| Autor |
Zpráva |
Jance
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 15:47
- Nahlásit
Prosim, vite nekdo, jake ziviny by pes (labrador) mel v krmeni dostavat a jake ne?
Krmili jsme vsim moznym, naposled starsi fenu k9 senior a mladsi acanou large breed. po k9 se fany zhorsila srst a zhubla.acana ruzence vyhovovala. chteli jsme pokracovat v acane pro obe (large breed a senior), jenze ted nas prodejce krmiv od ni odrazoval, ze obsahuje hodne cehosi (uhlohydratu, dusicnanu, fosforecnanu nebo neceho jineho, uz nevim), coz pro psy neni dobre. bylo nam doporuceno royal canin pro labradory nebo levnejsi bosch. take jsem cetla doporuceni na ceskou calibru, ktera take neni tak draha. znate nekdo kmiva pro pac nebo satisfaction? nechci psy ladovat necim, co by jim ublizilo, prestoze by jim to chutnalo...poradte prosim!
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 15:58
- Nahlásit
Bosch jsem zkousela, nezdala se mi zla, takova stredni trida asi. Satisfaction jsem krmila cca 1/2 roku, rekla abych, ze patri mezi superpremiovky a byla OK .. RC labrador je podle me reklamni trik, nic vic. Ale pokud chces metrmomoci krmit granulema ..
Ja se v nich nijak extremne nevyznam, uz celkem dlouho krmim prirozenou stravou, ale mam pocit, ze nejvetesi prehled tu ma kdosi s nickem fosilia, zkus se obratit primo na nej/ni.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 16:35
- Nahlásit
Jance
tóý labrador má nároky asi tak srovnatelné se psem jakože na ty živiny nějakej propastnej rozdíl tam bude sotva......problém může být v granulích obecně....v těch jsou totiž z většiny odpadní produkty živočišné a roslinné výroby apod...jak píše roxana, dej si do vyhledavace fosilia a precti si jeho prispevky, treba mnohe pochopis
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 16:40
- Nahlásit
Jance
fosilia ma dobre prispevky aj na TOMTO fore
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 16:45
- Nahlásit
Jance
Já sama taky nepovažuju granule za plnohodnotné krmivo,na kterém by měl být pes celý život,nicméně pokud chceš krmit granulemi,tak je potřeba najít takové,které budou pesanovi sedět. A to může být u každého psa jiné. Pokud ale oboum čubinám vyhovuje Acana,zůstaň u Acany a neexperimentuj. Ke každým granulím se ti vždy sejde x spokojených i negativních názorů. Jinak special granule pro special psy,to je podle mě jen reklamní trik,nic víc
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 16:57
- Nahlásit
ProFormance - čistá svalovina
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 17:03
- Nahlásit
Šárka
sory, ale "chicken meal" alebo "lamb meal" je podla teba cista svalovina?
http://www.proformancepet.com/dogpage.html
|
abby
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 17:07
- Nahlásit
Jance
Napiš,kolik chceš za granule dát.Ať víme,kde se máme pohybovat
Lidi,ona se neptá na to,jestli krmit granulema nebo masem.Už to konečně pochopte
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 17:13
- Nahlásit
abby
A co jako? jeji dotaz na me lehoucce delal dojem, ze nema v psi strave tak uplne jasno, viz. jake ziviny by pes (labrador) mel v krmeni dostavat a jake ne apod., takze snad muzu navrhnout jeste dalsi alternativu? Ani jsem to snad nedelala vnucujicim dojmem, doufam .. ale nic ve zlym.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 17:17
- Nahlásit
Šárka
ProFormance - čistá svalovina
no taky bych si dovolila pochybovat....to by cena byla asi někde jinde ne??
|
abby
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 17:21
- Nahlásit
Roxana
Nejsi to jenom ty Zkus se někdy podívat,jestli granuláři lezou do témat o krmení masem.
Otázka je,jestli má jasno v tom,že chce krmit masem nebo granulema.Chtělo by se to zeptat tazatelky
|
Jance
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 17:24
- Nahlásit
no vyhovovala mně internetova cena 20 kg large breed acany 1250. jenze 20 kg pry uz nedovazi. takze 15 kg granule okolo plus minus kolem acany. pokukovala jsem po bosch ale treba i po satisfaction...
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 17:26
- Nahlásit
Stejně mám pocit,že je zbytečný se granulema tolik zabývat...
Asi nikdo tady nebude prvoplánově krmit Pedigree, a pak už je to jen na psovi co mu sedne....
Dřív se tohle neřešilo skoro vůbec a náš pesan byl po fyzické výživové formě naprosto v pohodě....
Takže bych tohle řešila až když má pes problémy s granulema který dostává.....Prostě superprémiovku budu brát jako superprémiovku........ideální granule stejně neexistujou,a neznám psa,který by alespoň čas od času nedostal k žrádlu i něco jinýho.....
|
Jance
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 17:27
- Nahlásit
radsi granule (uz kvuli prevozitelnosti v jakymkoliv pocasi a taky stirani zubniho kamene - tohle u masa proste neni)
|
abby
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 17:27
- Nahlásit
A co takhle eagle pack.Tím krmím já.A zatím neznám nikoho,kdo by to haněl.
Kupuju to na www.haty.cz
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 17:28
- Nahlásit
Mě třeba známá (vlastní obchod s chov.potřebami) poradila Chicopee.....takže ho zkouším,a zatím OK
|
Jance
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 17:30
- Nahlásit
jenze ja mam strach, ze i kdyz to psovi chutna a lesne se mu po tom srst, ze to neni jeste znamka toho, ze je to zdrave a ze tam neni neceho nadbytek. lidi take jedi uzeniny a nedela jim to problem, ale pak za 20 let maji raka, ke kteremu ty uzeniny urcite prispely.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 17:32
- Nahlásit
Jance
Anie to myslela jinak.POkud si koupíš superprémiovku a psu vyhovuje,tak je to asi dobře.Nemyslí tím chutná.U všech granulí musíš sledovat,jak pes prospívá.To,co sedne jednomu,nemusí zákonitě sednout druhému
|
Jance
Člen |
- Nahlásit
krome k9 nic 20kg kvalitnejsiho asi nebude,co?
|
Anlie
Člen |
- Nahlásit
Jance
Uzeniny se jí od starověku a lidi umírají taky furt...ty budeš krmit psa celý život stejnýma granulema?
Dokud člověk (nebo pes) vypadá zdravě,tak se tak cítí a zdravej je.....a nic ti nezaručí že když nebudeš jíst uzeniny,že rakovinu nedostaneš....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 17:34
- Nahlásit
Jance
Já tuhle třídu granulí neznám.Počkej,určitě ti někdo poradí
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 17:35
- Nahlásit
abby
Tak tak...a srst se psovi obvykle z blbejch granulí neleskne...
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 17:36
- Nahlásit
tak to se omlouvám, mě to totiž tvrdila firma Panda Plus. Cena kolem 1300 Kč za 15 kg mně nepříjde malinká.
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 17:39
- Nahlásit
Šárka
To fakt není málo....
|
Jance
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 17:50
- Nahlásit
a co best choice?
|
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 18:12
- Nahlásit
Jance
Zkus Nutram. Mýmu labroušovi chutná a srst má nádhernou. Já kupuju Nutram sentitive stomach 15kg za 1160,- takže i cena se dá.
Do Best choice bych nešla ....
Ale nadruhou stranu pokud tvýmu hafovi chutnala a vyhovovala Acana, zůstala bych u ní.
|
Jance
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 18:25
- Nahlásit
tak jo, diky za rady, my z toho neco vybereme
|
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 18:39
- Nahlásit
Taky kámoška krmila svoji stafordku 3 roky superpremiovkou, teď přešla na premiový český Fitmin a nemůže si ho vynachválit. Srst hafovi očividně zlepšila a vykadí toho málo. Takže je to individuální. Možná by některýmu psovi sedly i Tesco granule
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 19:04
- Nahlásit
hele a co si granule delat sam? kupovat cerstvy produkty z kafilerky a normalne to doma mlit.....ani se to nemusi granulovat a mylim, ze to vyjde super levne...no ne??
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 22:37
- Nahlásit
Šárka
Taky krmím Proformance. Mám labrouše, je docela aktivní, dělám s ním agility, takže pracuje dost. Dřív jsem krmila Acanou, ale buď do ní začali něco dávat nebo něco dávat přestali, nevím, ale zhoršila se mu srst a zdál se mi takovej línější nebo jak to říct.A jak jsem zjistila u veta(kterej mi mimochodem Acanu doporučoval bo jim dělal reklamu), nejsem jediná kdo s tím přišel a on sám taky granule změnil. No jo, je to pes od psa, každýmu sedí něco jinýho...
Prostě jsem zkusila ProFormance a je v pohodě co se týká nohou, srsti, aktivity...A hodná paní prodavačka nám dává slevu na 1160 Káčé!
|