Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Zkušenosti s kloubními preparáty
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 09:39
- Nahlásit

younglady
Alavis se dělá pořád, ale Alavis Liquid přestali vyrábět. Byl fantastický v tom, že se dělal pro koně, čili v koňských dávkách. Když jsem si to přepočetla na šeltií váhu tak jsem to dávkovala kapátkem a vyšlo to tudíž nepoměrně levněji

Bocek
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2007 12:41
- Nahlásit

Naší malé jezevčici, když najednou nemůže vyskočit do křesla a hrozně kňučí, natíráme klouby Aloe MSM gelem a stříkáme Firstem. Také dostane tabletu B12 Plus a štamprli Aloe Vera Gelu.
Obvykle do týdne zase skáče jako divá. Ale hlavně používáme Aloe Vera pro sebe. Zkušenosti najdete v rubrice nemocí pejsků na www.aloe-gel.cz

Mel
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2007 12:57
- Nahlásit

maixnerova
tak mě začal pesan kulhat po veliký zátěži, začla jsem dávat Alavis. Pak na doporučení veterináře jsem přešla na Nutradyl a je fakt perfektní. Na tom Alavisu stejně po zátěži kulhal, sice míň, ale kulhal a teď, co bere ten Nutradyl, tak si ani nekulhne (teda zatím)

Fifi
Ja uvazuju o tom, ze fenuli koupim Colafit.
jé, to jsem baštila já... ale reference ti dát nemůžu, protože to bylo preventivně, tak jsem na sobě nic nepozorovala

maixnerova
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2007 01:39 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

all

moc vám všem děkuju, že jste sem napsali své zkušenosti. Teď musím jen vybrat...

Nikka
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2007 07:59
- Nahlásit

Dobrý den, já bych se taky přidala s prosbou o radu...máme 3,5letého dobrmana a asi před 1/2 rokem začal kulhat ,vet mi říkal,že má dysplazii ramenního kloubu,byla jsem z toho v šoku, ptž jsem si myslela,že dysplazka je jen na zadních...
od 1/2 roku dostával CHASSOTON,ptž jsme s ním po roce chtěli začít běhat u kola, nejdřívě dostával u kola malou zátež a ted byl v pohodě schopen uběhnout tak cca 15-20km...běhal na volno po polních cestách či v lese...je krmen superprémiovkou, občas dostane tvaroh, sýry i koleno mu uvařím,někdy packy z prasete...nejsem si vědoma,že bych něco zanedbala o to víc mne to mrzí..možná byla chyba s ním na kole jezdit...ale on to má tak rád...
Veterinář nám doporučil dávat ALAVIS SINGLE, zabral během týdne a pesan přestal kulhat, je pravda že na doporučení veta jsme kolo vynechali úplně, ale předevčírem jsem ho vzala na malinkou vyjíždku tak cca 5km lážo plážo a on mi od včerejška zase strašně kulhá,tak si tady nadávám do debilů....prosím pekně chtěla bych mu podat něco lešího ,třebas i silnějšího, na ceně mi nezáleží, moc se tím trápím...děkuji

daliva
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2007 08:31
- Nahlásit

Dobrou zkušenost mám s Alavisem i s GAG od fy Canina. Čistě přírodní chondroprotektivum.

Nikka
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2007 08:37
- Nahlásit

Já zkusím cokoliv, jsem moc smutná. děkuji

Mel
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2007 09:42
- Nahlásit

Nikka
zkus ten Nutradyl... ten nám fakt pomohl (teda nemůžu to říct na stopro, dávám ho teprve chvíli, ale od té doby, co ho má, tak nezakulhal).
Jinak to není o tom, přestat se se psem hýbat, naopak měl by mít pořádné svaly, aby mu držely ten špatný kloub. Doporučuje se hodně se psem plavat i ta jízda na kole, pokud pes jen kluše.

Nikka
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2007 09:50
- Nahlásit

Mel
no já s ním právě na kole jela a on dneska takhle kulhal,tak jsem si nadávala,až se mi chtěla brečet,když jsem ho viděla...ten Nutradyl zkusím..mohu se jen zeptat, není to něco jako Rimadryl? To bral náš minulej dobrouš a jinek vet mi řekl,že jsem mu tím oddělala játra(museli jsme ho dát ve 13 letech utratit-zchroml na zadní nohy).

Bela
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2007 10:01
- Nahlásit

Nikka
toto som nasla o Nutradyle na nete:
http://www.bolestpsu.cz/sk/chondroprotektiv.htm

Nikka
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2007 10:14
- Nahlásit

Bela
Děkuji moc, pozvedli jste mi náladu.

Bocek
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2007 15:20
- Nahlásit

Nikka,

nemám sice zkušenost s Dobrmanem, ale s Havawardem a také s německým ovčákem. Měli podobné problémy protože hodně běhají ve volném prostoru na 5 ha. Osvědčilo se nám do žrádla dávat při problému 50 ml Freedomu. ( Doporučují 20 ml na 10 kg váhy)To je Aloe Vera plus chodro a gluko protektiva a navíc to obsahuje MSM, přírodní síru.Spojením s aloe vera gelem je velice účinný a dovede během krátké doby razantně změnit stav kloubů. Když byl stav špatný, tak přidávám 5-10 dnů tabletu B12 Plus.
Kloub z venku masíruji krémem Aloe MSM a a potom to stříkám Firstem. To je Aloe s propolisem. Také jsem přidával krém z kostivalu. Obvykle do týdne bylo po problému.
Pokud je kloub nějak silnější, tak je tam otok. To se pozná, když je to při doteku bolestivé a pes vrčí. V takovém případě vmasírují Aloe Heat Lotion a zase stříkám Firstem. Pak to tolik nelízají. Ale zjistil jsem, že je vždy dobré přidat trošku Heat Lotion, protože ten jim tolik nechutná jako MSM krém.
Umístil jsem tento týden na www.aloe-gel.cz také rubriku Aloe Vera a Nemoci pejsků. Je tam skoro obsah Sborníčku Malý Ratmírák 2007 - Vycvikový týden pro pejsky i páničky.
Pokud tyto produkty neznáte, pomohu Vám je sehnat za velkoobchodní cenu

Mel
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2007 15:24
- Nahlásit

Nikka
Tak zkus spíš preferovat to plavání, ale pozvolna. Nutradyl nemá s Rymadylem nic společného, Rymadyl se dává na bolest, tohle žádné utišující látky v sobě nemá

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2007 15:39
- Nahlásit

Nutradyl užívá náš pesan od května po artroskopii obou loktů. Zatím spokojenost, ťuk, ťuk. Od štěnda jsem mu preventivně dávali Alavis, střídali jsem všechny druhy, ale bez uspokojivého výsledku...
Pokud někdo dáváte také Nutradyl je za dobrou cenu zde www.komvet.cz

Mel
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2007 15:41
- Nahlásit

HanuleGR
tam to prodaj i koncovýmu zákazníkovi?

venda
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2007 15:44
- Nahlásit

Nikka
nutradyl má v sobě látky na výživu chrupavky a na zpomalení jejího odbourávání a ještě na něco co si nepamatuju, taky ho dávám
a jakou rychlostí s tím psem jezdíš? pokud ten pes pohodlně kluše po měkkém povrchu, mělo by mu to prospívat, ale počkej, až přestane kulhat a pak začni pomalu trénovat, i když teda nevim vlastně, jak je to s loktem, klus je dobrej na kyčle
no tak hlavně plavání

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2007 15:44
- Nahlásit

Mel
Jj, také jsem měla obavu, že mi jednu pixlu nepošlou, ale volala jsem tam a v pohodě, milá paní, přišlo to do 3 dnů...musíš si ale připočítat 83 Kč poštovné, ale i tak je to pěkná cena, u veta jsem dávala 750,- . Ještě s tím poslali nějaké vzorečky krému a šamponu na suchou kůži (pro člověka )

