Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Krev v moči
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
evka
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2007 23:28
- Nahlásit

Mám dva psi 13 a 10,matku se synem. Jsou na sobě naprosto závislý, jeden bez druhého nedá ani ránu. Matka prodělala tři operace, vždy se ze všech dostala dobře. Teď už je téměř hluchá, ale fyzicky i psychicky v pohodě. Pejsek, kterého jsem si vypiplala od štěněte a který se na mě upnul tak, že mě srdce nedovolilo, aby opustil jako ostatní malý tvorečkové domov, mě dělá velké starosti.Najednou se objevila v moči krev, po vyšetření sonografem, nám vet řekl, že je to rakovina močového měchýře.Dal mu nějaké léky na infekci a ještě jedny, které má už brát pořád, nic nevyléčí ani nezastavý, ale mělo by to mít pomalejší průběh. Operaci nám po konzultaci s ostatními veterináři nedoporučili.Navrhli jedině chemoterapii, ale tu jsme zamítli, vím co taková chemička dokáže udělat s člověkem a u psa si to už vůbec nedovedu představit,bylo by to jen trápení. Pejsek je v pohodě, veselej, někdy si s maminou hraje jak štěně, chutná mu jíst, prostě se nejeví, že by mu něco bylo. Já se však bojím, co bude dál, vím jak tahle nemoc je zrádná. Přemýšlým jak mu pomoct, aby tu s námi ještě nějaký rok strávil, ale nevím jak....už přemýšlým i o alternativní léčbě, dozvěděla jsem se o knihách od Kevina Trudeau, tvrdí, že se dá vyléčit i tahle zákeřná nemoc a to i u zvířat. Má někdo pro mě nějakou radu a nebo podobný problém či zkušenost. Prosím poraďte,díky.

Sylva
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2007 20:00
- Nahlásit

evka
To je smutné Při čtení nadpisu jsem si okamžitě vzpomněla na úraz mého psa, který díky vypadnutí z 4.patra, měl vnitřní krvácení, tedy natržený močový měchýř. Držením ho v klidu se z toho dostal. Seš si jistá, že diagnóza je určená stopro? Asi jo, ale známe tu spoustu případů, kdy se lékaři pletou i u lidí, natož tak u zvířete. Těžko se ti dá radit co dělat. Záleží na spoustě souvisejících okolností. Fence jsem nedávno nechával ostranit zhoubnej nádor. U ní ale je po jeho vyjmutí velká šance na uzdravení. Ve vašem případě bych pejskovi dopřávala co nejlepší, nejpohodovější život dokud je dobrej, a pak neprodlužovala jeho soužení. Snad ti poradí někdo znalý. Držíme vám všechny packy!!!
Haf

evka
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2007 23:55
- Nahlásit

Kéž bys měla pravdu,tedy v tom že se spletli, ani nevíš jakou by mě to udělalo radost, nic jiného si celou dobu nepřeji, ale na to sono se dívalo víc doktorů a radili se co dál. Taky si myslím, že jen se sona a vyšetření krve nemohou na sto procent poznat, že ten nádor je zhoubný. Ještě jsem nepřestala doufat, že se vše v dobré obrátí a budeme s Agassíkem bojovat. Moc děkujeme.

Fifi
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 00:20 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

evka
Ono 10 let u psa je krasny vek... Pokud ma nador - a ptas se na alternativy - mela jsem podobny smutny dotaz ohledne osteosarkomu. Zkus procist TOTO TEMA NA KTEREM JSOU SIKOVNE RADY - co se alternativnich podpurnych prostredku tyka. Ale cas nelze zastavit a verim, ze tez znas "jiskru" v oku psa a .....

evka
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 02:06
- Nahlásit

Fifi
Moc děkuji, pro svého psa musím udělat maximum, zaslouží si to, vždyť celý svůj život je mě zcela oddán, je to až neuvěřitelné, nehne se ode mne, kam se pohnu, mám ho v patách, není to můj první pes, ale takovou oddanost jsem ještě u žádného psa nezažila, také proto je to pro mě tak těžké, kdo něco podobného prožil... ví o čem mluvím. Modlím se, aby ta "jiskra" v oku byla co nejdéle to jen půjde. Ještě jednou díky.

evka
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 20:19
- Nahlásit

Právě jsem našla web pro všechny, kreří prožívají stejný smutek, že nemohou pomoc svému čtyřnohému miláčkovi zvládnout tak hroznou nemoc jako je rakovina. Jak se říká...naděje umírá poslední....jasně...jdem do toho http://www.dogcancer.net

Sylva
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 23:13
- Nahlásit

evka
No vidíš. Naděje přece umírá poslední! Přejeme ať vše dobře dopadne!
HAf na4 (momentálně)

evka
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 23:17
- Nahlásit

Sylva
Dííííky......Hafff na2

Sylva
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 23:34
- Nahlásit

evka
já do toho "haf" počítám i sebe víš? Sem už tak deformovaná, že skoro štěkám, kňučím a vrtím ocáskem... TAkže "haf na4" zn. 3psi a já. U vás by to teda bylo po našem (jsi li taky deformát, asi joo) haf na3

Sylva
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 23:36
- Nahlásit

evka
A na4 momentálně proto, že pejskovi z tématu "A máme tu dalšího Achjo" hledám domov. Tzn., doufám, že je u nás dočasně!
Haf na4

evka
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 03:29
- Nahlásit

Sylva
Aha....tak to je u nás taky Haf na4, protože my jsme už deformovaný oba s manželem, (ale je to krásná deformace co?). Moc Ti přeju abys ten domov našla. Jdu si přečíst ten témat.

Sylva
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 10:12
- Nahlásit

evka
Jé tak to se máš. A kde se takoví chlapi beuou??
A vidím, že jsi na tom opravdu "špatně" psát 03:29 dokáže fakt jen člověkskoropes

evka
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 16:38
- Nahlásit

Sylva
No to je kouzelnej šmudlík...., určitě se najde dobrá duše, která ho bude mít ráda.To jsem z něj udělala já, před tím byl asi normální, ale lásku ke zvířatům musel v sobě mít,jinak si to neumím vysvětlit,protože teď je ještě možná větší blázen než já a to je co říct.....Raději to sobě odepře, ale pesani musí mít to nej.. Špatně na tom docela jsem, po stanovení té diagnozy....i když s tím časem je to trochu jinak...víš, já žiji za "velkou louží" a tak je tu asi o 7 hodin méně. Ale skoropsi jsme asi oba a je nám tak fajn.

bisonka
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 21:33
- Nahlásit

evka
Teda tak to asi hafani neumi česky co ?

evka
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 21:50
- Nahlásit

bisonka
Umí česky i anglicky ,ale jsou to rodilý češi, před léty tam s námi žili.

bisonka
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 22:00
- Nahlásit

evka
Tyy brďo tak to absolvovali dlouhou cestu co?
Jinak koukala jsem na ten odkaz co jsi tu dala a naději bych fakt neztrácela. Ale jde i oto, že v Americe jsou natom co se veteriny týče asi líp než v Čechách ne?

evka
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 23:43
- Nahlásit

bisonka
No to jo, casta byla pro ně strašná(12 hodin) v zavazadlovém prostoru letadla.Přečetla jsem to tam od A-Z a moc se mě to líbí, ani jsem nevěděla, že něco takového pro psi existuje. Když se tam podíváš na ty příběhy a zkušenosti lidí s K9immunity, tak nebudeš tušit, jak to funguje a jaké se stávají zázraky.Moc to těm pejskům i páníčkům přeji. Jedno je jisté, že to tu funguje, včera jsem to přes net objednala a dnes už jsem to pesanovi naordinovala.Teď už musím jen doufat.... Veteriny jsou tu sice dobrý, co se týká operací, péče a tak, ale pesanovi na tuhle diagnozu dali lék, který by mu stejně nepomohl (byl jen na bolesti,keré zatím díky bohu nemá) a když jsem si přečetla jaké to může mít vedlejší účinky, tak bych mu s tím oddělala všechny orgány, keré má zatím vpořádku., tak jse to hned vyhodila. Navíc pes byl sklíčený, smutný, jen spal a neměl o nic zájem, už jsem to fakt viděla černě a tak jsem se rozhodla, že si ho vyléčím sama a začala hledat jak, uvidíme jestli se mě to povede, ale snad je naděje.....

Mathea
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2007 03:28
- Nahlásit

evka
Ahoj, sice to tim, ze nezijes tady, bude o neco komplikovanejsi, ale verim, ze neco takoveho sezenes i v USA. Moje byvala tridni je taky takovej skoropes a jeji labradorsky zlaticko ma raka na strevech. Doktori ho odepsali, dali mu max 1-2 mesice zivota, ale ona se nevzdala a zacala bojovat. Nasla si tady nekoho, kdo dela detoxikacni dietu pro zvirata, pesanovi nasadila dietni granule a jeste mu denne podava homeopaticke kapky. Pes, kterej mel temer pred dvemi mesici umrit, spokojena beha se svym kamosem po zahrade a je veselej. Pravda, vypadal, ze uz to nerozdejcha, ale po detoxu a tech kapickach vypada asi tak o 150% lip..Takze pokud budes chtit zkusit i tuhle cestu, zjistim podorbnejsi info, popr. predam mail..

bisonka
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2007 15:46
- Nahlásit

evka
A jak dlouho to budeš podávat? Dej pak vědět jak se daří a co a jak, moc držíme palce.

evka
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2007 18:35
- Nahlásit

Mathea
Už bojujem,najeli jsme na tu K9 Immunity, to je Alternativní medicína-Antioxidant "for help cancer dog", www.dogcancer.net a www.alohamedicinals.com , musíme začít i sdietou, ale nedoporučujou granule, jen vařenou a nebo syrovou stravu, která má obsahovat hlavně rybí olej, zeleninu, maso a organickou rýži. Zatím krmím organickými granulemi Natural Balance, krerý tohle všechno obsahujou a ještě mnohem více, tak nevím v čem je vaření lepší, navíc budu mít problém s druhým psem, žerou spolu z jedné misky a když budu jednoho krmit vařeným, tak mě automaticky ten druhý granule neveme.
Díky za informace, budu ráda pokud ještě nějaké seženeš.

evka
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2007 18:42
- Nahlásit

bisonka
Tak to ještě nevím, zatím to máme na měsíc, ale určitě se bude muset ještě pokračovat, podle toho jak se bude cítit. Možná by bylo dobrý, po nějakým čase udělat sono u veta. Díky, budu průběžně informovat.

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2007 18:54
- Nahlásit

evka
Pokud mate doporucenou dietu, bylo by dobre ji pro nemocneho psika opravdu dodrzovat, navyknout pesany na dve misky.. Tez jsme meli nemocneho psa na diete - syrove a varene maso, zelenina apod.. Zkus se u vas "za louzi" podivat take po konzervach Hills Canine N/D - specialni dieta pro pejsany s rakovinou. ZDE NECO VIC O techto konzervach. A drzim palce.

evka
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2007 20:03
- Nahlásit

Fifi
Určitě to udělám, ale mám strach ze syrového masa. Pamatuji si, že náš vet co jsme měli v česku syrové maso vůbec nedoporučoval. Myslíš, že nemám dávat ani organickou rýži? O těch konzervách vím, jednou jsme je dostali tady u veta pro fenu po operaci. Ale před pár měsíci tu byla hrozná aféra s otráveným jídlem pro psi a kočky, obsahovali melamin a jed na krysy, bylo to v hodně značek, dokonce i takových jako je Eukanuba,(kterou jsme krmili, ted uz nemám důvěru), a právě i Hills to obsahoval. Nevím jestli o tom mluvili nebo psali u vás, ale tady na to zemřelo asi 16 tisíc psů a koček.Vím, že Hiils byl dobrý, v česku jsem jím krmila, ale tady po to co se stalo se už bojím.

evka
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2007 20:09
- Nahlásit

Fifi
Mrkla jsem na ten odkaz, bylo by to fajn.

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2007 20:28 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

evka
Proc ti vet nedoporucoval syrove maso? Ja syrovym krmim (resp. syrovym hluboce premrazenym) a to same dostaval i tenkrat nemocny pejsa.
Ty konzervy me jen napadly, jeste mi jich par po nebostikovi zbylo (par se jich nakoupilo, ale nebylo to to prave orechove), co se se udalo jsem cetla.
Proto bych radsi psovi davala maso doma pripravene. Ad ta ryze - nevim presne, co myslis tou "organickou ryzi" - jako bio? ... Kazdopadne bych se podobnych priloh u psa s rakovinou vyvarovala - aspon co si pamatuju, tenkrat nam doktori kladli na srdce psovi podavat ciste masovou stravu...

jeje
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 00:34
- Nahlásit

organic = ekologicka = bez pouzitia chemie

evka
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 03:55
- Nahlásit

Fifi
Prý se to to dříve doporučovalo, ale v dnešní době syrové maso je plný chemikálií, jedů a pod. sajrajtů, hovězí prý vůbec, slintavka, šílený krávy atd. Sám měl lovecké psi a taky syrovým nekrmil. Jezdili jsme k němu s několika psi, vlastně až do našeho odjezdu a byl v té době kapacita.
Ta rýže....čistá, neošetřovaná chemicky, přírodní hnědá rýže. Raději mu ji dávat nebudu. Koukala jsem tady na stránky , kde se nechá koupit Hills Canine N/D. Asi to nemá nic společného s tím Hillsem jak jsem psala,protože tamto byl Hills Science Diet a tohle je Hills Prescripfion Diet, sice stejná firma, ale tohle je jen od vetů a vlasně jen pro nemocné psi, tak snad to bude dobrý. Dneska už jsem mu dala maso krůtí a se zeleninou, vajíčkem,česnekem a ženšenem, jak doporučujou, ale moc mu to nejelo, vonělo to úžasně, fenu jsem musela vyhnat, protože by mu to sežrala a on nic moc. On totiš nemá rád změnu, granule miluje a když mu je změním, tak 3 dny nežere, než si zvykne na jiné, ale když jsem mu párkrát zkusila konzervu, tak mu šmakovala. Vlastně od malička je na granulích, tak to bude asi těžké ho předělat. Díky za rady.. každou novou uvítám.Víc hlav, víc ví..

Sylva
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 10:34
- Nahlásit

evka
Četla jsem teď tvůj poslední příspěvek v němž píšeš krůtí maso s...česnekem.. že to doporučujou. Dřív se psům česnek dával, teď o něm tvdí, že se dávat, stejně jak cibule nemá. Tedy vhodnost česneku pro psa je nové zjištění, stejně jak brambory (říkalo se jsou pro psa nestaravitelné, teď tvdí, jak jsou prospěšné), nebo ještě ten starý zvyk?

mac1
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 10:38
- Nahlásit

evka
v dnešní době syrové maso je plný chemikálií, jedů a pod. sajrajtů. A granule ?

Sylva
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 11:21
- Nahlásit

mac1
A granule ? Dobrá poznámka. Vše je plné chemikálií. Granule jsou vlastně jen chemikálie. A krmí li se masem prodávané pro lidi, je myslím jakš takž kontrolované.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání