| Autor |
Zpráva |
11111
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 09:10
- Nahlásit
Mám rok a půl starého psa s touto diagnozou. Máte někdo zkušenost s touto nemocí?
Jdeme ještě na sono.
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 12:15
- Nahlásit
11111
Myslím, že když napíšeš zkratku, moc lidí vědět nebude. zkus t nemoc více popsat. Co ti řekl vet. a tak.-)
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 12:20
- Nahlásit
11111
tady mas tema, kde to resili jini lide u svych psu
http://mujpes.cz/forum.php?id_forum=38874&PHPSESSI D=a3d05878abeadd5e38c9568e5a4a739d
|
11111
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 12:21
- Nahlásit
je to porucha vedení el. impulzu v srdci. Nabaluje se pak na to další potíže jako je tachykardie, mech. poškození srdíčka tad atd. V nejhorším případě čeká psa operace ...
pes může upadat do záchvatů - křeče, stav podobný bezvědomí s rychlým návratem k normálu . ( tohle se stalo nám ) .
|
11111
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 12:22
- Nahlásit
dejavu :
na to forum přispívám ) jsme majka ben sbt ..
Ale díky.
Nevím už kde se ptát a hledat lidi, kteří mají psa s tímto. Veta máme výborného, ale vždy je lepší, když slyšíší i zkušenost jiných majitelů psa s určitou nemocí. Jasně, že každý pes je individualita a nemusí to probíhat stejně, ale .....
|
Houšková
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 20:07
- Nahlásit
Vřele doporučuji čínské produkty na srdce. Naše fena nám onemocněla na rakovinu lymfatických žláz, včetně nádoru a po používání číny, nádor zmizel a jsme fit. Mají i na onemocnění srdce.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 20:40
- Nahlásit
11111
Máte někdo zkušenost s touto nemocí?
u lidí jistě,taky se tomu říká "syndrom krátkého P -Q "
Léčba je v podstatě antiarytmiky a pokud jsou ty arytmie běžnými léky nezvladatelné,tak se to řeší zákrokem pomocí vysokofrekvenční el.,kdy se to tzv. upálí a je pokoj.Sežeňte si dobrýho veta-internistu a bude to v pohodě.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 20:42
- Nahlásit
Houšková
Vřele doporučuji čínské produkty na srdce
tak na tohle nestačí ani náhodou.
|
hana
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 21:02
- Nahlásit
sice to nevím jistě,ale jeden můj pes to asi má. Projevuje se to tachykardií při určitém stupni fyzické /nebo psychické/zátěže. Už to dokážu odhadnout, takže například při delších cestách ho nenechám celou dobu lítat volně, ale střídavě ho vodím na vodítku. Pokud arytmie přijde, pes se zklidní, začne sám omezovat pohyb, stáhne ocas mezi nohy. Buď ho nechám chvíli v klidu a arytmie asi za 10 minut zmizí, nebo zkusím vagové manévry - např. se snažím vyprovokovat zvracení. Obvykle to pomáhá a i pes sám se snaží jakoby zvracet a obvykle arytmie přestane. Nepovažuju to zatím za nic hrozného. Ve vyšším věku ale bude jistě riziko nějakých komplikací. Při tomto režimu má potíže asi 6x do roka, nechci mu proto dávat žádné léky.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 21:03
- Nahlásit
neesi.
máme jednoho z nejlepších kardiovetů v čr.
díky za info. z té operace mám právě strach. přecejenom je to operace srdce... ale doufám, že to nebude potřeba.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 21:07
- Nahlásit
11111
máme jednoho z nejlepších kardiovetů v čr.
tak je to v poho Můžu se zeptat kterého a odkud?
|
11111
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 21:08
- Nahlásit
¨hana:
tvůj pes to pozná a zachová se podle toho? Neměl nidky záchvat nebo tak? Máš potvrzené, že je to ono? Ptám se, protože sbírám info o tom, jak se s tím psu žije. Jaká jsou omezení.
My běháme coursing, chodíme výlety a hromadná venčení.
Vet řekl, že není důvod ho zatím nijak omezovat, samo, že ho nesmíme ale přetížit. Jenomže poznej to, je to terir, to, co má rád, tak dělá na 100% a nedá na sobě nic znát až najednou upadne do záchvatu ....
|
11111
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 21:09
- Nahlásit
nessi:
pana Scheera z Malešovic.
ve středu - 25.6. jdeme na sono, aby se vyloučili ještě změny na srdci - fyzického rázu. A podle toho se pak uvidí, co dál.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 21:13
- Nahlásit
11111
25.6. jdeme na sono, aby se vyloučili ještě změny na srdci - fyzického rázu
Na ECHO srdce asi,že jo? No tenhle syndrm je příznačný tím,že příčina je neznámá.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 21:18
- Nahlásit
neessi:
já mám za to, že na sono.
ono prý jde o to, podívat se dovnitř, jetsli tam není ještě nějaká porucha uvnitř. EKG máme za sebou - normoš i holtera.
Ted právě ještě sono, aby byla jistota, že tam není ještě něco dalšího....
já měla za to, že to porucha právě vedení el. impulzu v srdci, něco s A-V svazkem a tak okolo... alespon takto mi to bylo vysvětleno.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 21:27
- Nahlásit
11111
já měla za to, že to porucha právě vedení el. impulzu v srdci, něco s A-V svazkem a tak okolo... alespon takto mi to bylo vysvětleno.
zhruba ano.Jen příčina je neznámá.
|
Bond
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 07:47
- Nahlásit
Houšková
Běžte si tu reklamu dělat jinam
|
11111
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 07:58
- Nahlásit
Neessi:
ty s touto nemocí máš zkušenosti u lidí?
Jaký je průběh? Zhoršuje se to, nebo je naděje, že bude stav neměnný?
S benem děláme sporty - předpokládám, že je omezíme, pokud to bude nutné, ale jde mi o to, do jaké míry. Je hrozně aktivní pes a miluje pohyb.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 14:07
- Nahlásit
11111
ty s touto nemocí máš zkušenosti u lidí?
není to můj obor,ale něco o tom vím.Navíc jsem to konzultovala s mužem(je kardiolog a na psích kardiochorobách dělá konzultanta našemu vetovi).
Jaký je průběh? Zhoršuje se to, nebo je naděje, že bude stav neměnný?
Zhoršuje se to s věkem a zátěží.Ale průběh některých arytmií může být nevyzpytatelný a také smrtelný.Někdy stačí i drobná změna tlaku-bouřka a arytmie naskočí.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 14:20
- Nahlásit
Neessi:
díky moc. Moc jsi mě nepotěšila. Ale i tak díky.
On je Ben taková aktivka, že ej těžké ho nějak udržet v klidu. no teriér ..
zatím je to tak, že jsme zkusili dát zítěž - coursing a to zvládl, ale je otázka, zda v jiném prostředí ( jiné počasí, jiná dráha ) to bude stejné..
nevím právě moc jak se k němu chovat, co můžeme a co nemůžeme dělat s ním. je mi celkem jasné, že se to musí vyzkoušet a podle toho se chovat, ale je to dost nejisté a ...
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 14:25
- Nahlásit
11111
On je Ben taková aktivka
to neřeš,to by člověk stejně neuhlídal a počasí neovlivníš.Ale když někde "padne"tak se neboj ho praštit do hrudníku,aby zase "naskočil".
|
11111
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 15:02
- Nahlásit
Neessi:
fakt díky.
Myslela jsem si, že se to nedá uhlídat
|
Houšková
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2008 23:13
- Nahlásit
Bond
žádnou reklamu nedělám, jestliže mému psu nějaká medicína pomohla, tak se domnívám, že není nic špatného na tom, psát o tom co mu pomohlo. O čem jest tato diskuse? Snad o sdílení osobních zkušeností. Zřejmě špatně Bonde chápete smysl diskuse. Já jsem to v žádném případě nemyslela zle.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2008 23:38
- Nahlásit
Houšková
žádnou reklamu nedělám, jestliže mému psu nějaká medicína pomohla, tak se domnívám, že není nic špatného na tom, psát o tom co mu pomohlo. O čem jest tato diskuse? Snad o sdílení osobních zkušeností. Zřejmě špatně Bonde chápete smysl diskuse. Já jsem to v žádném případě nemyslela zle.
nejsem Bond,ale všechny vaše příspěvky opravdu vypadají jako reklama na čínskou medicínu a nejsou relevantní k problému,který se probírá.Nebo máte také psa s LGL syndromem a vyléčila jste to čínskými bylinami?Pokud ano,tak popište nález u psa -EKG,holtera,ECHo srdce psa,jak dlouho potíže měl a čím a za jak dlouho jste ho vyléčila.