Mel
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2007 16:01
- Nahlásit

HanuleGR
no, já to platila 630, takže s poštovným mě to nevyjde nijak levněji... ale stejně je dobré vědět

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2007 16:10
- Nahlásit

Mel
no Nutradyl za 505,- a poštovné 83,- to je pořád levnější ještě Ti zbyde na zmrzku

Kikis
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2007 22:21
- Nahlásit

Nikko, já mám bafana s velmi těžkou DKK - je jí teprv 10 měsíců. Ale u takto postižených pejsků bývá větší zátěž fakt problém. Neběhal náhodou u toho kola po silnici nebo po nějakém tvrdém povrchu? To totiž způsobuje velké otřesy a to je pak v kloubu zle.... Hlavní problém DKK (DLK) je v tom, že jak kloub nesedí v jamce pořádně tak jak by měl a při větší pohybové aktivitě (no, v podstatě pořád) vznikají v koubu záněty - a to potom pejska bolí a kulhá. My třeba máme od veterináře běhání s pejskama nebo u kola úplně zakázané. Máme hlavně hodně plavat - vřele doporučuju - osvalení takovýmto neškodným způsobem fakt hodně pomáhá. No a povolil nám i tanec se psem - ale prý žádné tango ani nic jiného divokého )
V zásadě byste měli dělat jen to, po čem se pejskův stav nezhoršuje - my už jsme tak nějak vychytali, co si můžeme a nemůžeme dovolit. Prostě pokud po nějaké aktivitě pejsek začne víc kulhat, můžeš si být jistá, že jste to přehnali a příště je na to potřeba myslet. Určitě to chce pohyb a osvalovat, ale opravdu - všeho s mírou.

Kikis
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2007 22:31
- Nahlásit

Ještě k těm práškům - Rymadyl je něco jako obdoba lidského Ibuprofenu - čistě na potlačení bolesti, zatímco Nutradyl je kloubní výživa. Ten Rymadyl je vhodné dávat až když je opravdu zle, protože mírná bolest přece jen pejska trochu brzdí a to je dobře. Pokud by dostával Rymadyl, bolest třeba neucítí, bude běhat jako "za mlada", ale bude si tím klouby hrozně poškozovat.
Z vlastní zkušenosti můžu doporučit ke kloubní výživě přidávat ještě "Alavis Celadrin" nebo lidský "Celadrin" (složení stejné, lidský je levnější ) Jde to podávat dlouhodobě a velmi účinně to působí proti těm zánětům, které pořád v postiženém kloubu vznikají. Pomohlo to fence, a pomohlo to i mojí mamce, když najednou vůbec nemohla pohnout ramenem, prášky od doktorky nezabíraly, tak jsem jí je sebrala a místo toho jí vnutila právě ten Alavis celadrin, co jsem měla pro naši fenku, no a během pár dní byla úplně v pohodě ...no ale jsem si musela vyslechnout...jestli prý jí po tom narostou psí chlupy, tak uvídím...:-D

Bocek
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2007 22:53
- Nahlásit

Alavis Forte je stále k dostání a kombinujeme to s Freedomem od Forevru, kde je aloe vera s chondro a glukoprotektivy a také s MSM v tekuté formě. Také doplňujeme B 12 Plus tabletami. Co pro podobné problémy s pejsky jsme popsali na webu www.aloe-gel.cz

Nikka
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2007 08:11
- Nahlásit

Dobrý den, musím Vám všem poděkovat, dneska už je mi líp, dobrouškovi jsem obj ten Nutradryl a musím říct, že už kulhá jen malinko...možná je to taky tím,že jsme omezili veškeré aktivity a snažím se aby nelítal, i když poštěkat k plotu a pak následně se s kolemjdoucím pomazlit, prostě musí...

Kikistakže myslíš,že mohu k Nutradrylu dát ještě ten Celadrin? Pokud ano, odpolko ho koupím.....děkuji

Galadriel
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2007 08:40
- Nahlásit

Já dávala psovi na klouby GS Condro a i plno kamarádů, co mají pesany s DKK nebo s artrózou ho dávali taky. Plná spokojenost.

Kikis
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 11:14
- Nahlásit

Nikko, já bych se toho asi nebála. My dáváme dlouhodobě Alavis 3 (glukosamin+chondroitin+msm) s celadrinem a je to fakt poznat. Až doberem tohle balení Alavisu, mám v plánu taky zkusit Nutradyl (co kdyby byl ještě lepší? ) spolu s Celadrinem. Ona má ty klouby hodně špatný, takže se jí snažím dávat to nejlepší (jen moje peněženka to celkem těžko nese...:-D). Ten celadrin jsem jí začala dávat ještě na přilepšenou - pak jsem to teprv řekla veterinářovi. řekl mi, že to je dobře a ať v tom pokračujeme, že to mám obojí dávat prostě pořád.
Ale pro jistotu se třeba na tu kombinaci s nutradylem zeptej svého veta, pokud máš dobrého - já veterinář nejsem - jen biochemik, tak ti nechci něco doporučovat jako kdybych byla
Jen se nenech odradit, když ho v první lékárně neseženeš - moc ho totiž nemají - já si ho musím přes jednu lékárnu objednávat, protože ho normálně neprodávají...
PS. Omlouvám se, včera jsem se nedostala na net

Alka
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2010 20:36
- Nahlásit

..nebudu zakládat nové téma...snad sem někdo mrkne

Chtěla bych našemu marodkovi zase koupit BomaZeal Senior, spapal doteď tři balení, a přijde mi, že očividně lépe vstává (bolí ho záda-spondyloza).
Ale.....kupovala jsem na Vele-lečiva, kde byla akce 2+1 , ta akce je tam pořád...jenže je u toho expirace 6/2010

Dotaz zní: nemůže tomu něco být? měli by jsme to tak na tři měsíce, takže by jsme to měli do 9/2010

kejtlin
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2010 20:56
- Nahlásit

velmi dobrý je flexon powder nebo flexon power, kamarádka má chodského psa z útulku je po těžkém úrazu neléčeném, už si ho v takovém stavu vzala, má vpodstatě nebo spíš nemá vůbec kloubní hlavici zadní nohy pravé a má to comělo být hlavicí vpáčené dovitř jako k páteři, byla s ním u mého veterináře je skvělý já byla s ní, můj veterinář řekl, že tento stav není operabilní, že to ještě nikdy neviděl, myslí že to nepůjde vůbec operovat ani u ortopeda už i proto že u druhé zadní nohy je DKK neví kolik, protože to byl rentgen na něco jiného, ale asi dost, když je to vidět bez natažení a druhá noha váhu neunese po operačním stavu psa, pes chodí, ale hodně kulhá, moc rád chodí s námi na procházku, ale nevydrží nebo má bolesti, na radu nasadila kamarádka plexon a pes chodí bez bolesti, kulhá jen neznatelně a neděkají mu potíže ani delší procházky, je dost drahý ale kolem 700-800kč ale je to prášek a říkala mi kamarádka, že je tam velmi nízké dávkování, přičemž ona dává kennymu víc než by měla a vydrží jí na jeho váhu, nevím kolik váží chodský pes asi 3 měsíce.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2010 20:58
- Nahlásit

Alka
jinak k tvému dotazu nebude tomu vůbec nic, takové věci se nekazí, nebála bych se toho

Alka
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2010 21:19 - Změnil/a: Alka
- Nahlásit

kejtlin
díky, tak si to ještě objednám, protože běžná cena toho BomaZealu je právě cca 800,- za 100tablet, a oni to maj za 700,- a když koupim 2 balení , tak třetíé dostanu zadara

...a pak zkusim ten flexon... a kde se to dá koupit ? normálně na netu nebo jen u veta?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2010 21:38
- Nahlásit

Alka
to nevím, naštěstí ho moji psi nepotřebují, u veta určitě, ale ne každý ho asi má nebo objedná, zkus pohledat po netu.

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání