Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / První hárání??
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Dana01
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 19:28 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Ahoj, mám 9 měsíční fenku berňáka (první fena v životě) a na poslední procházce se k ní měli hned dva pejsci (jeden jí olizoval, druhý na ní naskočil). Dívala jsem se na jestli nemá nějaký výtok nebo jiné změny, ale nic mi jiné nepřijde. myslíte, že může jít o první známky hárání? Nebo to byla jen náhoda, že byli samci tak přátelští. Abych neprošvihla ten okamžik, kdy se naše holčička mění v dospělou fenu

argosek
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 19:40
- Nahlásit

Dana01

chce to na vychazky
brati si mene vyzyvave
obleceni

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 19:44
- Nahlásit

Dana01
nezoufej, ten výtok přijde během pár dnů . Já přicházející hárání poznám podle chování ostatních fen - neustále dotyčnou očichávájí, olizují a puma se ji snaží zmlátit, zabít a vyhnat ze smečky .
Většina fen taky začne venku častěji čůrat, značkují, aby co nejvíce psům dali najevo, že ony jsou svobodné a bez závazků

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 19:48
- Nahlásit

Dana01
Taktak, vek uz by na to mela, zkus ji po ranu, nez se vycura, pretrik frndu papirovym kapesnikem, harani tak urcite poznas, vcetne zdureni frndy. A psikum muze vonet i par dni predem. JInak nam pravidelne feny rtw zacnou par tydnu pred haranim linat, takze i to je pro me uz znameni..

Terri
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 19:53
- Nahlásit

Dana01
pro jistotu bych přátelské samce odháněla ...

Dana01
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 20:01
- Nahlásit

Naše malá holčička...jsem si všimla, že nějak víc čůrá a já myslela, že nastydla...

Džuska
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 21:51
- Nahlásit

Dana01
Prvy krat som si to ani nevsimla, ale na druhy krat som uz vedela, ze sa to blizi, lebo asi tyzden predtym zacala intenzivne znackovat...to je pre mna znak, ze haranie je za dverami

Dana01
Člen
# Zasláno: 9 Led 2008 00:26
- Nahlásit

Hmmm a co mám teda čekat a dělat? Krom odhánění sexuchtivých voříšků Prý jsou nějaké kalhotky s vložkou? Teda připadám si jak nezkušený otec, co má vysvětlovat své dcerce první menstruaci. Knihy píšou jen o průběhu, ale co s tím nééé. A ona je ještě taková naivní, že si lehne a nechá se....

MORIE
Člen
# Zasláno: 9 Led 2008 06:55
- Nahlásit

Dana01
Jasně, kup si v prodejně potřeb pro zvířata "hárací kalhotky". Jsou různé velikosti, takže je lepší, když fenku vezmeš sebou, aby je mohla vyzkoušet. Jsou také různé typy s různými střihy. Mně se nejvíce osvědčily kalhotky z pevného materiálu se zapínáním na suchý zip. Dovnitř nalepíš dámskou slipovou vložku, kterou dle potřeby měníš. Speciální vložky pro fenky jsou moc drahé a jsou vlastně to samé jak dámské, akorát maj jinej tvar. Kalhotek budeš potřebovat více, aby jsi je mohla dle potřeby prát.
Neboooj, to zvládnete. Když moje fenka hárá, taky to prožívám víc než ona
Ještě se připrav na to, že možná fenka bude mít jinou náladu. Možná při prvním hárání ne, ale u nás u našeho již třetího hárání je to mazec. Když vidí venku na ulici psa přes okno, tak se může zbláznit a kňučí a štěká, no chtěla by.....a to zdaleka ještě není všechno

EngieB
Člen
# Zasláno: 9 Led 2008 07:27
- Nahlásit

Dana01
Naše se měnily v prostitutky - jak viděli psa, pomohlo akorát vzít do náruče a odnést A furt pískali za plotem, hoši, pojďte, já jsem tady... a domácí pes se mohl zbláznit, toho nechtěli, ale zato si užil vyhánění vořechů ze dvora
Ještě že už mám jen psi

EngieB
Člen
# Zasláno: 9 Led 2008 07:28
- Nahlásit

Oprava:
pískaly
toho nechtěly
jen psy
Du zpátky na základku

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 9 Led 2008 07:37
- Nahlásit

Džuska Ahoj holky, co ta faleška, my tentokrát, ťuky ťuk, skoro nic...
Dana01
tak tak...to čůrání je jeden z prvních "příznaků" i u nás To si může snad vykloubit i nožičku a vyždímat močovej měchýřek
Jak ti Morie radí, nakup kalhotky, minimálně dvoje, Béďa má velikost 1...takže pro Megušku asi "krapítek" větší Slipové vložky, nějaké obyč - "neznačkové", já kupuju v DéEmku krabici asi za třicet korun... Spreje na "přepachování" háravých fen, aspoň co já vím, nefungují... Jinak hlídat, hlídat a zase hlídat... Já už na dálku řvu že Béďa hárá... Když vidím, co někteří pánové dokáží... Beďule je asi obzvláště voňavá, neboť sousedi z vedlejšího baráku, ze šestýho patra, si to užívají...jejich beagle je naprosto hotovej Je u nás už proslulá... nejvoňavější a nejprotivnější háravá fenečka

Dana01
Člen
# Zasláno: 9 Led 2008 09:33
- Nahlásit

blanulinka1
EngieB
MORIE
Díky za rady. Odpoledne vyrazím i s mladou dámou do zverimexu a zakoupíme nějaké prima kalhotky a pak už to nějak zvládneme. Jo a ještě jeden blbý dotaz - ty kalhotky má hlavně na doma, aby nešpinila kolem nebo na ven, aby tolik nelákala psy? To víte dotazy háracího amatéra....

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 9 Led 2008 09:52
- Nahlásit

Dana01
doma... Venku by si je počůrala

Dana01
Člen
# Zasláno: 9 Led 2008 09:55
- Nahlásit

blanulinka1
aha, jasně, myslím, že by mi to asi napadlo, až bych jí je nasadila , hlavně nepanikařit...

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 9 Led 2008 10:04
- Nahlásit

Dana01
v klídku Ona z toho prvního hárání bude asi víc vyplesknutá než ty Venku s ní prakticky nic neuděláš, jak jsem říkala, se sprejama nemáme dobré zkušenosti...jsou na... V zalidněných a hlavně zapsených oblastech lepší ji mít pořád na vodítku...
Zrovna dnes si říďa přivedl do práce 10ti měsíční howičku, taky hárá poprvé...je z toho celá špatná...smutná a flegma...

Janiii
Člen
# Zasláno: 9 Led 2008 10:33
- Nahlásit

Dana01
ahojky! tak Meguška už bude velká holka jo? mamči Apolenka taky hárá, holt ty děti rostou
Berni nám poprvé začala hárat na táboře, to bylo vzrůůšo povahově se během hárání nemění, jen se chce víc mazlit - ale jinak je to pořád torpédo ale u každé feny je to asi jinak. Berni kalhotky nikdy neměla, když hárá - což je zrovna teď - tak je doma v předsíni, kde je lino, takže to denně setřu, dál do domu nesmí - a dá se to vydržet. venku být nesmí, tam je babičky voříšek, to by byly panečku štěňátka

Džuska
Člen
# Zasláno: 9 Led 2008 12:41 - Změnil/a: Džuska
- Nahlásit

blanulinka1
No ahooooj! Nás už faloška skoro prešla...kokso, ale nebolo to nič moc tento krát...mala tie cecíky jak dojná krava a v tom dost husté žlté mlieko. Ale zase musím zaklopať, že sa správala ako minule (akoby faloška ani nebola), žiadne hračky si nebrala ani nič podobné...psychicky to proste zvláda najlepšie ako si viem predstaviť. A tie cecíky mala nabraté asi 3 týždne, takže aj to sa dalo zvládnuť. Teraz ich už má v kľude, len tam má ešte vodu či čo to je. Paráda, že vás to obišlo...inak boli ste na parádnom výlete...škoda, že na bežkách som nikdy nestála, lebo mi to inak príde super šport so psami...

Dana01
Hlavne nestresovať, v klude počkaj, prvý týždeň by aj tak nemalo nič hroziť. Potom samozrejme na voditku a ja som u nás musela aj dosť skrátiť prechádzky, lebo je tu fakt vela psov. Naša potvorka je tiež príšerne voňavá, ale teraz to už bolo lepšie ako prvé háranie...to bolo fakt peklo (ak opomeniem fakt, že hárala 7 týždňov, achjooo)

Kelly
Člen
# Zasláno: 9 Led 2008 13:17
- Nahlásit

Dana01

Moje fenka leonbergera začala taky poprvý hárat když měla 9 měs. Myslela jsem, že u velkých plemen je to poprvé okolo 1.roku, ale u nás to teda přišlo dřív.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 9 Led 2008 15:17
- Nahlásit

