| Autor |
Zpráva |
overgod
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2007 15:03
- Nahlásit
Erin
ale ty pišeš o nepodstatných záležitostech,tudíž tebe se to netýká kadlíku mudlíku
to máš pravdu, konečně mi dáváě za pravdu v tom, že někdo je stejně nepodstatnej pro chov irských vlkodlavů jako jinej pro převýchovu psů, nicméně těch pár řádek jim věnuji, o bych pro ně neudělal
|
aren
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2007 15:26
- Nahlásit
overgod
zeby kvuli toho spicaku byli nekvalitni potomci jo?
Jo, myslím, že by to mohlo být dědičné.
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2007 15:27
- Nahlásit
aren
Jo, myslím, že by to mohlo být dědičné.
aha .... hele a myslíš, že blbost je taky dědičná?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2007 15:30
- Nahlásit
overgod
to já nevím. Zkus si zjistit iq svých rodičů a uvidíš. V každém případě bych doporučovala potomky neriskovat.
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2007 16:11
- Nahlásit
aren
to já nevím. Zkus si zjistit iq svých rodičů a uvidíš. V každém případě bych doporučovala potomky neriskovat.
to neboj, já potomky fakt riskovat nebudu...zas takovej hajzl nejsem, abych je pustil do světa tupýho stáda ovcí, z nichž některé podskupiny se navíc snažej zachránit celej svět a jsou tak celému stádu ještě víc na obtíž a hlavně škoděj zvířátům.
Zkus si zjistit iq svých rodičů a uvidíš
Aničko, pročpak si mám zjišťovat IQ svých rodičů? Ty si snad ověřuješ, jestli má Tvá maminka v hlavě mozek?
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 13:41
- Nahlásit
overgod
to máš pravdu, konečně mi dáváě za pravdu v tom, že někdo je stejně nepodstatnej pro chov irských vlkodlavů jako jinej pro převýchovu psů, nicméně těch pár řádek jim věnuji, o bych pro ně neudělal
A ty jsi potřebný nebo nápomocen čemu,ty jeden
|
Dante
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 20:55
- Nahlásit
No, mohu-li si doporučit poradit, tak se tím zubem zabývejte. Jednak proto, že fenečka je moc mladá, dřeňová dutina zubu velmi široká, moc dobře krvená, a pokud si ho zlomí, bude to opravdu hodně bolet a může tam dostat infekci. Druhak proto, že spodní špičák v určitém úseku tvoří podstatnou část kosti spodní čelisti, a pokud by fenka nějak "šikovně" kousla, může si nalomit nebo zlomit čelist. Nevím, jak moc je špičák vybočen, musí to vidět odborník, ale možná by to opravdu šlo srovnat rovnátky - na okolní zuby se přilepí "knoflíčky" a přes ně se natáhne gumička, která zub srovná. Opravdu to funguje, za pár týdnů je vyřešeno. Pokud zub čouhá víc, bude se muset podniknout něco jiného. Jo, a jděte k veterinářovi, který s tím má zkušenosti. Pokud nevíte, najděte si na stránkách VFU Brno MVDr. Tomáše Fichtela, je to skvělý zubař a poradí Vám.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 21:03
- Nahlásit
Dante
Moc děkuji
|
aren
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 21:30
- Nahlásit
Dante
Už jsem mu napsala.
|
Dante
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 22:19
- Nahlásit
Tak držím palce. Jo, ještě jsem zapomněla - i kdyby se zub nakonec musel vytrhnout, neděste se toho. Chybět jí vůbec nebude. Ještě se tu řešily náhrady zubu - náhradní špičák udělat pořádně nejde. Je to moc velký zub a jsou na něj kladeny z hlediska skusu moc velké nároky, aby vydržel. Možná se o to někdy někdo pokusil, ale zub určitě nakonec vypadl. Některý menší zub jde udělat náhradní - např. řezák, P1 - 3, a to tak, že do dásně se zapustí kovový čep, který se zavrtá do čelisti. Pak se počká několik týdnů až měsíců, zda se uchytil. Pokud ano, vymodeluje se korunka. Ale opět - je otázka, kolik toho vydrží.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 22:27 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
Dante
Jo, náhradní zub jde? Mladá si vyrvala spodní řezák, dá se nahradit?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 22:30
- Nahlásit
Dante
Díky
Tak nějak podobně jsem si to myslela taky, že vytrhnutí zoubku udělá méně škody, než nechat tam zub tak, jak je.
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2007 08:01
- Nahlásit
aren
jonda je drsně křivozubej ...když sem si ho brala, tak horní špičáky měl dvakrát- trvalé i mléčné a nepodařilo se jim tam srovnat, takže krom toho, že má křivé horní, vytlačily oba dolní- má je vybočený. po konzultaci s vetem jsme samo nechali vytrhnout ty mléčňáky, ale potože ty dolní vybočené mu nevadí u žrádla, tak sem nedala na lákavé nabídky mnoha vetů: hned uděláme rovnátka, takhle s nim slečno nemůžete vystavovat .. po mé negativní reakci: to mu ale bude vadit při žrádle-jak asi do té doby žral??
se svým vetem jsme se domluvili, že to necháme, jak to je a kdyby nastaly v budoucnu problémy, půjdou ven.
jondovi jsou dva a kus a zatím je vše ok
kdybych trvala na srovnání z exteriér. důvodů, tak taky doporučil MVDr.Tomáše Fichtela.
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2007 08:58
- Nahlásit
Erin
A ty jsi potřebný nebo nápomocen čemu,ty jeden
mým posláním je zbavit Zemi debilů ...... tak nevím, možná by někteří měli mít strach...řekni jim prosím, ať vědí
|
Dante
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2007 18:19
- Nahlásit
Mucholabka
Obecně - řezák jde nahradit, záleží ale na tom, kolik je tam místa - to je alfa i omega. Zpočátku tam totiž místo je, ale po několika týdnech se okolní zuby roztáhnou a místo zaberou. Pak už máte bohužel smůlu. Jestli chcete, tlamku nafoťte a pošlete to Dr. Fichtelovi, odpoví vám, jestli šance je nebo ne.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2007 21:37
- Nahlásit
Tak pan doktor Fichtel mi odpověděl a pozval na konzultaci.
"Je obtížné posoudit stav pacienta a navrhnout vhodný postup pouze na základě popisu. Vzhledem k původu a věku pejska soudím, že se jedná o primární ortodontickou vadu a nikoli u následek zánětlivých změn nebo novotvaru. Mohlo by se také jednat o následek úrazu. Pokud by tomu tak bylo, je možné ponechat zub ve stávajícím stavu a řešit až případné komplikace, pokud se vyskytnou. U vhodných pacientů je možné ortodontické ošetření, ale jeho vhodnost nejsem schopen takto posoudit. Je také nutno zvážit, že toto ošetření vyžaduje opakované anestézie a manipulace v ústní dutině."
Jestli to správně chápu, tak skoro doporučuje nechat být.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2007 13:39
- Nahlásit
A ty jsi potřebný nebo nápomocen čemu,ty jedenErin
Třeba mě.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2007 18:58
- Nahlásit
aren
U vhodných pacientů je možné ortodontické ošetření,
zavolame na dedecka
ten ma velke kladivo
|
aren
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2007 18:58
- Nahlásit
argosek
Nevěřím.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2007 19:48
- Nahlásit
overgod
mým posláním je zbavit Zemi debilů ...... tak nevím, možná by někteří měli mít strach...řekni jim prosím, ať vědí
Mám ti zavolat??? ))
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2007 19:53
- Nahlásit
Smečka
A ty jsi potřebný nebo nápomocen čemu,ty jedenErin
Třeba mě.
Opravdu?Jsi asi šťastná bytost.Ale je pravda,že někdy stačí ke štěstí opravdu málo.Třeba i malé chvdí ))
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2007 20:11
- Nahlásit
Erin
Opravdu?Jsi asi šťastná bytost.Ale je pravda,že někdy stačí ke štěstí opravdu málo.Třeba i malé chvdí
no ty prostě nedáš pokoj trdko viď?
Hele já jsem zaslechl, že to poslední krytí jsi pěkně dokopala, prej ti psi jsou znaně příbuzní....no víš jak, nevím, co je na tom prvdy, ale pokud by bylo, to by bylo pro plemeno Irský vlkodav dosti nepříjemné že? Nebo žeby pro čauuučauuuu?
Hele a co tatínek? Už dlouho nebyl na ipce viď? Kdy plánujete převoz?
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2007 20:14
- Nahlásit
Erin
Jsi asi šťastná bytost.
Narozdíl od tebe
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2007 20:15
- Nahlásit
Smečka
Narozdíl od tebe
náhodou vona je štastná, jen ti mustangové trpí
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2007 20:15
- Nahlásit
overgod
Nezlob, nestojí za to.
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2007 20:16
- Nahlásit
Smečka
Nezlob, nestojí za to.
cože? takhle veřejně jim to vykládat!
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2007 20:22
- Nahlásit
overgod
no ty prostě nedáš pokoj trdko viď?
Hele já jsem zaslechl, že to poslední krytí jsi pěkně dokopala, prej ti psi jsou znaně příbuzní....no víš jak, nevím, co je na tom prvdy, ale pokud by bylo, to by bylo pro plemeno Irský vlkodav dosti nepříjemné že? Nebo žeby pro čauuučauuuu?
Hele a co tatínek? Už dlouho nebyl na ipce viď? Kdy plánujete převoz?
Co slovo to perla.Já nekecám a mám...malé vlkoušky.Pokud vůbec něco umíš v rodokmenu přečíst zde máš možnost: http://www.republika-marzen.pl/Index_pol.html
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2007 20:28
- Nahlásit
Erin
ne bohuzel cist neumim a těmi děsnými bukvami už lautr ne....bo na to muj chudeci zrak uz nestaci ....a v rodokmenech vlkodlaku se nevyznam jiz vubec
Co slovo to perla.
no perlit a navazet se do mne si zde zacala opet Ty, takze nechapu, cemu se divis slusna pani?
Hele Erin, takze kdyz tohle jsou Tvá štěňata, tak to ty jsi paní Zdena Střeštíková jo?
Nebo se za to snad stydíš? To ne.....tomu nevěžřím a bigdagda@seznam.cz jen Tvůj mail?
No chodili mi z něj pěkný prasárny, tak se ptám , t chápeš, že jo?
Hele a kdy že to přijedeš dozvědět se do očí, co si myslím? A nezapomeň se dopředu ohlásit prosím.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2007 20:30
- Nahlásit
toto vypada na dlouhou noc...jeste chvilku pockejte vy dva, jdu si pro popcorn
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2007 20:32
- Nahlásit
argosek
pane Algošek, nemyslím, ta dáma je totiž natolik mnoho tynteligentní, že se s takovým blbuchou jako jsem já nehodlá zatěžovat a to obzvlášť, pakližee nemá již co moudrého povědět.
|