Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Co je pro psa jedovaté?
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Hafina
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 14:19 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit

Mar3
No vdidíš, já to četla už hrozně dávno a pamatovala jsem si jen ty případy co tam byli popsaný a ty byli asi po čtvrt kile, nebo tak, navíc to bylo v angličtině.
Ono je to tak asi i s tou čokoládou podle vnímavosti psa. S tou cibulí nevím, zatím jsem o žádným případu otravy neslyšela.
maixnerova
Já myslela normálka zralý červeňoučký rajčátka, zelený bych psovi nedala, já je taky nebaštím.
Jakou zelenou nať máš na mysli? Od těch rajčat?

younglady
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 15:10
- Nahlásit

ajunka
jana33
teda nase predesla cubina zrala rozinky celej zivot a moc ji chutnaly a nikdy zadny problemy nemela

Bela
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 15:54
- Nahlásit

all
toto pise o otrave hroznom a hrozienkami wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Grape_and_raisin_toxi city_in_dogs

je zaujima, ze vsetky pripady otravy sa zatial vyskytli len v Amerike. Nas psisko, ako aj nas prvy, je na hrozno vysadeny a poznam kopec ludi, co svojim psom hrozno davaju...zeby tie nase hrozna neboli jedovate?

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 16:05
- Nahlásit

maixnerova
rajčata jako celý rostlinky tzn. stonek, listy, zelený plody Ale proč, to už si nepamatuju Něco jedovatýho v tom je...asi jako v bramborové nati...ono to patří do stejný "kategóóórie" jako rulík zlomocný a tak...(lilkovité)

kokoška
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 16:07
- Nahlásit

blanulinka1
maixnerova
zelené části rajčat a brambor (včetně zelených hlíz) obsahují SOLANIN

Hanka20
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 16:33
- Nahlásit

Čokoládu pesům tedy nedávám, ale všemožnou zeleninu a ovoce mají rádi. Čubina rajčata miluje a vždycky když si udělám salát z papriky a rajských tak na mě loudí, chutná jí červená a zelená paprika. Hroznový víno jsem jí dala jednou ochutnat a moc jí nechutnalo, ale když jí sousedka dala ochutnat hrozinky tak se mohla užrat a nic jí nebylo. Pesan zase slupnul kousek cibule, když mi při krájení upadla na zem, dokonce ukrad jednou i kousek česneku. Samozřejmě jim to ale nedávám. Z ovoce si vždycky vyloudí jahody, meloun, banán, jablka nebo meruňku.Po tom se můžou vždycky užrat, tak je musím krotit.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 17:07
- Nahlásit

Hanka20

Proč jim nedáváš česnek? Muj pejs ho má strašně rád a myslela jsem, že je naopak pro pejsy dobrej a funguje také proti parazitům.

kiwikik
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 23:27
- Nahlásit

Hanka20
česnek je dobrý proti všemožnému otravnému hmyzu - pomáhá to u koní u psů snad taky.
rozinky mi byly doporučeny že prý jsou pro pesa dobré jako pamlsek - hmm.
co taková kedlubna? ta je ok - dnes mi ji vyžral ze salátu.
jinak ředkvičky, papriky,kedlubny milujeme. ovoce až tak moc ne.

jindriska
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 08:16
- Nahlásit

Tak my máme z minulého týdne zážitek s výplachem žaludku po čokoládě. Pejsové se dostali k neuklizenému nákupu a notnou část sežrali. Takže padla nejen mléčná čokoláda, ale i brambůrky, pořádný kus sýra a kousky obalů, igelitky, prokouslý džus nepočítám. Čokoládu jsem cítila jen z jednoho psa a po telefonátu na veterinu nám řekli, ať okamžitě přijedeme. Byla jsem pěkně vyděšená, protože jsem myslela, že 1 čokoláda psa neotráví, ale každý pejsek prý reaguje jinak a není dobré to podcenit. Injekci na vyzvrácení mu píchli po cca 1,5 hod od sežrání, ale až na sliny z něj nevyšlo nic. Pak den a půl vůbec neměl stolici, koupili jsme projímadlo, kefír, ale naštěstí to Matýsek asi vytušil, co na něj chystáme a odpoledne ten den udělal krásný bobeček.
Jinak cibuli podáváme celkem pravidelně, ale spíš vařenou, česnek mají moc rádi, ostatně jako veškerou zeleninu a ovoce.

RenataL
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 12:32
- Nahlásit

Ne snad přímo jedovaté ale rozhodně hodně škodlivé jsou uzeniny. Chemie v nich (fosfáty, barviva, příchutě, umělé kouře, rozpouštědla atd) velice obstojně ničí sliznice. Psi jsou citlivější než lidi a porce salámku nebo buřtíků (nejlépe co nejlevnějších) může spustit zánět žaludku nebo střev, o rakovinotvornosti nemluvě (pokud by to baštil pravidelně). Kvanta soli jsou záživná pro ledviny. Podobně jsou na tom tavené sýry (tavící soli), fosfáty jsou i ve většině mraženého filé. Ale pravda, nejde o život.

mac1
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 13:25
- Nahlásit

RenataL
uzeniny nejsou zdravé ani pro člověka a chemie je všude .....nevím čemu říkáš "porce" , ale že by "porce buřtíků" spustila zánět žaludku nebo střev , to by myslím musel být pes s hodně "citlivým" zažíváním , u zdravého psa bych řekla, že nic takového nespustí

kiwikik
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 14:39
- Nahlásit

RenataL
Belda uzeniny nikdy nevzal ani do huby, dobrá věc když návštěva chce za zády podstrojovat šunčičku, páreček, salámek. od té doby uzeniny nejím ani moc já, co v tom asi je když to pes nežere.
RenataL
děkuju za tavené sýry těma mu mažu granule docela často už nebudu.

Juli
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 15:20
- Nahlásit

Teda já slyšela o cibuli a čokoládě..v tom ondatře bráním, ale rozinky a hrozny jí dávám....asi nebudu....

kiwikik
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 15:27 - Změnil/a: kiwikik
- Nahlásit

matně si vzpomínám na radu v nějaké knížce o psech, že při odnaučování loudění máme psovi nabídnout buď citron nebo cibuli. mít nějakého žrouta s heslem "co mi dá páníček je mňam" tak si asi otráví svýho psa v rámci dobré výchovy.

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 15:53
- Nahlásit

Vcera večer mi Amálka sežrala celý jelení lůj ( tu velkou tubu ) !!! Psy mám sice tři, ale z držtičky vonělo jenom Amálce ) Do rána bylo vše O.K., teď s obavou půjdu domů z práce !!!

kokoška
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 16:18
- Nahlásit

jorkaAmálka
neboj, maximálně ji to pořádně promaže zevnitř a asi se z toho chudina po...., ale někteří psi mají neskutečné trávení a hned tak něco je neprožene

maixnerova
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 16:22
- Nahlásit

jorkaAmálka
teď s obavou půjdu domů z práce !!!

... tak ať v předsíni neuklouzneš

Bela
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 16:29
- Nahlásit

jorkaAmálka
bacha, nas pes jeleni luj povazuje za slahackovy dezert Uz zozral asi 3
musim si ho pred nim doslova chranit.
A este mi takto kradne aj zuvacky

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 16:32
- Nahlásit

maixnerova
No, pokud tam něco bude, tak to ucítím už od výtahu na chodbě ))))

kiwikik
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 18:14
- Nahlásit

jorkaAmálka
No, pokud tam něco bude, tak to ucítím už od výtahu na chodbě ))))
to se otočíš na podpatku zajdeš si ještě někam na kafe, ať to uklidí ten kdo příjde domů jako první
hmm, jen u nás to nefunguje příjdu domů a celá rodina mi oznámí že se pes poblil ať to jdu uklidit

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání