| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 21:33
- Nahlásit
Tchor
syrovy kusovy maso a kureci skelety krasne zvladaj 5 tejdnu stary stenata,
Syrovy kusovy jeste pochopim, ale vam fakt uz 5. tydenni stenata rozchroupou kureci skelety? Nebo spis ozuzlavaji?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 21:53
- Nahlásit
no moc z nich nezbyde ta nejpevnejsi cast hrudniku, v sesti je uz,
zvladaj cely.
|
Jerryk
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 12:21
- Nahlásit
Nechce se mi zakládat nové forum, tak se zeptám tady. 1. Srdce dáváte syrové, nebo ho uvaříte? A pokud vaříte-uvaříte ho do měkka, nebo jen krátce necháte ovařit? 2. Na přibrání mi bylo doporučeno přidávání sádla. Ale mám trochu obavu, aby pes nedostal průjem - má trošku citlivější trávení (proto krmím syrovým masem). Co mu mám teda přimíchat do žrádla abych eliminovala projímavý účinek sádla?
|
želva
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 12:27
- Nahlásit
Jerryk
já dávám sádlo,vepřové,ale po malejch lžičkách na kafe,dávám mu to vždy do granulí,je to ok,víc se bojím dát,ale mi zas nejíme maso,bo to mu nedělá dobře,tak do granulí,nebo namažu chleba
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 12:43
- Nahlásit
Jerryk
Sáídlo se ovčounům přidává hlavne v zimě,kvůli energii.Polévková lžíce do teplé přílohy(rýže s mrkví např.)Projímavý účinek nemá-je to živočišný tuk.Projímavé účinky mají rostlinné oleje.
Srdce-hovězí- dávám zásadně syrové.
Jo a to jak psala želva-mazat sádlo na chleba,tak to důrazně nedoporučuji.Chleba měkký se psům nedává.Pouze tvrdý na čištění zubů.
|
želva
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 12:44
- Nahlásit
Neessi
jsem napsala blbě,na tvrdej chleba to dávám,někdy i sobě
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 12:49
- Nahlásit
Jerryk
Srdce davam syrove, nekdy varene (spojim s varenim jater, ty krom drubezich varim vzdy). Varim tak nejak normalne, predtim po rozmrazeni nakrajim na mensi kusy.
Sadlo nebo skvarky - chce to po trosickach, zprvu do davky, na kterou je pes zvykly (takze ne hnedka k srdci pridat kusanec sadla). Dodat ryzi, varenou mrkev.
|
Jerryk
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 13:27
- Nahlásit
Díky za odpovědi. Sádlo by mu teda nemělo dělat problém, protože celou zimu jsem mu dávala olivový olej. Koukala jsem, že olivový olej má vyšší energetickou hodnotu než sádlo, tak nevím, jestli přibere. Vy mrkev vaříte? Já ji dávám syrovou!
Neessi
Proč se měkký chleba nedává?
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 13:31
- Nahlásit
Jerryk
Proč se měkký chleba nedává?
protože jim kvasí ve střevech-mají jinou střevní mikrofloru než člověk.A že je pak děsně bolí břicho,to si dokážeš představit.
|
želva
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 13:31
- Nahlásit
Jerryk
já taky dávám sirovou,já jí tam aokorád nastrouhám
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 13:33
- Nahlásit
Jerryk
Co mu mám teda přimíchat do žrádla abych eliminovala projímavý účinek sádla?
Proto ta varena Jinak davam taky vse syrovy.
Mekky chleb krasne v zaludku kvasi, takze pak muze (a nemusi) vzrust riziko torze. Ale kousek chleba s maslem taky feny dostavaji..
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 13:33
- Nahlásit
Jerryk
olivový olej má vyšší energetickou hodnotu než sádlo
ano,ale je to rostlinný tuk,čili se vstřebává hůř než živočišný.Olivový olej se dává spíš kvůli srsti a nebo i na zácpu,jinak jeho efektivita pro zdroj energie je malá.
|
xjindri1
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 13:38
- Nahlásit
Mohu se zeptat jek dávkujete to syrové maso?Pro dospělého psa zhruba 30 kg kolik svaloviny?Nenakrájené?A hlavně kde sháníte cenově dostupné maso?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 13:46
- Nahlásit
xjindri1
Maso beru z Vetamixu (www.vetamix.cz). Nedavam jen svalovinu. A pro 42 kg rotvici mi to vychazi kolem pul az trictvrte kg masa dle kondice, plus prilohy (nekdy jen zelenina syrova, nekdy vlocky, ryze, testoviny..).
|
Jerryk
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 13:47
- Nahlásit
Neessi
ano,ale je to rostlinný tuk,čili se vstřebává hůř než živočišný.Olivový olej se dává spíš kvůli srsti a nebo i na zácpu,jinak jeho efektivita pro zdroj energie je malá.
