| Autor |
Zpráva |
elika
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 08:52
- Nahlásit
Před měsíce jsem si donesla štěně retrívra. Všechno bylo v pohodě. Jenže po pár dnech dostal průjem. Verinář řekl, ať změníme granule (dávaly jsme Ontario), koupily jsme teda Profilum, jenže průjem se ještě zhoršil. Začala jsem vařit rýži a kuřetem, všechno po troškách, jenže průjem neustal. V lékárně mi daly živočišný uhlí....no žádný výsledek. Ve zverimexu mi poradily Eukanabu....jenže průjem pořád trvá.
Někdy to vypadá, že už je po všem, někdy má trus už jen kašovitý a nebo normální, ale z toho je to zase na novo. Všechny granule byly štěněčí, dávala jsem podle dávkování, je řádně odčerven a naočkován. Jsou mu 3 měsíce.
Sice na váze přibírá, ale máme ho doma, tak je to náročný.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 09:29
- Nahlásit
elika
A pokud to není sranda, tak včera už bylo pozdě!!!
|
petulda
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 14:32
- Nahlásit
a sebou vzorek hovínka na rozbor
|
elika
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 16:54
- Nahlásit
no sranda to není. Veterinář řekl, že se to spraví. Tomu jsem taky nevěřila, tak jsem jela za dalším, ten řekl, že vypadá zdravě a krásně přibírá, tak mi dál pár rad. Jenže to taky nepomohlo. Prvně, že je to reakce na toxiny, protože byl začervenej. Zjistila jsem, že mu dietní rýže dělá jěště větší problémy. Potom to krmení atd. atd.Dneska jsme dovezly hypoalergenní krmení tak uvidíme. Ve stolici nic nemá, to už jsme dávaly vzorky. Mezi tím jsme vystřídaly u několika veterinářů aby nám poradily, ale už je nic nenapadá.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 16:57
- Nahlásit
elika
a hlavně je kravina u prcka střídat granule jak na běžícím pásu. Šup ke kvalitnímu vetovi a ne takovýmu, co vám narve granule so prodává, že po těch to bude dobrý
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 16:59
- Nahlásit
elika
neudrží ani samotnou suchou rýži?
|
elika
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 17:18
- Nahlásit
to už vůbec, samotnou rýži.Teď už je to tak 14 dní, co má to stolici kašovitou. Dneska dokonce i trochu formovanou, ale pořád to není ono. Vím, že to nejde pořád ty granule střídat, ale už jsme si fakt nevěděli rady. Příští týden jdem na vážení, tak snad už to bude dobrý. Já jsem se jen chtěla zeptat, jestli někdo něco takovýho zažil.
|
elika
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 17:19
- Nahlásit
Nikdy dřív jsme s tím u psů problémy neměli, tak i pro nás to byl šok, když to začalo. Roste krásně, to je pravda, ale je to nepříjemný, když ho máme doma.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 17:28 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
elika
skuste to co sa dava malym babatka - varenu mrkvu a rozmackany banan
mozno by pomohli aj nejake probiotika - pasta Pro-kolin alebo probican
|
elika
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 17:33
- Nahlásit
to s banánem mě už taky napadlo. Říkala jsem si, že bude asi pořebovat obnovit mikrofloru ve střevech, ale nevěděla jsem čím. Tak děkuji.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 17:36 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
elika
My měli podobný problém.Tehdy jsme chodili od čerta k ďáblu a nikdo nám nebyl schopen poradit.Dostali jsme prášky,jakmile je přestala brát,měla to znova.Taky nás utěšovali,že to přejde.Nakonec jsme přešli na jehněčí granule a to pomohlo.Ale doteď má podrážděné zažívání a průjmy trpí pořád.Jakmile sní něco závadnějšího,tak je hotovo.
Takže bych začala dietkou.My pak dali mleté hovězí s rýží (vynechej drůbeží)a mrkví a nakonec jsme přešli na granule.Možná bych dala ještě smectu,když už to trvá delší dobu.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 17:39
- Nahlásit
elika
na mikrofloru je prave ta pasta - a prokolin je kombinacia probiotik, s kaolinom (smecta) a pektinom (stahujuce ucinky) - to by celkom mohlo pomoct
|
elika
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 17:54
- Nahlásit
smektu už dostával taky. Ale zkusím to. Dík
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 17:55
- Nahlásit
elika
Nechte udelat poradny rozbory trusu, hlavne na giardie. Neexperimentujte s x druhy diet ci granuli, nejdriv rozbory a pak reseni. Cili klidne zmena veta.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 18:03
- Nahlásit
elika
Ahoj,měla jsem se štěndem ten samý problém,nepomohl ani vet,ani změna žrádla,ani banán,či co. Kolikrát jsi odčervovala ? Naše štěndo bylo údajně od chovatelů odčerveno 4 krát,t už to bylo nebo nebylo pravda,já začala s odčrvením,jako kdyby odčerveno nebylo,tedy,co 14 dní. Ano,škrkavky byly ten problém,po dvojí odčervení z něho toho tolik vyšlo,že jsem to v životě neviděla. Tento týden budem odčervovat po třetí,tak doufám,že už to bude bez nálezu. Tak držím palce,ať to je jen tenhle problém. Jinak ti ještě můžu doporučut dietní granule,přímo pro tento účel. Kronch Optimal.Samotný problém nám to nevyřešilo,ale kadění nebylo aspoň tak řídké. Však je na netu můžeš najít a přečíst si o nich.
|
elika
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 18:05
- Nahlásit
od chovatele byl 2x, potom jsme ho nechávaly ještě 2x co je u nás a po druhý už v sobě nic neměl.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 18:05
- Nahlásit
elika
Zapomněla jsem dodat to nejdůležitější,po prvním odčervení udělal skoro po třech týdnech u nás svůj první výstavní bobek. Od té doby kadíme normálně.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 18:09
- Nahlásit
elika
Tak pokud jsi jistá,že škrkavkami to není( ikdyž po mé zkušenosti,nevím,nevím),vyzkoušej to,co ti radí abby,třeba to fakt budou zažívací potíže,nebo nějaká alergie,s tím už zkušenosti nemám.
|
monica
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2008 17:23
- Nahlásit
to elika
Taky přispěju svou troškou do mlýna: užili jsme si skoro to samé u naší rotvice. Po převzetí od chovatelky taky pořád průjmy. Dostala probican, dietu ale nepomohlo. V průjmu se objevila krev, tak jí vet píchnul injekce (bohužel už nevím název) a byl KLID. Prý to bylo ze stresu ze změny prostřední a odchodu od smečky. Tak přeju brzké uzdravení!
|
monica
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2008 17:24
- Nahlásit
to elika
Jo, a ještě jsem zapomněla napsat, že škrkavky měla taky a hodně i přesto,že u chovatelky byla asi 3. odčervená.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2008 19:55 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
elika
Toto mi trochu pripomina nas Hlavne nestriedat granule ako na beziacom pase (ja uz vidim chybu v tom, ze som mu ich vobec vtedy skusala davat, tiez na radu vetky). Doteraz ma pes problemy so zazivanim Trvalo to mesiac, akurat on na rozdiel od tvojho nepriberal Nam vtedy pomohla dlhotrvajuca dietka len ryza a varene kura, po ktorom tiez najprv srajdil (ale len kasovite), ale neskor sa z toho stali bobky a hlavne, co bolo najdolezitejsie sme mu vsetko davali zo zaciatku len po lyzickach a to doslovne, kazde dve hodiny a tak. Absolvovali sme injekcie, rozbory krvi, stolice, nepomahalo nic. Diagnoza doteraz zostala neznama, co to vlastne vtedy bolo Taktiez sme davali tu spominany probican.
A este dolezita vec, u nas to zacalo jedneho pekneho dna zvracanim a az potom nasledoval ten kolotoc hnaciek.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2008 11:45 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
Prave som si vypocula nejake rady MVDr. Milana Stouraca
o bylinkach a prirodnych produktoch ( http://www.deutsche-dogge.cz/str/index.htm ) a na prujem odporuca aj jablcny ocot a odvar z hermanku
|
elika
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 14:23
- Nahlásit
Tak pejska jsme nechali ještě odčervit pro jistotu,a byl čistý. Dostává rýži, maso, smektu, zeleninu, jogurt s laktobacilem a zatím to jde. Tento týden jdeme na vážení k veterináři, tak uvidím jestli se to úplně zlepší a bude mít krásný bobek.
A děkuji všem za rady. díky
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 20:13
- Nahlásit
Jo to jsme si s psíkem užili taky, občasně průjmoval skoro půl roku, měnili jsme granule, dávali ty na citlivé trávení, přidávali rýži občas byl jen na rýži s kuřecím a pořád se to vracelo. Nakonec se z toho vyklubal zánět střev, antibiotika na 10 dní a byl klid. Teď se nám po téměř dvou letech situace opakuje (sice teprve jen cca týden, ale už vidím, že je něco špatně, takže zítra nesem kašičku na rozbor. To je děsný, sotva se uzdravuje jeden psík, už hapruje druhý. Čekám co si na nás vymyslí ta třetí.Občas si připadám jak v psím lazaretu.
|
Meemies
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2008 14:02
- Nahlásit
Ahoj, máme podobný problém, i když zatím ještě ne tolik závažný. Doma máme 2 a půl týdnu půlročního bostonského teriéra. Od chovatelky nám bylo doporučeno, že mu máme kromě granulí dávat i vařené maso (hlavně mleté), prý je na to tak zvyklý. Po týdnu jsme mu začali dávat granule Ontario pro štěňata malých plemen. Najednou nám vyzvracel škrkavku, a tak jsme po poradě s veterinářem ihned odčervovali pastou. Po odčervení měl ve stolici mrtvé škrkavky, ale jinak byla její konzistence v pořádku. Asi po třech dnech začala být řidčí. Začala jsem mu proto dávat pouze granule, protože jsem se dočetla, že by se granule a klasické jídlo nemělo míchat, protože klasické jídlo "znevažuje" živiny z granulí. Průjem má ale dodnes a já nevím, zda to můžu stále brát jako následek změny stravy, odčervení či něčeho jiného..... Pejsek navíc strašně prdí, to také nevím, jestli je následek nemoci nebo je to úplně normální.....
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2008 14:52
- Nahlásit
Meemies
Pejsek navíc strašně prdí
to většinou bejvá právě po granulovaný stravě,bud je vyměn nebo dej normální žrádlo,což razim já
|
elika
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2008 16:49
- Nahlásit
Já jsem dávala vařené maso a z toho se mi pes totálně z prominutím posral. Dala jsem mu hladovku, potom suchý rohlík po troškách a černý čaj. Což je neuvěřitelné, ale strašně rád ho pije. A teď dostává trošku actimelu.
|
elika
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2008 16:52
- Nahlásit
Ještě jsem se chtěla zeptat to naše štěně pořád škytá. Ať už sežere jakýkoliv množství. Pěkně si odříhne a začne škytat. U lidí je to podrážděná bránice, ale u psa?
|
elika
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2008 16:56
- Nahlásit
Stránky MVDr.Strouraca jsou úžasný. Hodně mi pomohl. Poradil mi právě černý čaj. Akorát mám dilama z toho, že u nás se vždycky říkalo, že je heřmánek na zácpu, tedy na vyvolání stolice a někde zase čtu, že se heřmánek dává při průjmu....tak nevím.
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2008 07:48
- Nahlásit
elika
te´d jsem se dostaa k tomuto tématu a přidávám svou zkušenost. já při průjm používám probiotika PROBICAN. Měla jsem také retrívry a na jejich zažívací potíže , super.luxus
Můžu jen doporučit
|