Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / "babské" rady:-)
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Fík
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 07:18
- Nahlásit

Ahoj, říkala jsem si, že by bylo zajímavé dozvědět se různé triky, které používáte v péči o pejsky netradiční metodou.
Já začnu.

měla jsem dalmatina, ten trpěl na klouby a kdykoli jsem ho masírovala, používala jsem na radu veta alpu-francovku v lahvičce /nezalepí srst a lehce se dostane až na kůži/. Psovi to bylo velmi příjemné.

A proti zvracení pudla v autě mi kamarádka poradila 5-7 gumových medvídků 20min. před jízdou a pes opravdu nezvvrací /nevím sice na jekém principu to funguje, ale funguje/

Fík
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 08:47
- Nahlásit

nikdo nic? To snad ne

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 08:53
- Nahlásit

Fík

no já o jedné vím, kmínový odvar na uši, ale ... nemůžu si nějak vzpomenout od koho to mám a jak to funguje

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 08:54
- Nahlásit

To je náhodou dobrej nápad tohle fó-rum. Jen si teď fakt na nic nemůžu kromm toho kmíňáku vzpomenout

Fík
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 09:30
- Nahlásit

PetraK
Asi ode mně. už jsem to tu někomu popisovala

Dasha
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 09:35
- Nahlásit

Fík
ty gumídky vyzkouším! A možná i na sebe do autobusu

Fík
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 09:42
- Nahlásit

Dasha
Fakt to funguje

Monischka
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 09:47
- Nahlásit

Už se to probírao i na jiných fórech, tak to tu aspoň shrnu- na oteklé cecíky při falešné březosti pomáhají nejen studené obklady,ale i obklady ze zelí, vína a tvarohu...

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 12:33
- Nahlásit

Fík

Asi ode mně. už jsem to tu někomu popisovala

a ešivá sem to náhodou nebyla já?? . Tak to sem s dovolením písnu, jo? jedná se o odvar z kmínu, který je funkční při potížích v uchu - jdu to pohledat a překopíruju to sem, ať z toho taky mají něco ostatní.

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 12:38
- Nahlásit

tak jsem to nenašla . Tak to zkusím napsat zpaměti:

Odvar z kmínu je funkční proto, že kmín působí proti plísním - proto se i dává na chleba.

V hrnku se uvaří silný odvar z kmínu (asi z půlky pytlíku), vychladit, přefiltrovat, vyplachovat s tím uši jak preventivně, tak léčebně. Napsala jsem to Fíku dobře?

Meta
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 12:43
- Nahlásit

PetraK
Asi bych se neodvážila k preventivním výplachům, zastávám teorii, že zvířatů se do ucha nesahá (pokud není nutno) a zatím se záněty nemám zkušenost. Ale kdyby se přece vyskytly, mojí univerzální bylinou je aloe. Takže bych pak kápla do ucha pár kapek šťávy s kapkou oleje...u dětí to funguje bezvadně.

Fík
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 14:04
- Nahlásit

Meta
já psům také uši "vykapávám". Prý je aloe dobrá i na popáleniny? Jak tu aloe zpracuješ? Máš ji doma a jen ji utrhneš?

Meta
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 14:21
- Nahlásit

Fík
Trhám čerstvý list a šťávu mačkám rovnou na místo poranění.
Nebo seříznu ostny a pomocí leukoplasti nalepím. Na popáleniny je skvělá, hlavně poraněné místo přestane hned bolet a ani puchýř se nudělá. Bez aloe ani ránu, u nás se dědí použití už třetí generaci. U psa jsem ji ocenila nedávno, když si prokousl tukovou bulku a měl tendenci místo stále ohlodávat. Po natření aloí dal pokoj, asi mu nechutnala, nebo ho to přestalo svrbět

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 15:40
- Nahlásit

Tak jsem kvůli tomuhle tématu prohrabala půdu, kde jsem věděla, že je zašantročený sešit mé babičky s radami pro "držbu" psa a našla jsem tam tohle (silně těžce čitelný text, ale něco se ještě dá přečíst - babička drapala a všechny listy jsou pomačkané):
pes je problém statku když pouští chlupy po dvoře. Chceš-li chlupy uklidit, nasekej haluzky na poli pcháče a dej pozor na píchnutí a různou havěť. Můžeš použít i lebedu, kteréž je kolem obce dostatek. Lebedu nezkracuj a smýkej jí o podlahu na dvoře. Předem psa zavři aby nepohryznul tebe a lebedu či pcháč. Pes by si zranil hubu. Až osmýkáš podlahu, tak vidíš chlupy na haluzích. Odnes je na záhumenek a tam s nimi ku severu zaklátěj po třikráte, aby havěť do tvého domu nevlezla a pak všechno zakopej do země co nejdále od dvora. Toto čiň vždy když pes pouští chlupy. Když v chlupech najdeš havěť lezoucí či skákací, vyžeň psa ze dvora ať slípky nechytnou ty potvory do brk.

jablunka
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 15:46
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Nejlepší je tahle část...................
Předem psa zavři aby nepohryznul tebe a lebedu či pcháč. Pes by si zranil hubu. Až osmýkáš podlahu, tak vidíš chlupy na haluzích. Odnes je na záhumenek a tam s nimi ku severu zaklátěj po třikráte, aby havěť do tvého domu nevlezla a pak všechno zakopej do země co nejdále od dvora. Toto čiň vždy když pes pouští chlupy. Když v chlupech najdeš havěť lezoucí či skákací, vyžeň psa ze dvora ať slípky nechytnou ty potvory do brk.

nika00
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 15:46
- Nahlásit

Dagmar Fišerová

AOZ
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 15:50
- Nahlásit

Dagmar Fišerová

to je fakt moc pěkný

Miju
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 15:56
- Nahlásit

Dagmar Fišerová

to zni spise jako návod na "vymitani dabla"

jablunka
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 15:59
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Ale v sovislosti jsem si vzpoměla taky na jednu babskou radu,o které vím,že fungovala.Když jsem byla malá a babička s dědou bydleli na vsi,dávali psovi do boudy listí z ořešáku,aby neměl blechy.Fakt je,že si nepamatuju,že by gdy měli jejich pesani blechy.

nika00
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 16:04
- Nahlásit

ja znam jednu radu ale OT,
aby nevyklicily doma ulozene brambory, tak k nim staci dat jablko

Wottan
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 16:56
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Tak to je bomba!!!!Zrovna mi pes líná,tak já jdu na haluzky
Akorát se bojim té poslední věty o havěti ještě že nemáme tvory,co by to chytli do brk.Tak snad pes zůstane doma

Alinka
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 18:53
- Nahlásit

před 14-ti dnima sem byla s feňulí na operaci nohy, po který nám zůstala asi šesticentimetrová jizva. A moje babička mi přinesla sádlo, že prej to pomáha hojit jizvy, sem si řikala, co je to za blbost, ale vážně, stačilo cca 5 dní a bylo téměř po jizvě. Sám vet se divil, jak to, že to má tak hezky zahojený, žádný strupy, prostě čistá nožička. Jo, to sádlo musí bejt nesolený !!!!

Dáška
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 18:53
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Tak to je hustýýý! A něco opačně, jako dovnitř, co by zbavilo byt od chlupů tam nemá?

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 19:04
- Nahlásit

Ja zrovna listuju v uzasne knize. Herbář aneb Lidové léčebné prostředky Klot. Hopeové z roku 1925. Pro psy tam toho asi moc neni, ale jinak Na 350 osvědčených domácích prostředků k ozdravění.
Tak snad jen kratky recept, ktery mi ted padl do oka. " KUŘÍ OKA se odstraní nejlépe, když se na ně přes noc přiloží na plotně rozpečená cibule. Po třetím přiložení této se obyčejně kuří oko vyloupne."

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 19:06
- Nahlásit

Dagmar Fišerová

Toto čiň vždy když pes pouští chlupy
f tom případě mám obratem odpleveleno do lébeďe na tři roky dopředu, páč pes chlupuje furt. Jen se asi sousedka bude divit proč máchám na balkóně haluzí
Havěť s brkem doma mám, takže to jsem v průseru

Lure
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 19:17
- Nahlásit

Tož to já když vydím že psa bacil bacil, tak vylezu na zahradu, naškubu jitrocel, meduňku lékařškou, když se urodí tak i bazalku citronovou a lístek šalvěje lékařské, né víc, neb je dosti hořká. Vše to nasekám, těpnu do hrnku a nechám ve horké vodě louhovat. Scedím, chladím , dva dny pumpuju do psů, do sebe občas taky. Sladím cukrem či medem. Ale medem moc ne, nevykradla jsem banku.

Fík
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 19:51
- Nahlásit

Lure
Super, takže na posílení imunity a zlikvidování bacilů.-)

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 19:51
- Nahlásit

Dagmar Fišerová

Tak myslim,že vedeš!

kiwikik
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 22:49
- Nahlásit

na jizvy je ještě dobrý rozříznout kuličku vit.E a jizvu tím potírat.

Eimy
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 23:33 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit

PetraK
Havěť s brkem doma mám, takže to jsem v průseru
A co mužíček?

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání