Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Krivanie po istej dobe
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Bela
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2007 20:37
- Nahlásit

pigie
kedze nie som odbornicka, predavam len ako som kupila , ale vacsinou sa pise o vyssich davkach C-ka - okolo 1000mg, aj zdravym psom. napr. TU

o artritide a vitamine C si mozes precitat TU

jeje
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2007 21:10
- Nahlásit

Bela, ester C som skusal a na zapaly klbov je nanic, ako som si aj overil. Na Slovensko sa prestal dovazat.

No a k tym megadavkam, podla mna to len ohrozuje zdravie psa, iny efekt to nema. Aj u ludi je max. pripustna davka.

Davkovanie treba zobrat z nejakeho veterinarneho zdroja, nie od chovatelov, co cpu psov megadavkami vsakovakych vitaminov od narodenia.

Bela
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2007 21:18 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

jeje

ved ja to ani nejako nepretlacam a kdeze nie som odbornicka, tak nemam na to ani nijaky dovod, preto aj pisem, ze predavam, len ako som kupila.
Ale kedze sa tato info vyskytuje dost casto, tak ju proste posuvam dalej. Moja skusenost je - cim viac info clovek ma, tym lepsie sa dokaze zorientovat
navyse, pokial viem, vitamimon C sa neda predavkovat, a telo vyluci to, co nezuzitkuje - aspon take su vysledky vyskumov u ludi

co da tyka tych chovatelov - mas aj nemas pravdu, castokrat dlhorocny chovatel, ktoremu zalezi na kvalite odchovov a zdravi psov, vie niektore veci lepsie, ako veterinari.
Specialne co sa tyka vyzivy a specialne u nas - minimalne na SK

pigie
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2007 08:43 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Hej, mame taky troj cyklus, striedam Alavis, Chondrosulf a Proenzi. Myslim, ze to striedanie mu neublizi. Co sa tyka kupania v studenej vode, viem, ze mu neprospieva, to je jasne. Na druhu stranu uz mam tiky tomu psovi dopriat to, po com tuzi. Radsej nech mi zije 5 rokov plnohodnotne ako 7 rokov s obmedzenim, na ktore sa neda pozerat. Pre neho je voda zivot i smrt. Samozrejme, ze som kupanie v zime obmedzila, ale vidim, ake to ma dosledky. Ak je cca nad 10 stupnov tak uz pustam psa do vody, pretoze je to jedine co mozem pre jeho radost spravit. U neho plati rovnica Voda > Harava fena. Co je dokonca nezvyk aj pri tychto psoch.

Vitamin C prave kvoli tomu vylucovaniu nepotrebujem precpavat. Pes si Vitamin C je schopny vyrabat sam. Preto ho nepotrebuje v mega davkach. Ked uz bude zle, aj mega davky vyskusam. Ale zatial zdravy rozum vravi, ze nie. Aj ja ked som chora si radsej dam 100mg 5x za den ako 5x500mg. A este nieco, ak sa predavkujete vitaminom C, tak je to podobne ako s vela liekmi, moze vas prehnat. Telo si nevie s odburavanim rychlo poradit, tak sup s tym von. Bohuzial mam skusenosti, obcas som musela sa predavkovat istymi liekmi, mam sama velke problemy s klbami (bolestive zapaly klbov, ktore mi znemoznovali chodit) a poznam tie stavy, ked hladina lieku v krvi dosiahne kriticku hladinu. Takze ani to predavkovanie vitaminom C nie je uplne neskodne, ak nechces stravit den na zachode

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání