolik fence je? Sunar je podle mě pro psa zhovadilost
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 16:14
- Nahlásit
já mám ale dvouletou fenu a se žrádlem byly vždycky problémy, navíc je kost a kůže a děsně aktivní, takže kilíčko nabere a to jde po víkendu dolů
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 16:15
- Nahlásit
kvalitní žrádlo? zkusili jsme všechno od obyč. granulí (Brit Care, Eagle Pack, Calibra atd...), přes holistický krmivo až po vařené. Včera nesežrala už ani vařené kuřecí :-O
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 16:18
- Nahlásit
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 16:19
- Nahlásit
URL
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 16:20 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
arwen
Obecně co nejvíc masa,tuku, vyzkoušet všechny druhy masa,co by jí asi tak chutnalo nejvíc,vyzkoušet škvarky nebo přidávat do žrádla lžíci sádla,to většina psů neodmítne. Pokud je opravdu takovej lunt,tak bych se nebránila i nestandratním věcem jako jsou rohlíky,knedlík,prostě cokoli,co by jí chutnalo. Nebo by jí třeba oslovilo sušený maso, super je Pemikan a to je i kalorická bomba
http://shop.pet-servis.com/cs/krmivo-pro-psy-kronc h/kronch-doplnkova-strava-pro-psy/
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 16:23
- Nahlásit
jenže škvarky, sádlo apod. se nám nechce, máme strach o srdce...to je samý cholesterol...
máš odkaz na ten Penikam? to by jí i možná šlo, jenže to nás finančně zruinuje, to jí raději nasadím tu hladovku a doma se bude válet...mrcha jedna vybíravá. Po prázdninách jdeme na kastraci, tak doufám, že ty kecy o tlustých kastrovaných fenách jsou pravdivý
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 16:25
- Nahlásit
ahá odkaz na pemikan je tam
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 16:26
- Nahlásit
arwen
Sádla ani škvarek nedáváš tunu,jen přidáváš,nemyslím si,že hyperaktivnímu pesanovi lžíce sádla uškodila,fakt ne.
Ten odkaz jsem tam přidala
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 16:26 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
arwen
Urcite je zdrava?
Jinak jak pise jana33, tucnejsi maso, prilohy, a bezvadna je i pasta CALOPET. Plus pangamin, po nem se tez casto psove rozezerou.
sem ti prihodila odkaz..
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 16:26
- Nahlásit
jana33
to penikan nevypadá špatně, i cenově se to jeví jako dost dobrá investice :-D
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 16:27
- Nahlásit
Fifi
vet jí nechat dělat kompletní vyšetření. Lítali jsme tam teď kvůli zánětu mléčné lišty a jeho dost znepokojilo, že hodně měnila váhu. Dělal jí prý kompletní vyšetření...já jen vím, že jí bral krev a stěr z konečníku....
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 16:28
- Nahlásit
arwen
jenže škvarky, sádlo apod. se nám nechce, máme strach o srdce...to je samý cholesterol... hele, prece ji to nebudete cpat celej zivot, potrebujes najit neco, cim ji rozkrmis .. tak ji proste ted dopravej a postupnej zkus najet na normalni stravu ... syrovy ji taky nejede? rybicky?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 16:29
- Nahlásit
arwen
Jestli má takovýhle hormonální problémy,může být ta nežravost a vychrtlost i od toho,takže se to po té kastraci opravdu může změnit
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 16:32
- Nahlásit
Roxana
v rybičkách se tak akorát válí - v těch chcíplejch u rybníka
Jo, to by možná šlo, ale energie ryby moc nemají a abych se jí přebírala s kostma...a jestli myslíš něco s rybí příchutí...to je jí jedno, zda to smrdí po rybách, jehnětech nebo krávě.
Jenže, aby si mi nezvykla na ty sr*** (škvarky atd.) a pak mi na normální žrádla kašlala do konce života.
jana33
jo, i to vet říkal...uvidíme. Nejhorší je, že máme naplánované aktivity a váha jí leze dolů, mám strach, aby měla z čeho čerpat energii
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 16:37
- Nahlásit
arwen
v rybičkách se tak akorát válí - v těch chcíplejch u rybníka tak to jsem na mysli nemela, ale ta moje by tohle taky rada
ale energie ryby moc nemají no kdyz vyberes nejakou tucnejsi rybcu, pekne s rejzi, do toho lzici oleje ... ;)abych se jí přebírala s kostma a s kostma se nemusis prebirat, muze byt zasyrova ;) a tohle je dobra svaca: nakrajet rohlik, do toho rybickovou konzervu + muze byt treba vajicko (zloutek) do toho ..
Jenže, aby si mi nezvykla na ty sr*** (škvarky atd.) a pak mi na normální žrádla kašlala do konce života a tak preci ji nevykydnes kyblicek sadla do misky ... dej lzici ci dve, na ochuceni, k tomu treba ten knedlik apod.
taky nevim, jestli je cuba vybirava furt, nebo az ted, co ma problemy ... ale rikas, ze nekvalitni granule by jedla, takze to asi jen hormonama nebude
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 16:38
- Nahlásit
arwen
Z ryb žádný kosti vyndavat nemusíš,dáš k tomu pořádnou porci těstovin,nadrobno nějakou zeleninu a lžíci sádla,aby se to ovonělo a jestli to bude žrát,tak jí to časem budeš mixovat i s něčím jiným. Ad škvarky - nekrmíš jen škvarkama,ty škvarky jsou navrch jednak jako ochucovadlo,lákadlo a jednak jako vysokej zdroj energie. Jak psala Roxana,potřebuješ jí rozežrat.
Nebo si pořiď dva rozežraný labroše a máš vystaráno. Náš mixlej jagteriér přistupoval vždycky k žrádlu jako k něčemu,co jsme mu nastražili,aby umřel hroznou smrtí,málem sebou třískal o zem,když jsme před něj postavili misku,ale poté co jsme jeho misky začali předhazovat bezedným labradorům,se chlapec v záchvatu šílenství,že ty blbci mají mít něco jeho, do žrádla pustil a teď jsme ve fázi,kdy snižujeme dávku,páč se nám náš teriérek nějak zakulatil
|
wami
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 16:39
- Nahlásit
arwen
hele, ale vypada v pohode... nekteri psi jsou proste nezravci od prirody, taky mam doma jeden radiator na nozickach, kdyz ho popleskas, o hrbet si zlomis ruku...
pokud ma zradlo jen "pro preziti", tak se asi budes moct na hlavu stavet a nic s tim neudelas.
Ale moznosti jsou - pangamin, sadlo skvarky (ad cholesterol, se omlouvam, nejsem dochtor, ani lidskej, ani psi - ale tusim psi travi podstatne jinak, jako energeticky müsli, co by sis dala ty, psu nic nedaj... pes nepotřebuje tolik sacharidů, ale potřebuje tuky a bílkoviny, tudíž i cholesterol u něj funguje jinak ).
Další prima tipy na výkrm jsou rohlíky, knedlíky, zátěžovka jako příloha k tučnýmu masu... no a futrovat, futrovat a futrovat, sice se to nedá krmit jak husu před výkrmem, ale mohla by se rozežrat pangaminem (prostě kvasnicema) a uvidíš...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 16:42
- Nahlásit
zkoušela jsi kosti?
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 16:42
- Nahlásit
jana33
tak to s tím žraním za přítomnosti soka znám a to jediné funguje 100%. Dokonce jsem uvažovala, že jí vždycky budu chodit krmit k sousedce. Protože co tam přijdeme, tak se pustí do zbytků granulí, co tam má pes či kočka jako kdyby čtrnáct dní nejedla.
Je to zvláštní, třeba suchej rohlík, knedlík, chleba sežere sama, ale z ruky. Jakmile jí něco dám do misky nechce. podotýkám, že jsme misku i okolí důkladně prohlédli, misku jí i zkoušeli dávat na jiné místo a dle rady i zvedli, aby se nemusela tak ohýbat - pro případ, že by měla něco s jícnem. Nic...je to zkrátka mlsná koza...díky za rady, mažu domů...večer se podívám, co jsme vymysleli.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 16:46
- Nahlásit
arwen
Tak pecen chleba,sedneš si k televizi,budeš držet a ona bude ukusovat
|
wami
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 16:48
- Nahlásit
jana33
ale mě to napadlo podobně... nechat vyhladovět, princeznu, a za dva dny bude luxovat i čaj z jehličí...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 17:07
- Nahlásit
arwen
sem princeznu viděla na živo... ona má drobnější kostru, tak nemůžeš chtít, aby byla oplácaná, vždyť by se jí rozjely nožičky do všech stran
U nás na nežravou Bali fungovalo sádlo a pak syrové maso ( teda mimo Bruta samozřejmě)...a to stačil kousek drobně pokrájený. Taky je rachytická, skoro nežere a raději bude tři dny o hladu než by si vzala něco, co nechce.
S tou miskou ... malá odmítala jíst z misky, kterou jsme měli doma. Nikdo neví proč, takže jsem šla, koupila úplně obyč plastovku za pár kaček a teď se může zbláznit, dokonce si i vzala pár soust z té původní.
Sice OT, ale tenhle týden ještě nebudu nic stíhat, co příští týden venčeníčko ( klidně i o víkendu, fotografa mám v práci, malá hárá)? Brut by měl radost a já Vás taky dlouho neviděla
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 18:35
- Nahlásit
brut
jo, drobná je, ale dle mého pod 20kg je to už hodně...na svojí výšku a na to, že je to fakt aktivka, přímohyperaktivka...
jé, venčeníčko zní skvěle. Taky mě to napadlo, ale nebyla jsem si jistá, jak máte dovolenku
jo a napadlo mě, že přednedávnem měla misku mimo (zapomněli jsme jí u našich) a tak jsem jí dala žrádlo normálně z talíře. žrala jak blázen a furt se koukala, zda tam ještě něco není...tak jí to zkusím dneska dát na talíř.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 18:38
- Nahlásit
arwen
ty jo, to je teda fakt princezna... Co hrášek v pelíšku? Spí nebo ji všechno tlačí?
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 18:42
- Nahlásit
blanulinka1
to je sfině a ne princezna
http://arwen.rajce.idnes.cz/Arwen_v_risi_snu/#DSCN 7902.JPG
chrápe v posteli a společně s páníčkem mě pravidelně v noci vyšoupnout na samý okraj postele...
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 18:45
- Nahlásit
zašla jsem nakouknout do lednice, co by tam bylo k jídlo...našla jsem kyselou okurku, mrcha přišla očumovat, tak jsem jí dala ochutnat...vzala si ji, odnesla k posteli, tam zkousla a okurku mám na povlečení...vždyť říkám sfině to je
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 19:10
- Nahlásit
Mi nepřijde hubená...co bych za to dala, kdyby mi piti netloustli...chci radiátory a musím na to makat, ty to máš zadara.
|