Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / falešná březost - jaké dávkování pulsatilly?
Autor Zpráva
venda
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 14:18
- Nahlásit

mám fenku německého ovčáka, před dvěma měsíci hárala podruhé, po prvním hárání jsem měla podezření na falešnou březost, protože fenka hodně kňučela a chovala se jinak než obvykle, ale nebyla jsem si jistá
ovšem teď - Hekla neustále kňučí, neví co chce - přijde ke mně, začne kňučet a otravovat, ale hrát si nechce, venku neustále někde hrabe nory pod pařezama, celé dny proleží ve svém pelíšku, kam předtím moc nechodila (přijdeme z vycházky a ona zaleze rovnou tam, ani nejde nikoho vítat, jde se rovnou stočit do pelechu)
no aspoň, že mlíko jí neteče, ani nenatejkaj cecíky, všechno je to jen psychické
je hrozně hysterická a nespokojená, tak bych jí ráda nějak pomohla - koupila jsem v lékárně tu Pulsatillu, ředění 30, ovšem teď nějak nevím, co s tím
- je to na hmotnost psa? Hekla váží 25 kg,
a jak jí mám ten prášek dát? tady píšete, že ho necháváte psovi rozpustit v tlamě...
a dám jí 1 prášek a hotovo?
k veterináři se mi zatím nechce, ale jestli bude pořád takhle vyvádět...

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 14:42
- Nahlásit

venda
řešilo se to tady...

venda
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 14:53
- Nahlásit

blanulinka1
jo, řešilo, ale nic konkrétního jsem nenašla, proto se ptám

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 14:55 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit

venda
já dávala u cca 5 kg psa 3-4 kuličky ze začátku (asi 3 dny) 2x denně pak jednou denně...(cca týden - 10 dnů) Tak to bude 4x tolik?

jeje
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 14:58
- Nahlásit

PULSATILA 30 CH

To riedenie (30) je uz urobene v ramci tych guliciek (ak to mas od fy. Boiron) - bezne sa davaju tri gulicky (je jedno ci su dve, styri, pat) a nechavaju sa rozpustit pod jazykom. Psovi to mozes najjednoduchsie dat tak, ze to hodis do stamprlika (stamprle) prikrijes a nechas rozpustit, teoreticky je to dobre pretrepavat a teda dat to do nejakej skumavky alebo uzatvaracej cistej malej flasticky, no a to mu nalejes do tlamy - ak nejde natiahnes do striekacky a vstreknes (do kapsy ktoru vytvoris v kutiku tlamy, zodvihnes hlavu a pockas kym prehltne). Voda by mala byt cista - destilovana, kojenecka - chlorovana nie je idealna a len malicko, jeden glg.

Treba to davat mimo jedla a mimo omyvania zubou atd. minimalne hodinu, lepsie viac a 2x denne.

Na zaciatku to mozes davat napr. az 5-8x denne, ak chces aby to rychlejsie zaucinkovalo.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 15:09
- Nahlásit

jeje
Béďulce chutnaly, dle vlastní zkušenosti s homeo vím, že jsou sladké, takže je pak "mlsala" ani sem to doní "nervala" násilím (sem tam jí podstrčím i Calcium v prášku, 2x už mi vyhryzala díru do zdi , a pak jsem přišla na to, že jí to chutná a sežere to jako pamlsek

venda
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 15:49
- Nahlásit

jeje
díky moc, hned to jdu zkusit!

jeje
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 16:07
- Nahlásit

Ja som povodne daval uz namiesane multikomponentne homeopatika proti pseudogravidite od fy. Boiron (kvapky): "PVB Galactorrhée".
Prestali to ku nam dovazat, tak sme boli za homeopatom, ktory jej namiesal nasledovnu zostavu z monokomponentnych (ono sa to ale miesa na konkretneho psa a prave najma v zavislosti od typu CNS), takze to nie je v ziadnom pripade vseobecny navod (ale tieto zlozky mal tusim aj ten univerzalny liek - len neviem v akych riedeniach):

- SILICEA 9 CH
- CALCAREA CARBONICA 9 CH
- LAC CANINUM 5 CH
- PULSATILA 30 CH

Fungovalo to dobre az do jednej tazkej operacie, potom som jej musel davat asi najvacsi kaliber, selektivny inhibitor prolaktinu, Galastop (Cabergoline).

Este bolo dolezite, tie homeopatika nasadit dostatocne skoro - skor ako sa struky zacnu nalievat u mojej suky ako prve zbledli konceky strukov, uz vtedy som jej to zacal davat.

No a samozrejme ku tomu patri obmedzit vydatnost stravy a pridat fyzickej a psychickej namahy... Ak si zhrna hracky, odstranit ich a zamestnat ju proste dostatocne a inak.

Jassica
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 16:59
- Nahlásit

Zdravím, nevím kam tohle zařadit a tohle téma mi přijde příbuzné. Mám fenku, která teď hárá a má nateklý "podvozek". Asi dva týdny předtím jsem si všimla, že když vstane olizuje místo, kde seděla. Napadlo mě dát jí obklad, nebo nějaké homeopatikum. Ale nevím, poradíte?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání