Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Jaké granule na zlepšení stavu kůže a srsti ?
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 11:01
- Nahlásit

Ahojky, vím že o granulích tady toho bylo napsáno už hodně, něco jsem si vyhledala, ale stejně ....
Krmím ANF a celkem spokojenost, feňuli chutná. Jenže začala mít problémy s lupy a dělají se jí boláky na kůži ( je to naháč ) Kromě změny kosmetiky nám bylo doporučeno změnit i granule vzhledem k tomu, že to i vypadá na nějakou špatnou reakci v krmivu. Byl nám doporučen First Mate, jenže tady v diskuzi jsem na tyto granule moc pozitivního nečetla. Je tady někdo kdo s nimi krmí a je spokojený ? Zlepšila se vám kvalita srsti ? Nebo zkuste doporučit jiné vzhledem k těmto problémům. Děkuji moc za jakoukoli radu !!!

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 11:12
- Nahlásit

jorkaAmálka
taky krmím ANF, navíc přidávám lososový olej Kronch URL
fakt to pomáhá...nejen na kůži a srst, ale i na fci srdce, klouby, imunitu...Dělají i Kronch Losovoé granule, tady najdeš největší jejich sortiment...: URL

Anu
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 11:31
- Nahlásit

jorkaAmálka
já teda na FirstMate nedám dopustit.Pes má krásnou srst a granule vypadají poctivě....ikdyž člověk nikdy neví.Jediné co vím,že po FirstMatu je asi větší odpad,ale to snad pomalu u všech.Mě pes dlouho nic nechtěl žrát a teď mi žere jen FirstMate a Eagle Pack,jinak nic do huby nevezme..

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 11:33
- Nahlásit

blanulinka1
No právě tím ANF krmím a ten olej přidávám !!! Začali se jí fakt dělat na hřbetě takový pupeny a mokvá to. Nic nám nezabírá ( ATB mastička, Tea Tree Oil, kalciová mast, biotin, ZinPro ), už nevím co jiného ještě zkusit, proto ta změna granulí !

Anu
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 11:39 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit

jorkaAmálka
tak kup holistické granule-má je i Eagle Pack i ten FirstMate a docela si to lidi chválí.známá má pitbulku,taky vyrážky,spousta tisíců u veterináře za dietrní granule od veterináře a teď má ten holistik od First Mate už 3měsíce a úplně v pohodě,problémy jsou pryč

RenataL
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 11:54
- Nahlásit

už nevím co jiného ještě zkusit
Při hledání zlepšovadla na srst pro kočky jsem našla tohle: http://www.altercan.com/srst/Alfavet-DermaSterol-P et-125.html?typ Veterinář to dává alergikům na vylepšení kůže. Z granulí mám u koček dobrou zkušenost s ProPacem. Vždycky na obalu hledám zakuklenou chemii (nejčastěji jako EU povolená aditiva apod.). To vadí nejvíc.

Bela
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 12:03
- Nahlásit

jorkaAmálka
na zlepsenie srsti sa doporucuje davat lanove semienko a pupalkovy olej.

ale u vas to vyzera aj na nejaku alergicku reakciu - ten hypoalergenny FM by mohol pomoct. A vraj dobry je aj hypoalergenny Trainer Duck and Rice

Verca
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 12:09
- Nahlásit

nutro choice lamb & rice. a k tomu jednou týdně lžičku oliv. oleje nebo pupalkového oleje. ten je na lupy prý super.

Mar
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 12:11
- Nahlásit

no zkus jiný než kuřecí - to mi poradil vet prvně - a nejlíp jehněčí - a dyž to nepomůže,tak pak sou fakt ty spešl.

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 12:15
- Nahlásit

Anu
Díky, asi do toho půjdu. Nemůžete mi ještě poradit čím ji ošetřovat ty mokvající rány ? Tea Tree Oil to vysuší jen kolem dokola, ale je to pořád jakoby podebraný. Díky

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 12:16
- Nahlásit

jorkaAmálka
No na First Mate jsem neslyšela nic moc dobrýho...Možná jak říká Mar - něco jiného než kuře

Bela
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 12:17 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

ja teda nechcem strasit, ale asi by som sa trochu bala davat jahnacie granule - BSE je svina
a co som citala, tak najlepsie vysledky su vraj s tou kombinaciou kacka a ryza

pripadne este aj fish and potato

Bela
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 12:19
- Nahlásit

blanulinka1
Mar
alergia moze byt aj reakcia na psenicny lepok

jorkaAmálka
skus salviovy a repikovy odvar

Anu
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 12:21
- Nahlásit

blanulinka1
já tím krmím a super.....a znám spoustu psů (opravdu hóóódně) co snima krmí a nic moc špatné pozitiva jsem neslyšela.Co jsi slyšela,docela mě to zajímá?

fromeli
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 12:22
- Nahlásit

skus salviovy a repikovy odvar
zrovna jsem chtěla napsat - odvar z řepíku na ty rány.

Jinak s granulema je to těžký, co jednomu pomůže druhýmu ne

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 12:36
- Nahlásit

fromeli
Řepík koupím v lékárně ? A jenom potírat ? Jak často ?
Jinak ten First Mate mi byl doporučený rybí - myslím že Potato.

Anu
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 12:37
- Nahlásit

jorkaAmálka
no a ještě dělají holistický přímo dietní jehněčí a myslím taky rybinu.Vzala bych to holistický.Klidně kup jen 3kila na zkoušku a uvidíš

Mar
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 12:39
- Nahlásit

Bela
to jo, ale nejvíc alergií je na kuře, proto bych napřed zkusila tohle, pokud by nepomohlo,tak zkoušet dál, to je jasný...

fromeli
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 12:39
- Nahlásit

Řepík koupím v lékárně ? A jenom potírat ? Jak často ?
jj, v lékárně, řekni, že chceš sypanej, návod na odvar je na krabičce. Vaří se pokaždý čerstvý, zcedí a polévat tak aspoň jednou denně, pokud je to nějak moc mokvavý a budeš stíhat tak bych lila klidně 2x za den.
Já oplachuju, nepotírám, abych do rány zbytečně nesahala.

Mar
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 12:40
- Nahlásit

fromeli
jorkaAmálka

jo a na podráždění - kožní - pes mi jednou tak trochu "olezl" mi veterinářka (homeopatička) Mullerová dala odvar jitrocelovej. pomohl hnedka.

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 13:03
- Nahlásit

fromeli
Určitě si řepík koupím. A ještě něco... dva ty boláky má otevřený a mokvající a dva hodně podebraný a uzavřený ( je to hodně tvrdý ) Přemýšlela jsem jak ten hnis dostat na povrch ( mačkat to nejde a ani nechci - bolí ji to ) Myslíte že by pomohla černá mast ? Nebo se na to mám vykašlat ? Nevím jestli není moc agresivní.

fromeli
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 13:05
- Nahlásit

jorkaAmálka
myslím, že na to zabere ten oplach z řepíku, on rozmočí ten strup a tím se to otevře, takže bych to zkusila zatím tak.

odvar jitrocelovej
Mar
ten se dává spíš na nehojící starší rány, tady toto mokvá, zůstala bych radši u řepíku.

fromeli
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 13:07
- Nahlásit

Jen dodatek - během 5-7 dnů by mělo být vidět, jestli to začalo zabírat.
Tohle je individuální a někdy je to pak třeba i zaměnit za jiný prostředek.

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 13:14
- Nahlásit

fromeli
Dobře, zahájíme léčbu řepíkem ! Kéž by to zabralo !!! Nicméně se jí začínají pomalu dělat další, takže to bude běh na dlouhou trať. Pokud by to bylo fakt z nějaké složky v granulích ( může to být jen pubertální projev - naháči na to občas trpí ) za jak dlouho po změně granulí by mohl být vidět pokrok k klepšímu ?

fromeli
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 13:31
- Nahlásit

za jak dlouho po změně granulí by mohl být vidět pokrok k klepšímu
to si netroufám tvrdit, ale dřív než za měsíc bych asi velkou změnu nečekala, ale možná mě někdo opraví.

Každopádně u nás byl přechod z granul na maso poznat tak po tom měsíci.

Mar
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 13:38
- Nahlásit

fromeli
no já tomu nerozumim já jenom "prodávám,jak sem koupila"

petra06
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 13:52
- Nahlásit

jorkaAmálka
Kterými ANF krmíš?

Mar
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 13:53
- Nahlásit

fromeli
ale teda my neměli ani nehojící se, ani starší, ani ránu a trochu "mokvavý" to bylo taky - a fakt zabral

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 13:54
- Nahlásit

petra06
Puppy 33.

fromeli
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2007 14:04
- Nahlásit

ale teda my neměli ani nehojící se, ani starší, ani ránu a trochu "mokvavý" to bylo taky - a fakt zabral
ale já Ti to neberu, jsem psala spíš a že je to individuální a navíc každej pracuje s vlastní rukou ozkoušenýma prostředkama, to je taky individuální

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání