| Autor |
Zpráva |
archie
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2007 19:07
- Nahlásit
Můj pes asi před necelou hodinou sežral kousek(cca 2cm) umělohmotného kolíku. Nevím, jestli ho sežral nebo byl ulomený, ale nejspíš něco sežral. Nacpala jsem mu kysané zelí, mám mu ještě něco dát? A mám mu dát večerní dávku granulí nebo ho raději krmit jen tím zelím a pak ho nechat hlady? Na vet. pohotovost to mám víc jak hodinu cesty, a nemám auto ani řidičák. prosím poraďte mi. Díky!!!
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2007 19:17
- Nahlásit
A co je to za psa - velikost, věk?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2007 19:17
- Nahlásit
archie
Jak je to velký pes? 2 cm není zas tak velký kus, to by mohlo být v pohodě. Dej mu do večerního krmení další zelí a uvidíš, že to bude v poho.
|
archie
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2007 19:20
- Nahlásit
Je to mopsík, má asi 10 kg, ale ta štěpina vypadala dost ostrá, tak jsem z toho vycvakaná. Nejhorší je, že to bylo u našich na balkoně, někdo po něm ten kolík hodil, a my to samouřejmě nevěděli, takže jsem z něj tahala kolík, který se rozdělal na dva kusy a ten kovový tentononc veprostřed. než jsem mu stihla sebrat z huby všechny, tak něco polknul, ale nevím, co. A moc děkuju!!! MOC!
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2007 19:22 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
No já myslím, že to vyjde ven. Jak píšeBiluška
tak 2 cm nejsou tak moc velkej kus. Kontrolovala bych bobany, jestli to vyjde.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2007 23:19
- Nahlásit
archie
Ahoj, telefonovala jsem s naší vet. v jiné záležitosti a rovnou se jí zeptala na tvůj problém. Potvrdila to, co již napsali lidé přede mnou. Ládovat zelím a čekat... a následně se pro klid duše hrabat v ..... Kysané zelí se podává i magorům (lidem), kteří rozkoušou a sní např. sklenice... Dokud to nevyjde, tak raději krmit jen zelím, tu chvilku to pejsek přečká....
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2007 23:23
- Nahlásit
archie
pokud by kys. zelí nebaštil, je možné normální zelí nakrájet a narychlo osmahnout na oleji (jako cibuli). To pejsa prošťouchne dokonale ...
|
archie
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 12:16
- Nahlásit
maixnerova
Moooc děkuju!!!!!! Vážně moc, že jsi na nás takhle myslela!!!!Zatím nic nevyšlo, zkoumám exkrementy jako nějaký úchyl , ale zatím nic, zelí sabotuje, takže mu ho cpu násilím. To je zajímavý, co není jedlý, to by zblaznul raz dva, ale zelíčko, to nenene.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 12:30 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
archie
Vůbec není zač . A jak pejsovi je? Já bych to tipla, že poklad najdeš dneska později odpol. , pokud ho snědl... (já bych se zachovala stejně - jistota je jistota).
Jo a připrav se na to, že možná budeš mít doma takovou malou, sladkou biologickou zbraň. Můj pes po zelí vypouštěl tichounký záluďáky, který mne ovšem svojí "vůní" probouzely ze spaní (fakt) . Dej vědět, jak se máte...
|
venda
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 13:55
- Nahlásit
Nacpala jsem mu kysané zelí
jak ho do toho psa dostanete? mě čuba plive i maso, když zrovna nemá chuť, tak si nedovedu představit, jak bych do ní dostala zelí?
|
archie
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 14:43
- Nahlásit
maixnerova
Pejsa se chová naprosto v pohodě, dělá jakože se nic nestalo a tak čekám, a čekám. Venku pro jistotu jen čuchá a bobek naposledy vyrobil ráno ve 4, a pak už nic. Máme tady teď několik háravek, a tak jeho jediná starost je, kde asi ty holky jsou a kde bydlí, a nešli bysme tím směrem??? Jj, záluďáky již vypouštíme, ale není to tak zlý, myslela jsem, že bude hůř, to víš, mopes, u toho je to normálka, že uchází a dělá, jakože to on nenene. A moc díky, jsi vážně moc hodná!!!!!
venda
Prvně jsem cpala do papuly a držela mu ji, ale pak jsem "změkla" a dělala ruličky šunčičky plněné kysaným zelím...
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 14:27
- Nahlásit
archie
ahoj , jak se vám daří, všechno dobrý?
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 15:04
- Nahlásit
Tak my jsme sežrali zlatou naušnici, tři dny jsme jí hledali v ....., zelí jsme sice nedávali, ale asi to bude chvilku trvat než to vyleze...si myslím.
|
Bobulka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 15:27
- Nahlásit
No u nás trvalo "vyloučení" zbytků z gumové hračky cca měsíc.
Ale to je vyzvracela.
|
archie
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 16:45
- Nahlásit
Ahoj všichni! Tak zatím nic, zelí jsme už vzdali, chodí kolem mě obloukem a má pocit, že ve všem, co mu nabízím, je zelí Kupodivu má i pravdu Tak jsem na vážkách, jestli něco teda slupnul, nebo ne, ale když píšete, že to může trvat i dýl, tak budu prozatím dál za "úchyla" a budu prohlížet naše exkrementy, co kdyby náááhodou se v nich objevil modrý kousek kolíku...
Díky všem za podporu a spoluúčast!!!!
|
Marmorata
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 18:05
- Nahlásit
archie
Kolegův pes slupnul nafukovací balonek. Viník - tedy kolega - tři dny chodil a prohlížel vše, co z pejsa vyšlo. Stalo se až čtvrtý den. A pozor - barva byla mírně pozměněná Pejsan byl vycpaný zelím. Od té doby zelí miluje a vyžaduje. Dostával ho totiž (normální čerstvé bílé zelí) podušené na troše sádla. Takže trpělivost a zelí zdar!
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 18:29
- Nahlásit
archie
nám pes sežral před 19 dnama gumovej slepičí pařátek...cca 3-4 cm, na konci "pařátek" (gumovej kohoutek pro psa), do teď si nejsme jistý, jestli to sežrala nebo ne...Byly jsme na výletě v Kutné Hoře a stalo se to v sobotu večer...nohu jsme na pokoji v hotelu nenašli...Vet nám řekl, že může trvat i několik týdnů, než "to vyleze"...Kadí, pije a žere normálně...je veselá...jen nevíme, jestli je veselá s pařátem v břiše, nebo je pařát vesele v Kutné Hoře na hotelu někde mezi matracema Jediný co se dá udělat, jak to spolehlivě zjistit, je RTG...Pes musí vypít kontrastní látku, a po 12 hodinách příjdeš znovu a podle téhle kontrastní látky zjistí, jak rychlé je trávení a zda to nemá v sobě... Do dnes nevíme co se s pařátem stalo...Jen mi to pořád vrtá hlavou...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 18:35
- Nahlásit
jestli ještě můžu řihodit jeden užitečnej odkaz...URL
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 15:32
- Nahlásit
blanulinka1
Bohužel to není tak jednoduché, nám řekli, že měkký plast na rtg převážně není vidět, takže je to k ničemu. Asi by se musela dělat nějaká invazivní zobrazovací metoda (asi nějaká kolonoskopie?). Hlavní rada zněla: zelí a zase zelí. A dokud pes žere, je v poho a nic ho nebolí, tak není důvod k panice.
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 15:35
- Nahlásit
K tomu odkazu - ptala jsem se na to několika vetů (včetně těch, které mají jako spolupracující). To co jsem se dozvěděla by ona společnost jako referenci určitě nepoužila. Nic proti experimentům, ale já jsem konzervativec
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 15:40 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
archie
...Tak zatím nic, zelí jsme už vzdali,
zelím je dobré pejska futrovat také proto, že při trávení se vytvoří "šlemovité" (nenapadá mne jiné slovo) látky, takže obalí ostré hrany nestravitelného předmětu, proto se podává i lidským pošukům, kteří baští sklo, jehly atd....
|
archie
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 17:24
- Nahlásit
maixnerova
Tak teda budeme futrovat dál. Jen jsem si totiž myslela, že už je to jaksi zbytečné, tak se stydím, že jsem to přestala dávat. Myslela jsem totiž (už vím, proč se říká, že myšlení je nebezpečné ), že asi teda nic neslupnul, když to do teď nevyloučil. Už jsme si s chutí "obrovskou" dali další dávku. Ale mám pocit, že až skončím zelovou dietku, tak o zelí nezavadí ani náhodou
To Blanulinka, fakt člověka potěší, že nemám doma pažravce jen já, díky!
Díky všem, že na nás myslíte!
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 17:33
- Nahlásit
archie
ked nechce zeli skus to s jacmennymi krupkami
|
archie
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 17:36
- Nahlásit
Jako normální kroupy, co se dávají třeba do polívky? Tak já je zítra koupím, dneska ještě docpu to zelí. Díky.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 17:38
- Nahlásit
archie
ano, normalne krupky. Vyborne sa po nich vy*
|
archie
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 17:43
- Nahlásit
Super!! To bude mít zítra radosti, bude mít kroupy a zelí
|
Olina
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 21:49
- Nahlásit
maixnerova
..proto se podává i lidským pošukům..
...jako třeba mému 2,5 letému synovi. Ale ten je na lepší...kolíčkama pohrdá. Nejlepší jsou španělský pesety (to nevadí, že už neplatí)
Zelí ale opravdu pomohlo, i když peníz poněkud "zoxidoval".
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 22:49 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
archie
....že nemám doma pažravce jen já, díky!
... no archie, nejenom blanulinka a ty , ....mám pocit, že do 3 let věku mýho psa jsem nedělala nic jinýho než se šťourala v parku v hovínkách, naší vet. jsem kvůli tomu telefonovala snad ob den.
Zvlášť pikantní bylo, když jsem mu ze zadečku tahala černou žoužel, v níž jsem identifikovala svou jedinou "fru fru" podprdu za nekřesťanský prachy... Navíc jěště žral mejdla, kosmetické krémy, aviváže.... Musela jsem zrušit Hortenzii, protože k ní chodil mlsat kyselý hnojivo. Věděl, že do něj pak budu lejt mlíko, abych hnojivo neutralizovala (ta troška mýho hysterickýho řevu ho nerozhodila)... . Dnes je mu 12 let....
Olina
Nejlepší jsou španělský pesety...
... třeba z něj vyroste velký finančník nebo ředitel Světové banky
|
archie
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 15:47
- Nahlásit
Ahoj, tak pořád nic. Mám pocit, že z něj za chvilku bude padat už jen to zelí Ale zase nám ta extra dávka vitaminu C vyléčila rýmu Pořád prskal, dávala jsem mu med a trošku céčka, ale nic, a teď měl céčka megadávky, tak se to tělo nejspíš leklo, a je to Nejzajímavější na tom je, že on má náš pejsa strašně háklivý zažívání, a v současné době baští jen a pouze veterinární dietu od Eukanuby-Intestinalku, bo měl ze všeho pořád průjem a zvracel. Samozřejmě k tomu tedy jedl i věci nejedlé, přesně jak píše maixneruška, mýdlo, ozdobnou svíčku...a já vždycky nadávala, proč mu teda kupuju takovou drahou dietu, když on musí sežrat, co potká!!?? Akorát je mu tedy již 7 let, takže z toho už asi nevyroste A tak při představě, co s ním udělá zelí jsem si říkala, že snad ani nemá cenu chodit domů, že se utáboříme někde na poli, a tam nějakých pár týdnů přečkáme než nejhorší srajďulína přejde. A ono ejhle, nebylo to tak strašný To míval z nezjistitelných důvodů mnohem horší...tak asi nám ta dieta fakt pomáhá
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 22:15
- Nahlásit
archie
šmudlík ..... to jsem moc ráda, že je tvému pejskovi dobře . Někde jsem četla, že zelí se doporučuje i na pročištění organismu...
Můj pejs už nestravitelný věci nežere, zato furt krade a to stylem: když už průšvih, tak ať to stojí za to, v praxi - otevře si dveře do kuchyně, znárodní nenačatou velkou kostku másla a zhltne (obal sežvejká a vyplivne, aspoň už nemusím pátrat po staniolu)...... pak se tváří jako nešťasný malý pejsek, kterýho bolí bříško a jak měl vědět, že to máslíčko opravdu nebylo jeho...., hajzlík jeden.....a máme o zábavu postaráno... Zas napiš, jó?
|