Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Prosím nutné- BULKA
Autor Zpráva
Pupy
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 19:15
- Nahlásit

Pupyna má kolem okolí hlavy bradavice asi 4. Ale prý se to někdy psum dělá. Jednu měla za uchem(psala jsem tu o tom) ta se jí zahojila.
Jenže jsem ji pod krkem nahmatala takovou bulku. Je pod kůží. Bojím se že to je něco vážného ale třeba taky ne. Děkuji.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 19:42
- Nahlásit

Pupy

vůbec si to netroufám posoudit, ale nemůže to být bulka po klíštěti nebo štípanec? Pod kůží - tj., když hýbeš kůží, bulka zůstává na místě, jak je velká? Tukovou bulku pod kůží má můj pes už leta po klíštěti na hrudi, bulka se nemění, nezvětšuje, prostě tam je. Nedávno byl na operaci (nezhoubného) nádoru, ten se zvětšoval velmi rychle... ale víc ti fakt řekne veterinář. Držím palce....

Dante
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 20:08
- Nahlásit

Jestli to drží pouze na kůži, tak je to nejspíš bradavice. Moje kamarádka má kokra, je starý a taky se mu to dělá. Má jich nespočetně. Průběžně to neodstraňují, protože se to nedá. Dělají to až tehdy, když si nějakou rozškrábe nebo mu vadí. Naposledy jsme to dělali asi před rokem a odstranili jsme mu jich asi 20. Zeptejte se radši veterináře, ale nejspíš se s tím nebude muset nic dělat. A když se bude muset uspat kvůli něčemu jinému, tak jí je odstraní.

Tchor
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 20:17
- Nahlásit

a nebylo by lepsi nez tady zjistovat nezjistitelny to nechat u veta vyriznout poslat na hystolku a budes vedet presne co to je.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 20:21
- Nahlásit

Tchor

... no, já to brala tak, že Pupy má obavy a potřebuje o tom "mluvit"... ten vet. je jasnej...

Pupy
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 21:04
- Nahlásit

Tchor
Jo to je jasný že vetovi zavolám. Jedna paní mi říkala že prý se to u fen dělá ale nevim, sem se raději chtěla poptat. Jinak když leží tak to nahmatat nejde..

Tchor
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 21:15
- Nahlásit

Pupy

prosimte bulek v podlkozi muze byt mnoho ruznejch pravdepodobne to bude v pohode, ale taky to bejt v pohode nemusi. Vubec nekoukej na JPP (jedna pani povidala) a bez s tim k vetovi pokud to nebude neco naprosto typickyho mel by to poslat na vysetreni na patologii kde z ty biopsie zjisti biologicky chovani toho novotvaru a reknou presne co to je.

Anlie
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 09:47 - Změnil/a: Anlie
- Nahlásit

Můj pesan teď má na uchu takovo jakoby strupovatou bouličku(asi 5mm v průměru) po klíštěti....
JPP že se to občas stává když klíště "odpije" dost krve ????

maixnerova
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 13:13
- Nahlásit

Anlie
nevím čím to je, ale když po vytočení klíštěte zamáznu ranku Tea tree olejíčem (100%), boulička se neudělá.

Anlie
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 13:31
- Nahlásit

maixnerova
Ona už tam byla zároveň s tím klíštětěm...tak jsem na něj taky přišla...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 13:43
- Nahlásit

maixnerova

můj pes už klíště hodně dlouho neměl (Duowin fakt funguje), tak si to už přesně nepomatuju. Mám pocit, že když jsem klíště našla ještě málo nacuclý, udělala se malá bulka až po vytočení a když už klíště bylo velký, bulka už byla v místě, kde se zakouslo....., v každém případě ten Tea tree olejíček zabral a bulka se vstřebala rychleji. Když jsem to nechala být, měl tu bulku hodně dlouho...

Anlie
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 13:52
- Nahlásit

Ouki,děkuju...
Já jsem se rozhodla vyzkoušet obojky ze zveráče a
Že nefuguje na štěněti králováka(velkej a chlupatej)docela dokážu pochopit,ale u toho mýho druhýho trpaslíka???
Nu nic...v životě jsem přišla o víc(peněz)...asi taky začnu se spot onama......můžou je i štěňata???

maixnerova
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 14:04
- Nahlásit

maixnerova
... s tím The tree olejíčkem - bacha, když je klíště někde v oblasti očí - do oka se tahle desinfekce dostat nesmí

......můžou je i štěňata???
http://www.azvet.cz/veterina/frame.php?Odkaz=cenik

...tady píšou, že se smí používat od 8 týdnů věku štěněte

maixnerova
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 14:08
- Nahlásit

Anlie

... teda konkrétně Duowin...

Anlie
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 14:09
- Nahlásit

maixnerova
Tak to jo,tomu mladšímu budou za chvíli 4 měsíce =o)

Ouki,dám pozor ;o)

Nu což,dneska jsem v práci,tak mu na to ucho kouknu zítra,namažu,a v pondělí pelášim pro Duowin =oD

Anlie
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 14:10
- Nahlásit

maixnerova
Ten je údajně nejlepší?!

maixnerova
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2007 20:08 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

Anlie
Ten je údajně nejlepší?!

... my s ním máme dobrou zkušenost, co jsem tady zachytila, tak je takových lidí víc... např.

http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_5833_3.html

Pupy
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2007 18:18
- Nahlásit

Tak je to v poho, je to nějaká tuková bulka. Máme to nechat, kdyby se to zvětšilo tak vyříznout...
Ještě nám ostříhal drápky. Pupyna vyváděla jak divá

maixnerova
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2007 18:21
- Nahlásit

Pupy

gratuluju

Verr
Člen
# Zasláno: 21 Led 2013 09:26
- Nahlásit

AHoj chci se zeptat, jak asi cenově vyjde vyřiznutí plus diagnostika? děkuju

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání