Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Čip
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2005 15:04
- Nahlásit

Zdravím všechny.
Na konci května jsem nechala očipovat svoji fenku. Dneska jsem si všimla, že nad pravou přední packou má jakoby váleček velkej cca 1cm... Mohlo by se stát, že se čip svezl takhle nízko? (Měla ho aplikovanej na krku)
Dneska večer plánuju zavoalt k vetovi a zítra za ním s největší pravděpodobností zajít. I tak by mě zajimalo, jestli někdo s takovouhle situací máte zkušenost nebo jestli se to vůbec stát. Jestli si tam třeba nezapíchla něco uplně jinýho (ale stopa po v pichu nikde není).
Dík moc všem za odpovědi.

Mel
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2005 15:44
- Nahlásit

Eimy
Zkušenost s tím nemám, ale někde jsem slyšela, že je možný (s malou pravděpodobností), aby čip putoval po těle. Asi to zjistí až vet s čtečkou.

Pupy
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2005 07:54
- Nahlásit

Já mám taky očipovanou fenu. ale čip jsem ji nikdy nenahmatala...byla očipvaná už když jsem si ji brala...

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2005 09:48
- Nahlásit

může se stát, že čip cestuje po těle, ale stává se to málokdy a hlavně Eimy....ten čip není velký 1 cm...je rozhodně menší - aplikuje se silnou jehlou "do zátylku" - je to pidičástečka, kterou by pouhým okem ani pohmatem nebylo cítit, i kdyby cestovala..

Eimy
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2005 09:49
- Nahlásit

Tak jsme se vratily s psicí od veta, čip se opravdu posunul. Paní doktorka řikala, že se to stává, když je podkoží volnější. Psa by to nemělo nijak ohrožovat, jen pokud se to dostane na hodně blbý místo (podpaží a pod.), tak by se to vyřízlo a aplikoval by se novej čip...
Říkala mi, že tam jednou přišel někdo se psem, kterej byl čipovanej 3 roky, čip nemohli nejit a nakonec ho našla čtečkou na pravé straně...

Eimy
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2005 09:50 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit

Evik
http://www.identifikace.cz/popis/pojmy01.htm
TAdy je link, kde je ten čip i ukázanej, fakt je tak velkej.. ID 100

pavka
# Zasláno: 22 Srp 2005 10:22
- Nahlásit

Ahojky,slyšela jsem,že od 1.1.2005 je čipování nutné.Jestli je to tak,tak máme pěkný skluz.Musím to napravit.Krásný den Vám všem i vašim broučkům.Pavla

pavla
# Zasláno: 22 Srp 2005 10:23
- Nahlásit

Omlouvám se stala se chyba.

Eny
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2005 10:27
- Nahlásit

čipování zatím povinné není, jen některá města či kraje žádají trvalé označení psa, tzn. u psů s PP stačí tetování.

Mel
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2005 10:42
- Nahlásit

V Praze je to tak, že pes musí být trvale označen, tzn. buď čip, nebo tetování. A je to nutné do konce roku 2005.
Vyhláška je tady:
http://www.praha-mesto.cz/(kxgot345ox3g4a45n4in1e45)/aplikace/vyhlasky /detail.asp?id=602

pavla
# Zasláno: 22 Srp 2005 11:17
- Nahlásit

Tak je ještě chvilka.Dík Mel.Pavla.

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2005 11:27
- Nahlásit

Eimy

tak asi záleží i na druhu čipu - některé jsou fakt tak maličké, že to hmátnout nejde....a taky asi hodně záleží na typu psa.... na tvé feňuli to asi hmátnout šlo, když je hladkosrstá - krátkosrstá Kdybych to měla zkoumat já, tak bych na tom svým chlupáči nenašla ani ťuk - ono je občas problém, najít v kožichu třeba jen klíště..

Mel
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2005 11:31
- Nahlásit

Evik
Já to taky na Garym najdu, ale první půlrok jsem to nenahmátla

Eimy
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2005 13:09
- Nahlásit

Evik
No já si puvodně myslela, že tam má klíště, věřím tomu, že kdyby byla dlouhosrstá, tak si toho ani nevšimnu. Taky jsem si myslela, že čip je hodně malinkej, na krku jsem se ani nekopokoušela ji ho najít, protože mi to přišlo zbytečný...

Rendy
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2005 14:53
- Nahlásit

No my tedy máme čip daleko menší. Řekla bych tak 5-6 mm. Mám velký problém ho najít. 11 mm se mi zdá opravdu hodně.

Mel
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2005 15:13
- Nahlásit

Rendy
Myslím, že je blbost, abyste měli čip 5-6 mm, našla jsem všechny používané čipy a vypadá to, že všechny jsou přes 1 cm (jenom jsem to prolítla). Co máte za typ?
Tady jsou ty čipy:
http://www.icar.org/manufacturer_codes.htm

Mel
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2005 15:31
- Nahlásit

Eimy
Četla jsi tenhle článek?
V České republice se používají dva různě technologicky řešené systémy čipů a odečítacích zařízení. Jden ze systémů je doporučen Komorou veterinárních lékařů ČR a používá ho valná většina kolegů, kteří psy a kočky čipují. Tento systém je kompatibilní i s normami ISO 11784 a 11785, což v podstatě znamená, že je to systém vzájemně kompatibilní. Tento systém reprezentují i registrované typy čipů pod komerčními názvy DATAMARS (Švýcarsko) a INDEXEL (Francie). Doporučeny jsou i výrobky firmy Texas Instruments (USA). Naproti tomu systém EURO I.D. Trovan není Komorou vet. lékařů pro psy a kočky doporučen.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2005 15:34
- Nahlásit

Eimy
Mému psovi odcestoval čip mezi přední nohy dolů.

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2005 16:11
- Nahlásit

teda lidi, vy mě děsíte, nakonec, až přijdu z práce začnu doma prohledávat psa, zda mu někam neodcestoval čip

Eimy
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2005 19:08
- Nahlásit

Mel
Tak ten článek jsem nečetla... Já nevim, jakej přesně psice čip měla, ten Trovan jsem našla,, když jsem hledala, jestli vůbec je možný, aby psice měla něco tk velkýho. Když jsem se potom koukala na stránky toho výrobce a ty čárový kódy, tak ty mám teda mnohem menší... Asi se budu muset doktorky zeptat jaký čipy vlastně používá, až tam příště pujdem

Rendy
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2005 17:58
- Nahlásit

My máme DATAMARS. Schválně ho doma změřím, jestli ho nahmatám. Když chci, tak ho nenajdu, ale když ho drbu na krku, tak ho najdu vždycky....
Koukala jsem na ty stránky, musel by mít 13 mm, což určitě nemá, je to takové malé zrnko rýže.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 09:16
- Nahlásit

Ahoj, chci se zeptat, kolik jste dávali za čipování pejsana?

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 09:18
- Nahlásit

WhiteWolf
Datamars - 550 Kč, Praha

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 09:22
- Nahlásit

fromeli
dík a kde v Praze?

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 09:28
- Nahlásit

V Hrusický na Spořilově, malá klinika WELL VET

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání