| Autor |
Zpráva |
Kreis
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 12:40
- Nahlásit
aren A jak se to vyrobilo?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 12:44 - Změnil/a: brut
- Nahlásit
Mar
Tohle je Bali...ségry čubinka na tý fotce je po kastraci
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 12:49
- Nahlásit
blanulinka1
nebo mi to přineses v nedeli na cvicak ;)
sarax
tak to je fajn, ona si ho vůbec nevšímá, sice se jí to triko trochu sune, ale nepadá jí
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 12:51
- Nahlásit
Kreis
nám to dala veterinářka hned po kastraci
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 12:52
- Nahlásit
younglady Ahá, třeba nám to taky dá......
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 12:56
- Nahlásit
younglady
nebo ok vezmu to, raději se mi ale v sobotu večer připomeň, ať to hodím do batohu
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 12:59
- Nahlásit
Kreis
hele uděláš to z prubanu kterej koupíš v lékárně...jen musíš koupit správnou velikost...my kupovali snad na stehno nebo tak a vzít větší kus a prostříhat sice nám ho dali a původní se odpáralo..takže jsme dělali i náhradní
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 13:01
- Nahlásit
Bali měla tenhle slušivý obleček jen dva dny, pak se jí do dírek zachytávaly stehy a ona si ho sundala, bez něj byla v klidu a stehy se krásně zahojily
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 13:03
- Nahlásit
sarax pruban je takový to s těma velkýma dírama žééé? Takový natahovací....
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 13:05
- Nahlásit
Kreis
jojo...to je přesně vono
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 13:10
- Nahlásit
blanulinka1
ok dobře
sarax
vidiš, aspoň vim jak se to jmenuje, až půjdu koupit náhradní
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 13:13
- Nahlásit
sarax: děkuji......
né, já jsem fakt z tý představy nervozni a to máme ještě měsíc čas......
chjo
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 13:24
- Nahlásit
brut
jéé,ta je nádherná
|
abby
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 13:26
- Nahlásit
younglady
U nás už Abby byla druhý den celkem normální.Museli jsme ji pořád hlídat,protože skákání na postel a seskakování je přece normální,tak proč by to nedělala.Jen jsme ji víc hlídali,aby si něco neudělala a nelízala ránu.
Já spíš teď pořád čekám,kdy se jí zatáhne bříško.Snažíme se,aby se hodně hýbala,držímě dietku a pořád nic
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 13:26
- Nahlásit
younglady
Ahoj, to jsem ráda, že jste dobře dopadli, podrbej tu statečnou slečnu za mně a za Jima
Jinak k límci....Jim ho měl celou dobu a pohoda. To,že si jizvy Abby nevšímá, není známka toho, že je klidná, ale nic jí nesvědí, až se rána začne hojit, tak jak jí znám, Abby si vykouše stehy, pokud bude mít jenom tu děrovanou punčochu. Já bych to teda neriskla. V límci může spát, jíst, cokoli. 10-11 dní přece není moc a ty budeš v práci.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 13:28
- Nahlásit
younglady
Jo a límec jsme měli,ale pak jsme jí ho stejně nedávali,protože si jizvy vůbec nevšímala.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 13:37
- Nahlásit
blanulinka1
btw mame kolem krku 30 cm, tak to kdyžtak prosím změř aby nám to vůbec bylo
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 13:39
- Nahlásit
abby
hm taky se spíš bojim aby si to netrhla bo tsk něco :/
Jimmi
no nebudu v práci ale ve škole ;) a ne deset dní ale pět ;) hehe, uvidíme, Bláňa změří ten její límec a kdyžtak v pondělí zajedu za vetkou a uvidiíme
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 13:49
- Nahlásit
a mate nekdo zkusenosti co stehy, operacni rana a druhý pes???? Mam strach, abych jí nedala límec, neodešla si do práce a on jí zatím kámoš neroztrhal stehy, nebo něco...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 14:50
- Nahlásit
younglady
Jen k tomu lízání stehů ... hodně psů si stehů začne všímat tak 4-5 den po operaci.
hele a jaký má Abby stehy? Dixinka měla takový ty vnitřní, takže si neměla co vytahat...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 14:56
- Nahlásit
younglady
Jo,já jsem se taky bála,aby si nepotrhala stehy tím,jak lítala a dělala všechno,jakoby se nic nedělo.Ale naštěstí to dobře dopadlo.Stehy vydržely a i jizva už vypadá dobře.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 15:46
- Nahlásit
Mel
má tři vrstvy, dvoje vnitřní jedny vnější, prej dle toho jak jí veterinářk zná tak pro jistotu
abby
no tak uvidíme, dneska od desíti celou dobu leží a odpočívá, jedinej strach mám z toho, že musím do práce a bude mi jí hlídat kamarádka, která má doma psa se kterym byla na kastraci v pondělí, aby bylo vše ok, ale myslím si že jo...
ALL
ještě se zeptam, kdy jste šli poprvé mezi psi??? dneska jen večíme kolem baráku a nevím, kdy s ní můžu vyrazit mezi pejsany?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 16:05
- Nahlásit
younglady
Mezi pesany, pokud se ti jí podaří udržet relativně v klidu můžeš jít už teď, ale na hraní atd až po vyndání stehů...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 17:30
- Nahlásit
younglady
My šli až po vyndání stehů:nebo tak,chodili jsme ven a pokud jsme potakali psa,tak jen očuchat.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 21:34
- Nahlásit
holky, taky se za váma skočím poradit. Jdeme na kastraci někdy v říjnu a zajímalo by mě jak dlouho se ta rána hojí, na jak dlouho jsou stehy ( kvůli výstavám a zkouškám ) a " v jakým je fenka zhruba stavu" po probuzení a tak. Prosila bych nějaký základní info, ať vím jak to bude u nás vypadat. Díky moc
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 22:21
- Nahlásit
O co je kupírování uší horší než svévolní kastrace? Kastrace je zásah do břišní dutiny, jedná se o bolestivou břišní operaci. U kupírace jde o zásah na kůži a chrupavce, proč je tedy kupírace hromadně odmítána, zatímco kastraci každý schvaluje i s tím, že jim pak feny skučí v bolesti?
|
monika
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 22:39
- Nahlásit
Mucholabka
já viděla pár fen po kastraci, dvě jsem měla doma a nikdy jsem žádnou z nich neviděla skučet bolestí. Já jdu s Dorou na kastraci za měsíc a ted zrovna hárá. Pro ni a taky pro mě je to doba fakt nesnesitelná. Nejen, že máme omezený pohyb, což je pro ni katastrofa, ale taky má po hárání děsnou falešku. Vydržela jsem 3 hárání a na čtvrté fakt nemám nervy. Je bez PP, štěnda fakt nikdy mít nebude, to si nelajznu a proč se dál trápit. Ze zahrady odháním vesnické ořechy i s řetězem na krku, do kotce ji zavřít nemůžu, je zavřená doma a moc se jí to nelíbí a na procházku když vyrazíme, tak nás jde pak několik. Jdu já, Dora, Fanynka, Lexi a za náma smečka slintajících a skákavých oblud.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 22:47
- Nahlásit
monika
No, možná jsem otázku špatně položila. Proč je svévolná kastrace propěšná a kupírace nikoli? V obou případech je to většinou zbytečný zákrok, z toho ten méně bolestivý je brán jako týrání...chtěla bych svého psa kupírovat, ale byl by týraný...kdybych mu chtěla udělat desetkrát větší bolest s kastrací, týrán by nebyl...když se psi servou, určitě je prokousnutý pysk bolí stejně, jako kupírované uši-na druhý den to neví...
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 22:57
- Nahlásit
Jandula
abby
nepustim jí si hraát, ale v pátek jdu na babinec ke kamarádce a všechny tam bereme psi - jedna rr, dvě nd a jeden x, všechno už jsou to dospělý psi a hraní u nich moc nehrozí to snad bude ok, kdyžtak pofrčím domu, ale je pořád taková veselá, tak přemejšlím, jestli ji vůbec vykastrovali nebo ne
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 23:00
- Nahlásit
ko4ka
tak já to mám teď čerstvě, stehy jsou na deset dní, jak dlouho se rána celkově hojí to netuším, to je asi dost individuální. Abby byl po probuzení jako praštěná, nemohla chodit a jen ležela a koukala, až mi ji bylo líto, ale tak po pěti hodinách už ji bylo fajn, chodila (pomalinku), ale spíš pořád ležela. Dneska druhý den po kastraci se normálně nabaštila (ale malinko) a kromě rychlých procházek na čůrání jsme doma. Venku je veselá, doma pořád spinká.
|