Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Vepřové nožky - syrové x vařené ?
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Nero
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 14:43
- Nahlásit

Zdravím.

Měla bych dotaz ohledně využitelnosti látek na výživu chrupavek kloubů z vepřových nožek. Nevíte náhodou někdo, když dám psům syrové nožky, jestli z toho využijí tyto látky dobře? Nebo je lépe využijí, když jim nožky uvařím a dám jim i ten vývar (rosol)? Jakože jestli se tím vařením nějak nabourá struktura toho materiálu, že je pak lépe stravitelný.
Dosud jsem nožky vařila.

Moc děkuji za odpověď.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 14:45
- Nahlásit

Béďa mi zrovna pod stolem jedu syrovou hryže, tak se taky nechám ráda poučit...

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 14:51
- Nahlásit

Nero
Ja nikdy moc nabourani struktury nezkoumala, nozky ci praseci usiska pravidelne varim na sulc a dostavaji je obcas i syrovy. Spis mi prijde, ze rosol muzes podavat do zradla kazdy den, kdezto po syrovy noze denne by se ti pes asi brzo ucpal.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 14:53
- Nahlásit

Já je úplně rozvařuju v papiňáku, kostičky vyhodím a vše ostatní umelu na strojku nebo nadrobno pokrájím a uchovávám v mrazáku malé porcičky v kelímkách včetně vývaru.
Syrové na hryzání jsem občas psům pro radost dávala, ale už nedávám, neb to venku zahrabávali/vyhrabávali a dělali bordel

brut
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 14:59
- Nahlásit

Ketrin
Syrové na hryzání jsem občas psům pro radost dávala, ale už nedávám, neb to venku zahrabávali/vyhrabávali a dělali bordel
to znám a moc dobře

Jinak já vepřové nožky vařím, dělám sulc.....syrové je nedávám, raději dám Brutovi hovězí kost a Denča už žádnou neožužlá...nemá skoro žádné zuby

Biluška
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 15:01
- Nahlásit

Mě syrový vůbec nežerou, ale po vařených by se zbláznili. S ohledem na to jaký s tím dělají bordel na ně mají nárok pouze venkovní psi. Šeltie jim tiše závidí

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 15:17
- Nahlásit

akutální, téměř přímý přenos, zpod stolu

Džuska
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 15:44
- Nahlásit

blanulinka1
Ak by som potvorke dala surovú, musí sa to premrazovať ako surové mäso, alebo dávaš hneď ako kúpiš?

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 15:46
- Nahlásit

Džuska
tuhle jsme koupily cestou z oběda...

Mar
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 15:52
- Nahlásit

blanulinka1
podle mě se by se to mělo ale přemrazit...si myslim..

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 15:56
- Nahlásit

Mar
Ja kdyz je koupim v masne pro lidi, tak jim je taky obcas dam rovnou. Zrovna jako nam udelam cerstvy rizek z cerstvyho masa.

Meta
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 16:07
- Nahlásit

Bert raději vařený, ne že by syrovou neuměl sežrat, svého času mu na to stačilo 15 minut, ale když je línej hryzat, taky zahrabává a vyhrabává.

Mar
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 16:10
- Nahlásit

Fifi
já nevím,já to nedávám - já dávám jenom takový ty ooobr kosti - sušený se zbytečkem masa a kloubama, ze zveráku....upřímně : na takovou povalující se nožku nemám moc žaludek

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 16:16
- Nahlásit

Mar
nevim, dávám ji to tak odjakživa... ťuk ťuk, zatím dobrý

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 16:31
- Nahlásit

Mar
na takovou povalující se nožku nemám moc žaludek
Si myslis, ze u nas z tech nozek neco zbyde? Kdyz je syrovy dostanou? Ozerou kuzi, schroupou kosti a chrupky a slachy, stipavy odstepky a "nehty" jim nakonec vezmu. Otazka max. pul hodiny.

Ebony
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 16:36
- Nahlásit

Já je malým psům vařím, a velký je schroustají syrový bez problémů se vším všudy
a dávám jim i syrový vepřový kosti

Mar
no vidíš, a nám veterinář říkal, že na těch sušených věcech ze zveráku je nejvíc plísní a všelijakých breber

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 16:41
- Nahlásit

Jak je to na kost tak jí to beru, ohlodá jen ty chrupavky, maso a kůži... z kostí mám strach co se trávení a očí týče...

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 16:47
- Nahlásit

blanulinka1
z kostí mám strach co se trávení a očí týče...

Oci? Jakoze jim pri hlodani slzi?
A kosti taky nedavam kazdy den, ale tak dvakrat do tydne si holky chroupnou.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 17:02
- Nahlásit

Fifi
tak tak, pokud musí moc otvírat tlamičku, nedělá to prý dobře na kanálky...

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 17:03
- Nahlásit

blanulinka1
ak tak, pokud musí moc otvírat tlamičku, nedělá to prý dobře na kanálky..
Fakt? to slysim prvne, a duvod???

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 17:12
- Nahlásit

Fifi
ta námaha žvýkáním... Navíc Béďa měla nedávno zanícený ten kanálek, ucpal se jí, ne po kostech, ale jen tak, takže...

brut
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 17:15
- Nahlásit

Mar
já dávám jenom takový ty ooobr kosti - sušený se zbytečkem masa a kloubama, ze zveráku....
tak to mně ze zveráku domů už nesmí žádná kost ani ucho ....Brut i Bali z toho měli bakterielní otravu a nikdy více bych to zažít nechtěla

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 17:19
- Nahlásit

blanulinka1
Navíc Béďa měla nedávno zanícený ten kanálek, ucpal se jí, ne po kostech, ale jen tak, takže...
Aha, tak to pak ale nebude kostma ale necim jinym. Pokud ma pes kanalky v poradku, tak zvykani kosti neublizi, ba naopak, ocisti zubiska, procisti traveni, posili celisti a tak vubec.

Gigi
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 17:20
- Nahlásit

Já někde četla, bohužel už nevím kde, že z těch nožek si psi vezmou kolagenu max. asi 1%. Takže je to spíš pro zábavu. ;)
O slzení jsem slyšela taky, ale ten někdo už nevěděl, proč je špatně, že psovi zaslzí oči. Co znamená, že jim to nedělá dobře?Přišlo mi to jako teda hrozná konina, že by pes nesměl kousat kosti (kůže, hračky, cokoli).

Ebony
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 17:21
- Nahlásit

brut
přesně tak, já jsem si jednou na tom přinesla !jen! nějaký broučky, ale stačilo mi...

brut
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 17:24
- Nahlásit

Ebony
my měli strach, aby se z toho oba dostali bez následků .... nemít jednu napůl, ale sežrat jí celou, tak je po nich

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 17:29
- Nahlásit

Fifi
Vážně...ne všem, ale některým to ty kanálky ucpává (info od veta) S tím ostatním samo že souhlasím
brut
zlatý syrový

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 17:30
- Nahlásit

Gigi
O slzení jsem slyšela taky, ale ten někdo už nevěděl, proč je špatně, že psovi zaslzí oči.
To je prece normalni, ze kdyz pes slini a zvyka, tak ze mu vic zaslzi oci.
brut
Mam ted doma suseny vazovice z vetamixu, neni to uzeny, zadny hnusy, zadny plisne, jen proste suseny slachy.

brut
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 17:31
- Nahlásit

blanulinka1
jj, koupený v normálním krámu a nebo třeba od Barči z coursingu, kdy má člověk jistotu, že je to čerstvé

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 17:32
- Nahlásit

brut
máme tu bezva řezníka, dám ruku do ohně že to má čerstvé... vždycky mi vybírá pro Béďu ty nejlepší kousky I krev na stopy od něj beru...

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání