| Autor |
Zpráva |
kokoška
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 08:55
- Nahlásit
včera jsem tahala první letošní klíště , zítra udělám protiklíštěcí opatření
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 08:56
- Nahlásit
kokoška
Jaký opatření budeš dělat?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 08:57
- Nahlásit
kokoška
první letošní klíště
Můj chlupáč měl už tak před měsícem. Už mažeme.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 09:00
- Nahlásit
Dines
dáme spot-on duowin a bude aspoň na 2 měsíce klid
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 09:03
- Nahlásit
Dines
My Advantix.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 09:10
- Nahlásit
kokoška
vy ste nejaki zaostali - ja som prveho kliesta tahala uz minimalne pre mesiacom
my tohto roku skusame nieco na prirodnej baze - esencialne silice, no uvidim
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 09:36
- Nahlásit
kokoška
my už taky tahali klíště před měsícem, letos dáme kiltix jako vždy, ten jedinej nám působí parádně.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 09:45
- Nahlásit
Bela
Gerda
v tomhle směru opravdu ráda zůstanu pozadu ale je fakt, že už od února jsem čekala, kdy něco doneseme a před 3 týdny jsem myslela, že na Sázavě 100% budou, ale holt na Vysočině je ještě zima
Walda
u nás Advantix tolik nefunguje, hajzlové, už si zvykli
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 09:51
- Nahlásit
kokoška
hajzlové, už si zvykli
Ha! Máte zmutovaný klíšťata? Kde to je?
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 09:54
- Nahlásit
Walda
Máte zmutovaný klíšťata?
jo, jsou velký jako melouny a v noci svítěj
A najdeš je v okrese Kutná Hora + Kolín (v Kolíně podél Labe je to fakt humus, loni jsem je tam viděla za chůze jak visí na koncích trav - tam mě už nikdo nedostane.)
|
brut
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 10:10
- Nahlásit
U nás je asi ještě zima, protože žádný klíšťáci nejsou... jen blech máme na rozdávání.... už jsem zase koupala kočku a dávala jí kapku za krk
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 10:17
- Nahlásit
Já stříkám na psy Difusil a mám s ním super zkušenosti. zatímco maje mamka stříká frontline a mají klíšťata, my jsme bez klíš´tat, neb na difusil nejsou zvyklé
Letos už mám nakoupeno Difusilu spoustu.-)
PS. mám děti, které nesmí být očkovány proti klíšťovce a lékařka mi doporučila právě difusil a je opravdu super , stžříkám děti i psíky
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 10:25
- Nahlásit
Fík
Já stříkám na psy Difusil
se máš, taky bych stříkala, je to levnější, jenže já prostě nesnáším, jak to ulpí na srsti a pak to při hlazení zůstává na prstech, asi jsem úchyl, ale mám vždy pocit, že se mi lepí prsty a obojek mi zase šíleně smrdí. Budu muset víc zapracovat na degeneraci svých smyslů, jinak asi v téhle chemické době nepřežiju
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 10:28
- Nahlásit
brutž jsem zase koupala kočku
Bacha na to, kolegyně koupala kočku, a ta ji tak pokousala, že bere antibiotika, ruku má ovázanou a v pondělí měla úplně skelné oči
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 10:32
- Nahlásit
Mucholabka
měla úplně skelné oči a kdo kočka ?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 10:35
- Nahlásit
kokoška
No zlato, neskoro. My sme davali Advantix pred troma tyzdnami Kliestov som uz tahala piatich, este predtym, ako som davala Advantix.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 10:39
- Nahlásit
Mucholabka
ta naše blbka stojí ve sprcháči, klepe se jak ratlík a max. kníkne, aby upozornila Bruta, že jí strašně týrám
Vzhledem k tomu, že jsem si nějak popletla kočičí a psí výchovu, tak reaguje na klasické povely: ke mně,stůj, sedni a občas i lehni ( ten teda ve sprcháči nezkouším) ...a pak máme jeden speciální: nohu nahoru.... to abych mohla důkladně opláchnout podvozek
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 10:40
- Nahlásit
A ještě musím řict, že máme spoty Advocate, už celkem dlouho, někdy od února-března, a klíšťata po psech lezou, ale nezakousnou se. Zato ten nový pes ještě spot nemá a tomu už jsem tahala dvě.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 11:57 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
Walda
Ha! Máte zmutovaný klíšťata? Kde to je?
no, sa smejes, ale je to tak, viacero ludi sa mi stazovalo, ze pripravky, ktore davali doteraz uz nezaberaju
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 12:14 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
kokoška
jsou velký jako melouny a v noci svítěj
To je máte importovaný z Černobylu?
|
Lure
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 13:06
- Nahlásit
kokoška
A už jsi zkoušel Scalibor? Já na něj nedám dopustit. Za 6 měsíců ani jedno klíště, blechy se mu vyhýbali obloukem a od komárů měl taky boží klid.A není vůbec cítit.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 13:22
- Nahlásit
Walda
To je máte importovaný z Černobylu?
nevím, označení made in .... jsem zatím nezachytila
Lure
A už jsi zkoušel Scalibor, A není vůbec cítit
nezkoušela, jednak je tu další problém - plstění dlouhé srsti kolem krku a navíc pes je doma bez obojku a odmítám mu nechávat i ten antiparazitární. Mě neznáš, jsem na všechny chemické pachy a puchy citlivá, nehodlám se kvůli tomu opupínkovat (míněno doslova). jednou jsem zkusila nějaký obojek, který uvolňoval jakýsi pudr či co - no fuj tajbl, pořád jsem to cítila na rukách a smrdělo mi to taky. Jsem fakt strašná (ve skutečnosti cítím i ten spot on, ale mnohem míń než obojek nebo spray)
|
Madlenka
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 13:38
- Nahlásit
My jsme ještě klíště neměli, ale raději už jsme taky dali Duowin.
Používáme ho už třetí rok a žádné klíšťata ani blechy nás netrápí
Navíc má dobrou cenu!
Obojek sice asi stojí míň, ale škaredě vypadá a pro psy "domácí" to není ideální
|
Johule
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 13:47
- Nahlásit
kokoška
já měla proti obojku stejné výhrady, ale ted jsem koupila scalibor a nelze ho než chválit-vůbec žádná alergie ani smrad, psovi nevadí a v jeho dlouhé srsti bez problémů zanikne
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 14:03
- Nahlásit
Máte někdo zkušenost se spot-on od Héry?
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 14:04 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
o víkendu jsme byli nedaleko Olomouce, v lužních lesích u řeky Moravy. Bez přehánění, z jednoho psa jsme tahali cca 30 klíšťat... naštěstí ještě lezoucích. Beďule naštěstí neměla ani jedno, ale i tak jsem dneska dávala spot ProMeris Duo... Ještě dodatek, doporučuji aplikovat v době, kdy např. odcházíte do práce, protože je to trošku "smrádek", ale opravdu funguje bezvadně (prý nějaký nový způsob účinku) a cena je velmi dobrá...
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 14:14
- Nahlásit
Ahoj
ale ted jsem koupila scalibor a nelze ho než chválit jo jo musím souhlasit. Je to super, už ho používáme druhým rokem a nejen, že mi nejdou na psy klíšťata a blechy, ale ani komáři a jiný savý hmyz. A co je prioritou nemá žádný zápach jako jiné mnohé obojky.
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 14:22
- Nahlásit
blanulinka1
Tak jsem si to přečetla a je to velmi zajímavé. Jen jak píšeš toho zápachu se obávám. A cena je jaká na velkého psa nad 40kg?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 14:33
- Nahlásit
blanulinka1
heleeee,a kolik to teda jako stojí a kde ho maj?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2008 14:41
- Nahlásit
blanulinka1
Promeris je taky super, hlavně ten Advocate a Promeris používám kvůli demodexu, a je od potvor klid.
|