| Autor |
Zpráva |
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 10:46
- Nahlásit
Ahojky,
včera jsem byly na kastraci, Abby to snášela dobře. Ale mám dotaz, jak se vaši psíci chovali den dva po kastraci. Mě veterinářka řekla, že dva, tři dny nebude chtít žrát, bude smutná, bez nálady, pořád bude jen ležet, spát. Takže dneska ráno vstala, šly jsme se vyčůrat, celou dobu vrtěla ocáskem, přišli jsme domu, sípla jsem ji trošku granulek, který okamžitě zblajzla a začala mě vybízet ke hře. To ani nepočítám její pokusy o skákání na okno a na pohovku... Sem z ní docela nešťastná, protože jsem doufala, jak bude dva dny v klidu, aby se jí jizva hezky zavírala ale ona ne...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 10:49
- Nahlásit
younglady
no, co bych za to dal, kdyby to u nas probihalo takhle .... ®onie v podstate dva dny stabilne zvracela, nechtela se vubec hybat, celou dobu ukrivdene na me koukala .... proste presne opacny extrem nez mas ty doma ...
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 10:56
- Nahlásit
Jirikovo
no jo ale ja se teď bojim, aby si něco neudělala
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 11:02
- Nahlásit
younglady
Trinča byla fakt v pohodě,doporučuju nenechat dopovat analgetikama..to u nás byla jediná šance na to aby byla trochu v klidu..předpokládám že Abby něco píchli a rozhodně bych jí nenechávala přidat.Ono když je to bolí dávaj na sebe majzla...Trinča první den chtěla skákat na křeslo..pak už to bylo lepší..nicméně po 3 dnech už celkem lítala....
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 11:03
- Nahlásit
younglady
Já mám zkušenost akorát s kočkama - za uplynulý rok jsem kastrovala tři, všechny taky měly tendenci hned po probrání skotačit a vyskakovat na židle, snažila jsem se je uhlídat, většinou nakonec zdrhly, no, jsou v pořádku. Nepíšu to jako návod, spíš pro uklidnění.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 11:06
- Nahlásit
sarax
jo to mi doktorka řikala taky, že když jí to bude bolet, ať to necham, že je to lepší, že pak moc nešílí. No tak uvidiíme, teď už asi hoďku chrní a nebo jen tak kouká. Sem zvědavá, jak to bude pokračovat, ale zatím si to naštěstí nelíže
aren
no ona je taková polokočka
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 11:08
- Nahlásit
younglady
Trinča si jizvu nelízala vůbec..prostě jí nezajímala...a myslím že jí to příjde k sobě a nebude taková hrdinka...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 11:08
- Nahlásit
younglady
ale zatím si to naštěstí nelíže
no tak to ®onie jeste ke vsemu mela limec. a ona jak je pomerne nizko u zeme, tak tim limcem tak trochu obcas skrtla o zem a celkove se ji v tom blbe chodilo, takze to fungovalo jako takovy zklidnovadlo ....
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 11:09 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
younglady
Mě veterinářka řekla, že dva, tři dny nebude chtít žrát, bude smutná, bez nálady, pořád bude jen ležet, spát.
To mě vet. řekla taky - sice se nejednalo o kastraci, ale o operaci nohy, ale předpokládané pooperační stavy popsala stejně. Mému psovi je 13, tak jsem to v duchu viděla jěště trochu hůř...
Probíhalo to ale stejně jako u tebe, největší problém bylo udržet ho v klidu, aby nelítal a neskákal. Ustlala jsem si na zemi vedle jeho pelíšku, aby si nepotrhal štychy až bude skákat do postele. V noci jsem se probudila a našla jsem ho jak se rozvaluje na naší posteli a vypadá náramně spokojeně, zatímco já jsem otlačená z karimatky. Naštěstí se nic nestalo, ale musela jsem ho až do vyndání stehů skoro stále hlídat.
Při chuti byl také hned druhý den . Aby nebyl, sousedka mu coby rekonvalescentovi upekla bábovku...
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 11:13
- Nahlásit
maixnerova
tak fajn, já si taky ustlala v obýváku na rozkládacím gauči a pěkně mě z něj bolí záda Takže koukám, že nemám jediná magora, tak to jsem ráda
sarax
jo taky si myslim, že jí to ještě tak úplně nepřišlo k sobě
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 11:16
- Nahlásit
maixnerova
Ustlala jsem si na zemi vedle jeho pelíšku, aby si nepotrhal štychy až bude skákat do postele. V noci jsem se probudila a našla jsem ho jak se rozvaluje na naší posteli a vypadá náramně spokojeně,
Chytrej pejsek
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 11:31
- Nahlásit
younglady, aren
jěště jsem si vzpoměla - čistila jsem mu ránu asi 2x denně Betadinem (totéž co veterinární Alfadin, ale podstatně levnější) a natírala veterinární mastí Alaptidem, rána se krásně a rychle vyhojila.
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 11:33
- Nahlásit
lidi mě čeká kastrace a jsem nervozní jako bych tam měla jít já.....
jen raďte raďte.......jak dlouho jste s feňulí zůstali doma?
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 11:35
- Nahlásit
Kreis
já můžu max do neděle, v pondělí už musím do školy
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 11:36
- Nahlásit
younglady: No já si budu muset vzít dovolenou......takže bych to viděla tak na tři dny,ale nevím jestli to nebude málo.....
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 11:43
- Nahlásit
Kreis
naplanuj kastraci na patek. pak mas dalsi dva dny k dobru ...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 11:45
- Nahlásit
younglady
kdyby jsi chtěla límec, tak mám, fešnej, oranžovej...
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 11:51
- Nahlásit
blanulinka1
ale asi se v něm bude mladá škrtit, když je po tý tvý žížale
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 11:58
- Nahlásit
límec zbytečně psa navíc stresuje , našijte k ručníku stužky a ručník na hřbetě uvažte , funguje to dobře a určitě to je příjemnější
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 12:01
- Nahlásit
younglady
kámoška má taky malýho hyperaktivního pejska (mimochodem, ve čtvrtek jí budeš mít na hodině) a taky byla nešťastná z toho, že jí nejde nijak uklidnit... Dixinka skákala, lítala a ona z toho byla zralá na bohnice... Ale přežily to holky obě, Dixi nemá už jizvu ani vidět a je v poho. A to dostala něco na bolest na kontrole po operaci, kdy byli hned den po a pak už nic, takže jí to asi moc nebolelo, když takhle řádila...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 12:07
- Nahlásit
younglady
Bali taky blbla a musela se pořád hlídat. Lezla s Brutem na židle, hopsala mu po zádech, přetahovala se o balonek....prostě šílený. Jen první den kníkala a nechtěla baštit, pak už byla v pohodě
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 12:12
- Nahlásit
Kreis
Nech si poradit od Sarax, ta měla pro fenku takové slušivé tričenko proti vyhryzávání stehů
Ale moje kočky si stehů vůbec nevšímaly.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 12:21
- Nahlásit
brut
kdo je Bali?
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 12:22 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
younglady
neee... ona ho měla staženej na ten nejmenší průměr. Na nejširší je to asi na 13 cm ...
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 12:27
- Nahlásit
mac1
aren
to máme taky, je v tom desně srandovní
blanulinka1
no uvidim, dneska musim večer do práce, tak mi ji pohlídá Míša (Ajax je taky po kastraci tak je s ním doma). A uvidím jak to bude snášet dál. Je fakt, že si stehů vůbec nevšímá, má je kásně suchý, ale bojim se té její hyperaktivity
Mel
jj jsem na prcka zvědavá Zejtra tam jde i moje mamča s knírandou, tak to bude sranda (jsou jí 4 měsíce a má cca 17 kg)
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 12:31
- Nahlásit
younglady
Jen k tomu lízání stehů ... hodně psů si stehů začne všímat tak 4-5 den po operaci. Jak se rána hojí, začne je to svědit a tahat a pak mají tendenci s tím něco dělat. Takže bacha, nenechat se ukolébat tím, že teď si rány nevšímá. Těch 10 dní raději hlídat.
mac1
límec zbytečně psa navíc stresuje , našijte k ručníku stužky a ručník na hřbetě uvažte , funguje to dobře a určitě to je příjemnější
Tak u našich psů bych musela ten ručník po krajích k psovi přišít, jinak není šance, že by stehy ochránil.
Na límec nedám dopustit, my ho používali jen na noc a na dobu, kdy byl pes bez dozoru (např. půl hodiny pro nákup). Bez límce byla utahaná a vystresovaná celá rodina, s límcem byli v klidu lidi i pes. Je to pes od psa. Mnohdy je límec menším stresem, než snaha chránit ránu jinak.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 12:33
- Nahlásit
tosca
jenže já od pondělka nastupuju do školy, takže ji musím nechat samotnou. No uvidím, možná po tom límci nakonec šáhnu
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 12:34
- Nahlásit
younglady
nabídka trvá... v pátek jdeme na aportky, tak bych to vzala třeba na cvičák, nebo dneska budu v centru odpoledne...
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 12:37
- Nahlásit
Jirikovoten je tam započítanej
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 12:39
- Nahlásit
younglady
hele to tríčo bylo super...žádnej límec prostě tohle nesundala a ani nějak moc nechtěla...jizva pod tím byla krytá..a pohoda
|