No jo tak proto mám méďu s krásnou srstí, ale hubeňoura
A rohlíky mají taky ten kvasící účinek? Můj první pesan miloval čerstvé rohlíky, což je u nás v prdelkově vzácnost - v 7hod ještě nemají a v 7:10 už nemají.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 14:34
- Nahlásit
xjindri1
jek dávkujete to syrové maso?
moje čubiny NO (41 kg) dostávají 500 g syrového masa/den,když jsou kuřecí skelety tak 600g.Plus syrovou zeleninu a nepravidelně přílohy(většinou vařená rýže,nebo spařené ovesné vločky,nebo pohanku)+ 2 x týdně tvaroh na strouhání + syrová vejce.Občas mořské ryby+ vepřové syrové nožičky tak dvakrát týdně.
Kuřecí skelety sháním přímo ve výrobně za 10,50,-/ kg,
vepřové nožičky za 5,-Kč/kg,srdce hovězí za 35,-Kč/kg přímo v prodejně na jatkách.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 14:37
- Nahlásit
Jerryk
A rohlíky mají taky ten kvasící účinek?
ani ne-jsou z pšeničné mouky,ale moc kalorií nemají.To klidně dávej ,ale asi po nich nepřibere.
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 14:40
- Nahlásit
Neessi
A dáváš pesanům nějaké doplňky výživy k tomu masu a přílohám, jako třeba Roboran + něco na klouby?
|
Jerryk
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 14:55
- Nahlásit
Neessi
To já se jen ptala. Rohlíky miloval dědoušek. Tenhle rošťák rohlíky nedostává. On je zahrabává. Zrovna dneska dostal vepřovou nožku a za chvíli přiběhl s kopečkem na čumáku. Takže byl zavřený v kotci než ji schroupal. Hele a když už jsem dneska v tom ptaní- proč tvaroh na strouhání? Aby se nelepil na patro? A ještě jeden dotaz ohledně ranního krmení. Mýmu je 16 měsíců. Všude doporučují mlaďochy krmit 2x denně. Ale já si myslím, že tomu mýmu by už vyhovovalo 1x denně, aby mu dostatečně vyhládlo a s chutí potom večer snědl baštu. Konec konců jejich trávící soustava je přizpůsobená k hladovění a potom k "nacpání se", ne?
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 17:14
- Nahlásit
[b]Kelly[/b
A dáváš pesanům nějaké doplňky výživy k tomu masu a přílohám, jako třeba Roboran + něco na klouby?
Ani ne,když mají dobře vyvážené krmení a nemají problémy,tak je to zbytečné.Při vyšší zátěži přidávám CaninRoyale Mobilliti-granule,ale jen jeden hrnek ráno.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 17:20
- Nahlásit
Jerryk
proč tvaroh na strouhání?
líp se jim žere a nelepí se.
dotaz ohledně ranního krmení. Mýmu je 16 měsíců. Všude doporučují mlaďochy krmit 2x denně.
Na roce stačí krmit 1 x denně,ale je to taky podle toho ,v jaké je fyzické formě.Pokud má větší zátěž,tak se doporučuje ráno aspoň malá dávka krmení,pokud se teda nejde zrovna na cvičák.
|
želva
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 17:24
- Nahlásit
Neessi
líp se jim žere a nelepí se.
tak to je pravda,ze začátku jsem dávala měkkkej a pak mi poradila mudr a hned se jim to jedlo lépe
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 20:22
- Nahlásit
Neessi
Když jsem pesana krmila granulema, tak jsem mu taky nepřidávala žádné vitamíny, ale teď co jí maso, raději přidávám Roboran a Biocal.
|
Jerryk
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 22:18
- Nahlásit
Díky všem za rady. Zase jsem se dneska poučila
|