| Autor |
Zpráva |
venda
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 11:43
- Nahlásit
hele, řešíte u psů takovou blbost, jako je rýma?
Hekla měla před třemi týdny strašlivou rýmu, hrozně chrčela, v noci chrápala, nechala jsem to bejt, jen jsem jí moc nehonila a nedělala jsem stopu, přešlo to asi za týden, ale včera začala chrochtat znovu, docela mě to štve, ale přece nepůjdu k veterináři s rýmou!!!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 11:49
- Nahlásit
venda
ale přece nepůjdu k veterináři s rýmou!!!
A to teda ja bych supajdila, kor jestli se ji to vratilo. Muze to lehce zhorsit, rymicku u psa nepodcenuj!
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 11:50
- Nahlásit
venda
Když měl můj pes jednou rýmu, udělala jsem mu bylinkový čaj s medem a za pár dní nebylo co řešit, měla by být co nejvíc v teple a rychle se z toho dostane.
|
venda
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 11:53
- Nahlásit
Galadriel
bylinkový čaj s medem
no, já bych si dala spíš s rumem a citrónem, ale psovi radši zkusim ty bylinky, to je fakt, jestli to bude ochotná pozřít, u ní nikdy nevim...
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 11:54 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit
venda
Jak píše Galadriel,čajem s medem nic nezkazíš a já mám neustále v lednici pro děti i pro psy Thymomel(jitrocelový sirup),ale kupodivu jsem to za ty léta musela použít jen jednou. U psů teda!
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 12:09
- Nahlásit
venda
jablunka
Už jsem uvažovala, jestli můžu psovi dát třeba i echinaceu, nevíte někdo, jestli mu to neublíží?
|
venda
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 12:14
- Nahlásit
Galadriel
já se toho právě u psů trochu bojim, ale myslim, že to, co roste v Čechách, by problémy dělat nemuselo, ta třapatka je výborná, ale netroufám si to sama moc ordinovat...
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 12:15
- Nahlásit
Galadriel
neublíží - mě to doporučil vet dokonce , aj céčko (v tabletách) mu mužeš k tomu dát..
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 12:18 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit
Galadriel
Já echinaceu beru spíš jako podporu imunity,tak zdravému psovi asi ne,ale po dlouhodobější léčbě bych se jí asi nebránila.
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 12:22
- Nahlásit
venda
Mar
jablunka
Já sama ji beru. Začínám ji brát tak v září, abych se připravila na podzim a zimu. Ale taky si říkám, že jsou to vlastně bylinky, tak by neměla ublížit ani psovi, když už se nachladí, aspoň se s tou rýmou organizmus lépe vypořádá!
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 12:24
- Nahlásit
Galadriel
Já když na psovi vidím, že je nachlazenej, dávám mu echinaceový sirup, jednak je na podporu imunity, ale má podobný účinky jako jitrocelový sirup. Dávám mu to hned v začátcích, když vidím, že na něj něco leze (většinou začne kýchat, nebo frkat) a zatím se to vždycky v nic horšího nerozvinulo...
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 12:26
- Nahlásit
Galadriel
muže ji, jen je otázka,jestli ji bude chtít to je u nás problém
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 12:30
- Nahlásit
Hafina
Tak to je bezva, když na něj něco poleze, tak mu ji dám!
Mar
Tak Garon je taková větší popelnice, takže se nebojím, že by ji nechtěl. V nejhorším případě mu ji na něco nakapu nebo přidám do žrádla, to sežere bezpečně!
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 12:57
- Nahlásit
Galadriel
Ale nemyslím třeba echinaceový kapky, ale vyloženě echinaceový sirup, takovej ten slaďoučkej.
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 13:00
- Nahlásit
Hafina
Tak ten bude lemtat i bez žrádla!
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 13:01
- Nahlásit
Galadriel
já myslela přímo echynaceové kapky teda...
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 13:03
- Nahlásit
Mar
Tož to můžu střídat!
|
aren
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 13:03
- Nahlásit
Dávám jitrocelový sirup s echinaceou a vitaminem C. Pejskům i sobě. Ten, co jsme teď naposled vyžahli se jmenuje Mucoplant.
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 13:04
- Nahlásit
aren
Tak budeme s Garošem šlastat spolu!
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 13:24 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
venda
jak je Hekle teď? Jitrocelovej sirup a čaj s medem je taky naše oblíbená meducína.
Změř jí teplotu... kdyby měla víc nad 39, jela bych k vetovi, normální teplota u psa je 38,4 až 39,2 (ta vyšší hranice např. po fyz. zátěži). Baští, hraje si?
Myslím, že ATB apod. je dobré nachávat na těžší onemocnění. Tenhle postup se u mého 12ti letého psa dost vyplatil... Teď je sice po vážné operaci abscesu na prostatě, ale rychle regeneruje a přes tu velkou zátěž a vyšší věk je v dobré kondici...
Jestli si však nejsi jistá, konzultuj to s vetem, někdy je docela těžký najít tu správnou hranici, kdy problém přesahuje možnosti domácí léčby a měl by jej řešit vet.
|
venda
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 13:48
- Nahlásit
maixnerova
no ono to je o to složitější, že Hekla teď má falešnou březost, takže jí asi všeobecně neni nic moc, je nervózní, hysterická, kňučí, nežere, ale hraje si, běhá a tak vůbec, jen k tomu má ještě rýmu
teplotu nemám čim změřit, ale vim třeba, že jak se říká, že pes má mít studenej čumák a když nemá, tak mu něco je, tak to u Hekly neplatí, ta má teplej čumák uplně pořád
jinak mně se ty sirupy zdaj spíš na kašel, i když ta třapatka je na posílení imunity, tak to jo, ale jitrocel na rýmu? nevim... leda bych jí dala inhalovat heřmánek
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 14:18
- Nahlásit
venda
že jak se říká, že pes má mít studenej čumák a když nemá, tak mu něco je
... to je blbost, můj pes měl před tou operací horečku 39,8 a přitom měl úplně studenej čumák... ani uši neměl horký... Zakoupila jsem kvůli němu digitální teploměr s ohebným koncem - pozor, limitovaná edice se zlatým hrotem - za 140 Kč.
....mně se ty sirupy zdaj spíš na kašel
... psala jsi, že chrčí... já bych to zkusila...
výpis z příbalového letáku: Jitrocelový sirup "Thymomel"
složení: tymián, mateřídouška, jitrocel a med
indikace: podporuje vykašlávání a používá se jako pomocný lék při akutních a chronických zánětlivých onemocnění dýchacích cest
dávkování: děti od 1 roku 1/2 - 3 kávové lž. 3x denně po jídle, dospělí polévkovou lž. několikrát denně....
koupila jsem to sobě, je to sladký jak cumel.. víc než 2 lž. denně jsem nezvládla, ale i tak pomohl...
|
venda
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 14:22
- Nahlásit
maixnerova
moc děkuju, zkusim ten jitrocelovej sirup, jestli je to sladký, tak bych to do ní dostat mohla, třeba jí to ten čumák trochu uvolní
blbý je, že pes nemůže smrkat
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 14:33
- Nahlásit
venda
zkusim ten jitrocelovej sirup, jestli je to sladký, tak bych to do ní dostat mohla, třeba jí to ten čumák trochu uvolní
... je tam ten med, tak je to hoooodně sladký , držím palce, aby rýmička brzy přešla
Nicméně, kdyby se to do zítřka večer nezlepšilo nebo naopak zhoršilo, jela bych k vetovi... taky to může bejt nějaká viróza, teď je na to období...
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 14:46 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
venda
jěště bych zkusila heřmánkovej nebo šípkovej čaj s medem, kdyby ho nechtěla pít z misky, tak stříkačkou přímo do tlamičky.
Asi to znáš, ale kdyby ne, tak takhle to funguje u nás:
Stříkačku zasuneš do koutku tlamičky, ne až za zuby a namíříš ji směrem šikmo dolů.
Levou rukou jí držíš hlavu pod bradou tak, aby čumák měla trochu nahoru.
Pomalu tlačíš píst, až tekutina začne téct Hekle do krku, měla by automaticky začít polykat. Hlavně netlač moc rychle... Ze začátku možná trochu nabryndáš, ale to se poddá.
Můj pes to miluje, před tou operací ani nechtěl pít a takhle jsem do něj po hodinách dostávala tekutiny. Teď už chlandí jak duha, nicméně jak vidí stříkačku, vrtí vocasem, zřejmě mu to připomíná blahé chvíle u cecíku
|
venda
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 14:52
- Nahlásit
maixnerova
postup znám, když začla Hekla kulhat (má DKK) dostala protizánětlivou emulzi, kterou jsem jí několik dnů dávala stříkačkou
Můj pes to milujejak vidí stříkačku, vrtí vocasem
tak to Hekla jak vidí stříkačku, stáhne ocas a nejradši by odešla, ona ta emulze asi nebyla moc dobrá...
ale třeba změní názor, sladké měla vždycky ráda
tak já pak poreferuju, jak to půjde a jestli to pomůže!
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 14:55
- Nahlásit
venda
tak já pak poreferuju, jak to půjde a jestli to pomůže...
...to poreferuj , faleška a rýmička... nic moc... tak ať jí to jede a hlavně pomůže
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 15:00
- Nahlásit
venda
jěště k tomu medu, poradili mi tady kousek v krámu s biopotravinama, že čím je med světlejší, tím je lépe stravitelnější. Např. pro děti je prý proto vhodnější.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 15:59
- Nahlásit
maixnerova
venda
hm,med mi pes nesežere,lda bych to do něj narvala jak do husy
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 16:02