Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / štěně a stálý průjem
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Meemies
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2008 13:37
- Nahlásit

Ahoj, nasadili jsme rýži, která mu sice moc nejede, ale když pochopil, že nic jinýho nedostane, přijal i rýži. Ale černý čaj odmítá. Myslíte, že mu můžu dát rozmačkané živočišné uhlí? Může mu to ublížit? Váží pět kilo, tak nevím v kajé dávce a jestli vůbec....

Bela
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2008 13:47
- Nahlásit

Meemies
zivocisne uhlie je v pohode, dajmu trebars stvrtku tablety
a skus mu ten cas ochutit lyzickou medu

Bela
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2008 13:50
- Nahlásit

elika
s tym hermankom to bude asi prodobne ako s boruvkami - vyrovnavaju vntorne prostredie, takze su aj na to aj na to...

Pěkně si odříhne a začne škytat.
to je malych uplne normalne

Mar
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2008 15:00 - Změnil/a: Mar
- Nahlásit

davidkova renata
Pejsek navíc strašně prdí
to většinou bejvá právě po granulovaný stravě,bud je vyměn nebo dej normální žrádlo

Meemies
s Davídkovou nesouhlasím - máš bostona - tedy psa ne nepodobnýmu tomu mýmu (FB) a tihle zkrátka prdí naprosto po všem...jedno estli vaříš,dáváš syrový, granule - prsotě todle prdí furt - musíš si zvyknout (jo a je to podložený výpověďma spooousty majitelů těchto psů - jsou fakt vyjímky,co to nedělají,ale to jsou skutečně vyjímky )

Mar
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2008 15:02
- Nahlásit

Meemies
jooo, jediná teda změna u nás (když mě tky vařenou dietku) byla v tom,že oproti granulím po tomdle jídle prděl nahlas

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2008 15:07
- Nahlásit

Mar
Davídkovou nesouhlasím - máš bostona - tedy psa ne nepodobnýmu tomu mýmu (FB) a tihle zkrátka prdí naprosto po všem..
tož to je možné,sem nevěděla,že to maj vlastně ve standardu A copa to způsobuje?

Mar
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2008 15:13
- Nahlásit

davidkova renata
to newim

Atika
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2008 16:33
- Nahlásit

To můžu taky potvrdit, měl jsem postupně dva boxery a znám spoustu boxerkářů a téměř všichni tihle placatkové prdí bez ohledu na typ krmení. Jeden z našich boxerů (prděl tiše a strašně smrděl) utíkal i sám před sebou.My jsme se všichni dusili a on se nenápadně přesunul do jiné místnosti.

elika
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2008 17:13
- Nahlásit

Živočišné uhlí irčitě neuškodí,já jsem ho zkoušela ale nám bohužel nepomohlo. Ten náš ho normálně vypil (asi mu chutná vše) Tam je to dávnování na příbalovém letáku napsané, ale už si nepamatuju kolik se toho dávalo. Tak mi jedem k véťovi se zvážit. Jo a díky s tím škytáním jsem si už myslela, že je to zase jen u nás.

Meemies
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2008 12:41
- Nahlásit

Ahoj, strašně prosím o radu. Pejskovi jsme po déle než týdenním průjmu nasadili rýži, piškoty a taky černé uhlí. Průjem ale trvá, a tak jsem dneska nasadila hladovku, nevím, jestli jsem udělala dobře, ale už nevím, co dělat. Chtěla bych, aby nejedl celý den a od zítra zase rýže.....

pigie
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2008 13:48
- Nahlásit

Meemies
Boli ste u veta? Dufam, ze ano...

Olina
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2008 18:57
- Nahlásit

elikaMeemies

Měla jsem se štěndem stejné problémy. Problémy trvaly až do doby, než se veterinář rozhodl nasadit mu antibiotika, aby se vymlátilo všechno ve střevech a pak nám dal probiotika a dietní granule. Po té byly průjmy (střídající se a trvající opravdu dlouho) zcela pryč. Je ale pravda, že hafušákovi jsou už 2 roky a musím dávat pozor, aby něco špatnýho nezblajznul. Jakmile něco nevhodného sežere, má okamžitě průjem. Je na jehněčích granulích a ty mu velice prospívají.

emikami
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2008 11:22
- Nahlásit

Nečetla jsem vše , ale doporučuji granule First Mate potato fish.....je tam 8% vlákniny a dívka která mi je vozí, tak říká že asi 80% jejích zákazníků berou tyto granule protože mají alergický psi na každý něco a jedině tohle jim pomohlo.

Jinak na průjem, mám osvědčeno 100% zabral lidský Endiaron.
Také používám Probican pastu, ale spíše preventivní, nebo když je něco jen mírně, na silný průjem u malého štěněte malé plemeno 8 týdnů, zabrla Endiaron na sto pro. Doporučuji. Dávat jen při průjmu, i 2-3 denně, pokud už průjem není nebo málo, jen půlku, pak již nedávat.

Janis
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2008 23:42
- Nahlásit

O černém uhlí nám veterinář říkal, že pro psa velmi špatné. Pokud je průjem v začátku doporučil dubovou kůru (udělat z ní čaj) a když to nepomůže, dával nám PROBICAN. To funguje naprosto spolehlivě a je to velmi šetrné. Krmení nám doporučil kanadské granule, nebo Bosch. Existují od těchto firem i granule dietní, např. jehněčí, kuřecí. Ostatně je-li průjem delší než 2 dny, chce to veterináře, který udělá rozbor jak z krve, tak i z trusu.

RenataL
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2008 23:56
- Nahlásit

elika
Trochu s odstupem, ale vracím se k heřmánku. Mám k němu trochu rezervovaný vztah, je sice úžasný, ale na druhou stranu velmi vysušuje a může slizinice dokonce podráždit. Zvířata jsou na to citlivější než člověk. On je spíš na koliku a záněty než na průjem. Z vlastní zkušenosti můžu doporučit diadog, což je obdona lidské smecty. a dobře se hodí právě u takových podivných průjmů. Jinak i u lidí existují nevysvětlitelné a praktcky trvalé průjmy. Může to být chronický zánět způsobený imunitou a to je trochu problém. Jako okrajová varianta by stálo za pokus dostat do štěnda šťávu z kysaného zelí (ne vodu ale šťávu, prodává se v bio). Ta pomáhá na záněty ve střevech.

RenataL
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2008 23:57
- Nahlásit

emikami
Endiaron bych se štěněti bála dát. Je to docela síla na játra.

RenataL
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2008 23:58
- Nahlásit

Mar
a ještě bulteriéři, to jsou přeborníci v prdění

Bela
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2008 00:33
- Nahlásit

JanisO černém uhlí nám veterinář říkal, že pro psa velmi špatné
no vidis, a nam zase povedal, ze nemoze uskodit, tak si z toho vyber...

RenataL
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2008 01:30
- Nahlásit

Bela
problém je v tom, že průjmy neumí pořádně léčit ani humánní doktoři a léky i diety ordinují dost zastarale.

Bela
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2008 11:25
- Nahlásit

RenataLproblém je v tom, že průjmy neumí pořádně léčit ani humánní doktoři a léky i diety ordinují dost zastarale.
k tomuto sa neviem kvalifikovane vyjadrit,

nam na ludske aj psie podarilo vascinou zlikvidovat babskymi receptami, v ratane toho cierneho uhlia, plus nanvosie sa mi velmi osvedcili probiotika

RenataL
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2008 11:35
- Nahlásit

Bela
Přesně tak, řešíme babskými recepty + probiotika. Navíc se mi osvědčila Smecta, což má i psí verzi (diatab nebo diadog, nevím přesně). Takže se živočišným uhlím u psů moc zkušenost nemám, protože už leta znám tohle.

Bela
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2008 12:46
- Nahlásit

RenataL
psia smecta plus probiotika a pektin je aj ta pasta Prokolin. Neskusali sme este (chvalabohu, nemuseli sme ), ale bolo mi to odporucane

rose
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2008 12:49
- Nahlásit

asi záleží na každém psu. Každému zabere něco jiného

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání