| Autor |
Zpráva |
Mari
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 22:14
- Nahlásit
Saita
Ono to chce asi vyzkoušet co bude psíkovi sedět.
|
Černý faun
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 03:02
- Nahlásit
Ahojte, moji psi jsou v péči dr. Duchka, což je jeden z nejlepších ortopedů v ČR, a doporučil mi právě Nutradyl. Není to lék proti bolesti (to je Rimadyl), a je prý lepší než Alavis, kterého je třeba kombinovat několik druhů pro kýžený efekt. Mám 11letou fenu NO s těžkou artrózou na jedné kyčli a DKK na obou a čtyřletou beardedku s artrózou v kolenou, podávám tento lék oběma a jsem opravdu spokojená.
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 18:15
- Nahlásit
Mám zkušenost s Artrocanem - na radu brněnské veterinářky, a už nehledám, jen v případě potřeby dokupuju. Předtím několik jiných přípravků vč. Geladrinku s nepřesvědčivým výsledkem. Rady se liší veterinář od veterináře, jde o to, co sedne psu a ne na čemu nejlépe vydělá veterinář nebo lékárna. Zkoušet, zkoušet. U dobrého přípravku je výsledek zjevný již na pohled a vydrží i určitou přestávku bez něj.
|
Mari
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 18:21
- Nahlásit
Černý faun
Taky jsem slyšela, že pan Duchek je prý nejlepší. Jedna moje kamarádka z Brna jela na RTG až k němu do Prahy. Kolik má tvoje fenka DKK? Není ten Nutradyl vhodnější spíš pro jiné ortopedické problémy jako artróza, osteoartitida než pro DKK? Mě to tak příjde. Moje fenka staforda má 3-4 stupeň diagnostikovaný v 8 měsících u MVDr. Snášila CSc. v Brně. Měla problémy s kulháním cca od 4 měsíců. Ještě půjdem určitě na RTG mezi 15. - 18. měsíci, ale k jinému ortopedovi. Ne, že bych nějak snižovala kvalitu MVDr. Snášila, ale chci mít i vyšetření od někoho jiného. Napadá mě, že zajdu na Veterinární fakultu v Kr. Poli nebo k MVDr. Kyllarovi CSc.
|
Černý faun
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 20:40
- Nahlásit
Mari
Ovčanda má problémy hlavně kvůli té artróze, tak Nutradyl užívá na to, aby se to zhoršovalo co nejpomaleji. Občas pokulhává a jak si tu nohu šetří, atrofují jí svaly. Dysplazie se zatím naštěstí neprojevuje, i když má údajně tak 2/3 (na tom se orientačně shodlo víc veterinářů, není to vyhodnocované oficiálně) a ještě jí do těchto partií nabouralo před lety auto, tak jsem se bála, že to zanechá taky nějaké následky. Jsem moc ráda, že je jinak zdravá, tím spíš, že ji nemám od štěněte a první rok života byla převážně na těstovinách, je bez pp a neznám rodiče, tak jsem i čekala zdravotních problémů víc. A to ještě skoro celý život proskákala na agility, i když čistě rekreačně, tak jsem jí nechávala trochu nižší skočky.
To beardedka má DKK negativní (vyhodnoceno doktory Šebkem a Jahodou), ale je to bláznivka ztřeštěná, "uhnala" si ty kolena a jedno už má po operaci.
|
Černý faun
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 20:54
- Nahlásit
S lidskými léky je to prý srovnatelné tak s ProEnzi, že také obsahuje všechny ty potřebné látky najednou, dávala jsem psům třeba i Condrosulf, ale tam že zase také něco chybí. Nerozumím tomu a každý opravdu asi musí vyzkoušet sám, co pejskovi nejvíc pomáhá, a výsledky se různě liší. Ovčákovi jsem předtím dávala Alavis (kloubní výživu + MSM), te´d má tedy ten Nutradyl a je na tom myslím opravdu docela dobře, těžko říct, jak by se to vyvíjelo bez léků (nebo s jinými) a ani to nebudu testovat. Podle potřeby pak dostává něco proti bolesti - Rimadyl nebo Metacam, který vyjde levněji, ale účinek je srovnatelný, nedávám jí je zatím pravidelně, tak doufám, že dobře odhaduju, kdy je toho třeba.
|
jajinax
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 22:03
- Nahlásit
pigie
prosím tě, jak dávkuješ ten Arthrostop??? na obalu je dávkování jen pro lidi, ne?
pak jsem se ještě chtěla zeptat lidí, co mají zkušenosti s nutradylem, jak se pohybuje finančně a jaké je dávkování, mám fenu-30kg. Díky moc
|
Černý faun
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 22:16
- Nahlásit
jajinax
já kupuju krabičku s 60 tabletama za 660 Kč. Psi do 20 kg 1 tableta denně, nad 20 dvě.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 11:21
- Nahlásit
Černý faun
každý opravdu asi musí vyzkoušet sám, co pejskovi nejvíc pomáhá, a výsledky se různě liší.
Ono to ale přeci větší není možné vyzkoušet, to by muselo být strašně dlouhodobé zzkoušení, aby se z toho dalo neco vyvodit....vzdyt ten prubeh cehokoli je ovlivnen spoustou daklsich faktoru....
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 11:28
- Nahlásit
fatdog
musis si poridit dostatecne velky vzorek psu
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 11:35
- Nahlásit
jajinax
Ano, pre ludi. Ale kedze mam psa vahovej kategorie dospeleho cloveka, tak mu davam ludske davkovanie
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 11:56
- Nahlásit
argosek
no dik...a vsechny s artrozou jo ?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 15:07
- Nahlásit
Jenom pridam dobrou zkusenost s Giomem. Mam na nem vsechny tri psy, z toho Deny ho dostava jen kvuli veku, Lump kvuli DKK preventivne (bez klinickych potizi).
Banusce, ktera ma DKK 3/4 s tezsi artrozou na horsi noze jsem ho davala od te doby, co je u nas, spolu s nasvalenim povazuju za maly zazrak, ze dneska (po cca pul roce) beha naplno bez potizi, tak pravidelny krok, jako jini psi, uz asi nebude mit nikdy, ale je z mych psu ta nejbehavejsi a nejztrestenejsi a nebyt toho, ze VIM, dnes bych do ni nikdy takove problemy s kloubama nerekla. Osobne myslim, ze ten Giom na tom ma taky svuj dil.
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2009 07:16
- Nahlásit
Dávám fence VK preventivně Giom, jsou jí 3,5 měsíce, teď jsem dostala od kamarádky zbytek Alavisu MSM pro koně, můžu to s tim giomem kombinovat?
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2009 12:42
- Nahlásit
[b]Matejka
jako střídat....
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2009 12:59
- Nahlásit
Baileys
Jo střídat myslim
|
tipetka
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2009 08:45
- Nahlásit
Zdravíčko,
lidičky mám jen nesmělej dotaz- mám totiž ratlíka a neposlouchaj jí zadní tlapičky. Je to evidentně věkem a ráda bych jí dala něco podpúrnýho-výživnýho ALE malá má v příšerném stavu jaterní enzými a k tomu skalcifikovanou ledvinku. Já mám strach jestli ji neublížím kdejakýma přípravkama. Vet se mi k tomu vyjádřil- že pokuď malá cupitá, tak ať ji nezatěžuju. máte skušenost s něčím takovým?
|
Collins
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2009 11:46
- Nahlásit
ahoj, my pro naše psy používáme Chondroflex, zkoušeli jsme i jiné přípravky, ale tenhle se osvědčil nejvíc. Je v tekuté formě, tudíš není problém to do psa dostat, zalijete tím granule a on to zbaští s chutí. Navíc krom chondroitinu, MSM a glukosaminu obsahuje i kyselinu hyaluronovou, ta zaručuje vyšší vstřebatelnost a využitelnost chondroprotektiv.
|
gwen
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2009 17:49
- Nahlásit
A co takhle Stride? Je tam glucosamine, MSM a chondroitin a můj vet ho doporučuje i lidem, zrovna teď má u něj objednáno sousedka pro manžela, který nemůže na koleno ) Je to určeno pro psy a pro koně, ale prý to má lepší složení než pro lidi ) A účinek - do 14 dní
|
tipetka
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2009 09:11
- Nahlásit
lidičky,
moje 13-letá ratlíčka kulhá (má na to věkem právo), ale chci ji pomoct- klouby má ok, tak zvažuji podpúrné léky...ale máme jednu ledvinku slabou a navíc urátové konkrementy. játra už taky podporujeme flavobionem- prostě cokoliv z chondroprotetik nám moc nesedí, nevíte mi poradit- něco co neublíží játrúm ani ledvinám? já jsu bezradná
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2009 09:46
- Nahlásit
tipetka
Zkus ryze bylinny pripravek Phytovet mobility.
|
tipetka
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2009 16:01
- Nahlásit
Fifi
z celého srdce ďekuji, na tohle jsem ještě nenarazila to je vončo! noc díky
|