| Autor |
Zpráva |
Gerda
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2009 12:09
- Nahlásit
Mám teď v práci na hlídání šéfova psa, flata, má olysalej flek na ocásku se stroupky suché kůže. Kromě toho, že se asi půjdem zeptat k vetovi, je možný, že by to mohl být demodex?
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2009 12:19
- Nahlásit
Koko
koupu ji v peroxydermu, teda vykoupala jsem ji jednou včera a antibiotika nasadil vet proti doprovodným bakteriím. o článku jsem bohužel nevěděla, nějak jsem ho úspěšně přehlédla moje chovatelka lokalizovanou formu neléčí, já jsem ale plašan a nechtěla jsem nic pokazit. antibiotika dostala už dvakrát, takže už to asi budeme muset dobrat, co? každopádně Ectodex mi přijde zbytečně drastický a ráda bych s tím počkala, jestli se to neupraví podporou ve formě těch koupelí v peroxydermu, ATB a vitamínem E. Nedělám úplnou blbost, že ji cpu těmi ATB?
|
Koko
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2009 12:41 - Změnil/a: Koko
- Nahlásit
Gerda
Demodex se projevuje nejčastěji na hlavě a předních nohách, ale jistotu ti dá jen hloubkový seškrab.
PeKrato
Osobně bych ty ATB dávala, až když by se na postižených místech bakteriální infekce objevila, preventivně ne. Na ošetření mírné formy bych zkusila pipetu Advocate, i když jsem četla, že někomu to nepomohlo. A ten Ectodex třeba jen lokálně na postižené místo. A na tu imunitu klidně ještě něco, pro začátek třeba přírodního, Baypamune bych volila až kdyby to přetrvávalo a nemizelo.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2009 13:43
- Nahlásit
Koko
No ona u nás už nějaká bakterie tam je, tak proto to asi vet nasadil. Zvládá je v pohodě, tak je dobereme už. Počkám těch 14 dní, jak se to bude vyvíjet, dobereme ATB, budu jí dávat ten vitamín E a pupálku a uvidíme, co to bude dělat. Pipetu máme aplikovanou jinou a doběhne právě za těch 14 dní, tak to potom proberu s vetem a případně nasadíme ten Advocate. Přírodní přípravky na imunitu právě neznám, zatím jsem slyšela jen o ochynacei.
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2009 13:57
- Nahlásit
Gerda
esi to ma jen na ocasku, muze to mit z toho, ze si na nem sedi... fakt.. tra bulici to delaj a mivaj ho olyslej..
jinac jsem demodex uspesne lecila u dvou psu, vzdy ectodexem a peroxydermem
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2009 15:13
- Nahlásit
StaHi
Tak snad budeme i my patřit do těch cca 80% nemocných, kterým to nepřechází do generalizované formy. Jestli ne, tak ji ubezduším
Ectodex nasadím až později, pokud nezabere stávající léčba, uvidíme.
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2009 15:42
- Nahlásit
PeKrato
my jsme sli do ectodexu rovnou prave proto, bysme trudnika vyhnali uplne a nezkousel se po nas rozcapovat
(zadnou mirnejsi lecbu nam vet ani nenavrhoval - teda 2 ruzny vetove)
kazdopadne preju, at se hnusaka zbavite co nejdriv a s konecnou platnosti
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2009 15:47
- Nahlásit
StaHi
No mě do toho vet taky tlačil, ale s těma ATB už mi to přišlo hrozný. Už tak je to záhul pro tělo, tak když to nepoleví, tak po ATB asi nezbyde nic jiného. Pokud se mi nebude zamlouvat ta nová léčba přes grant.
Moc si doma nedokážu představit, jak na ni ten ectodex leju. Moje koupelna je víc než malinká a větraná teda rozhodně nijak zvlášť není Takže polít ji tím celou a neumřít tam obě v té koupelně bude nadlidské úsilí. Prostě se mi ten přípravek příčí, ale možná mi to bude prt platné
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2009 15:58
- Nahlásit
PeKrato
to mi se pricej spis ty atb (necetla jsem to tu cely, ale s atb na vnejsiho parazita? ..nevim no )
Moje koupelna je víc než malinká a větraná teda rozhodně nijak zvlášť není
jako smrat to je, vo tom nic (ale je fakt, ze jsem zvykla i na horsi.. ectodex smrdi podobne jako petrolej, smrdet to jako tra nitroredidlo, urcite bych humrila na migrenu).. s jednim hafakem jsem si to uzila na baraku, 2 okna v koupelne, zasoba plechovejch vanicek (ectodexova koupel ve vanicce, samponovali jsem uz v nasi vane) ..proste komfort.... ALE s druhym jsme to cely absolvovali v panelakovym byte o 30ti metrech, koupelna v bytovym jadru (tam uz se o metrech mluvit neda vubec ), jen malej, ne prilis vykonnej vetracek.. ale taky jsme to zvladli
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2009 16:07
- Nahlásit
StaHi
taky z těch ATB nemám radost, ale ona má sice dva flíčky, ale už tam měla bakterie, který se musí přeléčit (říkal vet, mu musím věřit )
mě ten octodex přijde jak DDT fakt jako ředěnej jed, kterej mám napatlat na její tělo. no se mi to fakt příčí. ale když nebude zbytí, tak to prostě budeme muset absolvovat. koupelna je jak popisuješ se u toho asi udusím, ale co bych pro ni neudělala že?
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2009 16:34
- Nahlásit
PeKrato
hele, uz si trochen pripadam jako podomni prodejce ectodexu.. ale:
mě ten octodex přijde jak DDT fakt jako ředěnej jed to me taky, jenze von je prave trudnik dost odolnej hajzlik, takze 'radikalni lecba' je na miste (taky rikal vet)
|
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2009 07:23
- Nahlásit
Moje štěně má taky demodikózu, ale na oplach jsme dostali jen betadinu a nějaký Imaverol nebo co. Zatím jsem to neaplikovala, protože po zvýšení imunity se to zlepšilo,ale teď se to jakoby zastavilo. Asi objednám ten peroxyderm,ale chci se zeptat dával někdo ten ektodex a peroxyderm najednou, já se toho fakt bojím, toho sajrajtu
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2009 02:36
- Nahlásit
Hanka20
jj, jak uz jsem tu psala, ja lecila dva psy (ruzna doba) obojim najednou (nejdriv 'jed', pak sampon). chvili to trvalo (par tydnu? uz si to moc nepamatuju), ale uz jsme 5 let bez trudnika (jeden z pacientu je na kuzi dost citlivej a snasel to taky v pohode.. no vlastne si tu 'peci' dost uzival, jsa dusi vodnikem)
|
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2009 14:46
- Nahlásit
StaHi
A to si nějak střídala ten jed s tím šamponem, nebo nejřív jen jed (a jak dlouho) a pak teprve ten šampon. Asi se ptám jak truhlík ale jsem z toho docela vyděšená a nechci nic pokazit,aby to neměla ještě horší
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2009 16:48 - Změnil/a: StaHi
- Nahlásit
Hanka20
vzdycky koupel v ectodexu (polejvala jsem je tim v detsky vanicce, houbickou jsem brala ty nejhorsi mista.. museli v tom chvilu vydrzet..par minut? ..dle navodu) a pak hned sampon (v nasi vane) a radne vysprchovat a vysusit (ja byla samo vydesena taky, ale zkusenost mame dobrou, az na ten smradek teda)
edit: koupali jsme kazdy den asi 4 tydny?
|
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2009 17:07
- Nahlásit
jé tak to jo, no já jsem z toho šílená když jí vidím. Ale snad to pomůže. volala jsem na veterinu a Ectodex nemají,ale mají TActic, to je prý stejný.
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2009 17:18
- Nahlásit
Hanka20
drzim palce
|
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2009 17:49
- Nahlásit
díky, teď koukám, že jste koupali každý den 4 týdny - no nazdar to bude masakr
|
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2009 10:44
- Nahlásit
TAk jsem byla na veterině, dali mi ten sajrajt na 4 týdny, ovšem koupat jednou týdně, prý je to štěně,abych jí nepřiotrávila. Ale úplně jsem se zapoměla zeptat jestli jí neslezou chlupy, ještě tam zavolám,ale náhodou nestalo se vám to?.
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2009 14:16
- Nahlásit
Hanka20
nestalo. chlupy vyhanel prave trudnik, lecba ne. pseky jsem oba lecila ve stenecim veku, koupali jsme tutove denne (nas vet byl zrejme kapku radikal ) a taky se neotravili ..samo musis uhlidat, by ti to hafak nepil a neoblizoval! (taky byli v sajrajtu jen par predepsanejch minut, ve vanicce jedu jen tak po dne, nee ze by v tom plavali! a pak jsem je vysamponovala tak, ze na nich nezustal chlup suchej )
..nejsem zadnej odbornik a urco dej na svyho veta! to ja jen tak pro uklidneni
|
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2009 14:26
- Nahlásit
no on mi právě nedal přímo ectodex, ale tactic a to má prý kaoku jiný složení. Dneska jsem na ní koukala a zase je to viditelně lepší, ale koupele podstoupí,aby jsme se toho zbavily úplně. A řekl mi právě, že jí mám vykoupat v tomhle a pak dva dny počkat a vykoupat v tom šamponu, tak snad mi poradil dobře a pomůže to. Díky moc za rady a za zkušenosti
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2009 14:42
- Nahlásit
osobne jsem proti ATB, proto nechodim na vet v Pze, tady se tim leci vsechno. Pes to mel pred par lety, hodne osklivy - dostal ectodex, ale potirali jsme jen postizeny mista - vet prave rikal, ze to je svinstvo, ale v tu dobu na to nic jinyho nebylo. Zabralo to rychle. Fena to mela loni pri harani a dostala 3 Advocate spoty muzu jen doporucit - zadny potirani, koupani, dezinfikovani a zmizelo to hned.
|
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2009 18:21
- Nahlásit
ÁÁÁÁ fuj, první koupel je za náma, hnus smradlavej, všude to cítím. fJeště, že mám v garsonce dvě okna, ale i tak. Každopádně štěndo drželo ani se nehlo, asi byla z toho smradu omámená m že se ani necukala, ale pochybuju, že mě bude mít ještě ráda . Navíc spí se mnou v posteli a teď čučí, jak to že je v chodbě když jsem doma a ona za mnou nemůže. Jen pro upřesnění, nemám mezi chodbou a pokojem dveře,ale vrátka,aby si někdo nemyslel, že jsem jí zavřela v tom smradu bez vzduchu.Ale hned jak pořádně uschne tak jí tam odtud pustím, i tak je tam k padnutí
|
martinmi
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2015 09:32
- Nahlásit
Prý je na demodexe dobrý stronghold (spot on), ale nevím jek je to s dostupností. V ČR není schválen pro léčbu demodexe tak netuším jak ochotně ho vet podá.
http://ellaperfecta.g6.cz/demodex.php
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2015 19:08
- Nahlásit
martinmiPrý je na demodexe dobrý stronghold (spot on), ale nevím jek je to s dostupností. V ČR není schválen pro léčbu demodexe tak netuším jak ochotně ho vet podá.
http://ellaperfecta.g6.cz/demodex.php
ja bych chtel teda jednoho pejska a jednu fenecku, ok?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2015 20:13
- Nahlásit
zbrnd ale no tak... stafbulíci jsou trudníkem (jako řada dalších plemen) promořeni skoro stoprocentně. Je dobře, že chovatel varuje nové majitele svých štěníků zavčasu, že se s trudníkem můžou potkat.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2015 21:54
- Nahlásit
Xerxová
uz se stydim, taky se mi to obcas stane, ze dostanu nejakej napad ohledne psu tak obehnu tri tucty pejskarskejch webu a do vsech diskuzi starejch aspon pet let napisi neco k tematu, ktery me zrovna napadlo
|