| Autor |
Zpráva |
MaggieM
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2007 14:31
- Nahlásit
bullvnouzi
Tak to je super
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2007 15:00
- Nahlásit
Aren to si nemyslím. Teď tady sedí u dveři a naštvaně zahlíží, cože jsme to byli jen na pět minut. A navíc jsem mu sebrala misku granulí, kterou mívá nonstop plnou.
A když šel do schodů, tak se mu ty zadní trošku třepaly. Von byl asi vážně přetaženej. Což vůbec nechápu. Skákat na strom a věšet se na větve dokáže třeba hodinu v kuse...
|
ZdeNek_K
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2007 16:46 - Změnil/a: ZdeNek_K
- Nahlásit
bullvnouzi
mému psovi se něco podobného stalo na přední noze , napřed jsem si ani nic nepoznal , po dvou dnech začal trochu kulhat , po týdnu hodně kulhat ... . Léčil se s tím asi 3 měsíce a to hlavně proto že nebyl schopný pochopit že na bolavou nohu se nešlape ani když vidí psa . I v době kdy téměř nemohl chodit a uviděl venku psa tak se postavil na všechny čtyři a táhl a hrabal nohama, i s tou špatnou ,tak že na venkovních dlaždičkách zůstávaly čáry od drápů .... debil jeden ! Proto bych u buldoků a psů podobného ražení rozhodně nedával nic na tišení bolesti .
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2007 18:59 - Změnil/a: bullvnouzi
- Nahlásit
ZdeNek_K
Tož to já bych ho venku aj ukočírovala (pokud nejsme na srazu ), ale víc dopoledne deptalo to, jak si nemohl ani pořádně sednout a lehnout na tu levou stranu. Tak každopádně ten hořčík zřejmě zabral, ptž ho to tak moc nebolí. Uvidíme ráno...
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2007 19:09
- Nahlásit
Když jsme u toho Tramalu, jaká je dávka pro 50 a 35kg psa? Celý a půlka?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2007 19:58
- Nahlásit
bullvnouzi
to AOZ - Huš, nestraš s displazkou...
Ale nebývaj to jen lokty a kyčle?
hele, mě pes začal kulhat po velký zátěži - po weight pull sprintu, po coursingu a po obranách... tak jsem vzala veterinu útokem, zrentgenovali nám kyčle, lokty i rameno té kulhací nohy a výsledek je takový, že kyčle má čistý, lokty má čistý, ale má malinkatý výrůstek na rameni. Doktor nevyloučil, že by to kulhání mohlo být z toho, ale spíše se přikláněl k namoženému svalu (všechny ty "kulhací" akce byly po sobě). Teď berem chondroprotektiva a je v poho...
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 08:53
- Nahlásit
Už nekulháme.
|
Fuissem
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 09:23
- Nahlásit
AOZ
Nevim jestli je lepsi se toho bat a nedelat RTG, nebo ho udelat a pak podle nej se psem fungovat. My delali DKK v roce a zjistili neprijemny vysledek 2/3. Ale po nejakem tom brouzdani po netu clovek zjisti, ze i s DKK se da dobre zit, akorat se tomu clovek musi prizpusobit. Psa nepretezovat, ale zaroven udrzovat dobre osvaleni, ktere kloubum pomaha.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 10:20
- Nahlásit
Tchor
inak samozrejme jakykoli nesteroidni antirevmatika zatezujou zaludek a dlouhodobe podavani muze vest k velkem problemum. (ale to plati treba i pro alavis ktery je obsahuje taky)
Som to myslela skor tak, ze nieco nahlodava zaludok ovela rychlejsie, inak suhlas.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 12:20
- Nahlásit
Hele, doporučilo se tu něco? Mám BOM, deset let, výrustky na páteři, ale pořád dost aktivní. Teď občas kulhá, myslím, že je to věkem a tou páteří, ale chtěla bych ještě na závod, jen poslušnost, ale i tak. Je něco, co mu pokud možno neublíží, na čas uleví a neuspí ho?
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 12:34
- Nahlásit
EngieB
Tak víš jak. Tady to téma padlo hlavně proto, že byla neděle dopoledne a řešila jsem, jestli mu dát něco z lékárničky pro lidi a nebo vyrazit za vetem s tím, že vypláznu 400,- pohotovostní přiřážku...
Být tebou, tak se radši poradím s vetem. I s ohledem na tu páteř...
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 13:11
- Nahlásit
bullvnouzi
Plánuju. Ale napadlo mě, jestli někdo už nemá něco vyzkoušené Akorát co vím, tak IBALGIN v žádném případě, pro psy je to jedovaté nebo co, tak kdyby někdo chtěl zkoušet, tak nee!
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 14:12
- Nahlásit
EngieB
Je toho dost, ale vsechno co mu snizi bolest mu umozni jit pri tech zavodech pres limit ktery by mu jinak nastavila ta bolest a pomerne hodne hrozi ze se situace, po odezneni tech pripravku proti bolesti, vyrazne zhorsi. musis si to promyslet sam, ale ja bych nesel sepsem na zavod pokud by na jeho zvladnuti musel mit leky proti bolesti.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 14:52
- Nahlásit
Tchor
Kdyby to bylo fakt vážný, tak já taky ne, ale ho prostě jen bolí záda, dělat chce a cvičí dobře, nechci ho kvůli tomu odepsat. Samozřejmě výcvik přizpůsobuju, ale kdo má malinu, ví, že radši bude bolavej cvičit než bez bolesti sedět na zadku. Ale na závody bych mu ráda trošku ulevila. Není to nic, co by se mohlo výrazně zhoršit, prostě je starej. Já mu tu zátěž dávám i normálně, zvládá, někdy ho pak záda bolí víc, někdy míň, nedá se svítit, mladší nebude. Jenže když ho vidíš, jak je nadšenej za každý vzetí na plac a záda nezáda hopsá jako mimino, tak ho nemůžeš nevzít
Nechci ho tahat přes limit, on mi to odejde i s těma zádama, jen mě napadlo, jestli není něco, co by mu na čas mírně ulevilo.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 15:08
- Nahlásit
Tchor
Ale v každým případě se budu radit s vetem, jen jsem si říkala, že už přijdu vyzbrojená nápady. Víc hlav víc ví. Ale určitě nechci udělat nic, co by mu ublížilo.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 16:03
- Nahlásit
EngieB já osobně bych teda necvičila... Když nemá rozum pes, měl by ho mít páneček. A ne to odbýt tím, že je to malina...
Protože pak mi nějak uchází odpor veřejností k psím zápasům. Oni do toho taky jdou s nadšením, i za cenu bolesti a boje do poslední kapky krve...
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 07:16
- Nahlásit
bullvnouzi
Já si myslela to stejný. V osmi letech jsem ho oficiálně dala do důchodu. Jen mírný výcvik, nic víc. Pes nasraný, nešťastný, katastrofa. Pak jsem se dozvěděla, že v jeho rodě žijí do šestnácti, začala trošku víc cvičit, přihlásila ho na dva závody (první a druhé místo) a pes je happy. Já právě zase nemám ráda takový to - je na nic, je starej, bolí ho noha, dám ho do důchodu. Není to nutný. Mě občas taky lecos bolí a doma trčet nezůstanu. Když do toho jdeš hlavou, psa nepřetahuješ, cvičíš s rozumem (občas ho beru i na obrany - se speciálními instrukcemi pro figuranta) a hlavně pro radost, tak ten pes je tisíckrát šťastnější než ten, kterej už akorát z gauče kouká, jak se baví jiní.
Nevidím v tom týrání a rozhodně se to nedá srovnávat s psími zápasy. Samozřejmě beru tvůj názor, ale kdybych se jím měla řídit, měla bych doma nešťastnýho, smutnýho starýho psa, kterej má pocit, že k ničemu není. Takhle mám veselýho, s radostí cvičího důchodce, u kterýho ani veterinář nevěří, že je mu přes deset let, a když je na závodech nebo na výstavě, nese se jak král, šťastnej, že mi udělal radost a že ho lidi obdivují, to bys musela vidět. Takhle to možná zní trošku drsně - bolí ho záda a stejně ho ta kráva "nutí makat", ale kdyby jsi ho viděla na živo, změnila bys názor.
Já osobně jsem hrdá na to, že mám desetiletýho psa ve skvělé kondici, kterýho sice sem tam něco pobolívá, ale pořád běhá jako štěně a pořád s ním můžu (ač omezeně) pracovat.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 08:39
- Nahlásit
EngieB
Hmm. Tak na to máme každá jinej názor.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 09:10
- Nahlásit
bullvnouzi
A co máš za pes a jak starý?
Já už mám druhého důchodce, ale ten první (je fakt, že byla navíc slepá) moc akční nebyl, i když na druhou stranu taky jsme ji tahali, kam se dalo. Dožila se třinácti let a zemřela na rakovinu - nebýt toho podělanýho nádoru, žila by dýl
Já jsemv tomhle trošku extremista, když pes chce, tak ho nechám. I u té fenky se mi pár lidí divilo, proč jsem ji nenechala utratit, když je slepá. Poslala jsem je někam a fenka prožila dalších sedm let.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 09:33
- Nahlásit
EngieB
Teď mám skoropita, tříletýho.
Já jsemv tomhle trošku extremista, když pes chce, tak ho nechám.
Ale řídit se tímhle, tak se uštve k smrti...
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 09:41
- Nahlásit
bullvnouzi
No, u dědka se toho nebojím, ten si vždycky řekne - když už nemůže, prostě mi nedonese balonek a já vím, že má dost a mám ho nechat. Samo, když mi ho donese a hopsá po třech, tak mu ho seberu já A uraženej neuraženej
U mladýho koriguju - to je magor, ten je schopnej se uštvat, padnout, odpočnout a uštvat se znovu. Tam si to musím trošku hlídat. To budeš mít podobný u toho skoropitta, ne? To bývaj taky magoři Ale už to dochází trošku i mladýmu. Ono když oni ví, že budou dělat, tak se naučí si trošku sil vždycky schovat, sice u některých to trvá
|