| Autor |
Zpráva |
pigie
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 18:10
- Nahlásit
V poslednej dobe mame velke problemy so zapalmi usi. Bolo podozrenie na kvasinky, ale ziadne neobjavili (dnes sme boli na stere znova). Nasli nam Escherichia coli a Pseudomonas aeruginosa - pisem po pamati, takze ospravedlnte nazvoslovie, ak nieco nesedi. Pes po ATB je v pohode tak tyzden, zapal sa mu stale vracia. Nemate nejake tipy? Moj vet uz je na pokraji nervoveho zrutenia z mojho psa a jeho usi... Problemom je aj jeho neustale machanie vo vode. Ktore viem obmedzit na tyzden - dva, ale nepripada do uvahy dlhodobo... Mate niekto obdobny problem? Ako to riesite?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 18:13
- Nahlásit
pigie
noooooo, zastánci kupírování se vymlouvají na časté záněty.............
Ne, vážně, Escherichia coli je bakterie, která se vyskytuje ve výkalech. Jak se může dostat Hugovi do uší? Nekoupe se v nějaké kontaminované vodě, nebo tak něco?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 18:30
- Nahlásit
Biluška
Jo, viem od soho je escherichia coli, a kupe sa v hocicom Ale ten zapal tato bakteria nesposobuje. Skore ten pseudomonas. Je rezistentny proti vela druhom ATB. Escherichia taky problem nie je, tu zabije skoro vsetko A co to je kontaminovana voda, ze? Ale ano, kupe sa aj tam, kde plavaju husi a kacice Skor ten pseudomonas mi vrta hlavou...
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 19:16
- Nahlásit
pigie
My jsme se taky dlouho trápili s ušima, než jsme zjistili, že je to z alergie na krmení, to jsem ještě krmila granule
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 19:42
- Nahlásit
Michelle taky docela trpěla na uši, hlavně páč se furt cachtá ve vodě a naprosto nenormálně se hlavně potápí, takže se v jejích plácačkách pěkně množí bakterie, sice jsem jí ušiska větrala, ale stejně. Nakonec jsem začala na čištění užívat třezalkový olejíček, což je přírodní ATB a postupem času jsme nad tím nějak zvítězili, čistit tedy musím stále tak 1-2x do měsíce, někdy v létě častějc, ale zvládáme to bez klasika ATB a různých jiných léčivých kapek.
Ale jako k tomu bacilu nic nevím, jen že je často rezistentní, jak píšete
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 20:04
- Nahlásit
fromeli
diky za tip. Skusam posledne ATB, a potom skusim ten olej... Aj Hugo sa nenormalne potapa a presne odvtedy zacali tie zapaly...
Ebony
No, uvazovala by som nad tym, keby sa to aspon trochu prekryvalo so skrmovanim noveho krmiva. Praveze toto krmivo, co ma mu velmi dobre sedi. Ale mozne je vsetko. Aj o tom pouvazujem, diky.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 20:42
- Nahlásit
pigie
Ta moje taky mela problemy se zanety a nakonec se ukazalo ze je alergicka na kocky. Dokonce ji usi museli cistit pod narkozou ale pomohlo to jen na tyden pak jsme na veterine byli znova. Ted se kockam a okoli kde se vyskytuji vyhybame, krmime veterinarni dietou a hafina ma uz s ouskama pokoj
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 20:44
- Nahlásit
cerny Rex
hm, macky nemame. Ale budem tlacit na veta, nech skusi nejake alergologicke testy...
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 20:47
- Nahlásit
pigie
Docela se divim ze to jeste nedelal. Me to delal sam od sebe a jeste rikal ze alergie na kocky je u psu jedna z nejlepsich ze ta se da zvladnout i bez leku. Dostala dve inekce na narkozu a pak dalsich 14 inekci na alergii.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 20:53 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
cerny Rex
ja si skor myslim, ze problem bude v tom vlhku, vode a teple... Cez zimu problemy sme nemali, minule leto len jeden zapal. Toto leto to uz neratam a to je jun...
Aby som upresnila. Vytok je strasne husty, zlty, ked zoschne, tak tmavo hnedy, az cierny... Nezapacha moc, ale citit to je.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 20:58
- Nahlásit
pigie
no ta moje hafina mela nejdriv usi cervene a pak zacal vytok a kolem ucha ji slezla i srst a mela to cele cerne. Byli jsme z toho opravdu nestastni kdyz nic nezabiralo. Ja mam shibu takze usiska ji vetraji.Taky ji to zacina hlavne v lete kdy se venku potuluje nejvic kocek. Me by to ani nenapadlo protoze kocku doma nemam
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 21:05
- Nahlásit
cerny Rex
No jo, ibaze ja byvam v meste a kocku sme nevideli ani nepamatam. A ucho cervene nema, ani mu srst nelezie. Proste vznikne zapal hlboko v uchu, kde to az locka... Okrem toho s mackami je v kontakte u nasich na zahrade a tam tieto problemy teda sme nikdy neriesili...