PS.Taky to nemyslím zle.
|
Bond
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 08:20
- Nahlásit
nejsem Bond,ale všechny vaše příspěvky opravdu vypadají jako reklama na čínskou medicínu [i][/i]
přesně tak, na jakékoliv téma odpovídáte pořád stejně nabízením čínských produktů.
|
Houšková
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 18:28
- Nahlásit
Jestliže známá měla silnou arytmii srdce a po užívání číny se její stav rapidně zlepšil, proto o tom píši. Proto jsem své feně čínu aplikovala s úspěchem, proto předpokládám, že to pomůže i jiným. Netvrdím, že je to všelék, ale skutečně znám případy, kdy to pomohlo. proto se o tom zmiňuji. Snad máme všichni stejný zájem. Nikdo nikoho nenutí. Já osobně vždy uvítám, když někdo poradí. Omlouvám se, ale když někdo napíše, že to a to je dobré, neberu to jako reklamu.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 18:37
- Nahlásit
Houšková
Paní Houšková, čína pomáhá i na LGL? Zajímavé, že se vyjadřujete vždy stejným způsobem. A proč se čína nepoužívá i v klasické medicíně, proč není rozšířenější a proč ji tím pádem musíte distribuovat tímto systémem?
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2008 22:13
- Nahlásit
Mucholabka
čína pomáhá i na LGL
tak by třá i pomohla,ale musel by to korigovat fakt doktor přes čínskou medicínu a ne internetový obchod ,kde si člověk najde "léky na srdce" sám,že jo ,nebo si zakoupí čínské preparáty na kašel a v dobré víře díky dobrým radám,že to pomáhá,si léčí kašel,ale nechá si růst rakovinu plic.................adt atd
|
Houšková
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2008 10:21
- Nahlásit
Čína se nepoužívá v klasické medicíně proto, že existuje lobby výrobců farmaceutických firem. Polovina lékařů to uznává, druhá polovina nikoliv. Vycházím z toho, že jsou to přírodní produkty, které v žádném případě neuškodí. Stojím si za tím, že nám pomohla, i lidem v mém okolí. Nikdo nikoho nenutí. Jestliže si někdo léčí kašel a poznámka o růstu rakoviny plic....přece není problém chodit pravidelně k lékaři. jeden čínský profesor dostal světové ocenění za složení biokalcia, které neucpává cévy. Proč se nevyrábí jen takovéto biokalcium? Pak by výrobci jiných vápníků neměli šanci. To je na dlouhou polemiku, co člověk to možná jiný názor. Snad se shodneme v tom, že přírodní produkty jsou lepší, než chemické.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2008 07:06
- Nahlásit
Houšková
Čína se nepoužívá v klasické medicíně proto, že existuje lobby výrobců farmaceutických firem
Máte v tom zmatek.Od časů faraonů existuje západní a východní medicína.To rozlišení platí dodnes.Lobby farmacuetických firem s tím nemá co do činění.Možná to netušíte,ale 80% léků v tzv.západní medicíně je vyrobeno z přírodních produktů.Takže vaše perlivá věta : Vycházím z toho, že jsou to přírodní produkty, které v žádném případě neuškodí. se nezakládá na pravdě.Možná ani netušíte,jak moc může uškodit kumulace přírodních produktů.A jen tak na okraj:Číňané byli v chemii průkopníky hlavně v oblasti výroby léků a jedů.
Osobně čínskou medicínu uznávám a sama používám,ale po konzultaci s Dr.Hoffmanem,který je u nás uznávaným odborníkem a čínskou medicínu vystudoval.
|