Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Usi - caste zapaly
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Mipooo
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 08:16 - Změnil/a: Mipooo
- Nahlásit

Nas Max nema usne bubienky, mal cely zivot kvasinky aj bakterie v strednom uchu, kazde tri mesiace na vyplach usi v narkoze, kvoli chybajucim bubienkom sme nemohli cistiti nicim inym nez fyziologickym roztokom - kazdy den vyplach pod tlakom. Casom sa to zlepsilo, takze sme cistili raz za tri dni...

Nakoniec sme skusili kvapky Otodine - vrelo odporucam - pesan je uz tri mesiace bez bakterii aj kvasiniek, cistime dvakrat tyzdenne a vyhlad je skvely. Super je, ze kvapky su vyslovene bez antibiotik, jedna sa len o cistiaci prostriedok.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 09:31 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

žanda Mipooo

ahoj, díky moc za tipy . Ty kapky Otodine určitě zkusím, od soboty čistím ušiska odvarem z kmínu, jak to tu někde popisuje Fík a je znát mírné zlepšení.
Určitě zabírá líp než ATB kapky (a taky nemá vedlejší účinky). Je ovšem otázka, v jakém stavu by ouška byly, kdybych je 2 - 3x denně nečistila.... Dobré je, že včera v noci, jí sama odpadla velká bradavice, kterou měla zkraje pravého ucha, takže snad se s lepším přístupem vzduchu podaří zlikvidovat i ten sajrajt, co má v uších. Jinak jí vždycky po čištění svážu chlupy na uších (má je a la kokr ) oranžovou gumičkou – vypadá jak Xena bojovnice – aby jí vyschly.

Jěště jsem se chtěla zeptat, máte někdo zkušenost s pudrem "ear fresh powder" od Biogroomu? Měl by (podle výrobce) udržovat uši v suchu aniž by je ucpal a také prý pomáhá odstraňovat chlupy z uší tím, že uvolní vlasové kanálky a chlupy se pak snáz vytrhnou (na což jsem jěště nesebrala odvahu...).

pigie
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 11:46 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

maixnerova
Hugo zaklopat sa drzi, ale je len zaciatok "sezony". Uz neviem, kore kvapky nam to zabrali nakoniec - ale viem, ze som zmenila v tomto veterinara, ktory nasadil nieco uplne ine nez doteraz. Musim sa doma pozriet na nazov.

Je pravda, ze husty zlty vytok sa uz potom neobjavil nastastie. Tmavy maz sa obcas objavi, ale pravidelnim cistenim usi Otifree sa nam ho podarilo minimalizovat. Teraz ma usi OK a dufam, ze to tak dlho aj zostane.

(Sa stavim, ze nie, lebo akonahle poviem, ze je nieco OK u mojho psa, vratim sa domov a v usoch bude sajrajt )

Jo a na vetranie usi dva sposoby, stipcovanie alebo pruban na hlave. Davame podla nalady S prubanom vypada ako afghan so svojou kuklou

žanda
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 12:02
- Nahlásit

maixnerova
ted v nějakém psím časopise (pes přítel,nebo svět psů- nikdy nevím, kde jsem to četla) byla i zmíněná nějaká homeopatika na uši........mmj tedy, já se chystám si koupit ty na oči,když je třeba tráva v květu. A asi už je to tu známé,na homeo zatím nedám dopustit.

pigie
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 19:33
- Nahlásit

maixnerova
Tie kvapky sa volali Aurizon. Mali sme ich prvy krat, tak asi preto tak zabrali. Inak sme mavali Otibiovin a tusim Mytex? sa to volalo. To presne neviem, uz nemam flasticku. A ucinnost bola v poradi Mytex, Otibiovin a Aurizon.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 09:15
- Nahlásit

pigie, žanda

díky moc holky.

pigie
Jěště, od koupání to Tonička určitě nemá - je u nás od října a sice už stačila vlítnout do rybníka, ale jen po kolena a před tím byla skoro 4 roky v útulku.
Jinak průběh je úplně stejnej, jak jsi popisovala u Huga. Držím Hugoušovi moc palce, aby ho uši netrápily, dej mu za mě prosím tě pusu a vyřiď mu, že se mi móóóc líbí - fakt, pro NF mám velkou slabost

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 09:33
- Nahlásit

maixnerova
Diky, odovzdam Inak, my sme tiez zistili, ze to nebude len od kupania. Pes to dostal aj v "suchom" obdobi, kedy nemohol do vody kvoli koznym problemom... A tak isto tie kozne problemy sme zistili, ze nesuvisia s vodou, hoci sa objavuju vtedy ovela castejsie.

Teraz je vsetko v utlme - zima je zvycajne v pohode, ale leto prichadza...

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání