Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Poraněná tlapka - co na nohu na venčení?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
jeany
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2008 13:56
- Nahlásit

Poraďte nějaký zlepšovák, co dát psovi na nohu na venčení. Náš pejsek (něm. ohař) má odstraněný dráp, na ven dáváme sáček nebo spíš dva na sebe, ale moc nevydrží, navíc mu hodně vadí na noze.
Mimochodem, nemáte zkušenost, jak dlouho roste psovi nový dráp? Nějak se mu to nehojí, krvácí mu to a už je to skoro měsíc.

Dines
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2008 13:59
- Nahlásit

jeany
Můj pes si asi před měsícem docela brutálně rozřízl packu.... tak jsem objednala neoprénovou botičku a můžu jen doporučit
Perfektně seděla na noze, neprošoupala se....prostě vydržela celý týden, než jí pesan rozcupoval

jana33
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2008 14:16
- Nahlásit

Dines
Co to bylo za značku? My jich vyzkoušeli snad pět a všechny padali
Jinak pokud není nutná botička,tak asvědčená kombinace je prezervativ + ponožka a ovázat průhlednou lepicí páskou. Jen doporučuji neříkat v drogošce,je mi jedno jakej ten prezervativ bude,je to pro psa

nefer
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2008 14:20
- Nahlásit

já mám velmi čerstvé a velmi špatné zkušenosti s botkou od trixie. jedna botka vydržela přesně jednu procházku, než se rozpadla.
botka od manmatu, ta ani nedržela na noze
znám ale spoustu spokojenách s botkami od karlie - vypadají téměř stejně jako trixie, ale kvalita bude jinde.

i mě by ale zajímaly vaše zkušenosti s konkrétními značkami, páč chci mít pro strýčka příhodu nějakou pořádnou připravenou

nefer
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2008 14:23
- Nahlásit

mi tam skočil jiný smajlík, tam mělo být pro janu:

Fajka
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2008 14:24
- Nahlásit

jeany
Já měla před 14 dny taky problém, feňule šlápla do nějaký chemikálie a tak na ven nosila neoprénovou botičku ( u které se teda ošoupala špička ale jinak celkem dobrý) a na doma aby si to nelízala a nemusela bejt furt s košem jsem dala panožku a tu přidělala náplastí. Drželo to v pohodě a psisko si nic netrhalo

Dines
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2008 14:27
- Nahlásit

jana33
Za značku? Tyjo, teďs mě dostala, žeby Polar?
Každopádně jsem si jí objednávala u Wami
Fakt v ní chodil všechny procházky asi týden (než jí sežral) a prakticky nic jí nebylo

jeany
Odkud jsi?

MaggieM
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2008 14:45
- Nahlásit

já mám taky nedávnou zkušenost. Po operaci nohy nosila botičku od manmatu a ta držela jen do té doby, co měla obvaz a skákala po třech. Pak jsem začala kupovat samodržící obvazy a ty jsou super. Akorát jsem je ještě přelepovala náplastí

Dines
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2008 14:47
- Nahlásit

MaggieM
Pak jsem začala kupovat samodržící obvazy
No, ty jsou taky fajn, jen pekelně drahý, a mě je pes vždycky tak za dvě procházky prošoupal....1 obvaz mi vydržel na 2-3 obvázání krát asi 60,-, krát týden by mě asi zruinovalo

Fajka
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2008 14:47
- Nahlásit

MaggieM
Pak jsem začala kupovat samodržící obvazy a ty jsou super

Jo jo, to potvrzuju taky ho měla a vydržel tři dny

MaggieM
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2008 14:49
- Nahlásit

Dines
no mě nic jinýho nezbylo. Léčba 2,5měsíce Ale jediný co fakt drželo na noze

Dines
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2008 14:56
- Nahlásit

MaggieM
A co jsi všechno zkoušela?

MaggieM
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2008 15:05
- Nahlásit

Dines
A co jsi všechno zkoušela
botičky, ponožky, sáčky, gyn. rukavice no skoro všechno

Dines
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2008 15:14
- Nahlásit

Dines
Tak to já se za těch cca 14 dní léčení dostala jen k těm obvazům a botičce...v tomto pořadí
A fakt si na botku nemůžu ztěžovat...ještě když sem to chtěla nechat hafanovi doma luftovat, tak obvazy byly na nic...

Silwuska
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2008 15:58
- Nahlásit

jeany
Mi sme na odtrhnuty nechtik nedavali nic...lepsie sa to hojilo...behom tyzdna to mal zavrete a pak uz len dorastalo...len teda oplachnut s repikom po vychadzke...ale pesa si to v podstate zahojil sam...

gabifi
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2008 16:14
- Nahlásit

nejlepší je poloelastický obvaz peha crepp, přes to samolepící obvaz a přes to ještě dětskou ponožku (u Vietnamců vyjdou dětské ponožky 5-10 Kč za pár). V dešti vylepšit o dva pytlíky zajištěné náplastí. Botiček mám doma sklad, jsou naprd. Pamatuji si jenom 2 značky, Trixie a Manmat. Není na ně spolehnutí. Je to spíš ochrana zdravé nohy u které nevadí, když jí pes ztratí. Pokud potřebuješ 100% jistotu, že v půlce prochajdy nebude stát pes zabořený holou nohou v bahně, jdi do obvazu. Nutným doplňkem je bohužel vodítko, na psovi prodírajícím se roštím nedrží nic

Dines
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2008 16:39 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

gabifi
Teda nevím,ale přijde mi to zbytečně drahý....ne? Takhle jsem dala cca 60,- za botku a 20,- za dva obvazy na prvních pár dní, kdy jsem měla strach aby se při nazouvání botičky nezranil, a bylo po investicích...

Když teda nepočítám ty samodržící obinadla co jsem měla dokud botka nedorazila....ty mě přišli na asi 200,- za 3 dny

jana33
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2008 16:41
- Nahlásit

gabifi
Něco držet musí,jaké botičky používají profi musheři? Že by ten polar? Zajímá mě to,protože náš labroš si několikrát v rákosí rozřízl hodně bříško na tlapce a když jsme třeba na výcvikovém táboře a čeká nás další den práce v lese nebo znovu rákos,tak bychom potřebovali mít v záloze právě nějakou botičku,co drží i při aktivním pohybu

Dines
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2008 17:08
- Nahlásit

jana33
Právě Wami příležitostně musheří....

jana33
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2008 17:10
- Nahlásit

Dines
Jj zkusím jí napsat,jak je to s těma velikostma

Dines
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2008 17:12
- Nahlásit

jana33
Řekla bych že budete mít tu co my ikdyž já vlastně asi ani nevim co máme za velikost
Můžu jí kdyžtak půjčit na vyzkoušení Báře od Sama

gabifi
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2008 17:12
- Nahlásit

Dines
drahý? No to parádně. Jenomže my měli cizí těleso, který mu po 2 měsíčním laborování, jestli ho tam opravdu má, vydloubali skoro až ke kosti a náhodně sundaná botička byla silně nežádoucí, protože další zásahy do rány už by noha neunesla.

jana33
já myslím, že musheri ztracenou botičku prostě nahradí novou....a že se neprodírají ni rákosem ani roštím. Ale nejsem musher.

Dines
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2008 17:15
- Nahlásit

gabifi
A pes,kterej musí botičku nosit se prodírá rákosem a roštím? Snad obvykle bývá v klidu na vodítku,ne?
A ta moje docela v pohodě zvládla i kratší proběhnutí , když jsem mu jí teda pořádně nasadila Ale úplně mu nespadla/nesjela nikdy....

jana33
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2008 17:18
- Nahlásit

Dines
gabifi
O rákosí a roští jsem mluvila Dines já, že bych potřebovala nějakou,která by držela. Jinak samozřejmě saňový psi neprolézají roští,ale běží po zmrzlém sněhu vysokou rychlostí,takže předpokládám,že se ta botička nesmí vůbec hýbat,jinak by se jim běhalo špatně. Proto jsem odkazovala na ty mushery No uvidíme,zkusím napsat Wami

Dines
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2008 17:24
- Nahlásit

jana33
Tak mě tak napadá, že Wami vlastně spíš canicrossuje,dogtrekkuje, a podobně,ale zkus....uvidíš....je fajn,že je ta botička poměrně vysoká

Fík
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2008 18:26
- Nahlásit

Ahoj, měla jsem labradora, který měl rozříznutou tlapku a já mu dávala obvaz a pak přes obvaz jsem z koženky vytvořila botku. vydržela dlouho, dala se sušit a byla hned suchá a navíc překvapivě dloho vydržela.

wami
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2008 18:55
- Nahlásit

Dines
tfuuuuj, behat!
bud dogtrek nebo musherina, vozim se na kolobezce a v kare...

ad boticky - ja se rovnou priznam, ze od manmatu jsem nikdy nemela, ale myslim, ze to bude vcelku podobny... Kdyz mas botky sity na miru, mely by drzet, nejspis to udela i manmat, ale jak rikam, nevim. Polar na miru usije urcite...

co se tyka toho, jak botky drzi - sprintovej zavod vydrzi vcelku v pohode (vyzkouseno na kamenite lesni trati, cca 4,5-5 km trysku a cvalu), po druhem kole uz ale neopren zacal byt ponekud osoupany. Firn (zmrzly snih) ale podle me neni tak tvrdy a ostry jako sutry, takze bezne toho botky asi vydrzi vic.

Na zranenou nohu a pomalou chuzi nebo tu a tam prochazku OK, pri praci a namaze je nutny pocitat s tim, ze botka proste odejde - fakt je to NEOPREN, nema to podrazku, takze brano logicky necekejme zazraky...

rakosi a ostrici by to ale zvladnout melo v pohode - osobni zkusenost ale nemam...

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2008 21:22
- Nahlásit

Fajka

můžu se zeptat co je na fotce za úžasnýho psíka?

brut
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2008 21:26 - Změnil/a: brut
- Nahlásit

PetraK
koukni tady ... je to krasavice
http://www.akita-feiko.estranky.cz/

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2008 21:30
- Nahlásit

brut

tý jo! to je krásný psisko - jen mi tady přišla na tý fotce malinká, když jsem nakoukla do galerie, byla jsem dost překvapená, že to je kus psa!! Je fakt krásná.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání