| Autor |
Zpráva |
Verca
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2007 08:25
- Nahlásit
Ahoj, mám dlouhodobě nemocného psa, kterého krmím syrovým masem, jenže i když má zvýšenou dávku,tak je kost a kůže. dávám 360g na 10kg jeji váhy, z toho 240g je maso a zbytek zelenina,3x týdně s ovesnou kaší. Týdně dávám hlavně hovězí svalovinu, 1xkuřecí prsa a 1x vnitřnosti, 2x bílý jogurt a 1x v týdnu granule. mám dojem, že asi to není moc pro ni výživné, proto prosím o radu. diky
|
venda
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2007 08:36
- Nahlásit
Verca
tak je jasný, že nejvíc přibere po tom nejtučnějším, což je vepřové, můžeš klidně vyzkoušet jen syrové sádlo (na škvaření), ovšem testovat jen po maličkých dávkách
z vepřového má dost pejskařů strach kvůlivá Aujeszkyho chorobě, ale moje kamarádka veterinární inspektorka mě ujistila, že "ČR je Aujezskyho prostá, takže můžeš klidně zkrmovat", ale můžeš nechat pro jistotu maso přemrznout
no a když dáváš granule, tak určitě nějakou zátěžovku
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2007 08:43
- Nahlásit
Vepřové,tučnější hovězí,určitě dávej přílohy,nejen zeleninu, na přibírání jsou dobré těstoviny, dávej mu k sváče rohlíky namazané třeba tím sádlem (zezačátku se sádlem opatrně), někdo dává i knedlíky
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2007 08:53
- Nahlásit
Verca
Hovězí vemínka jsou také dost tučná .
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2007 09:00
- Nahlásit
Takže normálně večer těch 360g a přes den rohlík se sádlem? nebo ubrat večer dávku? a ten rohlík může byt čerstvý nebo musí být třeba den starší?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2007 09:28
- Nahlásit
Verca
já bych krmila dvakrtá denně,ráno a večer,je to lepší na využívání živin,plus bych mu dělala svačinky
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2007 09:40 - Změnil/a: jeje
- Nahlásit
Psy potrebuju uhlohydraty z ktorych si vytvaraju vo svaloch glykogénové energetické zásoby. U nich to funguje trocha inak ako u ludi - netucneju po tukoch, ale po uhlohydratoch (sacharidoch).
Najcastejsie sa pridava az 50% varenej nelupanej ryze najlepsie spolu s mrkvou varenej v masovom vyvare.
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2007 09:51
- Nahlásit
Verca
mně přibírají po vepřovém mase a po drůbežím mletém.
|
hofikos
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2007 10:24
- Nahlásit
Jo to vepřový je hodně tučný. Já dávám jako přílohu jen čerstvě strouhanou zeleninu (cokoliv, měním dle aktuální nabídky v lednici ).
Štěně (5 měsíců, 16 kg) mi sežere tak kilo masa za den, vepřového asi méně, ryb a jiná lehká masa určitě víc... Rozděleno do dvou porcí (dříve 3, ale teď kvůli režimu s antib. se to hodí více takto). Zeleniny asi tak jednu střední mrkev na 1/2 kg masa...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2007 10:34
- Nahlásit
jeje, takže nejlépe uvařit vepř. maso a v tom vývaru uvařit neloupanou rýži,to vše 50:50? tak to budu muset přidat masa, 180 g se mi zda malo... diky moc!
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2007 10:35
- Nahlásit
Verca
Neprané dršťky jsou výborné. Od Vetamixu se tuším jmenují "zelené".
Jsou opravdu funkčí pro zlepšní kondice.Míchala bych je se škvarkama a trochou těstovin.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2007 10:37
- Nahlásit
hofikos , kilo na den pro 16 kiloveho psa?? tak to abych ji dávala aspoň půl kila.
|
hofikos
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2007 11:15
- Nahlásit
No když ona papá s takovou chutí... a nemůžu říct, že by nějak extrémě rostla... (a stejně je to maso samá voda, takže to nebude zas tak horký ;) )
|
hofikos
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2007 11:17
- Nahlásit
A proč vařit to maso? Jo, dršťky jsou dobrý, zvířatům chutnají a ten stráááášnej smrad se dá taky vydržet
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2007 11:34
- Nahlásit
slecno Verca,
prosimvas asi takto,
nejsem si jisty, zda jste se obratila na spravne forum. vetsina lidi zde ma psy v dobre kondici, stihle, aktivni. ja, pokud se budu chtit poradit o vycviku agility, obratim se na renomovany agility klub, pokud se budu chtit poradit o vycviku obran, obratim se na renomovaneho vycvikare obran.
pokud tedy mate zajem o radu stran nabrani hmotnosti u vaseho psa, obratte se na ty, kteri v parcich dnes a denne
dokuzuji, ze jim tato problematika neni cizi. prosimvas, temito
odborniky neni nikdo jiny, nez nasi drive narozeni spoluobcane,
kteri tuto dietologickou disciplinu dovedli takrka k dokonalosti,
a videt napr. bigla o trupu velikosti boeingu 747 jumbo znamena
uverit, ze stojite pred clovekem, ktery proste umi.
dal bych vam konkretni radu, ale priznam se, ze ja osobne - ac take ne zcela teto problematiky neznaly - specializuji se v teto oblasti spise na cloveka.
na zaver vam t
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2007 12:26 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
Smečka, diky za tip. maso nakupuji ve zverimexu, kde drsťky nemají,ty budu muset koupit v masně pro lidi. A kolik těch škvárku a drstěk dát na 10 kg psa? A dávat ji to denně mezi jídly? příp. bych to střídala s tím rohlíkem se sádlem. díky Jo a ty drsťky syrové?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2007 12:29 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Verca
Já nevím, Verčo, ale aby nebyla kvantita na úkor kvality.
Já sama bych radši měla štíhlého až hubeného psa krmeného dosyta masem, než honit kila rohlíkama se sádlem, to by mi přišlo uhozený. Jestli je pejsek jinak zdravý, tak o co jde?
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2007 12:37
- Nahlásit
Verca
50:50 je skoro maximalna davka a nesmies porovnavat ususenu ryzu s mokrym masom - pol na pol po uvareni ryze.
Taketo jedlo ale bude mat vela fosforu a malo vapnika a je dobre tam obcas doplnat vapnik napr.
(napr. calcitabs http://www.vetnet.sk/tdetail.php?tvid=81)
Este je dobre pridat pecenovy prasok alebo obycajny pangamin
alebo nejake vnutornosti - sem tam.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2007 12:39
- Nahlásit
aren, Psala jsem, že je dlouhodobě nemocná a za pár týdnu hrozně zhubla. Dávala jsem jí injekce pod kůži a neměla jsem ji za co chytit. Mě je tlustých psů lito a mám doma další dvě fenky, zdravé, které jsou štíhlé až hubené. opravdu je nutné,aby přibrala a to se mi nedaří,tak potrebuji poradit.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2007 12:44
- Nahlásit
jeje, no já myslela, že toto jidlo bych ji dávala ráno a večer bych jí krmila ještě podle jejich běžného jídelníčku. dávku bych samozřejmě upravila. tak myslíš, že bude potřeba i ten vápník?
|
venda
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2007 13:07
- Nahlásit
Verca
jestli bude čuba chtít, krm jí klidně 3 x denně, ale moc to nekomplikuj, abys jí ještě ke všemu nezpůsobila trávicí problémy, když to tu tak sleduju, už je to pěkná směsice (maso, vnitřnosti, rýže, vločky, jogurt, zelenina, granule, rohlík se sádlem...) jde o to, na co je zvyklá, hlavně jí nijak drasticky ze dne na den neměň jídelníček!
jestli dáváš jogurt, můžeš přidat trochu zakysané smetany nebo do něj přimíchej vločky, je fakt, že psi tloustnou spíš po sacharidech
a jestli dáváš maso samotné, bez kostí, tak bys ten vápník měla přidávat
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2007 13:35
- Nahlásit
Venda, toho se právě bojím,aby ještě je všemu,co z ní vysava energii,měla ještě zažívací problémy. vnitřnosti ji dávám jednou týdně, jinak svalovinu, pak 3x týdně k tomu ty vločky, jak jsi doporučila. Zkusim to s tim rohlíkem a sádlem a pak přidám škvarky jako pamlsek. a pak uvidím.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2007 13:51
- Nahlásit
argosek
a videt napr. bigla o trupu velikosti boeingu 747 jumbo znamena uverit, ze stojite pred clovekem, ktery proste umi.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2007 14:20
- Nahlásit
Verca
Ty jí dávky odměřuješ? Dopřej jí, co se vleze. Aša papá bůček, strava pestrá a v nadbytku, včera měla kilo a půl a granule stále přístupné, ale i tak je tam hubnutí. Někdy se se zdravím nedá nic dělat.
|
hofikos
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2007 16:45
- Nahlásit
Co se nemoci a krmení týče, tak já po onemocnění krmím v delších intervalech
1) potom krásně přijímá tablety, jelikož se na jídlo o to více těší
2) myslím, že tělo má více času bojovat s nemocí a né se zabývat pořád trávením...ono kdyby bylo hodně zle, tak by pejsek přestal jíst úplně, takže tu teorii odvozuji od toho a potom od zkušeností přátel s léčivými půsty (ale žádný drama, to kilo sežere pořád, jen ne na 3x ale na 2x). Já bych to hlavně nekomplikovala...
Ale to vlastně radím krmit méně a tohle téma je o přibrání, tak nic...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2007 17:01
- Nahlásit
Ještě mě napadl GLUKOPUR? Máte někdo zkušenost? Podporuje to jenom chuť k jídlu anebo pes i přibral? je to monosacharid.
|
Smečka2
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2007 19:00
- Nahlásit
Verca
Dršťky syrové. Neprané se ani vařit nedají, je do děsnej puch. Obsahují mikrofloru žaludku a ta je právě důležitá z hlediska stravitelnosti a využití drštek.Ty v lidském krámu příliš nedoporučuju, jsou čisté-prané a často předvařené.Je opravdu lepší zeptat se ve zverimexu,kde berou zboží od vetamixu, jestli by ti je neobjednali.
Krmila bych pejska tak třikrát za den v menších porcích. Přesné množství neodhadnu, asi prozačátek,co sežere.
|
lusy13
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2007 21:22
- Nahlásit
Dršťky syrové
tak to je jedine co moj pes surove zozrat nechce.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2007 23:10
- Nahlásit
Smečka2
zpomalenou rukou
zpomalenym lasem
zachytnem se strely
nez proleti masem
vyhneme se kapkam
vyhneme se peri