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 21:30
- Nahlásit
pigie
V poslednej dobe mame velke problemy so zapalmi usi. Bolo podozrenie na kvasinky, ale ziadne neobjavili (dnes sme boli na stere znova). Nasli nam Escherichia coli a Pseudomonas aeruginosa - pisem po pamati, takze ospravedlnte nazvoslovie, ak nieco nesedi. Pes po ATB je v pohode tak tyzden, zapal sa mu stale vracia. Nemate nejake tipy? Moj vet uz je na pokraji nervoveho zrutenia z mojho psa a jeho usi... Problemom je aj jeho neustale machanie vo vode. Ktore viem obmedzit na tyzden - dva, ale nepripada do uvahy dlhodobo... Mate niekto obdobny problem? Ako to riesite?
no v prvni rade bych si uvedomil, jestli je lepsi donekonecna zbytecne vyhazovat penize za veta, kdyz je dosti pravdepodobne, ze nechces odstranit pricinu tech zanetu....
ehmmmm
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 21:46 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
fatdog
Ano, mas pravdu. Pre mna nie je riesenie drzat fundlaka od vody... Fakt nie... Jedine, co mienim spravit je rozbor vod, v ktorych sa najcastejsie kupe...
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 22:16
- Nahlásit
pigie
to je dobrý nápad, najít mu tu nejlepší vodu zjednodušeně řečeno, nicméně i nedopřání mu vody vůbc mi v krajním případě přijde lepší než ho do ní pustit a krmit se pak alibi v podobě návštěv veta...nicméně než mu ji z gruntu zakázat je rozhodně lepší pokusit se najít tu vhodnou, to máš zase rozhodně pravdu Ty
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 23:04
- Nahlásit
fatdog
Vies, mame asi iny pohlad na vec. Ak vidis, to zanietenie u toho psa vo vode, tak ked mu ju nedoprajes, ten pes nema preco zit... Ja uz teraz, ked som mu ju musela odopierat na tyzden-dva, som videla zmeny v jeho chovani... a nie k lepsiemu... Ja mam tiez chore kolena, ale nesetrim ich, hoci sa mi stava, ze z dna na den mam zapal ako hrom, ze sa z postele nepostavim. Ale proste mne to za to stoji. A tomu psovi urcite tiez. Jednoznacne budem hladat kompromis. Drzat od vody ho nebudem aj keby mal ohluchnut. Viem, coby si vybral, mat na vyber... Ja som zastancom toho, radsej kratky intenzivny zivot, ako dlhy vo vaticke
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 23:25
- Nahlásit
pigie
nasich RR mel taky vecne problemy s ouskama, az mu pan doktor dal takove zazracne cisteni na usi a je po problemu, muzu recept oskenovat a poslat Ti ho na mail a zda ho pouzijes necham na Tvem zvazeni. takze pokud by jsi o nej mela zajem dej vedet
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 23:30
- Nahlásit
pigie
Co ještě obecně podpořit imunitu? Pangamin, vitamin C, echinacea, probiotika (po těch ATB)... Když měl ATB tolikrát, může to už být začarovaný kruh...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 06:40
- Nahlásit
Aknah
to jako komerční produkt nebo něco přírodního?
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 06:41
- Nahlásit
pigie
taky bych zkusila podpořit imunitu ,zkusila bych baypamune (ted se to jmenuje jinak ale vet to bude vědět)
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 07:31
- Nahlásit
Kolega měl s kokrem strašné trápení, záněty pořád dokola, naposledy už měl pes nějaká speciální antibiotika cíleně na ty rezistentní potvory, co mu v uších našli po výtěru, jedna tableta za 1000 Kč, takže léčba přelezla patnáct tisíc. Tak ten kolega říkal, že od té doby, co pes přestal dostávat kuřecí maso, tak má pokoj. Že to někde slyšel, tak to zkusil. Nejspíš to byla ta alergie
Sama moc záněty uší u psů nemám, můj nebožtík-pudlík to měl jednou, když jsem si ho přivezla a jednou ho měl i mámin starý kocour a tyhle záněty já léčím pomocí aloe - čerstvá šťáva se smíchá s olivovým olejem 1:1 a tak tři-čtyři kapky se kápnou do ucha - osvědčilo se mi to i u dítěte. Je to nejlepší jako první pomoc, když ucho začne pobolívat, hned kápnout a zánět se nerozjede. Ani jsem to kapání nikdy nemusela opakovat.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 07:43
- Nahlásit
Aknah
jasne, mamm zaujem, ja vyskusam po tychto ATB fakt ze vsetko.
LucieS
Vitamin C dostava ku klbovej vyzive. Probican mu veru dam.
KEISSA
Dik, spytam sa veterinara, aj ked si myslim, ze kvoli usiam budem musiet najst ineho, pretoze moj to uz pomaly odmieta riesit
Meta
Kludne vyskusam aj to aloe, len pri nom uz faza zacervenania asi nenastane... U neho je problem v tom, ze ten zapal sa mu urobi fakt z vecera do rana. Kedysi som nan prisla len tym, ked trepal hlavou. V nedelu mal usi este pekne a ciste. V pondelok rano, ked som ho chcela na obed pustit do vody, mi "nieco" proste nedalo a kukla mu do usi a uz tam bolo nielenze scervenanie, ale aj vytok a toho bolo dost...
Ako vravim, posledne ATB davam tento tyzden. A to len preto, ze su spravene presne na rozbor, ktoremu ale sam veterinar moc neveri... Skusim prejst zase na predosle granule, podporit imunitu a starat sa o to "prirodne". Kupat dovolim len v najcistejsej vode. Dufala som, ze ked sa pes bude kupat, bude stacit len dokladne cistit po kupani usi. Zjavne nestaci
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 07:46
- Nahlásit
pigie
Ahoj, naš Max ma od narodenia problémy so zápalom ušiek - bohužial už keď sme ho doniesli, zápal mu vyžral ušné bubienky a zvukovody mal zúžené na jeden milimeter, takže nevidíme za ne. Každopádne do vody má prísny zákaz, ak tak jedine do čistej (bazen, atd.) čo bohužial nemáme. Každopádne mu nesmieme ušká čistiť žiadnou vodičkou na uši - pretože tie sú agresívne a keď psík nemá bubienky, tak mu možu narobiť šarapatu v strednom uchu. Takže každý druhý deň čistíme fiziologickým roztokom - do inj. striekačky a vstreknúť do ucha.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 08:23
- Nahlásit
Fromeli komercni to neni, dle toho receptu se to musi namichat, ale ciste prirodni to asi taky s lihem nebude, slozeni: resorcom, balzamo peruviami, acido salicyloci, spiritus doluto a jeste neco co fakt neprectu.
Je pravdou, ze od te doby co tim mamca cisti usi, tak pes nemel ani jeden zanet a Fredymu tim taky cistim usi a taky je ma uplne cisty. Nakapu dve tri kapky, promnu a o zbytek se postara pes trepanim hlavy.
Pigie pisni mi na mail aknah77@seznam.cz svuj mail a poslu Ti to, zda pouzijes necham ciste na Tobe, ale verejne to sem davat nechci, je to prece jenom recept. Drzime palecky Hugovi, Fredy taky miluje vodu a nedokazu si predstavit, ze bych ho jiz do zadne nepustila, kdyz ma pocit, ze se jiz dlouho necachtal, tak aspon vylije misticku a vali se v tom.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 08:51
- Nahlásit
Aknah
Diky moc, mas maila
Mipooo
No nazdar....
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 09:16
- Nahlásit
pigie
uz jsem Ti na nej odpovedela
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 09:20
- Nahlásit
Aknah
Diky moc
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 16:44
- Nahlásit
pigie
Taky mam misto psu kachny, kdyz muzou, cachtaji se kdekoliv a kdekoliv.. Vloni jsme meli u mlady rtw prvni a dost nechutny zanet v uchu pote, co hodila "sipku" pod hladinu u jednoho rybnika puskvorce, chvili ji trvalo, nez se z pod hladiny vyhrabala, takze ji do hlavy nateklo dukladne. Ac jsem usiska posleze vysusila, doslo na silny zanet zevniho zvukovodu plus svrab (pry z te vody).. Vyleceno - antb. kapky a Stronghold..
Letos jsme meli neco podobneho (hrala si na potapece kvuli kamenu), ale bez hnusaka svraba, takze dukladna prohlidka ucha a dalsi antb. kapky do usi (Otiprin).
Od te doby ji preventivne po jakykoliv koupeli usiska susim a cistim, jednou tydne ci za 14 dni ji kapnu Aurisal. Snazim se, aby si nepotapela celou hlavu pod hladinu, ale jinak si plavat muze dosyta...
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2008 00:31
- Nahlásit
pigie
Vytok je strasne husty, zlty, ked zoschne, tak tmavo hnedy, az cierny... az cierny...
Ahoj Pigie, stejnej problém má moje útulkačka, když jsem si jí přivezla, zánět se ATB podařilo na chvilku zlikvidovat.
Teď se jí to vrátilo a ATB kapky nezabíraj. Příznaky jsou téměř stejné, jako popisuješ u Huga, ale uši vůbec nejsou cítit.
Ráda bych se tě zeptala, jak je na tom Hugo teď a co mu na uši zabralo. Díky.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2008 08:09
- Nahlásit
náš kokr taky trpěl na záněty uší a to tedy plavec nebyl..............pomohly tedy vždy kapky-ale hlavně větrání, je to blbý,ale když to jinak nepomáhalo koupila jsem mu kšiltovku,která mu zvedala uši do stran, blbě napsaný-prostě nebyly připlácnutý , jelikož jemu nevadilo na sobě vůbec nic, neadila mu ani ta čapka, ouška vyvětrávala a pak byl klid. Uši musel mít vevnitř vystříhaný,aby tam bylo co nejméně chlupů.....jinak klepal hlavou furt.
|