| Autor |
Zpráva |
rogersova
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 12:45
- Nahlásit
co znamená,když má pes DKK B/C?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 12:48
- Nahlásit
kdosi psal že A,B,C je jako 1,2,3, tak bych řekla že 2/3???
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 12:51
- Nahlásit
sarax
rogersova
trošku poopravím...
a = 0
b = 1
c = 2
d = 3
e = 4
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 15:26
- Nahlásit
takže pořizovat si štěňátko od fenky s tímto nálezem je hloupost?
je to dědičné?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 15:33
- Nahlásit
rogersova
Je to DKK 1/2,což je docela slušné. Jde taky o to,co je to za plemeno. Pokud plánujete štěndo,je důležité vědět DKK aspoň dvě generace dozadu od obou rodičů,aby se alespoň dalo odhadnout,jaké bude mít štěně kyčle,ale nikdo vám to nezaručí. Genetika je věda a štěně po 0 rodičích může mít trojky,i když ta pravděpodobnost je samozřejmě nižší
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 15:50
- Nahlásit
jde o berňáka.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 15:55
- Nahlásit
rogersova
Myslím,že když by fenka byla nakrytá 0 psem a oba rodiče měli z obou stran kyčle do jedniček max 1/2,tak by neměl být problém. Ale zase opakuju,100% se to odhadnout nedá
|
miluska54
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2007 15:22
- Nahlásit
No,já měla psa se všemi předky samá 0/0 a on měl 5 a jedna neměla ani číslo.Na sedmi měsících už moc špatně chodil.Kolega ze cvičáku si bral čubinu s matkou 2/3 , táta měl 1/3 a holka má 0/0.
Fakt se to nedá odhadnou i když je to dneska veliký strašák .Jo a u mě jde o německé ovčáky.
|
venda
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2007 09:57
- Nahlásit
a moje psina (NO) - rodiče, prarodiče, praprarodiče všichni 0/0 a ona 4/4
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2007 10:32
- Nahlásit
miluska54
Nejhorší DKK je 4 Ale jinak jasně,ani nulový rodiče ti nezaručí nulovýho psa,ale ta pravděpodobnost a šance je daleko vyšší
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2007 10:58
- Nahlásit
venda
ahoooj, máš u nás na webu aspoň pár foteček z Výcvikového kuzu z Hranic.
|
venda
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2007 11:20
- Nahlásit
Baileys
tý brďo, no jo! Hekla - zlej pes!!!
moc dík!
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2007 11:51
- Nahlásit
a jak jí to na těch 4/4 skáče,cooo?? ))
ještě 14dní a kdoví co bychom z ní udělali .-)
Ale nááhodou!!Moc Tě chválím za stopy!
|
venda
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2007 12:14
- Nahlásit
Baileys
za stopy nemusíš chválit ty mě, ale já Heklu, protože jí to jde jen proto, že jí to baví, stejně jako obrany, já na tom nemám žádnou zásluhu kdežto poslušnosti nemá ráda a já jí to možná ještě zkazila... tak má teď prázdniny, chodíme jen na stopy a figuranta nahrazuju já s uzlem při přetahování (i když ona by určitě radši nějakého opravdického)
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2007 10:36
- Nahlásit
Dnes mi přišly výsledky z OFFA na kyčle a lokty.U loktů máme "normal" a u kyčlí označení B 1 fair, nevíte někdo co tohle označení znamená. Dá se to vyložit jako 1/1?
|
staki
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2007 11:03
- Nahlásit
rogersova
DKK psa muze ovlivnit to jesli nosil prebytecna kila navic, uraz v mladi, chozeni po schodech atd. ne vsechno je genetika, takze DKK1/2 u feny bych se moc nebaval a pokud budes stendo kupovat od skutecnych chovatelu tak by meli na pozadani zdelit i neco o predcich, popripade se staci podivat do jejich papiru a zjistit si to.
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2007 14:01
- Nahlásit
Fakt nikdo nevíte co to znamená?
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2007 16:28
- Nahlásit
pospa
Ahoj,
koukala jsem na to oznaceni do nejake mezinarodni tabulky, co mam stazenou odkudsi z netu, melo by se jednat zrejme o prechod mezi nulovou dysplazii a dyplazii prvniho stupne (takze zrejme neco mezi 0-1).
Ale to asi jen tak velmi zhruba, OFA se dela trochu jinak nez nase vet hodnoceni ..
Jestli chcs, poslu ti mailem tu tabulku celou ..
Co mas za plemeno?
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2007 17:39
- Nahlásit
pospa
tu to mas vysvetlene...
F (fair) je kod OFA, a este ti napisali aj tomu zodpovedajuci kod FCI B-1
http://www.offa.org/hipgrade.html
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2007 17:45
- Nahlásit
jeje
Takze jsem to prelozila do laictiny, doufam, spravne ..
A mam i odkaz na stranky, odkud mam tu svou tabulku:
http://members.aol.com/LeoClubGB/HIPS.html
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2007 20:04
- Nahlásit
Roxana
spravne, ale ked si pozries tie dve tabulky, tak si ohladom nemecka protirecia, i ked nepodstatne.
Inak, cital som dlhsi clanok nejakeho ruskeho odbornika na DKK o tom, ze s tym jemnym hodnotenim na dobrej strane skaly OFA to podla neho nie je vobec v poriadku a excellent s uzamknutym klbom je podla neho horsi pripad ako good a moze byt horsi aj ako fair...
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 10:31
- Nahlásit
Roxana
Ahoj,díky za vysvětlení,já jsem si myslela,že to tak nějak mezi 0-1 bude.Já si pak doma na tom certifikátu na zadní straně našla tu tabulku co je i na webu OFA,tak jsem klidná.Akorát by mě zajímalo jak to přesně převést na naše hodnocení,jestli je to 0/1 či 1/1.
Jdu mrknout na tu tabulku.
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 10:32
- Nahlásit
Roxana
Jo a mám psa AST
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 10:35
- Nahlásit
Roxana
Podle té německé tabulky to ještě snad vypadá na 0?Tak já teda nevím,jak si to mám přeložit....možná bude lepší to neřešit a máme prostě fair což znamená B1 a naštěstí je to snad ještě o.k.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 11:23
- Nahlásit
pospa
možná bude lepší to neřešit - presne .. mas psa hodnocenyho v OFA, tak se drz jejich vysledku a uvadej tenhle a na nas cesky zpusob bych to za kazdou cenu neprevadela ..
Jo a gratuluju k vysledku
PS. Mohl/a bys tu ve strucnosti popsat tu proceduru? Jakoze mam mam v ruce RTG snimky, kreditku a jsem u pocitace s webem OFA .. co dal .. ? (Uvazuju, ze poslu snimky svojeho psa taky do OFA ..) Predem moc dik! Klidne kdyztak na mail - roxanna@volny.cz
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 12:58
- Nahlásit
Neoznačuje OFA, tak jako některé země, jen jednu nohu, tu horší? Potom by B1 bylo pro země jak s abecendním kodem tak číselným a bylo by to DKK B nebo DKK 1.
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 14:02
- Nahlásit
Roxana
Napíšu ti to do mailíku
|
pospa
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 14:03
- Nahlásit