Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / SOS - co proti bolesti v neděli odpoledne??
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 10:46
- Nahlásit

Já jsem to omylem zamkla, nevíte, kde se to zase odemyká?
Jinak bydlíme v bytovce bez výtahu, ve třetím patře.

aren
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 10:52
- Nahlásit

bullvnouzi
Myslím, že to už nejde odemknout.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 10:52
- Nahlásit

Essi váží cca 35 kg. Tramal teda nevedu, ale to je nějakej šílenej opiát, ne?

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 10:54
- Nahlásit

to aren - Škoda. A taková krásná výtahová hláška.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 10:58
- Nahlásit

jak se odemyká nevím ,
Pro pejsa - zkusila bych kostivalovou mast.

AOZ
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 10:59
- Nahlásit

bullvnouzi
začal kulhat hned, nebo ležel vstal a kulhá? jestli je to to druhé, tak to mi Ozzy taky občas dělá po celodenním cvičáku, přejde to samo, normálně to rozejde a druhý den v pohodě.přešla jsem na granule pro obří plemena, kvůli těm kloubním přípravkům a stále uvažuji o rentgenu.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 11:03
- Nahlásit

to AOZ - Včera po srazu v pohodě a dnes ráno asi po půl hoďce procházky najednou zvedl nohu a nechtěl na ni došlápnout. Myslela jsem, že šlápl na sklo, ale polštářky jsou v pořádku a kroucení nožičkou naznačuje to hlezno. Aj si ho furt olizuje.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 11:06
- Nahlásit

to maixnerová - To nevedem. A zítra už radši zavolám vetku. Ten pes je hrozný střevo. Zásadně úrazy a nemoci v neděli nebo ve státní svátky.

Biluška
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 11:10
- Nahlásit

bullvnouzi
Léky na bázi brufenu určitě ne. U psa to něco způsobuje, teď si nemůžu vzpomenout co, ale nějak to souviselo s krvácením z vnitřních orgánů.

Z lidské lékárničky můžeš v podstatě zapomenout na cokoliv. Napadá mě nedostatek hořčíku a následné křeče, ty dokážou trvat i dlouho. Nebo natažený sval - to přejde i samo, ale trvá to dost dlouho. Nebo něco horšího a pak to stejně doma nevyřešíš.

AOZ
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 11:10
- Nahlásit

bullvnouzi
mohl třeba jenom špatně stoupnout(díra v zemi) nebo třeba stoupnout na vosu(u nás ještě jsou). Uvidíš zítra, když bude mít dneska klid, jestli to bude pokračovat tak na ten rentgen asi budete muset.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 11:13
- Nahlásit

to @ll

Původní (omylem uzamčené téma) bylo Co je z lidských analgetik nejvhodnější na psí bolavou nohu. Ev. jestli teda nedát nic a vydržet do zítřka.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 11:16
- Nahlásit

to Biluška - Na 99% hlezno. Ale co a jak netuším. Navenek není nic vidět ani cítit.

to AOZ - Tak máme toho za sebou už dost, ale rentgen ne. A to se uspává?

mac1
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 11:21
- Nahlásit

bullvnouzi
nic mu nedávej ( v klidu ho to nebolí, ne ?) , nakonec má ještě 3 zdravé nohy a to mu k vykonání potřeba stačí .....u nás se platí příplatek za pohotovost v neděli 50 Kč a na aavetu , což je superdrahá klinika 250 Kč ....v jakých drahých krajích to žiješ ?

AOZ
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 11:26
- Nahlásit

bullvnouzi
právě že uspává( to se bojím), no nechala bych si zjistit ev. displazii ( a to se bojím ještě víc). Gary od Mel byl a ti to mají OK

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 11:26
- Nahlásit

to mac1 - Kroměříž. Když jsem toho veta náháněla loni, v pátek v devět večer, tak chtěl 380 noční příplatek. Jenže pes měl tehdy tak brutalní alergickou reakci, že bych dala třeba 5* tolik...

Ale tak dám asi na vaše rady a nedám mu nic. Uvidim, co to udělá do rána.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 11:30
- Nahlásit

to AOZ - Huš, nestraš s displazkou...
Ale nebývaj to jen lokty a kyčle?

Biluška
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 11:40
- Nahlásit

bullvnouzi
Právě, že v hlezně jsou ty křeče z nedostatku hořčíku nejčastější. U lidí, i u psů . Může to být cokoliv jiného, ale zkus mu dát hořčík (klidně i "lidský" rozpustný, koupíš to v každém obchoďáku), když to nepomůže tak ublížit to nemůže.

AOZ
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 11:40
- Nahlásit

bullvnouzi
to jo, ale nejsem odborník abych dokázala posoudit jestli to naše, natož to tvoje kulhání je od ní nebo ne. Já co takhle sleduju, tak u těch "našich" plemen se to nějaká moc objevuje

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 11:44
- Nahlásit

mas odemceny to puvodni tema

jinak z lidskejch leku muze pes v pohode tramal, nimesil, movalis. s tim ze tramal ti bez predpisu nedaj

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 11:50
- Nahlásit

to Tchor - Díkes. A nešlo by to nějak sloučit?
to Biluška - Bavíme se obě o hlezenním kloubu? Jako křeče v kloubu? Hořčík mu dát můžu, spolubydlící na to trpí, takže má zásoby.
to AOZ - Já mám na tohle podezření u kámošiny roční bulice. Ale ona mi to nevěří a na rentgen kašle.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 11:56
- Nahlásit

to Tchor - Díkes. A nešlo by to nějak sloučit?
to Biluška - Bavíme se obě o hlezenním kloubu? Jako křeče v kloubu? Hořčík mu dát můžu, spolubydlící na to trpí, takže má zásoby.
to AOZ - Já mám na tohle podezření u kámošiny roční bulice. Ale ona mi to nevěří a na rentgen kašle.

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 11:59
- Nahlásit

bullvnouzi

Sloucit to neumim

Biluška
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 12:44
- Nahlásit

bullvnouzi
V kloubu ne, ale v těch svalech okolo . Pak to svádí na ten kloub. ZKus to, buď to pomůže, nebo ne. Pokud ne, tak to bude něčím jiným a pak ti zbyde jedině ta veterina

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 12:53
- Nahlásit

to Biluška - Jako jestli to do zítřka nepřejde, tak stejně pojedem.. Už dostal dávku pro děti, tak uvidím, co to udělá. Ale doufám, že je to fakt jen nějaký natažený nebo tak něco. A ne nějaká hrůza jako je displazka nebo artróza.

pigie
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 13:02
- Nahlásit

Tchor
Ten movalis vsak s niecim na zaludok - my mame Ranital. Teda, aspon mne tak veterinarka kladla na srdce.

MaggieM
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 13:46
- Nahlásit

V Přerově ordinuje v neděli normálně MvDr Pospíšilík 18- 20 hodin. Bez příplatku. http://www.veterinaprerov.cz/ esli ti to pomůže..

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 13:50
- Nahlásit

pigie

Nejlepsi zkusenosti mam s tim nimesilem ten se rozpousti a zaludek zatezuje asi nejmene. Jinak samozrejme jakykoli nesteroidni antirevmatika zatezujou zaludek a dlouhodobe podavani muze vest k velkem problemum. (ale to plati treba i pro alavis ktery je obsahuje taky)

aren
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 13:52
- Nahlásit

MaggieM
V Přerově ordinuje v neděli normálně MvDr Pospíšilík 18- 20 hodin. Bez příplatku.
Stydím se, že mi to nenapadlo taky:
Přece v Olomouci veterina na třídě Míru má nonstop provoz a příplatek taky nechtějí.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 14:23
- Nahlásit

Dík Maggie. Dnes už to asi hrotit nebudu a počkám na zítra na naši vetku. Ale povedu to v patrnosti.

Máfo se totiž právě vyhrabal z pod peřiny a má snahu honit po bytě tenisák. Tak to snad bude v poho.

aren
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 14:31
- Nahlásit

bullvnouzi
Že on to nakonec filmoval, aby nemusel ven, když je taková kosa

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání