Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / dysplazie kyčlí
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Roxana
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 15:58
- Nahlásit

pospa
Parada, dekuju, rozhodne JE zac !

fatgod
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 16:03
- Nahlásit

Roxana
prosím Tě, ten příspěvek se mi tam už asi nevložil, protože to smázli...takže promiň, jsem se unáhlil s Tvým vzděláním, chybu úsudku jsem pochopil, kdy jsi vypsala některé z těch možností původu deprese.
Napsal jsem hodně dlouhej příspěvek asi o tom, že ale deprese je název i pro něco jinýho než pro tenhle chronickej patologickej čui jak to nazvat správně úkaz...spíše asi poruchu.....a já myslím, že celý to téma tam bylo spíše o těch depresísh ala lidovej slang...no v každým případě dík za rozšíření rozhledu a promin, pokud jsem Te moc urazil.
A prosim koukni do tematu odcerveni a cesnek a pokud muzes napis k tomu necop...jde mi o ten mechanismus jak to funguje...dík..

Roxana
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 16:27
- Nahlásit

fatgod
jsem se unáhlil s Tvým vzděláním - no zrejme ano, ale asi trochu jinak, nez si myslis - podle tve reakce na tematu o odcerveni asi usuzujes, ze jsem vzdelanim lekar, ale to ne-e .. jsem jeden z tech pomahajicich profesionalu, o kterych sla tak nepekna rec vedle .. jakoze socialni pracovnik a psychopatologie je zrovna muj obor ..
Takze lituju, ale k s tim cesnekem ti i pri nejlepsi vuli nemuzu pomoct

fatgod
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 16:47 - Změnil/a: fatgod
- Nahlásit

Roxana
no bohuzelll...mam opravdu velmi spatne zkusenosti....s Tvymi kolegy i lekari lidskymi i veterinarnimi... jeste pardon za OT na dyplazii, ale cetla jsi tam tu mou citaci o tom americkem vyzkumu...jak jsem tim chtel ukazat, jak vetsina lidi chape depresi...??
http://www.novinky.cz/11/96/73.html

no a tohle je krása:

http://www.novinky.cz/zena/zdrav/zeny-v-depresi-se -opijeji-narazove_105708_vs9rd.html

Roxana
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 17:13 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit

fatgod
jo, nepopiram, ze vzdycky je to o lidech, na koho narazis .. pokud se mine povolanim prodavac, da se to prezit, pokud doktor (nebo jiny PP ), je to pru*er ..
odkaz jsem cetla az ted, ale popravde - na clancich tohohle typu se neda stavet cela koncepce .. jednak jsou urceny siroke laicke verejnosti, takze se musi brat trochu s rezervou .. ne ze by cas od casu neprisly s necim zajimavym, ale je potreba nejdriv mit ten obecny prehled a pak teprve soudit ..
a treba komentar Kromě toho se tyto dívky kvůli neustálému vylévání si srdce nestíhaly věnovat jiným, pozitivním aktivitám, které by je dostaly do dobré nálady - to je skutecne extremni situace, protoze to vyzaduje i "podporu" okoli, o cemz pochybuju
Za dalsi podminky, ve kterych ziji americti teenageri se znacne lisi od tech nasich a taky je faktem ta vec, ze se u nas porad potykame s opacnym problemem - lidi svoje problemy stale "zametaji pod koberec" a ejhle, ono se nam to vyvali jinde ..
A jeste jedna poznamka - v tom minulem tematu se mluvilo v ramci depresi o leccem, ale faktem je, ze je to nemoc a pomerne zakerna, a rozhodne odmitam podporovat hlasky typu: "no tak, neprehanej, vzdyt jsi jenom smutna/y, vzdyt si za to muzes sam/a, staci chtit a pak to prejde" .. protoze ono to bohuzel proste "jen tak" neprejde

no a tohle je krása:
no a co chces nebo cemu se divis, je to nemoc a jeji sypmtomy nejsou o nic hezci nez u ostatnich .. a zase je to clanek, ktery micha nekolik veci dohromady .. spis se tu hovori o komorbidite (tj. kdy se jedna o dva oddelene, ale uzce spolu souvisejici problemy)

fatgod
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 18:39
- Nahlásit

Roxana
jasne, ja se tim snazil vysvetlit, ze ta zadavatelka urcite nemyslela, ze ma Depresi jakožto diagnozu...myslim ze ti i vychazelo z jejiho nicku spojeneho se slovem depka...a hlavne myslim se tam dalo odhadnou v onom pripade, ze tam na 99% o diagnozu deprese fakt nepujde....leda zeby diagnostikoval muj workholik kamarad...tvuj kolega, co krom workholicni na poradne o tech tamtech zavislostech...asi vis co myslim, neznam presny nazev nestiha chudak uz skoro nic jinyho nez chlastat....:ú)))

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 16:14
- Nahlásit

Ahoj, mám dotaz.
Fena cca rok a půl, cca 24kilo, kříženec, DKK 0/1. Vet říkal, že by neměla mít žádné potíže, ale všímám si, že po větší zátěži (necelá hodinka (včetně pauz) běh u kola) začne na tu pravou zadní kulhat. Došlapuje na zem, ale v bocích se při tom divně kroutí. Na dotek neprojevuje bolestivost.
Může to mít souvislost s kyčlemi, nebo jen svalová únava? Nechci jí nijak ublížit, u kola běhá ráda, ale pokud by takhle měla kulhat tak s ní jezdit nebudu. Jinak je aktivní, ráda lítá, honí se s ostatníma psama jak šílená. Začínaly jsme na kole v klidu, malé vzdálenosti aby se naučila, postupně, kdykoliv byla moc zadýchaná tak pauza.
Máte někdo zkušenost, že pes má potíže i při "jedničkách"?
Dík.

birma
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 16:20
- Nahlásit

ssshhhhh
to jsem nikdy ani neslyšela, že by pes 0/1 měl nějaký potíže. Nemůže s tou nohou mít ještě něco? (třeba problém s kolenem, co by až následně způsobil tu jedničku na kyčli?) Bolestivost na dotek se neprojevuje ani při maximální DKK, spíš to poznáš třeba tak, že stojící pes odmítne si nechat nohu úplně protáhnout dozadu (neumim to popsat a nedaří se mi najít ilustrační obrázek, v nejhoršim ti to načrtnu )

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 16:23
- Nahlásit

birma
zkusim, až se probudí, teď zařezává
Hele a to koleno by na rtg poznali? Myslím jako když jí rentgenovali ty kyčle.

birma
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 16:32
- Nahlásit

ssshhhhh
tak to záleží na tom, jestli se jí vešlo do snímku a jestli na něj koukali pokud se tam vešlo.

Ještě mě napadá, jak rychle jezdíš a je na volno nebo na vodítku? A to, že se vlní v bocích - nemůže prostě jen odpočívat v mimochodu? Přitom ten pes působí dost jinak.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 17:31
- Nahlásit

Jedu tak, že jen kluše, cválá jen z kopce když jí ujedu.
A běhá na volno, vodítko a kolo nemám dobré zkušenosti z minula jakože háravka na druhým chodníku a já sedřená huba

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 17:33
- Nahlásit

birma A to, že se vlní v bocích - nemůže prostě jen odpočívat v mimochodu?
budu muset vypozorovat Jen se prostě jakoby vlní jen na tu pravou stranu. Protáhnout zadní do zadu ve stoje si nechala, akorát na mě čuměla jak puk co že je to za divnej druh mazlení.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání