| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 21:38
- Nahlásit
PetraK
taky se mi líbí ... pevně doufám, že jí jednou potkám na živo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 22:11
- Nahlásit
brut
jojo, to zbarvení je skvělý!!
|
archie
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2008 20:43 - Změnil/a: archie
- Nahlásit
jeany
My jsme měli utržený drápek, celý, mazali jsme to mastí Alaptid, který mi sehnala zde se objevující Maixnerová, jelikož u nás "na lontě" prostě takovéto vymoženosti nevedou . A opravdu super se to s ní hojilo. Teda s tou mastí, ikdyž Maixnerová nás na dálku taky podporovala.
|
jeany
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2008 17:44
- Nahlásit
Fajka
Nám vydržel 2 hodiny po návratu z veteriny.
|
jeany
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2008 17:46
- Nahlásit
Silwuska
taky bych mu na to nejradši už nedávala nic, ale jak chodí, stále mu ta zaschnutá vrstva praská a pak to krvácí. Bojím se, že skončíme s amputovaným nehtem.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2008 17:58
- Nahlásit
brut
PetraK
Jéjé já nějak prošvihnula dotázek, ale koukám, že Brut mě skvěle zastoupila tož díky díky A děkuju za pochvalu
jeany
Nám vydržel 2 hodiny po návratu z veteriny
A spadnul a nebo si ho pes rozkousal?
Fajkýš ho naštěstí nekousal ani když byla bez dohledu a hlavně nepadal, takže pohoda
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2008 19:01
- Nahlásit
No, já měla nějaký botičky Walker - ty byly z neoprénu a jakoby podrážka byla pošitá koženkou. Ty vydržely celkem dlouho.
Pak jsem měla od Wami na míru ty Polar, ale ty jsou fakt jenom z neoprénu, takže to moc dlouho nevydrží.
Teď mám od Manmatu, zatím mi přijde nejlepší, protože má "podrážku" z takovýho celkem dobře vypadajícího materiálu, ale botičku jsme zatím plně nevyužili - ťuk, ťuk, ťuk, pes je v poho
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2008 19:15
- Nahlásit
Mel
No, já měla nějaký botičky Walker - ty byly z neoprénu a jakoby podrážka byla pošitá koženkou
Já taky a je zajímavý že "podrážka" je nektnutá ale mám ošoupanej ten vrchní díl té koženky, po kterým se nechodí. Prostě má jakoby okopanou špičku zvrchu
Musím jí příště hlídat, aby nekopala do šutrů
|
jeany
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2008 20:15
- Nahlásit
Fajka
Byl po narkóze, nechali jsme ho chvilku dospat. On se probudil, objevil na noze něco nového a rozhodl se, že to prozkoumá. Když jsme ho načapali, měl odkousnutý část obvazu na špičce tlapky. Takže znovu na veterinu.
|
jeany
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2008 20:17
- Nahlásit
archie
Takže se ta mast nedá koupit třeba v lékárně nebo u veterináře?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2008 20:55
- Nahlásit
jeany
Když jsme ho načapali, měl odkousnutý část obvazu na špičce tlapky. Takže znovu na veterinu.
No jo na to nám vetka radila dát košík a jakmile by měla sklony do obvazu jít tak fujovat až pochopí že nesmí a pak koš sundat ... Já byla sama překvapená že nám vydržel 2 dny a ani se ho nedotkla a koš nebyl potřeba
|
Ewans
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2008 22:58
- Nahlásit
Taky jsme měli drápek utržený... náš labík snesl na packu (přední) cokoliv, ale veterinář nám nabídl jedině od Trixie a samozřejmě po 1 procházce bylo po botě. Takže jsme nakonec vydrželi s obvazem, na to pytlík pokaždé čistý a ponožka (teda zdělali jsme celkem asi 5 ks). Asi za týden už jsme to nechali úplně otevřené, naštěstí bylo sucho, takže se to zahojilo celkem rychle.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2008 20:23
- Nahlásit
Jednu malou vychytávku teď mám - je to na takový to prvotní krátký venčení kolem baráku- použila jsem místo pytlíku obalovou folii v které jsou vody na pití - je to pevný, neprochodí se to hned jako normální pytlík- vydrželo mi to dva dny - nohu jsem do toho zamotala a zavázala to lemem od punčoch, to pruží a zároveň dobře drží
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2008 21:09
- Nahlásit
archie
My jsme měli utržený drápek, celý, mazali jsme to mastí Alaptid.....A opravdu super se to s ní hojilo.
ahooj
jeany PetraK
U veta by Alaptid mohli mít. Já si ho objednávám (bez receptu) u nás v lékárně na Bělohorský (stanice Na Marjánce), stojí kolem 100,- a opravdu doporučuju, mažu jí bolístky psů i svoje , když mi třeba sjede kudla.... hodně urychluje hojení.
Nejsem si ale jistá, jestli je vhodná na hluboké rány (aby se rána nezavírala moc brzo), možná raději v tomto případě konzultovat s vetem. Jinak je to skvělá mastička...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2008 21:19
- Nahlásit
maixnerova
Díky za další tip - ptala jsem se dochtora, jestli nějaký jako další přídavný operace mám dělat, říkal, že rána vypadá luxusně, dobře se to hojí, ať to nechám být. Tak teď teda nevím????
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2008 21:28
- Nahlásit
PetraK
raději se veta konkrétně zeptej, určitě Alaptid bude znát, je to veterinární mast. Já Alaptidem Piškotovi mazala ránu asi týden po operaci dekubitu (vyvinul se z něj hodně rychle rostoucí novotvar). Mám pocit, ale nejsem si úplně jistá, že nám vetka doporučila mazat A. až po vyndání stehů, do té doby jsme měli jen 2x denně čistit Betadinou a převazovat.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2008 21:31
- Nahlásit
PetraK
nechceš, že bychom se eště teď v noci nebo brzy ráno sešly a jí ti dala ten trychtýř? Když budeš zejtra v práci...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 09:50
- Nahlásit
maixnerova
no to je divný. My to převazovat nemáme - chodíme na převazy k doktorovi. Operace byla ve čtvrtek - první převaz byl v pátek, další včera v neděli a teď bude zase až ve středu. Rána je suchá a prý luxusní. Včera to jen odvázal, prohlídnul, vysypal to mezi polštářky, vyvatoval to mezi těmi polštářky a zase to zavázal.Dostali jsme antibiotika a analgetika. TAK JÁ NEVÍM JSEM Z TOHO BLÁZEN. Nic s tím nemáme dělat, nic čistit. Jsem z toho volajaká zmetená??.
Za ten trychtýř dík - zatím to SNAD zvládneme?? Včera s tím taky nic nedělal i když jsme zkusmo vypadli. Tak snad se toho bude držet i nadále?? Já s ním "cvičila" na té rance po kanyle, že si to nesmí lízat. Jak blemcnul, bylo FUJ!, když nic piškotoval (Piškotka prosím o prominutí , nedělám si z něj bžundu )
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 10:10
- Nahlásit
PetraK
No, tak já to teda čistila a převazovala...ale proto, že vet prohlácil jen "zítra mu ten obvaz sundejte a za 12 dní přijďte na stehy" Takže když se o vás tak hezky staraj a převazujou to oni, tak to je dle mého OK
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 10:24
- Nahlásit
Dines
možná je to kvůli té přeříznuté šlaše???. nebo proč to nemáme sundavat a nechat dejchat?? Fakt nevím. No nechám to asi na nich teda.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 10:25
- Nahlásit
PetraK
Tak jestli tam chodíte takhle často na převazy, tak to snad ohlídaj, a jestli to nemá mokvavý, nebo tak, tak to větrat dle mého nepotřebuje.....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 10:30
- Nahlásit
Dines
no taky si říkám, ale pak si tady naštuduju... a jsem z toho zmatená navíc já na bylinky hodně dám, tak jsem si myslela, že jako... a vůbec. No ale nechám tomu volný průběh.
Prosím Tě, jak potom s tím zatěžováním tlapky? do vyndání stehů to budou tak akorát venčicí procházky kolem baráku, to je mi jasný. A potom?? Už ho rovnou vypustím?? Nebo ještě ne? Bože to bude strašný, to bude erupce energie. !!
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 10:44
- Nahlásit
PetraK
Nevím, já ho krotila ještě po vyndání stehů, protože to ještě neměl pořádně srostlý.....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 14:29
- Nahlásit
Dines
já mám VOSYPKY, VOSYPKY, VOSYPKY, páč kvůli tý šlaše to asi nebude tak jenom na chvilinku si myslím. No už jsem odvolala jednu akci, tak to asi začnu odvolávat šmahem.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 14:30 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
PetraK
Tak jestli se mu to dobře hojí, tak to půjde rychle....ale s měsícem klidu asi počítej určitě....
Pak můžeš být jen příjemně překvapená
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 15:09
- Nahlásit
Dines
no tak, že budu překvapená, tím jsem si jistá . Už teď jsem páníčka připravila na to, že až ho vypustíme do společnosti, že bude jak tornádo, že musí být trpělivý, že toho banditu budeme muset krotit postupně, páč si bude chtít vynahradit úplně všechno co nestihnul. A že by toho při svý rychlosti e energii stihnul dost
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2008 10:31
- Nahlásit
Tak jsem tu s dalším dotazem - dneska nás čeká vyndavání stehů - děs a hrůza to bude. No ale co dál? Mám mu tu nohu dál venku chránit?? Mám mu na doma něco na tu ránu ještě dávat? Pruban?? Aby si to nerozblemtal? Nebo už to mám nechat na matce přírodě??
|