Kelly
Wendy od Džusky začala už v necelém půlroce... její ségra, moje Béďa o měsíc později Navíc jsme obě řešily stejný problém s délkou hárání (Wendy 7 týdnů u nás 5 neboť jsem šla k vetovi dřív, podat hormony a zastavit) Pak jsme obě řešily falešku...Prostě ségry jako poleno Jen tentokrát nás ta faleška obešla a Wendy si to patrně vybrala i za Béďu
Džuska
myslím, že jí právě ten pohyb a ten sníh na horách dost pomohl Cecíky měla sice nateklý, vlastně má, ale fakt jen ty cecíky. Celou dobu je "tahala" po sněhu...krásnej studenej obklad

Džuska
Člen
# Zasláno: 9 Led 2008 16:30
- Nahlásit

blanulinka1
To určite pomohlo, zima a pohyb. U nás to práve vypuklo v decembri, kedy som zažívala samé stresy a nemala som čas sa jej tak venovať (dlhé prechádzky a pod.), takže to bolo horšie. Ale keď sme prišli na sviatky domov, tam sa zase bláznila jedna radosť a to asi tiež pomohlo v tom, že to netrvalo tak dlho Natočila som video ako sa hrá s kameňom...no fakt sranda, strašne je to zlaté Ale je to velké, musím sa to pokúsiť nejako zostrihať a znížiť kvalitu. Potom pošlem

Johule
Člen
# Zasláno: 9 Led 2008 19:12
- Nahlásit

Dana01
btw: odkud jsi?

Kelly
Člen
# Zasláno: 9 Led 2008 19:32
- Nahlásit

Fenky menších a středních plemen prý poprvé hárají před prvním rokem, u naší feňule "obříka" mě to trochu překvapilo, ale nic vyjímečnýho to asi nebude.
Já té naší holce teda kalhotky nedávám když hárá. V kuchyni máme lino, takže to umýváme mopem a v obyváku rozprostřu na koberec starý hadry (povlečení), aspoň 2 vrstvy a je vše ok.
Nevypadá to sice zrovna esteticky, ale ten necelý měsíc to tak vydržíme. Ona by kalhotky rozhodně nesnesla

Džuska
Člen
# Zasláno: 9 Led 2008 19:37
- Nahlásit

Kelly
Ja ti neviem, tá naša si zvykne na všetko...keď som jej ich dala prvý krát, ani neprotestovala. Problém je, že spáva v posteli a to by inak ako s kalhotkami nešlo...aj keď sa jej väčšinou v noci zošuchnú a ráno len kukám na krvavé flaky...to je potom paráda!

brut
Člen
# Zasláno: 9 Led 2008 19:40
- Nahlásit

Dana01
ségry čubinka při prvním hárání nešpinila natož aby "vytvářela" kapky, vše je individuální. Jak to popisuješ, tak ti holka určitě hárá. Takže hlídat, hlídat, hlídat

Kelly
Člen
# Zasláno: 9 Led 2008 19:45
- Nahlásit

Džuska

Tak to máš dobrý. Já bych stejně asi kalhotky nesehnala na takový telisko jako je leon. Naštěstí se mnou nespí v posteli
Co ty máš vlastně za pesana?

Džuska
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 12:53
- Nahlásit

Kelly
Hehe, tak ja mám pravý opak trpaslíčí jazvečík. Je to pokladík, ale keď hára, tak bordel vie urobiť riadny, aj keď je malá (4,5 kg).

Kelly
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 15:45
- Nahlásit

Džuska

Jo, to znám. Kromě té velké feňule mám ještě kříženku jezevčíka. S ní to teda taky stojí za to

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 16:14
- Nahlásit

Džuska
přesně tak, Beďule taky pěkně "nadělá" bez kalhotek by to vážně nešlo Naštěstí, jak říkáš, je snese v pohodě...Teda běhěm těch tří tydnů si je tak 3-5x sundá, když jsme v práci Ale co už

Gerda
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 16:27
- Nahlásit

Mařka snáší gaťky úplně v pohodě, nikdy neprotestovala, nikdy si jenesundala, až se nám to dokonce jednou vymstilo - v době kdy jsem byla v práci a čuba byla v gaťkách sama doma, chytila nějakou sranděru, či co, prostě když sem se vrátila, tvářila se zoufale a já zjistila proč - ona si do těch háracích kalhotek nadělala. Fakt z toho byla nešťastná, ale nesundala si to ani tehdy. Když má nejblbější dny, dostává do gatí i slip vložku, bo nevim proč ta čuba tak strašně krvácí - navíc je prase a vůbec se nečistí, kape to z ní jak z podříznutý.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání