Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Dá se sehnat,nevíte?
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
žanda
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 13:10
- Nahlásit

fromeli, hm, to já taky raději................

brut
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 13:25
- Nahlásit

fromeli
žanda
Díky moc, uvidím, co se dneska dozvím u Kubáta ( schválně jsme nekoupali, aby viděl, jak to vypadá ) a pak se zkusím obrátit na nějakého homeopata. Taky bych raději, kdyby Bruta viděl než na dálku.
Blbý je, že se pořádně nedá vyfotit...má tak blbé zbarvení srsti, že všechny fotky z blízka jsou rozmazané. Možná by někdo podle fotek věděl co a jak

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 13:29
- Nahlásit

Taky bych raději, kdyby Bruta viděl než na dálku.
no ten Sychra dělá i bylinky a lidi si ho chválej.

Kubát - Michelle má zase na pacce cosi, myslela jsem, že nějaký zranění, tak jsem to řepíkovala apod a ono se to zhojilo, sice je tam zatím taková "černá kůže", ale už to nemá napuchlé a nehnisá to. Jenže se to udělalo o cenťák vedle a stejný průběh, no a teď tam má zase další Nějak ale nestíhám, když je tam on, tak čekám, jestli se objeví ještě něco a pak už vážně budu muset jít. Vůbec nevím, co to je.

brut
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 13:34
- Nahlásit

fromeli
Jak má teď upravené ordinační hodiny, tak je pro nás dost problém zastihnout ho ....... takže jezdíme na poslední chvíli.
Taky jsem zvědavá, co řekne, až Bruta zase uvidí. Tentokrát vypadá ještě hůř než posledně

jana33
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 13:35
- Nahlásit

fromeli
zkus jí to potřít Aloe vera, Roza teď měla ekzém na pacce, i chlupy jí vypadali a po tomhle se jí to úplně zahojilo

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 13:39
- Nahlásit

jí to potřít Aloe vera
sem to zkoušela, tedy přímo tou rostlinou Střídám to s třezalkovým olejíkem, zarůstá to dobře.
Ono není právě problém v tom, co už se "vyléčilo" - zatáhlo, ale že se jí to zase udělá o kus dál, fakt to nechápu, prohmatávala jsem to, nebolí jí to, vždycky to vypadá, jako by si tam vrazila třeba trn nebo tak něco, ale nic tam nenajdu, takže ostříhám na kůži, vyčistím, namatlám a ono se to zahojí.

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 13:50
- Nahlásit

jana33
a co ty máš za produkt?
Já chodím na Aloe sousedce, která ho má na schodišti obr Já totiž zahubila i tuhle rostlinu

Marmorata
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 12:59
- Nahlásit

Já pokud můžu sahám po hoemopatii a když neni po ruce dobrý homeopat (nebo stačí svépomoc), sahám po bylinkách. Na alergie (mimochodem příčina nejasná, vylučovací diety nikam nevedly) jsem kupovala Dermafit, ten teď už není, místo něj je Dermasterol. Vet byl skeptik, (když chcete vyhazovat peníze, jsou to babský řeči atd) ale nakonec dal zapravdu, že se výsledek dostavil. Trvalo to dýl, kortikoidy by se pravda proevily rychleji, ale za jakou cenu. Antihistaminika jsme dávali jen dokud byla krize, ale tak poloviční dávky, než dřív. Kupujeme u našeho veterináře, popis jsem našla tady:http://www.altercan.com/srst/Alfavet-DermaSte rol-Pet-125.html?typ

maixnerova
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 13:07
- Nahlásit

Marmorata

je to trochu OT, ale...: já na byliny taky nedám dopustit, můj 12ti letej pes byl nedávno na operaci nádoru, koupila jsem detoxikační směs od Phytovetu - rekonvalescence probíhala mnohem rychleji a lépe, než když byl na podobné operaci ve 4 letech... a navíc mu moc chutnaj

Marmorata
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 13:18
- Nahlásit

Mám podobnou zkušenost s Dolorcan, to je sirup, taky na pooperační stavy a detoxikaci, rychleji po něm sleze otok. (Odzkoušené na kočce po kastraci, ona fakt těžce snáší operace a narkózy). To co používáme je od Alfavetu.

brut
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 14:24
- Nahlásit

Marmorata
Na alergie (mimochodem příčina nejasná, vylučovací diety nikam nevedly) jsem kupovala Dermafit, ten teď už není, místo něj je Dermasterol.
Je to mast nebo nějaký sirup?
Taky bych používala mastičky, vodičky, tinktury, ale Brut je chlupatý, takže mu něco takového napatlat na kůži nelze

maixnerova
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 14:25
- Nahlásit

fromeli, žanda
...jí to potřít Aloe vera

Naše veterinářka mě doporučila Zklidňující oční gel se světlíkem a aloe vera, výrobce Altermed Corporation, je to lidský lék volně prodejný v lékárnách - cenu si už nepamatuju, ale určitě do 100 Kč, dělá dobře pejsovi i mě..
Můj pes není alergik (občas má přesušenou oční sliznici), já ale teď na jaře mám někdy oteklý oči a pálej mě (alergie), gel mě okamžitě uleví...

Marmorata
díky za tip

jěště k té narkóze, naše vet. asi cca týden před operací podává odčervovací tablety - má odzkoušeno, že narkóza pak lépe "sedne" a dříve odezní vedlejší účinky. Dle mých zkušeností to tak opravdu funguje, tedy u psa, u kočičky nevím.

žanda
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 15:02
- Nahlásit

maixnerova,ten zklid'nující gel je na oči, nebo na okolí očí? on oči jako takové má ok,ale kolem nich se mu udělají jakoby čerevené kruhy- to už ale jako víčka......jinak koupím a odzkouším. Máme nějaký roztok,co mi dalal vete, název nevím,ale něco se světlíkem to je, to taky dost zklidňuje,ale nelikviduje to -bohužel- tu příčinu((

maixnerova
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 15:31
- Nahlásit

obojí, já si ten gel mažu na okolí očí - horní, dolní víčka, psovi na zvlhčení sliznice, poradila vet., dát kapku do vnitřních koutků...

Mazání okolí oček pomohlo i fence mojí mámy, když jsme ji přivezli z útulku a měla nateklé a zanícené oči.

Marmorata
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 15:43
- Nahlásit

brut
je to olej v takové lahvičce s pumpičkou a dává se přímo do tlamčy, tedy k pojídání. Považuji to za pohodlné, nic nikde neteče, žádné lžičky, stříkačky... K tomu patlání na kůži - onoobvykle k ničemu nevede, jen momentálně utlumí příznaky.

Marmorata
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 15:48
- Nahlásit

žanda
Já to používám i pro sebe a mažu ho na víčka a kolem očí. výrobců je víc, mají to i různé prodejny s bylinkama, cena už kolem 70 kč. Příčinu to fakt nelikviduje, ta je bohužel uvnitř, oteklé oko je jen projev. Za úvahu by stálo sledovat, jestli není oko suché (málo slz) a případně zkusit nějaké umělé slzy (na zvlhčení oka) - ale raději zkonzultuj s vetem, jestli se hodí i lidské přípravky nebo jsou nějaké psí.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 15:51
- Nahlásit

žanda

... jěště k tomu gelu, je příjemný i tím, že trošku chladí, víčka po něm splaskou za chvilku.

Pozn.: zkoušela jsem si ho dát i do vnitřních koutků oka (než jsem aplikovala psovi) a není to vůbec nepříjemný, v první chvilce to nepatrně zapálí (ale mnohem méně než třeba Vizin) a oči se hned zklidní. I když v indikaci není alergie přímo zmíněna, mě pomáhá...

Kdybys měla problém se sháněním:
http://www.altermed.cz/cs/e-shop/pharmaline/ocni-p ece

Marmorata
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 15:54
- Nahlásit

maixnerova
Odčervení bylo, možná by to bez něj fakt bylo horší. Číča je holt individualita. Ty bylinky zrychlujou odbourání narkózy a hlavně zplodin", které jsou po zánětu nebo nemoci. Já jsem výsledek nejvíc viděla na tom, jak mizely otoky a hojení jizvy.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 15:58
- Nahlásit

Marmorata

no nám ten gel se světlíkem a aloe právě doporučila naše veterinářka na zvlhčení sliznice oka...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 16:03
- Nahlásit

Marmorata
Ty bylinky zrychlujou odbourání narkózy a hlavně zplodin", které jsou po zánětu nebo nemoci. Já jsem výsledek nejvíc viděla na tom, jak mizely otoky a hojení jizvy.

Mám tu samou zkušenost. Měla jsem docela strach, přece jenom 12 let..., no a už po týdnu byl největší problém pejsa udržet v klidu, aby neblbnul s neskákal...

Marmorata
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 16:11
- Nahlásit

maixnerova
Tak to mě moc těší, že nejsem sama, kdo tomu nejen věří, ale ví, že bylinky opravdu fungují. Než jsem si veta vychovala, koukal na mě divně. Dneska už třeba nervní zvířata neřeší jinak než bylinkama. Já jsem na ty přípravky narazila v nejdřív Německu, teď je kupuju tady u veta nebo přes net.

jana33
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 16:11
- Nahlásit

maixnerova
Ten gel se světlíkem je opravdu na okolí očí,ne dovnitř! Zrovna v pátek jsem ho kupovala

Marmorata
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 16:27
- Nahlásit

jana33
Záleží na složení, je jich víc značek. Některé lze opravdu bez rizika dát i do oka, jenže to výrobce nesmí napsat, protože pak už by to nebyla kosmetika a nedoplatil by se na registracích.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 16:29
- Nahlásit

jana33

ano, ale nám ho veterinářka doporučila i dovnitř na zvlhčení. Když jsem gel koupila a přečetla příbalovej leták, jěště jsem jí kvůli tomu večer volala v domnění, že jsem ji špatně pochopila... Tak jsem to zkusila nejdřív na sobě a pak dala i psovi, funguje to.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 16:35
- Nahlásit

Marmorata
Než jsem si veta vychovala, koukal na mě divně.

Naše vet. kombinuje tradiční vet. léčbu s "alternativní" , např. úspěšně se jí podařilo vyléčit dost pejsů pomocí akupunktury (včetně několika ochrnutí), zajímá ji i homeopatie, ale stále ji studuje, takže léčbu zatím přenechává jiným...

jana33
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 16:36
- Nahlásit

Tak je to možný, vím,že dřív dělali světlíkový kapky,ty se dávali do očí a nebo si člověk může udělat z něho odvar

fromeli
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 17:59
- Nahlásit

Světlíkový gel - existuje i takový co se dá dávat do očí, načetla jsem si to v knížce, ale byla německá, tak nevím, jestli se sem tenhle taky dováží.

Marmorata
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 18:45
- Nahlásit

fromeli
je jich víc značek, například Kosmín se dovnitř oka dát nemá, ale jak jsem psala, je to o tom, podívat se na složení a pozorně pročíst. Z8kaz na obalu může být proto, aby se výrobce vyhnul povinnosti registrace, pak to zústane jako kosmetický gel.

brut
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2007 19:00
- Nahlásit

Marmorata
Díky, zítra jdu do lékárny, tak se po něm podívám a vyzkouším. Myslím, že nic nezkazím, stejně zatím nezabralo vůbec nic

žanda
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 08:07
- Nahlásit

tak díky moc, já ten gel koupím a budeme se o něj s pesanem střídat) U nás je to bohužel že o tom jakej pán,takovej pes,-taky musí mít každou volovinu jako mám já))

musela jsem se smát-vyzkoušela jsem na sobě, pak dala psovi-
jsem ráda, že nejsem sama ujetá)

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání