Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Labradoří chrt
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Fík
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 16:40
- Nahlásit

Ahj, mám na vás dotaz: čím "dotujete" psíka, když po superprémiovce ne a ne přibrat? Je odčervený, očkovaný, opečovávaný a přesto vypadá jak , no jak labradoří chrt. Je neustále v pohybu, krásně osvalený, ale hubený jak lunt. Radili mi sádlo, ale tolik odvahy nemám :sranděru už jsme měli

jana33
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 16:46
- Nahlásit

Fík
A je s PP nebo ne? Víš někdy ty "nestandartní" bezpapíráčci mají prostě jinou konstituci a nepřiberou,neudělá se jim takováta labradoří mohutnost. Kdyby to tak bylo,tak nemá cenu pesu cpát,hlavně že je zdravý a v pohodě. Jinak mu můžeš dát přidávat rohlíky,knedlíky,kamarádka takhle dotovala psa před výstavou,aby se zakulatil. Nebo máš možnost přejít na zátěžovku a nebo nejlíp na maso s přílohami,na tom ti přibere zaručeně

pigie
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 16:50
- Nahlásit

Fík
ja mam novofundlandackeho chrta

aren
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 17:09
- Nahlásit

Fík
Já nevím, ale buď rád, přece, že máš štíhlého psa. Co by za to někteří dali. Jestli je zdravý, veselý, pohyblivý a osvalený, tak je to v pořádku.

Fík
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 17:16
- Nahlásit

aren
Dyž voni se mě lidi ptaj jestli mu vůbec dávám žrát

Fík
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 17:17
- Nahlásit

Jinak je ten pes s Pp, prodán s tím, že je nestandartní.

kyrrka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 17:24
- Nahlásit

ja mam tiez vychrtleho malinaka, z toho ze jej vidno vsetky rebra si uz nic nerobim ale zere ako za 3... no a moja goldenka je tucnucka aj napriek tomu ze papa malo a ma vela pohybu... no co narobim

aren
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 17:24
- Nahlásit

Fík
voni se mě lidi ptaj...
Na lidi kašli. (pokud mu teda žrát dáváš )

Erynka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 17:29
- Nahlásit

Múj ovčák je tady hubenej ,zkoušela jsem zátěžovku,maso ,kolínka ,no prostě vše ale když se vykoupe tak se vždycky leknu.

abby
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 18:01
- Nahlásit

Fík

Zkus mu dát zátěžovku.

Nevím,co mysleli tím "nestandardní",ale je fakt,že labrouši bez PP mají většinou úplně jinou tělesnou stavbu než ti s PP.Pro případného rýpala doplním,že to pozná i laik.Většina z nich vypadá,jak jsi napsal.

Fík
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 18:14
- Nahlásit

abby
Ten pes není "vhodný" na výstavy - nemá tu konstituci "těžkotonážníka" a tím nechci nikoho urazit, pejska jsem si brala od chovatele, který mě na to upozornil před nákupem, že rozhodně nebudu mít na výstavách úspěch. Ale já si ho brala pro povahu a na práci, jen tak mimochodem má kyčle O,O ale je lehkonohý, sportovní typ, který teď "neletí".

Ketrin
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 18:15
- Nahlásit

No, může to být i tzv.pracovní typ. Pokud tu silnou kostru prostě nemá, tak bych ho nevykrmovala přesmoc-tím mu neposloužíš.

Fík
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 18:16
- Nahlásit

aren
No 2x do měsíce dostane jednu misku, to stačí ne

Fík
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 18:22
- Nahlásit

Ketrin
Určitě ho nechci ztloustnout moc, ale trochu přibrat by měl,přidávám mu rohlíky, maso, kolínka a granule pro psy v zátěži. Rozhodně z něj nikdy nebude "ranař", ale kdyby přibral alespoň tak aby na něj lidi nekoukali jak na ubožáka odvázaného od popelnice

Walda
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 18:47
- Nahlásit

Fík

Já bych taky na lidi kašlal. Dneska je výstavní trend u retrívrů vykrmovat už štěňata, a podle mě je to kravina. Kdybych Indyho (GR) ostříhal na ježka, tak by mu taky lezly žebra. On má sice dobře založenou kostru, ale hlavně je mohutnej srstí.
Být tebou bych byl rád, že labroš nevypadá jako bedna kytu, což je u nich daleko větší nebezpečí. Žere, hraje si, pracuje, kadí, tak proč by měl tloustnout.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 18:50
- Nahlásit

Fík

Hele, buď rád, že není tučný. Tenhle pes, aby byl v kondici podle standardu, by mohl klíďo kilčo shodit. A stejně lidi říkají, že je hubený.

Mel
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 20:26
- Nahlásit

Fík
Taky mi pořád lidi říkali, jestli toho psa vůbec krmím, tak jsem zkusila zátěžovku od Eagle Packu a trošku se mi "obalil". Je to pořád sportovec, ale už mi lidi neříkaj, že je hrozně vychrtlej A to měl jenom jeden pytel zátěžovky, teď už žere normální granule..

Terri
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 21:07
- Nahlásit

Fík
Já přidala na mase a taky pomalinku to sádlo - ale třeba jen dvakrát týdně lžičku do žrádla

Fík
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 07:40
- Nahlásit

děkuji za odpovědi, já přidávám suché rohlíky a masíko. Tak se snad trochu obalí.

Hafina
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 08:03
- Nahlásit

No mě pes krásně přibral po mase. Teda ne že by byl tlustej, ale už mu nelezou všechny žebra a kyčle. Teď ale co je teplo, jak má větší zátěž, tak opět hubne i při své obvyklé dávce. Co na to, přidat na mase? Příkrm mi asi celej vykadí, ne?

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 09:05
- Nahlásit

pigie
ja mam novofundlandackeho chrta
no a co?? ja mam ridgelabrodalmatinskeho chrta a taky se nevytahuju ....

Walda
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 09:09
- Nahlásit

Fík

Jo a vlastně: co takhle pivo a vepřoknedlozelo? To v Čechách funguje!

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 09:11
- Nahlásit

Fík
a eště kynutý knedlíky

slony
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 09:13
- Nahlásit

Fík
pokial je pes zdravy, v kondicii, nic mu nechyba a nemas vystavne ambicie kasli na ludske reci a neries, spozitivni si pristup - tie kila "co mu chybaju" mu setria klby mali sme podobnu labicu na cvicaku, podnesden i po kastracii je to "blcha" plna zivota a chuda jak lunt

jana33
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 09:19
- Nahlásit

Fík
Jestli je pesan s papírama a byl prodáván jako nestandartní je dost pravděpodobný,že to byl takový ten nejmenší nejhubenější prcek z vrhu a má to prostě geneticky daný, s tím nic neuděláš. Hlavně že je zdravý,můžeš zkusit tu zátěžovky nebo jiné věci,co se ti tu radili,ale s největší pravděpodobností to bude pes,co prostě "přibírání" nemá v genech. Tak buď rád,většina majitelů labradorů má opačný problém

Fík
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 10:18
- Nahlásit

Nemám výstavní ambice, ale je opravdu hubený a nezdá se to jen lidem, které potkám, ale musím se na něj koukat i já, a mě to "dráždí", když jdeme vedle sebe, přestože nemám nadváhu, vypadá to, že mu všechno "sežereme".
Walda
zkusím to a dám vědět, třeba mu bude chutnat

aren
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 11:01
- Nahlásit

Fík
slony: "pokial je pes zdravy, v kondicii, nic mu nechyba a nemas vystavne ambicie kasli na ludske reci a neries, spozitivni si pristup - tie kila "co mu chybaju" mu setria klby"
Dovoluji si zopakovat, protože se mi zdá, žes to nečetl. Jestli tě hubenost "dráždí", tak se dráždit přestaň, mysli na dobro psa.

abby
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 11:05
- Nahlásit

Fík

To je fajn,že tě upozornil

Já bych to zase tak neřešila.Lidem,co mají mohutnějšího retrívra zase určitě ostatní říkají,že je tlustej.To máš pořád něco.Pokud ti vet neřekl,že by měl přibrat,tak to nechej

wami
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 11:09
- Nahlásit

aren
ja ale zas Fika chapu... O Denyska jsem si kdysi mohla zlomit prsty na ruce, kdyz jsem ho nezne poplacala po zadnici... A kdyz jsem s nim sla na mezinarodku do Brna na cumendu, tak si na me vsichni ukazovali prstem, co tam delam s tyranym psem...

totalni nezravec a radiator pak fakt enkdy vypada jako problem, klouby jsou sice krasny, ale nemusis si o ne u mazleni odirat ruku...

Osobne hlasuju pro maso, pesani se drzi v rozumne kondici. Vcetne Banusky, o ktere jste mi taky tvrdili na srazu, ze ji nekrmim, a ona teda doufam jeste o kousek bude lepsi, ale taky to bude zahul, neb sice zrava je, pada to do ni jak na pouti do mamlasa, ale kde nic, tu nic...

aren
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 11:20
- Nahlásit

wami
Osobne hlasuju pro maso
To ano. Když už, tak maso.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání