Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / strava pro NO
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
elen22
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2008 11:43
- Nahlásit

Ahoj, chtěla bych se zeptat co dávat žrát a kolik toho denně něm.ovčákovi , kterému je asi 8 let?

sue
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2008 12:10
- Nahlásit

elen22
já osobně bych mu dávala senior granule a dvakrát denně..určitě ne jen jednou.

želva
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2008 14:13
- Nahlásit

elen22
já dávám svému 6 letému NO 2 - 3 denně nažrat ale zátěžovku,ale časem budu dávat seniorku a kolik? no to nevím,ale přes kilo je to určitě

ajunka
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2008 14:14
- Nahlásit

želva ty máš hubenoura.
já máteda sice hovawarty ale todávkování bude podobný na odměření používám pul litrovej kelímek od jogurtu a deně dostanou dva ty kelímky ráno a večer

želva
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2008 14:17
- Nahlásit

ajunka
no mám takovou lopatku a tu dávám plnou,kolik to bude asi tak kolem těch 500g a dávám 2x - 3x
no hubenoura mám ,ale už ne tak tolik

ajunka
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2008 14:23
- Nahlásit

želvo no jenže ejdne ten muj kelímek má když je plnej tak 200g.-)

Mel
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2008 15:11
- Nahlásit

želva
ajunka
jenže ono taky záleží, jaké granule kdo dává... superprémiovky mají mnohem menší dávkování, se mi tu protáčej panenky, nad takovou hromadou granulí, co udáváte ... u mých granulí je dávka na den 230 gramů pro 30 kg psa.

Neessi
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2008 15:23
- Nahlásit

elen22

Prosím,dej mu normálně nažrat,jako ovčounovi-tzn.maso syrové(500-700g/d),občas syrová vejce,tvaroh a jestli je zvyklý,tak sem tam kosti.Bude 100% spokojený.

ajunka
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2008 17:27
- Nahlásit

mel no tak já mám psy který potřebujou trošku víc žrádla protože taky jen tak nepřiberou a udržet je na správný váze je docela problém. krmím premiovejma kvalitníma granulema a mylsím že pro 40kg je těch 350-400g tak akorát

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2008 17:39
- Nahlásit

Mel
Aši jsem musela dávat tak 750 denně, a to na granclích bylo napsáno kolem 400. U Emmice zatím nevím, při stejné váze, ale zatím žere maso.

pigie
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2008 19:06
- Nahlásit

Mel
U niektorych psov to davkovanie bohuzial nesedi. Ja by som mala davat nieco ako 560g tusim, davam suverene cez kilo a to s akymkolvek typom granul. Nezavisle od znacky, pes je furt ako vyzla

NO je pes ako kazdy iny. 8 rokov, to uz ide na seniora. Nebolo pisane, cim sa krmil doteraz...

Neessi
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2008 19:21
- Nahlásit

Mel
se mi tu protáčej panenky, nad takovou hromadou granulí,

Mně taky.pigie
Nezavisle od znacky, pes je furt ako vyzla

Krm masem a nebudeš muset nic řešit.

Bela
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2008 19:28
- Nahlásit

NeessiKrm masem a nebudeš muset nic řešit.

v principe suhlas. ale- krmim masom a psek tiez vyzera ako vyzla (a to ani nemam NF; ba dokonca ani vyzlu...)

pigie
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2008 19:30 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Neessi
Ale budem musiet. Tie sracky, co z toho masa ma A to uplne nepredvidatelne

Bela
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2008 19:34 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

pigie
ma sracky, chudato? To je este pozostatok tych traviacich problemov, co mal?

skusala si nejake probiotika?

Neessi
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2008 20:05
- Nahlásit

pigie
Tie sracky, co z toho masa ma A to uplne nepredvidatelne

ze syrového masa????? Pokud je maso přemražené,tak by průjem vůbec neměl mít.Já krmím syrovým hovězím -jak svalovinou,tak vnitřnostmi jako je srdce,játra,plíce......,kuřecími skelety,vepřové nožičky taky syrové.Občas vařím rýži,nebo dávám zeleninové pelety Trope,strouhanou mrkev,jablka kdykoliv,tak dvakrát týdně tvrdý tvaroh a syrová vejce i se skořápkou a dvakrát do měsíce syrové tresky.Krmím už takhle přes 30 let ovčouny a nikdy nebyl žádný zažívací problém.
Co vím,tak průjmy mívají psi často z těch "doplňků",co lidi kupují v ZOO shopech-různé psí žvýkačky,kostičky,tyčinky,pamlsky apod.

želva
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2008 20:08
- Nahlásit

Neessi
heled a to jako rozmarzíš a dáš jim to takle?

Neessi
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2008 20:15
- Nahlásit

želva
Každý ráno hrábnu do mrazáku,šoupnu to velký mísy a nechám to ve špajzu do večera rozmrazit,pak to dám do kuchyně k radiátoru,aby to mělo pokojovou teplotu a pak čubinám

želva
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2008 20:17
- Nahlásit

Neessi
aha,dík moc

pigie
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2008 20:21 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Bela
Neessi

Hnacky mava z masa - suroveho. Niekedy ho prezenie, niekedy nie. Bohuzial, v byte to proste nemozem tolerovat. Ci sa mi to lubi alebo nie, musi zrat granule, ktore mu toto nerobia. Probiotika dostaval. Jogurt a probican pastu. Ano, predpokladam, ze ma od mala rozhasene travenie a asi nieco nefunguje tak, ako by malo a preto je aj tak chudy, hoci toho zozere pomerne vela.

Musim podotknut, ze kasovitu stolicu maval aj z granul, nasli sme len jeden typ granul (ryba zemiaky), po ktorych je ta stolica fakt OK, ako ma byt

Bela
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2008 20:44
- Nahlásit

pigie
chuda moje "male"
skus mu davat pangamin bifi, nam sa velmi dobre osvedcil, nielen kvoli probiotickym kulturam, ale aj kvoli B-ckam

pigie
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2008 21:56 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Bela
pangamin som istu dobu davala kvoli rozozratiu, pes to hltal ako dobrotu, teraz pangamin nezere - nechuti mu, zato zase uz nema problem zhltat dostatok zradla

Janis
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2008 17:30
- Nahlásit

NeessiÚplně špatně, nedoporučuje se syrové maso a kosti už vůbec NE, po kostech je nebezpečná zácpa. Na starším psovi se nemá šetřit, granule pro starší psy a krmit udávanou dávku na pytli rozdělit na dvakrát Koupit např. kanadské krmení, nebo Bosh, prostě granule, které rozlišují druhy pro psy se zátěží, štěňata, kojící feny a seniory. Granule, které to nerozlišují nejsou kvalitní.

Neessi
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2008 18:21
- Nahlásit

Janis
NeessiÚplně špatně, nedoporučuje se syrové maso a kosti už vůbec NE, po kostech je nebezpečná zácpa.

Odkud že máš tenhle bohapustý blábol???
Odkdy šelmy psovité žerou granule,co?Přesně od té doby,co nějaký chytrák vymyslel,že zbytky při zpracování potravinových surovin by se daly zpeněžit a tak různým dyhydrováním,sušením,mícháním....vyrobil granule a pak se našlo hodně líných majitelů psů,kterým vyhovuje to,že se neobtěžují se sháněním a uskladněním masa,natož nějakým vařením.A o tom celém to je.Přitom sami výrobci,majitelé psů,různí rádcové v oblasti výživy psů ,granule nebaští,že?
Cpou se pestrou stravou,včetně bifteků.
A těch několik tisíciletí,než se "narodila"granule psi žrali co?
Ježiš,já se nebudu rozčilovat.K čemu má asi pes zuby,jícen,žaludek,střeva ,když by mu stačila jedna vstřebávací roura na granule?Nehledě na to,že psi krmení granulemi mají ochablý žaludek,častá střevní onemocnění,onemocnění ledvin z nadbytku solí v granulích,záněty slinivky,častěji umírají na nádory jater..........

želva
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2008 18:50
- Nahlásit

Janis
já kdybych mohla( místo a mrazák) tak budu taky krmit syrovým masem

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2008 20:00 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

Janis
Úplně špatně, nedoporučuje se syrové maso a kosti už vůbec
Šmarjá je ještě pes šelma. ?Jako chápu,že někdo z nejrůznějších důvodů je nacpe amarounama,ale přeci nemůžeš dělat takovýhle rezolutní vyjádření ? Mi přijde,že chceš popírat přírodní zákony,to je vždycky cesta do pekel.neessi to shrnula,není co dodat..
Neessi
Ježiš,já se nebudu rozčilovat
Bať,prdne ti céfka a budeš tahat nohu

Neessi
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2008 20:15
- Nahlásit

davidkova renata
prdne ti céfka a budeš tahat nohu

asi už prdla tahám po dnešku vobě

Ebony
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2008 20:42
- Nahlásit

Neessi
,že psi krmení granulemi mají ochablý žaludek
a pak z toho akorát torzi

Janis
nebo Bosh

Tchor
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2008 20:52
- Nahlásit

Janis
Prijed se podivat jak syrovy kusovy maso a kureci skelety krasne zvladaj 5 tejdnu stary stenata, jak po to "vsem spatne" je cela smecka v naprosto perfektni kondici.

Tchor
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2008 20:54
- Nahlásit

Janis

Jinak musim uznat ze mas reklamou dobre vymytou hlavu.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání