| Autor |
Zpráva |
Mari
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 00:45
- Nahlásit
Ahoj lidi,
máme mladou fenku s DKK 4/4 a ráda bych se zeptala s jakými preparáty máte nej zkušenosti. Momentálně dáváme Canvit Chodro Maxi, ale chtěli bychom vyzkoušet něco lepšího. Přemýšlíme o Alavisu, Giomu a Chondrocanu. Máte s těmito přípravky dobrou nebo špatnou zkušenost? Předem díky za rady.
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 01:48
- Nahlásit
Mari
Ak ma sucka okolo 4 mesiacov (co nepredpokladam) existuje ucinne riesenie. Inak, mne sa osvedcil humanny Proenzi 3 + male mnozstvo vitaminu C, ale zavisi to od viacerych veci. Ci to ide do artrozy, artritidy, volnosti sliach a klbu, hmotnosti, typu a veku psa...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 06:23
- Nahlásit
Caniviton Forte, Chondrosulf, Proenzi, Alavis, Arthrostop - toto sme vyskusali (a mozno aj zopar dalsich, nepamatam). Neviem, ci je to nahoda, ale ak pes zacal krivat, tak po Canivitone krival stale, aj po Chondrosulfe. Ale Alavis a Arthrostop vzdy zabrali a pes do par dni chodil normalne. Proenzi pri krivani som este nemala moznost vyskusat, nastastie. Inak tieto preparaty striedam. Teda hlavne Chondrosulf, Proenzi, Alavis a najnovsie aj Arthrostop (v lekarni Proenzi nemali, Chondrosulf mi tvrdili, ze je len na predpis, tak som vyskusala a zabral).
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 07:45
- Nahlásit
My jsme zkoušeli Alavis, GAG... GAG byl jednoznačně lepší, jen ta cena by mohla být menší... Teď už mám Sáru na doporučení půl roku na lidském preparátu Celadrinu a za tu dobu ani jednou nekulhala, je prý silnější, ale fakt spokojenost... neděláme žádné přestávky a cena se nedá s psími preparáty srovnávat...
http://www.barnys.cz/klouby-pohybovy-aparat/celadr in
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 08:23
- Nahlásit
pigie
Momentálně je prý nejkomplexnější a nejúčinější přípravek Nutradyl - k dostání je pouze u veterinářů a máme ho doporučený přímo od ortopeda. Dáváme ten a ještě střídáme k němu Artican a Artidual kvůli vazům,šlachám a úponům
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 08:49
- Nahlásit
jana33
Vies co, tymto zarucenym pomahacom sa vyhybam. nechavam si ich, ked naozaj nastanu problemy a budem sa spoliehat, ze zaberu...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 08:57
- Nahlásit
pigie
to nemělo být na tebe,ale na tazatelku,sorry. My máme dva psy s DKK 4/4 a ostatní chondro nám nezabírají
|
Mari
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 20:58
- Nahlásit
Fenka je rok stará, váží 18 kg a výška tak kolem 40 cm. je dobře osvalená, takže jí ty klouby drží pohromadě svaly. Od osmého měsíce, kdy jsme to zjistili dáváme Canvit a od té doby už nezakulhala, ale nechce se mi do ní 3x denně cpát docela velký tabletky. Proto se poohlížím po jiných dobrých chondrech. O Nutradylu a Rymadylu jsem slyšela a mám doma z Propetu vzorek nutradylu ( 3 tablety ). Výhoda je, že stačí jedna tableta denně, ale myslím, že je to i proti bolesti což nechci. Pes se pak prý více přetěžuje, protože necítí bolest. Myslím, že bolesti nemá a pokud by měla, tak ortoped doporučil nárazově ( ne dlouhodobě ) analgetikum Matacam. Jinak spousta lidí by nepoznala, že má dkk, nejde to na ní moc vidět díky chodroprotektivech. O Proenzi jsem taky slyšela, ale nechci ji dávat preparáty určený pro lidi. Na Alavis jsem slyšela samý dobrý ohlasy, ale nevím jestli budu platit víc za značku. Pokud má nějaký výrobek velkou reklamu, tak se to skoro vždy odrazí na ceně. Asi vyzkoušíme Giom nebo ten Alavis, i když Alavis Kloubní výživa má jen glukosamin a chondroitin a nejsou v něm obsaženy vitamíny jako třeba v Canvitu nebo Giomu.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 21:03
- Nahlásit
to je moc smutný, kolik je lidí, co maj psy takhle postižený...přijde Vám to v globále normální?
Někdo za to přece může?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 21:07
- Nahlásit
fatdog
Ty za to můžeš.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 21:08
- Nahlásit
Mucholabka
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 21:16
- Nahlásit
Mari
V Nutradylu analgetika nejsou,v Alavisu ano
|
fosilia
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 21:50 - Změnil/a: fosilia
- Nahlásit
Fatdog: Kto za to moze? Jednoducha odpoved. Vyrobcovia stravy.
Najskor prevapnovanie potom vysoke davky vit.D3 a nakoniec spatne vacsinou nekvalitne pouzite suroviny, malo masovych casti na ukor rastlinnych zvlast obilovin.
Ked sa nevyvinie dostatocne silne a pruzne svalstvo, upnutie na klby je nedostatocne a mame tu problem.
Za par rokov od prvych granul niektore plemena maju dost velke problemy.
A este mala drobnost a to ze v krmivach oznacenych ze obsahuju klbovu podporu este neznamena ze je aj dostatocne ucinna.
Staci si precitat clanky o cinskom glukosamine a kolko krmiv oznacovanych ako kvalitne ho obsahuje.
|
Mari
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 22:18
- Nahlásit
jana33
Tak jsou v Rymadylu? Fakt nevím. V Alavisu Kloubní výživa prý nejsou nebo jsou analgetika v Alavisu jako takovém? Vím, že je v Alavis Single.
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 22:52
- Nahlásit
Mari
Rymadil nie je chondroprotektivum, je to nesteroidne antiflogistikum. To nie je dobra volba na dlhodobe podavanie, ak na to nie je naozaj dovod. Ma rychly nastup ucinku (desiatky minut) a znizuje teplotu, zapal a tlmi bolest (to je to co nechces). Nijako ale neovplyvnuje pricinu problemov. Proenzi je ekvivalent Alavisu pre ludi - zlozenie rovnake, dokonca rovnaky vyrobca zakladnych surovin, ale cuduj sa svete lacnejsi, ako veterinarny ekvivalent (domysli si, co je v lepsej kvalite). Najuniverzalnejsou a najucinnejsou volbou je Proenzi 3 (z alavisov a Proenzi) a ma protizapalove ucinky a aj zvysuje odolnost chrupaviek (viaze v nich vodu a stavaju sa pruznejsie, odolnejsie) C-vit to este v tej protizapalovosti posilni. Analgetika tam nie su, Rymadil je okrem ineho to nechcene analgetikum a moze mat aj vedlajsie ucinky (zataz na traviaci trakt napr.). Staci ti denne jedna tableta "Proenzi 3" a pol tablety 100mg Celaskonu (obycajneho - kyselina skorbova).
Ak by bolo naozaj zle, tak sa da urobit resekcia coxy - mas pomerne lahkeho psa a to ze nebude mat bedrovy klb (ak by boli problemy na jdnom), by mu nemalo vobec vadit - dva uz moze byt horsie, ale aj to by snad slo, ale porad sa s veterinarom.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 09:07
- Nahlásit
Před 14 dny jsem byla na rentgenech, kyčle a lokty máme nádherné, nicméně se našel výrůstek na rameni. Je zatím malinký, bolestivý to není a nijak by to psu vadit (zatím) nemělo.
Na dotaz, jestli se s tím dá něco dělat, tak mi bylo doporučeno dávat kloubní výživu a v případě bolesti pak Rymadyl. Dávám Alavis, ten obyč a doktor mi doporučit Nutradyl, že je lepší (dokonce mi říkal i proč, ale byla jsem tak vykolejená tím výrůstkem, že si to nepamatuju)...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 09:11
- Nahlásit
Mel
Nutradyl je prý momentálně nejkomplexnější, Alavis by musel dávat člověk všechny druhy,aby dosáhl účinku Nutradylu. Ale přesně si to taky nepamatuju,už je to dýl,co jsme se o tom s ortopedem bavili. Rimadyl je opravdu už přímo na bolest,my ho nedáváme,resp. máme doma asi dvě tablety pro nejhorší případy,ale nedáváme.
Na to céčko pozor- psi nemají dostávat lidské klasické céčko alá celaskon,ale nekyselé céčko Ester C
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 09:35 - Změnil/a: jeje
- Nahlásit
jana33
"Alavis 3" alebo "Proenzi 3" (to su tie vsetky druhy alavisu v jednom - ta trojka) no a v Nutradyl je aj ten vit. C co som spominal (ten nestoji skoro nic) a navyse tam je len "síran manganový" - vie niekto preco/naco ?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 09:43
- Nahlásit
jeje
Obávám se,že mi to vet vysvětloval,ale už si to nepamatuju. Možná,že napomáhá vstřebávání,ale to už fakt asi kecám
|
PepaZu
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 10:26
- Nahlásit
Mě se dlouhodobě nejvíc osvědčil Artrocan (trochu dražší ale orpavdu účinný). U prvního psa, ten měl těžký potíže, jsem ho dával dlouhodobě, pes se opravdu zlepšil, klouby ho nebolely a nekulhal. Když se objevil zánět, vyměnil jsem nachvíli artrocan za caniartril (teď je to tuším petartrin) a pak se vrátil zpět k artrocanu. Vyhovuje mi, že tam nejsou zbytečně protizánětlivý léky nebo složky, což je zbytečný, pokud v kloubu zánět zrovna není. U štěněte se mi stejný problém začal objevovat taky asi kolem 4 měsíců, tak jsem zase začal dávat artrocan a klouby se spravily, štěně přestalo kulhat. Předtím jsem zkoušel taky i kdeco jiného a vždycky se vracím zpátky k artrocanu.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 10:34
- Nahlásit
jeje
"síran manganový" - vie niekto preco/naco ?
já nevim, ale našla jsem Síran manganatý a kyselina askorbová slouží jako antioxidanty a neutralizují volné radikály, které vznikají při rozkladu chrupavky a mohou dále zhoršovat stav kloubů.
|
Mari
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 13:22
- Nahlásit
Mám doma nějaký leták o Nutradylu. Píšou, že je vhodný pro výživou kloubů, jako prevence nemocných kloubů a pro léčbu osteoartritidy. Co vím, tak hodně lidí užívá Proenzi. Nám ortoped řekl, že u nás je stejně jedno, co budeme dávat za chondra. Ptala jsem se i na možnost nějaké operace, ale tu lékař vyloučil
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 13:24
- Nahlásit
Mari
Co máš za pesana? Resekce se dneska v případě velkých problémů dělá skoro u všech plemen,ne jako dřív,kdy to šlo jen u plemen malých.18kg není žádnej problém,tak nevím,proč ti tvůj vet řekl tohle. Tak hlavně nezoufej!
|
PepaZu
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 15:24
- Nahlásit
Mari
Hlavně se nenech ovlivnit snahou mít nej nej nej. To je často cesta do pekel. Přípravky kde je i protizánětlivá složka si schovávej na horší časy. Móda MSM a glukosaminů je hodně záležitost reklamy. Výrobci se vpodstatě snaží udělat ze všech lidí/psů/koní mrzáky Pro "normální" provoz a udržení kloubů v nebolestivém a dostatečně pohyblivém stavu skutečně stačí kvalitní želatina s minerály (v kvalitě jsou opravdu velké rozdíly). Podívej se třeba na http://www.petspecial.cz/vyziva/pro-pejsky/pro-klo uby-kosti-a-zuby/?ideckox=47868 tam je artrocan i petartrin (ten je právě s protizánětlivou složkou) i různé další.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 15:56
- Nahlásit
fatdog
a jak postižený? Moji psi kdyby to neměli na papíře, že jsou "mrzáci" tak to na nich nepoznáš...já nevěřím ani těm vyhodnocovatelům, DKK je velkej byznys, víš kolik se na tom živí veterinářů, hodnotitelů a výrobců? Taková OFA žije jen s dysplazek
A už vůbec nevěřím tomu, že se dá živý organismus narvat do nějaké šablonky na klouby, každý tvor je jedinečný a každý bude mít ty klouby jiný...
ale holt my lidi musíme mít všechno nalajnovaný, změřený a dokonalý...
Mari
nechápu, proč uvažovat o operaci u tak lehké feny, navíc když nemá žádné problémy
jinak nejlepší je lidské proenzi 3
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 15:58
- Nahlásit
Mari
ale nechci ji dávat preparáty určený pro lidi.
preco? nam vetoch prave tie ludske doporucil, aj vzhladom na ich nizsiu cenu. a ked si porovnas zlozenie, zistis, je to v podstate fakt prast jak uhod.
Ja momentalne davam GelActive - ale len tak obcas preventivne.
Pravidelne mu davam varene bravcove paprcky a huspeninu z nich a obcas mu davam zelatinu pre sportovcov, ktoru na lyziarske kolena uzivam ja
Prvy peso dostaval preventivne Gelacan.
FYI, porovnanie niektorych veterinarnych chondroprotektiv najdes TU
|
Mari
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 17:56
- Nahlásit
Ebony
Uvažovala jsem o ní, když nám to ortoped sdělil a o DKK jsem skoro nic nevěděla. Kouknu na to Proenzi 3.
|
Mari
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 17:59
- Nahlásit
PepaZu
A já se už od začátku snažím dávat ji všechno nej nej nej
|
Kikis
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 21:40
- Nahlásit
Ahoj. I naše devítiměsíční štěně křížence má DKK Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s Alavisem Celadrin? Díky.
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 21:51
- Nahlásit
Fenka mojí příbuzné má taky problém s klouby. Dávala Alavis ale ten teda nepomohl. Nakonec přešla na Artidual a fenka nekulhá nic na ní není vidět. Já svojim dávám jenom preventivně gag(sportují). Dělám tříměsíční kůru jelikož mám malé plemeno tak dávkování je trocha prášku na špičku nože denně, zatím spokojenost.
|