Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / "babské" rady:-)
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
kachna
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2008 11:39
- Nahlásit

Fík
Hele to by se ti mohlo líbit, dostala jsem letos k svátku knížku - Léčení zvířat podle bylináře Pavla od Pavla Váni, www.eminent.cz, mají ji u Kanzelsbergera.
Dagmar Fišerová
Nějaká podobně účinná rada jak na přivolání tam neni ?

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2008 13:32
- Nahlásit

také je tam nádherný seznam psích jmen - jen malý vzorek: Držhubu
Držruku
Držgrešle
Rychloběh
Rychloprch
Hamžela
Hambec
Lejnožer

a nejvíc mě dostal
Kobyloprst kdy jsem to špatně přečetla a první dojem byl, že je to Kobyloprd

A sádlo? To je fakt dobré. Já ho používám na kousance mých psů normálka a pak tam docela slušně roste srst. Sádlo je dobrý - i na chlebu . Třeba v zimě čubinám potírám tlapky sádlem - jenže ony nechtějí pak chodit, ale raději se válet a sádlo lízat.

také vyrábím sádlo s měsíčkem - máme často zabijačku a to je fakt dobré. Tchyně ho používá na lupénku místo těch mastí od lékaře a je to účinnější.

Třeba babička, která už bohužel není mezi námi a které patřil ten sešit o držbě psa, tak ta si celý život potírala obličej křídou - byla teda jak z Edemsnovi rodiny, ale tvář měla až do smrti krásně hladkou a jemnou bez vrásek. Také občas okousávala zdi. no fakt. A také jedla uhlí.
Ale nejlepší bylo, když měla léta najednou velké zdravotní komplikace a dlouho nemohli přijít z čeho to má - trpěla chudokrevností - no nakonec jí vyndali stráááášně dlouhou tasemnici - no a pak babička tloustla a nadávala, že jí tu tasemnici vzali. V tom sešitě má v té návaznosti vepsanou vlastnoručně radu, jak si udržet linii: pořídit si tasemnici

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2008 13:34
- Nahlásit

kachna
myslím že tam něco takového kolem výcviku je - počkejte já to najdu - jdu listovat

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2008 13:36
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
no pocem v čem jedeš???
Takový vyprávění sem už dlouho neslyšela! Kobyloprd jo???

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2008 13:41
- Nahlásit

kachna
už jsem to našla, ale je to nepublikovatelné

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2008 13:43
- Nahlásit

davidkova renata
ten sešit je fakt darda když máme ohníček a pečeme buřty a máme nalito, tak pro zábavu v něm čteme a je nás slyšet na míle daleko, jak se řehníme

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2008 13:45
- Nahlásit

no kdo má reuma, tak může vyzkoušet následovné:
každé ráno smáčej nohy v ranní moči, lépe když si obstaráš panenskou. Také třikráte ve dni vypij sklenku moči a pojez myší **** (trus)

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2008 13:51 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
každé ráno smáčej nohy v ranní moči, lépe když si obstaráš panenskou. Také třikráte ve dni vypij sklenku moči a pojez myší **** (trus
no kde dneska seženeš pannu!Proto asi je tolik revmatiků

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:01
- Nahlásit

davidkova renata

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2008 16:44
- Nahlásit

Na zanícené rány pomáhá ´špek (nesolený, neuzený) Přiložit na ránu a přelepit, vytáhne do sebe hnis...

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2008 21:57
- Nahlásit

davidkova renata
Dagmar Fišerová
každé ráno smáčej nohy v ranní moči, lépe když si obstaráš panenskou. Také třikráte ve dni vypij sklenku moči a pojez myší **** (trus
no kde dneska seženeš pannu!Proto asi je tolik revmatiků

tak a dneska sem se poprvně zasmála

evka
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2008 22:55
- Nahlásit

Na bouličky pod kůží (po očkování) je dobré vtírat a masírovat tinkturu, úplně zmizí, mám to vyzkoušené.

Smečka
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 10:21
- Nahlásit

Tohle tedy není moc babaská rada, zato zaručená, jak donutit psa vyzvracet nějakej nebezpečnej fujtalbl kterej pozřel.
Peroxid vodíku (3% z lékárny) naředit v poměru 1:1 s mlékem a psu to nechat vypít. Pokud nebude chtít nalít do něj aspoň decku násilím. Během pát minut všechno vyhodí a můžete se vyhnout případným dalším komplikacím. Lze dobře využít pokud máte podezření že pes sežral nějakou otrávenou návnadu, chemikálii atd.
Zásah ale musí být včasný, dokud je ještě látka v žaludku.

nika00
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 14:35
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
jeeeziiiis jednoho lejnožera mam doma a druhyho zas rychloběha a zaroven držhuba

teda bajecny pocteni
jinak s tou moci to je pravda...dokonce existsuje nejaka terapie, kde se kazdy den musi vypit urcite mnozstvi vlastni moci...cisti to organizmus

jablunka
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 16:00
- Nahlásit

nika00
dokonce existsuje nejaka terapie, kde se kazdy den musi vypit urcite mnozstvi vlastni moci...cisti to organizmus
Urinoterapie......
Kdysi,když jsem dělala pro jednu agenturu,měli jsme klienta,který toto provozoval a všude o tom mluvil.Vím,že to byla asi síla sugesce,ale já s ním nedokázala jednat,páč sem měla pocit,že tu moč z něj pořád cejtím!

nika00
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 16:30
- Nahlásit

jablunka
to je presne vonco..
on se pak musi zmenit i jidelnicek aby nebyla tak toxicka...a tolik smradlava a k teto terapii patri i potirani se vlastni moci

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 19:20
- Nahlásit

vlastni moci...cisti to organizmus
vlastní? pfuj jak to může čistit, když se organismus čistí močí - pak to vyžunknu a zase mám co čistit - že jo?

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 19:22
- Nahlásit

nika00
i potirani se vlastni moci
tohle dám přečíst jedné majitelce značkovacího psa - on jí pořád počůrává nohu a asi jí chce léčit jenže chudáček pejsek neví, že by se panička měla sama počůrat

rendik
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 20:05
- Nahlásit

Teda lidi, náhodou sem sem nahlídla a budu se asi smát ještě hooodně dlouho...

Kreis
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 18:22
- Nahlásit

Přidám svoji podle mě výbornou babskou radu:

v případě že pes ničí domácnost a byli vyzkoušeny všechny metody ( úklid věcí, vytvoření jiné zábavy) skvěle se mi osvědčil límec, pes si na něj zvykl po operaci a já odcházím do práce v klidu že pes nic nezničí, ale může běhat po celém bytě, v klidu se najíst nebo napít.....

mac1
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2008 09:52
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
doufám, že nikdy nebudu mít revma

mac1
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2008 09:54
- Nahlásit

blanulinka1
špek ? To by se mi pes sežral , pravda problém s ránou by byl odstraněn

dejavu
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2008 10:02
- Nahlásit

tady jsou babské rady ohledně léčení plísní
http://bylinky.kvalitne.cz/bylinky/plisen.htm

Kreis
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2008 12:31
- Nahlásit

Smečka
Chceš toho psa zabít? Stačí naředit 1:10 a účinek je stejný a klidně i s vodou.....

V případě že peroxid není po ruce, stačí voda s velkou kocentrací soli, ale pak je potřeba podat rejži nebo kroupy, aby na sebe navázali tu sůl

dejavu
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2008 13:50 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

co se tyce redeni peroxidu na vyvolani zvraceni, zde je navod od veta

http://www.veterina-info.cz/script/articledetail.a sp?rid=52

Doma aplikovatelná emetika (látky vyvolávající zvracení - pozn. veterina-info) :

peroxid vodíku - působí lokálním drážděním v žaludku. Má-li majitel koncentrovaný peroxid ( 30 %, např. na bělení trofejí ), je nutno ho před aplikací naředit 1 : 9 na cca 3 % koncentraci. Dávka 3 % peroxidu je 1 - 2 ml.kg-1 ž. hm. pro psa i pro kočku. Jestliže nedojde ke zvracení, lze opakovat aplikaci ve stejném množství za 10 minut.

sůl - působí faryngeální stimulací. Je riziková a předávkování může vést k intoxikaci

mýdlová voda a tekuté přípravky na mytí nádobí - dávka u lidí je 3 polévkové lžíce na 250 ml vody. Aplikuje se u dospělých lidí i u dětí a navodí u 91 % lidí zvracení do 6,5 minuty. Toto emetikum nesmí být použito u koček.

ipekakuana - někdy mají lidé v domácí lékárničce ipekakuanovou tinkturu. Působí lokálním žaludečním drážděním a centrální aktivací. Vedlejším účinkem je kardiotoxicita, hemorhagická diarhea a slabost kosterního svalstva. Dávka je 1,0 - 2,5 ml tinktury na 1 kg ž. hm u psa a 3,3 ml tinktury na 1 kg ž. hm. pro kočku ( 6,6 ml.kg-1 ž. hm. nenavozuje u koček ještě vedlejší příznaky ).

Takze z toho plyne, jak je to koncentrovany roztok a ze puvodni odkaz od Smecky tu byl dobre, 1:10 se redi 30% peroxid, cilovy je ten 3% roztok

Smečka
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2008 15:05
- Nahlásit

Chceš toho psa zabít? Stačí naředit 1:10 a účinek je stejný a klidně i s vodou..... Kreis
Brzdi, nic co bych něměla vyzkoušeno (a neporadil by mi veterinář) bych neradila nikomu druhému. S vodou je to hodně stresující záležitost, protže tu ti pes s peroxidem dobrovolně nevypije, mléko ano.

Silwuska
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2008 17:15
- Nahlásit

ALL...moja "babska" rada ziskana na vcerajsej prechajde...pes sa mi vyvalal v tekutej rybicke (pocitam ze sa tam uz slnila zopar tyzdnov/. Natrhala som si prhlavu a vycochrala som mu s nou "postihnute" miesto...na cestu v aute to zabilo ten neskutocny puch...

rosnička
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2008 17:39
- Nahlásit

Silwuska
Co je "prhlava"?

dejavu
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2008 17:46
- Nahlásit

rosnička
kopřiva
Silwuska
jaky je rozdil mezi prhlavou a žihlavou?

Kelly
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 14:34
- Nahlásit

Na výtok z očí pomáhá odvar ze světlíku lékařského.
Mám to vyzkoušené na své fence, je to opravdu výborné.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání