| Autor |
Zpráva |
Walda
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2007 23:04
- Nahlásit
Maya
Já teda nevím, jak jsou na tom s DKK vlci
Teda teď tu o žádným pramenu nevím, ale mám pocit, že DKK u vlků je prokázaná.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2007 23:09
- Nahlásit
Jeste k tematu... Taky zajimavy clanek, ktery pro zmenu argumentuje PROTI ciste genetickemu vlivu na DKK
http://www.nsdtr.cz/aktuality/news_dkk.html
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2007 23:10
- Nahlásit
minimalne jeden pramen existuje Douglass, E. M. 1981. Hip Dysplasia in a Timber Wolf. Veterinary Medicine and Small Animal Clinician 76:401-403.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2007 23:11
- Nahlásit
já bych tedy ještě k té dědičnosti , často se stává, že pes nemá stejný stupeň na obou kloubech , čím to tedy , je-li to v genech ? Každý kloub jiné geny ??
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2007 23:11
- Nahlásit
wamiktery pro zmenu argumentuje PROTI ciste genetickemu vlivu na DKK
pokial viem, tak argument proti cisto genetickym predispoziciam to je v sucanosti najviac preferovany
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2007 23:12
- Nahlásit
wami
Ale kdyby jim i tenkrát bez rtg pes pajdal, tak přece poznají, že má něco s klouby.
Já si prostě myslím, že to jestli pes s vysokou DKK kulhá nebo ne je hodně dané jeho vnímáním bolesti a to pro mě není směrodatné. To, že pes nedá najevo, že mu něco je přece neznamená, že je zdravý. Taky si myslím, že speciálně u DKK záleží hodně na nasvalení psa, podle mých zkušeností psi s vysokou DKK bez potíží jsou většinou ti aktivní.
Ono to záleží stejně víc na zkušenostech, kdo má psa 2/2, který mu prokulhá celý život, tak řekne tihle do chovu nikdy a kdo má psa 4/4 bez problémů, tak zase bude pro to takové psy nevyřazovat.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2007 23:35 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Bela
na oboji -
Maya
Ale kdyby jim i tenkrát bez rtg pes pajdal, tak přece poznají, že má něco s klouby.
ale no tak... kolik psu ve skutecnosti s DKK vazne "pajda"?
Pes ma byt aktivni, podle me neaktivni pes* neni normalni, zpusobim-li ja svou lenosti psu obtize, je to nemoc psa? Vis, prave to vnimani bolesti, i kdyz je nesmerodatne pro tebe, je sakra hodne smerodatne prave pro toho psa... Ty se bavis teoreticky, ten pes to ale proziva. Pokud zije svuj zivot bez bolesti, resp. ji treba nevnima, nereflektuje na ni, zkratka je mu to natolik jedno, ze je tezko diskutovat o tom, jestli ho to vubec boli... tedy pokud zije svuj zivot bez omezeni a bez bolesti, proc ho povazovat za nemocneho?
Ono to záleží stejně víc na zkušenostech, kdo má psa 2/2, který mu prokulhá celý život, tak řekne tihle do chovu nikdy a kdo má psa 4/4 bez problémů, tak zase bude pro to takové psy nevyřazovat.
A presne o TOMHLE se tu bavim... O cem tedy vypovida rtg DKK, kdyz pes se dvojkama kulha cely zivot a pes se ctyrkama problemy nema? Kdo z tech dvou je tedy podle tebe nemocny? Podle me neni nemocny ten, ktery je bezproblemu, ale ten, ktery ty problemy ma...
---
* aktivitu samozrejme myslim primerenou predevsim plemeni, a druhotne pak i veku psa
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2007 07:09
- Nahlásit
Maya
Aj ja si myslim, ze je to o vnimani bolesti. Co poznam psov s vysokou DBK, ktori nemaju problem, tak zvycajne su uplne necitlivy. Mojmu psovi mozete stupit na nohu a ani o tom nevie. Este bol stena a moj otec mi raz povedal, ze s tymi nohami nema nieco v poriadku, lebo ich nema citlive.
Tiez zalezi na vahe psa a prejaveni DBK. (preto trebars resekcia sa moze vykonavat len do urcitej vahy psa)
Podle me neni nemocny ten, ktery je bezproblemu, ale ten, ktery ty problemy ma...
Toto moze byt sposobene prave tym, ze ten pes tu bolest nevnima po urcitu hranicu, ktora je vyssia ako u normalnych jedincov, lebo s tym zije od malicka
|