| Autor |
Zpráva |
Barica
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 11:51
- Nahlásit
Ahoj, nevíte někdo, co je vše potřeba při cestě se psem na Slovensko? Na statni veterinarni sprave maji jako pozadavek pri ceste do zemi EU uvedene platne ockovani proti vztekline, euro pas a pak nejake dalsi osetreni proti klistatum, odcerveni, a pak sérologické vysetření na vzteklinu..., jak mam do europasu zapsat osetreni proti klistatum?! A je to sérologické vyšetření na vzteklinu požadované i na Slovensko?
Myslite, ze bude stacit Europas a ockovani proti vztekline, nemate s tim nekdo zkusenosti? Díky!
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 11:57
- Nahlásit
Barica
pokial viem, ludia tu bezne cestuju so psami na SK a nikdy ich nikto poriadne nekontroloval. ale viac ti k tomu povedia ti, co s tym maju osobnu skusenost
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 12:04 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Barica
nalozis psa s platnymi ockovaniami, prejdes cez hranice, bez toho, zeby sa na teba niekto pozrel a vypytal si europas a tak isto spat. Ja som kvoli ceste do CR psa cipovala. Bolo to uuuuuuplne zbytocne. Aspon doteraz.
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 12:11
- Nahlásit
Barica
já když jsem jela na Slovensko na výstavu, tak jsme měli akorát pas se vším platným očkováním a odčervením (je čipovaná) a nikdo to pořádně nezkoumal. A to jsme jeli 4 lidi a 6 psů
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 13:02
- Nahlásit
Tak to jste mě docela uklidnili ...
Já mám platné očkování jen proti vzteklině, to ostatní jsme nestihla naockovat, protoze se zacala harat, navic tu uz bylo nekolikrat zminovane, ze protilatky maji rozhodne delsi "zivotnost", nez jeden rok, tak je i zbytecne je tak casto ockovat...
Ale zase je pravda, ze naockovana proti psince apod. cca pred rokem je a pochybuji, ze by to nejaci celnici zkoumali, je asi fakt, ze se v tech nazvech stejne prd vyznaji )) Jen jsem ale chtela, aby mi moji domnenku nekdo potvrdil , takze diky!
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 16:49
- Nahlásit
Barica
Mrkni ještě sem:
http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_5293_3.html#1
Hned nahoře se píše, že kohosi i vrátili. Asi bude záležet, na koho natrefíš.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 17:13
- Nahlásit
Barica
byla jsem v poslední době na Slovensku několikrát. Čipování nekotrolovali ani jednou, ale psí pasy pokaždé. Jednou dokonce i srovnávali fotky... (ale to byla nejspíš náhoda, fotka v petpasu není povinná).
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 18:08
- Nahlásit
Pas, mikročip nebo zcela zřetelné tetování a platné očkování proti vzteklině (ošetření proti klíšťatům, echinokokóze, titry na vzteklinu... požadují jen některé státy). A nedoporučuju spoléhat na to, že XY lidí odsud projelo bez kontroly. Mě načítali psa četčkou, kolegyni dokonce u kočky ověřovali číslo pasu. Je to přechod od přechodu a celník od celníka. A při návratu domů totéž...
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 11:08 - Změnil/a: suesie
- Nahlásit
Stačí mi pro cestu se psem na Slovensko mezinárodní očkovací průkaz, nebo musí mít pas?
|
venda
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 11:16
- Nahlásit
byla jsem na Slovensku vlakem, měla jsem pro psa pas, ale nikdo ho vidět nechtěl, tak jsem jim ho cestou zpátky podstrčila, když už jsem ho vezla sebou, ať se do něj aspoň kouknou
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 11:17
- Nahlásit
suesie
Pokial viem, tak pas , citatelne tetovanie alebo cip.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 11:17
- Nahlásit
suesie
pes musi mit petpas a byt nezamenitelne oznacen, tj. bud tetovanim nebo cipem...
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 11:24
- Nahlásit
Takže pro pořádek, musí mít čip + pas?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 11:26 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
suesie
Ak nema tetovanie, alebo je necitatelne, tak cip+pas.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 11:27
- Nahlásit
pigie
Tetování nemáme, jen čip.
A nevíte kolik přibližně stojí vyřízení toho pasu?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 11:41
- Nahlásit
suesie
U nas tusim 300Sk
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 11:45
- Nahlásit
pigie
Díky. Předpokládám, že u nás to bude podobné.
|
Džuska
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 11:54
- Nahlásit
My chodievame každú chvílu z Čiech na Slovensko a naspäť vlakom. Pas od nás chceli len raz a máme tam zapísanú len vzteklinu (foto tam nemáme, donedávna som nemala vyplnenú ani moju identifikáciu, adresu). Čipovanie nemáme, máme čitateľné tetovanie. Pas bol ďaleko lacnejší ako 300 SK, bolo to snáď menej ako 100 KČ. U nášho veta to nie je predražené, aj keď je to Praha, ale cenu si určite každý stanovuje sám. Takže takto je to s nami
|
Roxi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 14:23
- Nahlásit
Barica
http://www.svscr.cz/index.php?art=1032
Sice nás nikdy nikdo nekontroloval, ale rozhodně bych na to nespolíhala.
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2007 08:20
- Nahlásit
Roxi
My už máme cestu za sebou a také v pohodě... Pas jsme jim dali, když už jsme ho měli, tak si z nás jen dělali srandu, proč nemáme v pase psa fotku, jak ho jinak mají poznat ...
|