| Autor |
Zpráva |
žanda
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 08:37
- Nahlásit
Někdo tu už psal, když jeho pes tak divně občas "chrchlá"..co to je.....náš pesan to má a jednou za čas se mu stalo..........v noci mi začal toto dělat snad co hodinu, ráno taky..........kašel??? máte někdo zkušenost????co s tím?
Jen co budu moci dnes, jdeme na vete,ale nelíbí se mi to.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 08:42
- Nahlásit
žanda
Jak chrchlá? Jako když by chtěl něco vydávit?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 08:43
- Nahlásit
žanda
®onie to ma, ale fakt tak jednou za cas zacne chrochtat a jakoby se davit. kdyz to po pul minute rozdycha, je zase pak par dnu klid .... ze by se to casto vracelo v prubehu jednoho dne jsem u ni za ty tri roky nezazil ....
takze bych spis rekl, ze to bude neco jineho. neco muze mit treba zaskoceneho v krku, muze mit nekde v krku treba nejaky chlup, ktery sezral nebo tak. nebo klidne i nastydnuti a kasel ...
pockal bych den dva a kdyby to bylo furt dokola stejny, tak veterina ....
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 08:47
- Nahlásit
waldo,ano jako když nemůže popadnout dech a zárověn to vypadá,že něco vydáví- včera vyzvracel i trochu žluté pěny.
Jiříkovo-na občasné zachrchlání jsem zvyklá, už vím i jak mu pomoci,ale tohle se vrací . Za noc snad 10x. No ještě řeknu synovi-je s ním doma-aby se mu kouknul do krku baterkou,zda něco neuvidí..........chlup mě napadl taky,jelikož se neustále omejvá jako kočka....
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 08:51 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
žanda
To podle mě vypadá na virózu s kašlem, hodně se to přenáší jen dotykem, když si psi očuchávají čumák nebo olizují koutky tlamy. Teď je toho spousta. Jo a ten kašel právě vypadá, jako by chtěl pes něco vyzvracet, ale nemá co.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 08:52
- Nahlásit
žanda
hele,tohle m idělal Berry taky - byl to ten psincovej kašel neboco - jak byl oslabenej,tak mu to padalo celou noc a do toho chrchlal,kašlal dávil se - druhej den nám dal vet antibiotika a tejden léčba....to patro mu tehdá padalo dost často (fakt celou noc co chvíla) - ˇmy to měli teď v lednu..
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 08:54
- Nahlásit
Mar3
Jo, říká se tomu psincovej kašel, protože v psincích bylo hodně psů pohromadě a předali si to mezi sebou raz dva.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 08:55
- Nahlásit
mar 3 to jsi mě potěšila ) ale prosti psincovýmu kašli jsme očkovaný........no kdyby to byl jen kašel asi by to bylo dobrý...než něco horšího.....
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 08:55
- Nahlásit
žanda
Tohle přesně dělala moje dogina a byl to jen kašel. Kolikrát i vydávila bílou pěnu. Zkus nasadit jitrocelový sirup a vlažný lipový čaj. Aguna měla za tři dny pokoj... Podle tvého popisu to vypadá,jako u nás. Vypadalo to hrozivě, protože u toho vydávala šílené zvuky a já měla strach,že jí něco uvízlo v krku,ale byl to opravdu kašel...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 08:57
- Nahlásit
Frog
Mar3
Taky bych se vykašlal na antibiotika - na virózu? To se mi zdá, že chtěl pan vet vydělat korunky.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 08:59
- Nahlásit
Frog- jitrocelák jsem dala už ráno-tím jeden nic nepokazí.......jo zvuky děsný,což o zvuky-na jeho medvědí výkřiky jsem už zvyklá ),ale tohle jsem ještě u žádného hafíka neměla. Díky, čaj uvaříme. Taky jsem si říkala, co s mu tam v krku zašprajclo,ale bzhledem k tomu, že venku nic do tlamy nedá-nosí náhubek většinou- tak toto jsem si říkala bzude nějméně pravděpodobný-i když kdo ví co sebral doma ))
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 09:02
- Nahlásit
žanda
Jitrocelák je výborná medicínka psisku chutnala a fakt zabírá.Ještě mu dej do čaje med. Jak říkám Aguna měla po třech dnech pokoj...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 09:07
- Nahlásit
žanda
myslím, že je to kašel... Gary to měl taky, dávil se fakt hrozně, nevyspali jsme se ani jeden. Byli jsme u veta a ten mi řekl, že je to kašel, že psi takhle normálně kašlou... bylo to na podzim, jak řádil ten psincový kašel, takže jsme ho měli asi taky (to nevím jistě, páč jsme měli ještě úraz, takže jsme měli ATB tak jako tak). Doporučil mi jitrocelový sirup.
Teď už jsem zaslechla, že to řádí zase, takže je možný, že tvůj Garry to někde chytil...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 09:09
- Nahlásit
Walda
no my to měli víc , antibiotika se nasadit musely, páč jitrocelák+céčko nepomáhaly......když se mu to po 2 tejdnech vrátilo,tak už sme to doléčili jitrocelákem - předtím měl uplně rudej krk a nemoh ani polykat....
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 09:10
- Nahlásit
žanda
ale prosti psincovýmu kašli jsme očkovaný........
to my taky... prý to chytit pes normálně může, akorát má "lepší" průběh (si nedokážu představit, jak by to vypadalo, kdyby nebyl očkovaný)
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 09:11
- Nahlásit
mel- no taky musíme mít každý prd )) když měl kdysi laryngiditidu taky kašlal-ale uplně jinak, proto mě to trochu vyděsilo. Ještě že není doma sám....
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 09:24
- Nahlásit
žanda
taky musíme mít každý prd
potěším tě, nejste sami. teď jsme se tomu (snad) vyhnuli, protože hned, jak někdo zmínil, že někde řádí kašel, hned jsem naběhla do lékárny a zakoupila echinaceový sirup na posílení imunity a pili jsme ho s Garym oba a musím zaklepat ani jeho, ani mě nic neskolilo
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 09:38
- Nahlásit
Mel
si nedokážu představit, jak by to vypadalo, kdyby nebyl očkovaný
no to bysme se v tom Slavetine nevyspali vubec ....
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 09:40
- Nahlásit
žanda
myslíš že zrovna tohle plemeno trpí na měkké patro? To nevím nevím.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 09:42
- Nahlásit
mucholabko, to nevím, ale nemyslím si to.....ale on tak pochrchlává čas od času a vete mi řáíkal, že to měkkým patrem je.......ale vždy je to jednou za čas,ne denně 10x.....
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 09:46
- Nahlásit
Jako víš jak, nemyslím to zle. Ale někdy pejsek jednou zakašle a lidi už radostně prosedí celé dopoledne na veterině ve frontě...jak kdyby si nemohl od plic zachrchlat nebo pejska škrábe dupka, pojezdí po koberci...jak kdyby se jeho majitel nedrápal v oněch místech několikrát denně
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 09:53
- Nahlásit
Mucholabko, hihi -jasně chápu- nemám prvního psa a s dost věcma si poradit už umím -pokud to tedy jde.........chrchlal fakt tak, že vypadal, že to sním klepne...až k ránu se to zlepšovalo.....celou noc jsem mu přidržovala při kašli-pokud to tedy byl- hlavu výš,pak se to zastavilo,ani pít z misky mu nešlo,když byla na zemi,jak sklonil hlavu-opět ten chrchlot......
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 09:57
- Nahlásit
žanda
Hm, tak to bych na veterinu asi zašla, a držela ho v klidu a v teple, nic moc blbnutí venku. Možná bych mu dala i Mucosolvan, aby se mu lépe vykašlávaly hleny.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 10:04
- Nahlásit
Mukosolvan a cecko nam doporucil vet , kdyz tohle mela Daisa a rikal, ze pri zhorseni mame hned mazat na veterinu....
|
Dante
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 10:10
- Nahlásit
Je taky dobré vědět, že pokud byl pes proti něčemu očkovaný, tak ještě neznamená, že je i imunní. V imunologii jsme se učili, že zhruba ve 20 % očkování z nějakého důvodu selže - což je dost vysoké číslo. Psincový kašel taky způsobuje celá řada virů a bakterií a v každé vakcíně nemusé být všecko. Na suchý kašel je dobré ACC - naředí hlen a s pomocí Mucosolvanu to pes dobře vykašle a uleví se mu. Dává se 100 mg sáček ACC na 10 kg psa 3 x denně. U Mucosolvanu dávkování pro psy nevím, dala bych asi jako pro dítě.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 10:12
- Nahlásit
Dante
Dala bych asi dvakrát 3 ml, u jejího psa.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 10:14
- Nahlásit
Děkuji vám všem za rady, vete je tam až od jedné, tak že bud tam posype syn,nebo já hned po práci,mám dneska krátkou.....víkend je dlouhý a já se nebudu dívat na to, jak mu není hej.
|
Dante
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 12:22
- Nahlásit
Jasně, máš pravdu, bude víkend. A jestli má zvýšenou teplotu, tak tam budou ty antibiotika namístě. Ale jestli má opravdu prodloužené patro a teď mu to začalo intenzívně vadit, tak pomůže jedině operace - plastika měkkého patra.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 13:54
- Nahlásit
žanda
nechci tě strašit, ale mohlo by to mít spojitost s uvíznutím něčeho v jícnu...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 13:58
- Nahlásit
podle té žluté pěny...
|