Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Špičák roste šikmo ven z tlamičky
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
aren
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 21:34
- Nahlásit

Fenečce malého oříška, asi 10měsíční, roste dolní špičák šikmo ven, namísto kolmo nahoru. Setkali jste se s něčím takovým? Dá se s tím něco dělat? Nemám představu, co by se s tím jako mělo dát dělat, ale mám obavu, že fenečka do něčeho silně kousne a zoubek vylomí.

dejavu
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 21:48
- Nahlásit

aren
ja jsem to mela taky, tedy retinovany zub, co rostl obracene a vyoperovali mi ten zub a udelali mi mustek, nevim, jestli je to cesta pro tvou fenu, pripadna rovnatka jsou jeste drazsi varianta

Erin
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 21:49
- Nahlásit

aren

No tak kousne zoubek vypadne.U oříška to snad není vada,ne?

aren
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 21:52 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Erin
No, já nevím jak se na to teda díváš, podle mně nemít zub je snad vada pro každého.
Myslím jako, že se ji pak bude blbě kousat, špičák je myslím docela potřeba.

aren
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 21:53
- Nahlásit

dejavu
Díky, no, můstek na špičák mi přijde dost nereálné, to jsi měla na špičák?

Erin
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 22:06
- Nahlásit

aren

Erin
No, já nevím jak se na to teda díváš, podle mně nemít zub je snad vada pro každého.
Myslím jako, že se ji pak bude blbě kousat, špičák je myslím docela potřeba.

Myslím,že se nažeře i s 3 špičáky.A trošinku si rejpnu,kdo je matkou a otcem daného jedince?A proč je tenhle vořech na tomhle hnusným světě vůbec??

Sveny
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 22:07
- Nahlásit

Taky si trochu rejpnu.
Dojít k veterináři snad není takový problém... na fóru vám stejně nikdo k tomuhle fundovaně neodpoví.

aren
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 22:09
- Nahlásit

Erin
Jistě se nažere, ale určitě by ji bylo líp s rovným zubem. Mimoto má dost jemnou spodní čelist a bojím se, jestli by si ji při tom vylomení zoubku třeba nemohla taky nalomit.
Matka a otec budou nejspíš nějakej pinč a nějaká čivavka. Proč je kdo na světě si netroufám soudit.

aren
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 22:12
- Nahlásit

Sveny
Není to problém jasně. Taky tam zajdu. Ale myslím, že je dobré znát víc názorů na věc, než ji začneš řešit.
Nějací vetové chodí ale i sem na fórum, občas

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 22:15
- Nahlásit

aren
Máš nového psa?

Erin
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 22:16
- Nahlásit

aren

Erin
Jistě se nažere, ale určitě by ji bylo líp s rovným zubem. Mimoto má dost jemnou spodní čelist a bojím se, jestli by si ji při tom vylomení zoubku třeba nemohla taky nalomit.
Matka a otec budou nejspíš nějakej pinč a nějaká čivavka. Proč je kdo na světě si netroufám soudit.

Promiň, ale zde příroda rozhodne sama, nechala bych to právě pouze na ní.Pokud to zrození někdo plánoval nechť se srovná se svým svědomím.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 22:17
- Nahlásit

aren
Hele, Bucka má dva horní špičáky olámané a jeden řezák si vyrvala úplně, má rok a půl a jak žere-a kouše. Jetšě rozkousává palety a dneska hryzala železo.

Příliš neřeš, jestli ti to vadí, zajdi k vetovi.

aren
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 22:22
- Nahlásit

Mucholabka
Mám, útulkáčku K vetovi samo zajdu a poradím se.
Jo, Bucka, ta má určitě jinou čelist, než ta moje chramostinka.
Kde si to vyrvala?

aren
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 22:28
- Nahlásit

Erin
Co Ti dneska kdo udělal?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 22:29 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

aren
Na cvičáku, nechala ho asi v rukávu. A ty špičáky otrhala částečně v rukávu, částečně při hrabání myšiček, vytrhává drny tlamou.

Však nezáleží, jakou má čelist, úměrně k ní má i svaly a zuby, ne e?

A gratuluji, proč to rozhodnutí, jak jsi k ní přišla?

Erin
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 22:34
- Nahlásit

aren

Erin
Co Ti dneska kdo udělal?

Nikdo nic špatného.

aren
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 22:36
- Nahlásit

Mucholabka
No, to musel být teda rukáv
Jo, drny tlamou to trhaj moji psíci taky, ale zuby jim zatím vydržely všechny.
No, fenečka je z Košic, velice vyděšená, asi se buď narodila na svobodě a lidi vůbec neznala, nebo má super špatné zkušenosti.
Něco víc je tady: http://www.psiadusa.szm.sk/h0228.htm
Tak nějak mi byla blízká, bo jsem taky trošku asociál.
A taky jsem myslela, že by ji mohla pomoct moje smečka, což se ukázalo být domněnkou správnou

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 22:42
- Nahlásit

aren
Paráda.

Rukáv nic moc, spíš se večer před tím ještě poprala s Ašou a tak nějak všechno dohromady.

aren
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 22:43
- Nahlásit

Mucholabka

Jen ten zub mi trošku dělá starost.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 22:46 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

aren
Spoustě malých psů rostou zuby křivo. Záleží, jak moc. Bez špičáku by se v pohodě obešla. Fifinka nemá zuby skoro vůbec, od toho, jak aportuje, přišla už s obroušenýma, nosila šutry, a žere v pohodě, navíc předkus jak prase.

Že by zub vylomila se přliš nebojím, teď vzpomínám na jednu fenečku kříženku pudla, která s tím v pohodě žila. Nebooj.

Erin
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 22:48
- Nahlásit

aren

Jen ten zub mi trošku dělá starost.

A proč proboha?Tak ho nechej vetem vytrhnout a máš klid.A máš o termita více,co dodat.

dejavu
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 22:59
- Nahlásit

aren
ano, spicak

overgod
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 23:01
- Nahlásit

Erin
Myslím,že se nažeře i s 3 špičáky.A trošinku si rejpnu,kdo je matkou a otcem daného jedince?A proč je tenhle vořech na tomhle hnusným světě vůbec??

abych mel debil berger psát vo kom, že by je nechal všechny utratit a hlavne lidi, co se kolem nich motaj a s dobrym umyslem je bud priuvadej na svet nebo jim pomahaj

Erin
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 23:12
- Nahlásit

overgod

abych mel debil berger psát vo kom,

ale ty pišeš o nepodstatných záležitostech,tudíž tebe se to netýká kadlíku mudlíku

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 23:28 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

aren
To fakt neres, horsi, kdyby ji spicak zarustal do horniho patra, takhle ji to nijak neomezuje a urcite se i v klidu nazere. Pokud nema navic nejak brutalni podkus ci predkus, jeden spicak na stranu ji ve stastnym zivote bez potomku nebrani.

argosek
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 23:50 - Změnil/a: argosek
- Nahlásit

aren

no ja nevim. tentokuat fouhuafim fpif s euim. mi se takto vyuomiuy 3 vuby a puofte fechno oukej.

Smečka
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2007 08:34
- Nahlásit

Fenečce malého oříška, asi 10měsíční, roste dolní špičák šikmo ven, namísto kolmo nahoru. Setkali jste se s něčím takovým? Dá se s tím něco dělat? Nemám představu, co by se s tím jako mělo dát dělat, ale mám obavu, že fenečka do něčeho silně kousne a zoubek vylomí.aren
Když vylomí, tak vylomí. Nic se nestane. Pokud jí bude zub vadit, stejně by bylo vhodnější poradit se s vetem a zub případně odstranit. S chybějícím špičákem se dá žít úplně bez problémů. Kdybys viděla zuby vlků zastřelených v divočině, možná by ses nestačila divit s čím vším se dá žít a lovit

aren
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2007 10:10
- Nahlásit

Děkuji všem za rady
Nikdy jsem se s ničím takovým nesetkala, tak se radši zeptám blbě, než abych něco zanedbala a holka z toho měla zbytečné bolení.

aren
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2007 10:13
- Nahlásit

Fifi
jeden spicak na stranu ji ve stastnym zivote bez potomku nebrani.
Líbilo se mi, jaks přehodila to o tom panenství
Von by ji špičák nebránil a ni v životě s potomky ale v tom ji zabráním já, to považuju celkem za samozřejmé

overgod
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2007 15:02
- Nahlásit

aren
jako zeby kvuli toho spicaku byli nekvalitni potomci jo?

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání