Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Dá se sehnat,nevíte?
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
žanda
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 15:50
- Nahlásit

U mnohých asi vyvolám klepání si na čelo,ale nevíte,nedá se sehnat u nás něco podobného? Nejde ani o frajeřinu,ani že bych nevěděla co roupama dělat.....

http://www.doggles.com/doggles.html

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 16:01
- Nahlásit

doufám, že nejde

Bela
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 16:03
- Nahlásit

žanda
hm, a mozes nam aj prezradit, co ta k tomu - okrem recesie, vedie?

nika00
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 16:03
- Nahlásit

Bela
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 16:05
- Nahlásit

ja by som zase potrebovala zisit, ci sa daju niekde kupit tie parohy co maji "falosni sobi"

slony
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 16:05
- Nahlásit

soft plavecke bryle a vymenit gumu za textilnmu pruznu tkaninu ... a ten ucel pouzitia by teda zaujimal aj mna

žanda
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 16:14
- Nahlásit

možná můj dotaz působí komicky,ale máme problém s očima, jedno prolítnutí ted po louce, týden léčení((( pyly(((

Bela
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 16:17
- Nahlásit

žanda
je to alergia?
ak ano, tak so obavam, ze bryle moc nepomozu

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 16:26
- Nahlásit

žanda
A jste zaléčený antihistaminikama? Protože jestli je to alergie,tak fakt brýle nepomůžou.

Olina
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 22:56
- Nahlásit

žanda
To je dobrý Kam se na to hrabou naše botky na poraněnou tlapku!!
I s těma jsem doma za blázna...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 00:49 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

Holky, kdybyste viděly, jak jsem svýho pejsa vyhastrošila po operaci nádoru na noze já... protože stehy měl v horní části přední nohy těsně nad loktem, vůbec jsem dlouho nemohla přijít na to, jak obvaz uvázat a upevnit tak, aby za 5 minut nebyl dole. Zkoušela jsem různé obvazy, různé způsoby fačováníí, různé velikosti prubanů a nic...

No, tak jsem pořídila v sekáči dětský bavlněný punčocháče - jedny bleděmodrý s králíčkama, druhý červený s kočičkama a třetí růžový s bílejma proužkama, žádný normálnější fakt neměli... U jedné nohavice jsem dole odstříhla šlapku a navlíkla na nohu, druhou obtočila kolem těla a spíchla broží s bezpečnostním uzávěrem s první částí. Ze spoda jsem k nohavici v místě rány připevnila sichrhajckou klasickou lepicí dámskou vložku (ovšem air a sensitive!) a bylo. Jak se rána hojila, svědila a pejs měl tendenci si ji drbat zadní nohou, dala jsem tam dvě a fungovalo to i jako nárazník.... No, fakt se za náma na ulici všichni otáčeli, jak mu to seklo.... Ale paní doktorka nás pochválila, jak se rána krásně a rychle vyhojila...

Podotýkám, že můj pejs je nejšťastnější, když je nečesanej, nestříhanej, vykoupanej v zasmrádlý tůňce a za vrchol blaha by považoval použití půl roku mrtvé ryby jako deodorant ...

žanda
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 07:45
- Nahlásit

Jano 33- léčíme homeopaticky, antihistaminika si ještě nechám v záloze,až bude hůř,protože to je už jen krůček ke kortikoidům. zatím mi homeo vyléčila jeho alergickou reakci na tlapách, z očima se ted pereme, ale léčba není tak rychlá. Obávám se, že to nejsou pyly,ale i sluníčko, co mu vadí, protože večer za tmy takovou reakci nemá, když svítí slunce má to během chvilky. MOžná po delší době homeopatik bude reakce opět mírnější,ale ted holt je stav takový jednou jsi dole, podruhý výš(nahoře zatím ne). Nehledě na to,že u psů,jak mi bylo vysvětleno -ty antihistiminika nemusí tolik zabírat -tak jako u lidí. A proč mu ještě zatěžovat organismus práškama.

jana33
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 08:57
- Nahlásit

žanda
Když já si dost nedokážu představit,jak by to pesan snášel. Ahlavně alergeny jdou i přes dýchací cesty,takže to podle mě neodstraníš. Jinak na záněty očí (ale u nás to s největší pravděpodobností není alergie) je dobrá Staphysagria 9CH a Phytolacca 9CH, týden dávat 2x5kuliček, pak snížit na kuličky 3. Můžeš to zkusit,třeba by to zabralo a homeopatikama nemůžeš nic zkazit

žanda
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 09:09
- Nahlásit

Jani, díky, zeptám se na to své homeopatky, ted mám rozjetou nějakou léčbu už, tak abych mu to nezmotala něčím jiným. Já vím, že jsou oči spojený s dýchacími cesty, sama jsem dlouhodobě léčený alergik. Jak by to pesan snášel? to myslíš tu reakci,nebo něco na očích? Pokud je bé správně- tak normálně, jemu naštěstí nevadí takovéhle věci, měl onehdá brýle co vozím v autě- z recese mu je nasadili a nosil je dokud mu nespadly- ještě s výrazem hele to jsem frajer) Horší je kapat do očí-to je takhle malinkej.....

irenaa
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 09:22
- Nahlásit

Bela
Já jsem je viděla na výstavě v Brně, měli je tam u každého druhého stánku. Teď je o víkendu výstava v Ostravě, tak tam budou určitě taky.

jana33
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 09:38
- Nahlásit

žanda
Myslela jsem oboje, když by měl nasazený brýle tři čtyři hodiny,tak by to taky asi nebylo úplně OK. ale nevím.
Na homeopatika se zeptej, nám to zabírá na opakovaný záněty, resp. teď jsme začali a už je to vidět,předtím jsme pesanovi mazali oči furt atb, kortikoidama, dělali mu seškrab třetího víčka a do měsíce to měl zas. Tyhle homeo jsou doporučený od Mullerový z Trojskýho koně

žanda
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 09:53
- Nahlásit

Jana- jo paní mullerová je vYhlášená, já vím........já mám tedy naštěstí homeopatku v baráku, léčíme se u ní cca 3-4 měsíce a to co jsem léčila u vete skoro 3/4 roku,se během dvou měsíců vyhojilo,ale tím, že je alergický na kde co, a ted se to prostě začalo objevovat nějak najednou, léčíme to holt postupně. Upřímně, nejdřív jsem ty homeopatika musela ale vyzkoušet na sobě,abych věřila)) doufám,že další rok to už bude lepší a žádný problémy extra velký mít nebudeme,letošek holt musíme přežít,ale ne doma na kanapi))

brut
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 10:38
- Nahlásit

žanda
Jak jste pochodili na kožním? Brut má stále hroznou vyrážku ( většinou rozdrápanou a rozlízanou). Dneska jedeme k vetovi na KO.....vyloučená je potravinová alergie, spíš jde o kontaktní nebo o plísně

žanda
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 10:46
- Nahlásit

brute, na kožním nám udělali rozbor z krve, čili jsou tam i potraviny, i trávy, blechy a roztoče........máme homeopatika, packy už jsou skoro jako "nový".......ted holt ty oči...
kde má Brutík tu vyrážku?????

žanda
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 10:47
- Nahlásit

brute, na kožním nám udělali rozbor z krve, čili jsou tam i potraviny, i trávy, blechy a roztoče........máme homeopatika, packy už jsou skoro jako "nový".......ted holt ty oči...
kde má Brutík tu vyrážku?????

brut
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 11:18
- Nahlásit

žanda
Brut má břicho, ocas a tlapy ze zadu ( kde se může podrbat tlapou) rozdrápané. Kam si nedosáhne tlapama, tam se vylizuje - stehna, přední tlapky. Vyrážku jako takovou jsme vlastně neobjevili, vždy už jsou to jen strupy nebo rozlízaná místa. Nejvíc co se "něčemu" přiblížilo jsou stehna, kde měl minulý pátek takovou tvrdší kůži s "lupama" a to si během chvíle rozlízal.
Dostali jsme dietetické granule na vyloučení potravinové alergie, dezinfekční šampon, nárazově Prednison ( na 6 dní už před měsícem). Stále nic....vždycky to vypadá už poměrně dobře, pak se to opět hrozně zhorší.
Kolik jste platili za ten rozbor krve a kam krev posílali?

žanda
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 11:45
- Nahlásit

brute- granule.........jakou značku? já zlepšení viděla po stravě až cca po 3 pytlích, z toho jeden byl eukanuby..... až apak hills. Rozbor krve mě stál přes 3.000,- ale kam to posílali,to bych s emusela doma juknout do papírů-později jsem dostala radu, že Labvet v Holešovický tržnici ¨ti to udělá taky a laciněji.
Já jsem léky typu prednison zatím zavrhla..........protože to bylo vždy zlepšení, vysazení léků-a zpětný stav.
ten šampon,jak píšeš, jsem měla taky,ale ten nezabíral na tlapky vůbec- to mi víc zabíral roztok s heřmánku- tintura heřmánková ředěná vodou.

brut
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 12:09
- Nahlásit

žanda
My měli Eukanubu 6neděl...Brut po ní má hrozný hlad, ale protože se stav vůbec nezačal lepšit ( a více méně se vědělo už předem, že to potravinama nebude), tak teď dostane pro začátek jehněčí granulky.
Díky za radu, zkusím se pozeptat v Holešovicích na cenu odběrů. Sice to není tak průkazné jak u lidí, ale jestli se neprokáže, že jde o plíseň, tak mi nic jiného nezbyde.
Prednison jsme dostali na akutní zklidnění a jen v poměru dva dny 1tbl, 2dny 1/2tbl a nakonec 2dny 1/4tbl. Od té doby hledáme alergen.
Heřmánkovou tinkturu jsem nezkoušela, ale asi bych měla obrovskou spotřebu ( stejně jako šamponu). Do těch Brutových chlupů je docela problém něco vmasírovat tak, aby se to dostalo až na kůži

žanda
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 12:14
- Nahlásit

brute- to chápu, jste holt prostě chlupáč) na naše krátké chloupky se i dobře maže mastička,alespoň že tak...Já mu ale jiné testy už dávat nebudu, má těch reakcí víc,aby mi vyholili psa a stejně špatně identifikují,jak na léčbu,když je to obsáhlejší-to ho trápit nebudu-ani vete mi to nedoporučovala zatím. Co zkusit taky nějkou homeoptii? čert vem červený flíček,pokud nesvědí, co........

brut
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 12:24
- Nahlásit

žanda
Taky jsem přemýšlela nad homeopatií, ale nikoho, kdo by dělal něco takového pro psy neznám. Pokud by ho kůže přestala svědit, tak si myslím, že by se doléčil. Jenže takhle si vše akorát stále znovu a znovu rozdrbává a zhoršuje

Já si myslím, že jeho reakce vyvolala špinavá voda ve spojitosti s nějakou drobnou rankou a pak už se místo jen dráždilo tak dlouho, až vznikl tenhle problém ( vše se mu totiž objevilo v lednu)

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 12:29
- Nahlásit

brut
homeopat je na AAVetu - www.aavet.cz
a pak taky ing. Sychra www.symed.cz

žanda
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 12:44
- Nahlásit

brute- vyloženě psí homeopat je paní mullerová -chs trojský ků'n- ta se zabývá kožními problémy už dlouho- tady je web : http://www.trojskykun.com
já zvolila klasickou homeopatku -nejdříve pomohla mě, ted mi léčí psa.

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 12:46
- Nahlásit

homeopat je paní mullerová -chs trojský ků'n-
ta je ale z Brna ne?

žanda
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 12:59
- Nahlásit

fromeli jo, z brna,ale dá se s ní domluvit léčba.....

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 13:04
- Nahlásit

Hmm, no já preferuju, když ten dotyčný psa vidí

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání