| Autor |
Zpráva |
nika00
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 09:28
- Nahlásit
Ahoj, vcera jsem u televize hladila Jimmyho. Nejprve jsem myslela, ze jsem nahmatala kliste. Po blizsim zkoumani jsem zjistila, ze na kuzi nic neni, ale ze jsem nahmatala cip. Je posunuty az k predni noze. Respektive se da rict, ze je mezi dvema ramenima kustkama. Vim, ze se cipy pohybuji, ale jedine o co mi jde je to, zda to nemuze nejak porusit -obrousit ty kustky. Prec jenom, zrovna v tomhle miste mi prijde, ze tohle misto neni moc osvalene. Kdyz jsem s cipem trochu pohnula, zdalo se mi, ze se opravdu tre o kost.
|
Dante
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 09:34
- Nahlásit
A jste si jistá, že to opravdu byl čip? U některých psů totiž lze poblíž ramenního kloubu vyhmatat rudiment klíční kosti, jehož velikost je dost individuální.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 09:40
- Nahlásit
Dante
Sice nevim co to je rudiment, ale muzu rict, ze to je opravdu cip. velikosti i tvarem odpovida
|
Dante
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 10:33
- Nahlásit
Dá se říct, že rudiment je zakrnělý zbytek, pozůstatek kosti, kterou pes už nepotřebuje. Na Vašem místě bych pejska pozorovala, jestli si ono místo neškrábe, nesnaží se tam kousat nebo nekulhá. Je-li vše O.K., nechat být, jinak by čip musel ven.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 10:40
- Nahlásit
Dante
Zatim nevypada, ze by o tom vedel, nekulha a neprojevuje bolest. Zkusim jeste na vet, aby mi potvrdili zda se jedna opravdu o cip.
Bojim se aby to opravdu nakym zpusobem nedeformovalo kost.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 14:02
- Nahlásit
nikdo dalsi nemate zkusenosti?
|
Lesanka
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 17:36
- Nahlásit
no mně se stalo minulý týden, že jsem nahmatala cosi pod kůží pod krkem psa. Něco jako takovou tyčinku, cca půl cenťáku dlouhou. Volně putovala, ale už tam není. Prostě zmizela.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 17:43
- Nahlásit
To může čip takhle samovolně cestovat po celém těle psa? Pokud je to píchnutý jen pod kůží, nemělo by se to asi dotknout žádného orgánu, ne? Tzn pokud už to může způsobit nějaké poškození, pak to bude poškození kosti/kloubu, ale kupříkladu nějakou embolii, nebo ucpávku jinde než pod kůží by to udělat nemělo, ne? No, není to úplně pěkná představa, že psovi někde po těle cestuje čip.....
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 22:31
- Nahlásit
nika00
Už jsem tady takovouhle diskuzi jednou zakládala, možná tu ještě někde bude... Čip se takhle posunout fakt může u psů s volnějším podkožím, ale nijak by to ublížit nemělo - podle dvou nezávislých vetů... V nejhorším případě se dá čip vyříznout...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 22:41 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
nika00
boze, ja by som z toho bola asi dost na nervy
dalsi z argumentov preco nedam toho mojho chipovat, pokial to nebude uplne nevyhnutne!
u nas vraj je to momentalne totalne zbytocne, lebo len malo prislusnych institucii a veterinarov ma citacky na chipy a ked takto chip putuje, tak ci tak sa neda najst. Navyse som sa dozvedela, ze na hranciach okolitych statov to tiez nekontroluju, aspon take mam infomacie...
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 22:54
- Nahlásit
Psa už čipovaného mám, ale pochyby zůstávají.
Čistě teoreticky - pokud by čip byl v obojku nebo postroji, někdo psa na hranicích přejel čtečkou - čip odpovídá, nic se nepozná. Napadlo to taky někoho...?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 22:56
- Nahlásit
LucieS
Mně to napadlo Zatím řeším, kde sehnat čip.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 22:57 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
aren
u vetocha?
btw, mate niekto skusenosti s cestovanim - konktretne na Sk a do Rakuska? kontroluje to niekto?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 23:00 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Bela
No, vet by mi ho chtěl asi píchnout, ne? Do psa teda. Nemyslím, že by mi ho dal do ruky.
Na Slovensko jsem jela jednou, loni v říjnu, pan celník se usmál na pejsky a mávl ať jedeme dál. Nic víc.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 23:03
- Nahlásit
aren
skus ho ukecat, alebo podplatit
pan celník se usmál na pejsky a mávl ať jedeme dál
tak to je dobra sprava
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 23:06
- Nahlásit
aren
Mně to napadlo
Tak tomu nevěřím!
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 00:29
- Nahlásit
http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_1072_0.html
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 06:37
- Nahlásit
Bela
No, my teď vezli psa do Česka ze Sk, pitbulla na pas německého ovčáka-a nikdo to neřešil
|
Tinta76
|
# Zasláno: 15 Bře 2007 07:17
- Nahlásit
Bela
mate niekto skusenosti s cestovanim - konktretne na Sk a do Rakuska? kontroluje to niekto?
My máme oba psi čipovaný, kvůli cestování za hranice je čip v jejich případě nutnost, páč to jsou vořeši.
Loni jsme s nima byli v Rakousku a na hranicích se na ně ani nepodívali. Zato tady u nás na německých hranicích nám prohlíželi tak důkladně jejich pasy, až objevili prošlý vočkování Jinak psi jako takový je nezajímali vůbec ...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 09:14
- Nahlásit
Lesanka
no mně se stalo minulý týden, že jsem nahmatala cosi pod kůží pod krkem psa. Něco jako takovou tyčinku, cca půl cenťáku dlouhou. Volně putovala, ale už tam není. Prostě zmizela
jj cip ma opravdu tvar takove tycinky...je to kovovy valecek...ja ho nahmatla...a kdyz se jimmy presunul do jine polohy uz jsem ho nenahmatla...ale pak jsem hledala a hledala...a znovu ho nasla...
Gerda
cestovat muze...organum neublizi...spis mi slo o tu deformaci kosti nebo kloubu
Bela
no i ja jsem na nervy...navic ten muj vetroplach furt lita..tak mam strach...
Eimy
jdu do cist
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 22:24
- Nahlásit
Cip pod obojkem je Vasemu psu mirne receno nanic, az jednou utece, a treba bez obojku, bude to jen obycejny vorisek. A spravne na to zadny veterinar pas nesmi vystavit, leda by podvadel. Cip muze cestovat, pokud ma pes volnejsi podkozi, nebo kdyz je par hodin po aplikaci aktivni a cip nema klid na zapouzdreni. Je to individualni, kazdy clovek se take hoji nebo reaguje jinak, nekdo nesnese kontaktni cocky apod... Ale stale zustava cip jen v podkozi a psa nijak neohrozuje, historky o tom, kam cip doputoval, jsou pohadky. A nebo chyba veterinare. Take si uz muzete u veterinare rict o pruzny cip z polymeru, hlavne pro pejsky, kteri maji malo podkozniho tuku.
|