| Autor |
Zpráva |
MaxDiego
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2007 14:11
- Nahlásit
Dost pije a málo čůra. Po těch všech látkách mám strach o ledviny a je fakt hrozně spavý. venku si lehá do trávy. Sice bez bolesti, ale mimo.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2007 15:53
- Nahlásit
Ahoj, koupila jsem svému pejsovi tuto zimu byliny na detox. Je mu 12 let a byl na operaci nádoru. Rekonvalescence probíhala na jeho vek velmi dobre. Od té doby na ne nedám dopustit. Dávám mu je pravidelne 2x denne do jídla (granule) a zaleju troskou kefíru - má ho moc rád a je jistota, ze v misce nezustane ani smitko. Moc drzim palce. PS: nejsem dealer....
http://www.phytovet.cz/default.asp?idc=20
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2007 16:07 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
Hodne lidi si zde na foru take chvalilo podavani pejsum Wobenzymu ("lidskeho"), kdyz si ho zadas do "hledat", naskoci ti spoustu odkazu. Jeste vím, ze existuje na podporu imunity:
http://www.sanicell.cz/
na ktery jsem taky cetla chvalu, osobní zkusenost s ním ale nemám .
|
fatgod
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2007 16:22
- Nahlásit
maixnerova
ahoj pani, prosim Te, ja pozbyl takovy to pekny, jak jsem to dostal na mail od Tebe ty obrazky takovy pamatujes? slo by to poslat znova? děkuji pěkně .... nejlíp třeba na chvd@seznam.cz, von mi to uz preda )
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2007 16:39
- Nahlásit
fatgod
jo jo, poslu, hlavne, ze se spolu kluci domluvite, to je dulezity
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 16:38
- Nahlásit
MaxDiego
Tak jakpak to vypadá s Maxíkem?
|
MaxDiego
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2007 07:46
- Nahlásit
Uz se dostal z nejhoršího. A je celkem živý, a otravný. Musíme ho držet z krátka. Tak se cuká.
Jen nechce jíst, ani salám a utíká. Ještě ho nechám být po těch dnech nuceného jídla stříkačkou je asi trochu vyděšený co zas do něj budem cpát.
Trcohu jsme ho mučili granulemi, které nidky nechtěl jíst a asi je naštvanej a jak vidí granulku tak se odplíží.
On nidky nebyl žravej pes, o to je to těžší. Při nejhorším zase stříkačky.. bílkovina, olej a trcohu medu. Dokud mu to nedojde.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2007 08:40
- Nahlásit
MaxDiego
Tak to jsou skvělé zprávy,jen tak dál.
|
MaxDiego
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2007 18:07
- Nahlásit
Ahoj všem!
Tak uběhlo něco času. Maxík byl za pár dní zdráv a po 17dnech na ATB dle krevního obrazu uschopněn. Bohužel se mu to vrátilo vetrinář nechtěl ani slyšet, ale když byly zase v krvi leukocyty nad normu uznal a já dával ATB dalších 25dní. Pak jsem vysadil a do 3dnů byl opět stejný problém. Tyto dva relapsy se oběšli bez velkého utrpení protože jsme to rozpoznali včas.
No poslední dva měsíce byl na Amoksiklavu a před týdnem jsme sehnal ATB co se dává lidem když jde do tuhého a veterináři je používat nesmí. Bohužel po týdnu bolestivých injekcí se nám včera večer Maxík opět projevil svou "záhadnou nemocí" ráno teplota 39,7 ztuhlý krk a celkově fakt opět nic moc.
Dal jsme mu opět Amoksiklav a přidám teď ciprofloxacin... teplota 39,4 jen nekňučí bolestí když vstává ale dělá to pomalua sotva se drží na nohou. Nechce pít ani jíst a tak opět používám stříkačky.
Už měl z ATB clindamycin, amoxicillin + kys. klav., cefalosporin 1.generace, 3. genearce, ciprofloxacin.
Byl na CT!!! Tam se nic nenašlo. A stále se to vrací a on trpí. Je to psí život!
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 08:05
- Nahlásit
MaxDiego
Ahoj, odkud jste?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 08:42
- Nahlásit
MaxDiego
Tak to je mi opravdu líto!
|
MaxDiego
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2007 15:31
- Nahlásit
Studuji a přýtelkyně pracuje v Plzni jinak jsem z Příbramska.
V úterý se lepšil šli jsem ven a pak jsem přišli domů, za 30min začal strašně naříkat byl celý v křeči a nemohl ležet stát a po 10min přestal chodit na levou přední končetinu.
Hned jsem jeli k nám na veterinu tam se dělal RTG, opět nic. Já už ho chtěl nechat odejít. Přýtelkyně však nechtěla ani slyšet. Byla nám nabídnuta jen jediná další možnost Vet-nemocnice Libuš nebo klinika Jaggy v Brně. Vyrazili jsem do Prahy. Kde si ho nechali přes noc. Zase RTG a výhled na vyšetření myelografie a odběr mozkového moku. Po odeslání detailní anamnézi mi ráno zavolali, že oni s tím nic dělat nemůžou a jediná možnost je klinika Jaggy. Vyrazili jsem na 300km dlouho cestu kdy na letních gumách jsme se řítili po D1 150km/h maxík nebyl schopný pohnout celou levou polovinou těla. A ležel vedle mě a třásl se strachy. Za 1,5hodiny jsme byli v Brně z Prahy. Tam už nás čekali, Maxíka vyšetřili popsal jsem celý jeho strastiplný příběh. A museli se otočit protože bylo 15hod a přes vysočinu když namrzá dálnice by bylo už moc riskantní projet pozdě večer.
Poseldní pusinky od Maxíka a jeli jsme zpátky do Plzně. S vědomím, že jsme udělali vše co bylo v našich silách. Po MRI byla diagnóza jasná SRMA (steroid responsivní meningitida-vaskulitida). Konečě máme dg. a Maxík může bojovat. Dnes už vítal doktora na všech čtyřech!!! Sice stále to není 100% ale díky bohu, snad to bude v pořádku.
Poprvé měl bolavý krk v 5 měsích a dostal na to kortikoid, což jsem měl za zlé, ale bylo to správně.
3 veterináři si na tom vylámali zuby. Bral v podstatě 4 měsíce ATB zcela zbytečně.
Pro všechny ... kdo máte pejska co vykazuje bolestivé epizody spojené s teplotou, ztuhlostí krku a velkou bolestí při pohybu, zvýšenými leukocyty a je to mladý pes mezi 6měsíci-2lety věku myslete i na tuto možnost.
Do dnešního nde stála léčba Maxíka přes 50000Kč! "Chuj s nima" dal bych i víc, ale hlavně jeho utrpení, za celou tu dobu nikdo nezaplatí. Není to nikoho vina, protože to není bežná nemoc.
Bohužel často je zaměňována za Lymskou borelliózu, spondylodiscitidu protože veterináři nejsou obeznámeni s touto nemocí tak podrobně. A vázne léčba, která pokud je vedena včas má 60% šanci na úplnou úzdravu.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2007 15:40
- Nahlásit
MaxDiego
Dnes už vítal doktora na všech čtyřech!!! Sice stále to není 100% ale díky bohu, snad to bude v pořádku.
Myslím,že tohle je ta nejlepší zpráva! Hlavní je,že diagnźa se našla a je konečně léčen jak má.Držíme palečky,ať je brzo v pořádku na 100%!
|