| Autor |
Zpráva |
Dáška
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2007 16:38
- Nahlásit
Ahoj, tak jsem pěkně naštvaná. Nemohli jsme tento týden s feňulí k naší veterinářce, tak jsme šli do města, kde studujeme. Enča byla 7.10. na očkování, píchli jí kombinace a na vzteklinu jsme měli jít tento týden. Tak přítel s ní šel ve Zlíně. On se v tom nevyzná, tak řekl doktorovi, že se má něco doočkovat, ale neví co. Doktor že se podívá. No a přijel domů, v očkováku nové nálepky kombinace i vztekliny. On jí to píchl podruhé! Takže kombinace dostala v průběhu 14 dnů dvakrát. Pak se ještě díval na odčervení, to bylo před 2 měsíci, stejně příteli vnutil tabletku. Navíc mu doporučil kastraci feny, protože je kříženec. Přítel se na to ani neptal, prostě mvdr měl dobrý nápad asi. To mi neříkejte, že mu nejde jen o prachy. Zlatá naše vetka. Nemůže z toho mít feňule zdravotní komplikace? Zatím je ok.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2007 17:16
- Nahlásit
Dáška
zavolej veterinarce, ktery veris, jestli to muze mit nejaky nasledky ....
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2007 23:26
- Nahlásit
Naš bývalý vet tohle dela běžně,že přeočkovává kombinaci po dvou týdnech a jednou si tim prošla i moje fenka,taktéž to bylo přes přítele,který se v tom nevyzná,řekl mu,ze je to nutné. blbec. Ale nic ji nebylo,takže snad i u vás to bude ok.
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2007 12:04
- Nahlásit
Co to je za plemeno? U nekterych plemen muze prilis caste ockovani / proti prilis hodne chorobam zpusobit autoimunitni choroby. Me se to stalo u jednoho z mych psu - sla jsem na preockovani DHHPI LR a za 3 tydny jsme chteli psovi pridat Pneumodog proti kasli. No a veterinar mu dal znova DHHPPI LR a protoze si toho vsimnul a doslo mu, ze jsme prisli na kasel, tak mu ten kasel k tomu jeste pridal! No a za mesic na to zacali memu psu vypadavat drapy a zjistli jsme, ze ma SLO, coz je jedna z autoimunitnich chorob...
Tady mam nejake obecne info:
http://barney.glenalbyn.org/view.php?cisloclanku=2 007092301
A jestli umis anglicky - http://www.canine-epilepsy-guardian-angels.com/cha ng_vac.htm
Jsou tam vyjmenovana i predisponovana plemena
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2007 12:28
- Nahlásit
Je ten anglicky odkaz mel byt takhle:
http://www.dogsadversereactions.com/vaccinePredisp osed.html
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2007 16:05
- Nahlásit
Barunka
To vypadá docela hrůzně tý jo. Enouš je kříženec bůhvíčeho, takže plemeno těžko zjistíme. Chjo, zas se mám čeho bát.
Prý když se to nebude opakovat, tak by se snad nemělo nic stát.
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2007 16:38
- Nahlásit
Neboj, to je nejhorsi varianta, ale taky se s ni musi pocitat Asi bude pravdepodobnejsi u predisponovanych plemen, jako je to me...
Proste by se takovym situacim mel clovek vyhnout a vedet, ze ockovani neni jen tak a ma i sve nevyhody a casto ockujeme az prilis.
Napriklad v GB je obvykle ockovaci schema nasledujici:
9 - 10 tydnu - DP
14 tydnu DP
16 -18 tydnu DP
20+ tydnu vzteklina, pokud pes bude cestovat
1 rok DP + R (vzteklina oddelena samostatne v intervalu
3tydny od R)
Starsi psi uz se neockuji, ale misto toho se delaji titry protilatek a preockovava se jen, kdyz jsou titry nizke. Ze zkusenosti chovatelky me fenky drzi imunita takto naockovanych psu cely zivot a potvrzuji to i posledni vyzkumy... Udajne toto schema prijalo vsech 27 veterinarnmich univerzit v USA.
Takze oproti tomuto se u nas ockuje az moc...
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2007 20:29
- Nahlásit
Barunka
No však jo. Moje vetka taky říká, že je zbytečné očkovat každý rok vzteklinu, když to vydrží na 3 roky nebo kolik. Navíc očkuje vzteklinu zvlášť po 14 dnech, že fena je malá a aby to nebyl takový záhul. Ten chytrák ve Zlíně jí to nacpal všecko naráz.
No snad to bude ok.
Víš co, kdyby se starší psi neočkovali, neměli by vetové na čem vydělávat, takhle maj jistotu, že aspoň s tím očkováním tam musí přijít každej.
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2007 21:33
- Nahlásit
No to je pravda.... Prave ze v GB ted naopak vydelavaji tim, ze misto toho delaji ty testy na titry protilatek, na tom mozna vydelaji jeste vic
No kazdopadne myslim, ze v tvem pripade to bude OK, ja jsem se s tim svym psem poucila a ted uz vzdycky koukam vetum pod ruku a jeste nez se na meho psa vrhnou, tak se jich jeste preptam, jestli opravdu davaji to spravne (sice si asi mysli, ze jsem na hlavu .
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2007 21:56
- Nahlásit
Barunka
Já taky koukám, co dělají. U kastrace starší feny jsem byla, abych viděla, co dělají a jak. Jinak se furt ptám a vyzvídám. Ale přítel prostě neví, že vety je třeba kontrolovat
A jak dopadl tvůj hafák?
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2007 22:15
- Nahlásit
No je to uz ctyri roky a zrovna vcera jsem byli zase na veterine, aby mu opet vytrhli drap... Po lecbe byl mnohem lepsi, cely roky jsme ho udrzovali jen na nenasycenejch mastnejch kyselinach (pupalkovym a rybim oleji), ale vzdycky pri stresu nebo po infekci se to vraci. Tady na tech fotkach to jsou jeho drapy, kdyz je to blby...
http://barney.glenalbyn.org/view.php?cisloclanku=2 007081001
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2007 22:25
- Nahlásit
Barunka
Tý jo, to je hrozný. Chudák hafan. A jak to snáší?
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2007 22:26
- Nahlásit
Kupodivu ted uz docela dobre, nejhorsi byl ten prvni rok...
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 12:59 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit
Tak. Jdu se vypovídat. Já jsem tak nasraná!!!! Lidi, tohle už není normální!
U stejného psa, co jsme psala výše, ZASE MÁME OČKOVÁNÍ PROVEDENÉ DVAKRÁT!!!! Tentokrát vzteklina! Po roce!
Prý pochybení sestry, která nachystala blbě vakcínu! Ještě když šla pro injekci, bylo jí nahlášeno, že vzteklina už naočkovaná je (měla očkovat kombinace). Doktor se omluvil a prý nehrozí žádné nebezpečí (což jak vidím, co psala Barunka, nevěřím mu ani slovo).
Nechci žádnou radu, jen jsem se potřebovala někde vyřvat.
Už vím, že mám hlídat, všecko co dělá, ale jako fakt nepřečtu, z které lahvičky nabírá co. Asi si budu očkovat psy sama.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 13:01
- Nahlásit
Dáška
čeče, tak já ti nevim, nebylo by lepší chodit k vetovi jinam? páč já bych na tohle nervy neměla...
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 13:09
- Nahlásit
Dáška
mě už by tam nikdo neviděl po tý první injekci ........
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 13:25 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit
Eimy
ankaras
No vtip je v tom, že tohle JE jinej vet....
K tomu minulému jsme už nikdy nešli, tohoto nám doporučilo hodně známých, navíc je to chyba sestry, ale nechápu, že musíme mít takovou smůlu na neschopné lidi. Chudák pes.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 13:45
- Nahlásit
Dáška
Ale i tak mi přijde divný, že se vet nekoukne, co zrovna očkuje nebo to mu sestra podává jenom stříkačku s tou vakcinou? Já nevim, jak to chodí jinde, k nám jezdí známej vet až domů a jinak co znám vety, tak sestřičky nemaj, takže s timhle nemám zkušenosti... Každopádně je to mazec...
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 13:49
- Nahlásit
Eimy
Jojo, on řekne co a ona mu to nachystá a dá mu stříkačku.
|
MaggieM
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 17:39
- Nahlásit
Dáška
Teda ty máš pech
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2009 22:33
- Nahlásit
Ahoj,tento měsíc bych měla jít s půlročním štěnětem na očkování proti vzteklině.Při poslední návštěvě veta mi sdělil, že si mám rozmyslet jestli chci běžnou vakcinu na rok nebo očkovací látku na tři roky, která je taky trojnásobně dražší.Já do té doby myslela, že právě ty běžné vakcíny, kterýma se očkovalo každý rok mají vydržet tři roky.Nevíte někdo jak to s těmi vakcinami je?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2009 11:11
- Nahlásit
Vikula
no pokud vím tak i běžná "roční"vakcína má delší trvanlivost než jen rok,s vakcínama na delší dobu nemám zkušenost,otázka pro mě je zda s nima počítá zákon či co to je co nám nařizuje každej rok očkovat??
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2009 11:52
- Nahlásit
sarax
Já jsem se chystala na to, že při očkování řeknu vetovi ať mi napíše do očkovacího průkazu jakou má daná vakcína "trvanlivost" a on mi vzal vítr z plachet a nabídl mi očkovací látku na tři roky skoro za šest stovek.To mi vyrazilo dech a už jsem se nezmohla ani na slovo.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2009 14:36
- Nahlásit
Vikula
Podle mě se docela dost mluvilo o tom, že právě některý ty stávající mají delší trvanlivost... Ale snad by měly stát furt stejně? Možná si tím vet kompenzuje to, že ti psa může znovu naočkovat až za 3 roky, nic moc jinýho mě nenapadá...
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2009 15:02
- Nahlásit
Eimy
Taky mě to napadlo, proto mě zajímá jestli se s tím ještě někdo setkal.
|
MaggieM
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2009 15:24
- Nahlásit
Vikula
Já jsem očkovala vzteklinu nedávno. Stejná cena akorát od nového roku je povolený, že se očkuje až za 3roky .
Nejspíš tě tvůj vet chce natáhnout A máme novibac..
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2009 15:46
- Nahlásit
MaggieM
Právě o novibacu mluvil, že má teď právě ty dva druhy, novibacem máme i první očkování, proto si to pamatuju. Náš vet si teď právě staví honosnou rezidenci, proto jsem ho podezřívala, že potřebuje příspěvek na krovy, aspoň si mě v tom utvrdila.
|
MaggieM
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2009 21:46
- Nahlásit
Vikula
Náš vet si teď právě staví honosnou rezidenci, proto jsem ho podezřívala, že potřebuje příspěvek na krovy, aspoň si mě v tom utvrdila
tak přesně takhle to bude
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2009 15:12 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
Vikula
Nobivac Rabies měl účinnost 3 roky dávno před změnou zákona - vím to od naší vetky...
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2009 15:54
- Nahlásit
A píšou tedy veterináři do očkováku dobu účinnosti nebo řeknou že doba účinnosti je je delší, ale podle zákona stejně musíme na očkování každý rok?
|