Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Krivanie po istej dobe
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
pigie
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 02:54 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Mam na vas taku otazku. Ako isto skoro vsetci viete, moj pes je postihnuty tazkou DBK i DLK. Problemy sme mali vzdy len s prednymi nohami. Krivat obcas zakrivka nejake dni, ale nedalo by sa povedat, ze by ustavicne krival, to skoncilo asi tak v roku. Odvtedy sustavne krivanie som nepozorovala. V poslednej dobe vsak uz zacinam mat trochu obavy. Pes zacne krivat po istej vzdialenosti na prechadzke. A nie malo, ale velmi vyrazne. V podstate z nicoho nic. Stava sa to po priblizne rovnakej prechodenej vzdialenosti. Nemam odhad, ale tipnem tak 2-3km. Pes dokriva az domov, snazim sa ho krotit, ale klusa si spokojne dalej, aj ked mam pocit, ze uz viac sa krivat ani neda. Pes po oddychu to rozchodi, krivanie skoro nebadat, aj ked moje skusene oko pozna, ze to obvykle krivkanie tam je (uplne nebadane s ktorym zijeme). Co to moze byt? Nemate niekto podobnu skusenost? Uz to trva treti den. K veterinarovi ideme o dva tyzdne na preockovanie, neviem, ci mam cakat tak dlho alebo radsej s nim ist na kratke vychadzky a pozorovat, co sa stane. Hlavne netusim, preco sa rozkriva az po dobe a az tak vyrazne? Nech dumam, ako dumam, nic mi nechodi na mysel...

Bela
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 07:57
- Nahlásit

pigie
tazko radit takto na dialku cez net, ale nemohol napriklad nejako zle doskocit pri hre, alebo si to nejako natiahnut-presilit? U neho rastove veci uz asi neprichadzaju do uvahy. Este to moze byt artritida z tej dysplazky
Kriva na jednu alebo obe packy?

Polutuj ho aj za mna

pigie
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 08:02
- Nahlásit

Bela
Mohol vsetko. Ale neviem, preco zrazu zacne po polhodine krivat. To mi prave nejde do hlavy. Keby ju mal nejak poskodenu, tak by mal krivat stale... Artiridu ma, ale takto sa doteraz neprejavovala. Bud krival cely den, alebo vobec...

Len jedna a dost vyrazne. Na tej ma horsie rameno ako laket...

A dik, odovzdam

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 08:02
- Nahlásit

pigie
To je mi líto, chudáček Hugo. Já tedy nevím, co by to mohlo být, ale po svých zkušenostech bych radila, jakmile pes kulhá a ani po několika dnech se to nelepší, tak jít k dobrému ortopedovi na rentgen.

Jandula
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 08:03
- Nahlásit

pigie
Sára si v létě takhle blbě při hře pochroumala ten svůj horší loket, vypadalo to podobně, nic, po námaze kulhání, po týdnu klidovýho režimu a rimadylu to přešlo...

Teď jsem nasadila nový tablety na klouby a prý jsou dobrý, říkala Jumi, že jejímu Thorinovi to dost pomohlo. Nechceš mu taky zkusit vyměnit tablety? Je to Celadrin...

pigie
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 08:05
- Nahlásit

Jandula
Dik za info. Teraz mam este stale zasobu Alavisu, ale porozmyslam nad zmenou.

Maya
No hej, len to bude tazke. Nas ortoped s ktorym sme konzultovali bohuzial minuly rok zomrel Takze nas caka este vyber dalsieho...

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 08:18
- Nahlásit

pigie
Tak to ti nezávidím, vybírat dobrého veta je fakt něco.
Jandula
Kde se koupí ten Celadrin?

Bela
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 08:20
- Nahlásit

Bela
moj krpaty krival na jesen na prednu packu a tiez sa to prejavovalo vzdy az po nejakej chvili prechadzky - klb mal aj bolestivy na dotyk. Zrejme nejako zle skocil. Ale vyzeralo to dost hrozivo. Dostal injekciu abt, a klop, klop, klop, onedlho mu to preslo...
tak drzime palce!

Jandula
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 08:21
- Nahlásit

Maya
V lékárné, je to lidský preparát a stojí cca 460 Kč. Jumi dává Thorinovi jednu tabletu, já Sáře půlku... Což je pro mě při srovnání s GAG tabletama docela úspora...

Bela
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 08:21
- Nahlásit

Jandula
Celadrin je chonroprotektivum?

ja krpcovi davam na klby humanne lieciva - vyjdu lacnejsie

Jandula
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 08:24
- Nahlásit

Bela
tady máš info, nejsem odborník

http://www.lekarna.cz/p/potravni-doplnky/celadrin- barny-s-max-glukosamin-sulfat/

Smečka
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 08:33
- Nahlásit

ja krpcovi davam na klby humanne lieciva - vyjdu lacnejsieBela
Souhlas.
Mám dobré zkušenosti s Proenzi.Pokud pes trpí dlouhodobě bolestivostí pohybového aparátu,je dobré přidat např.Rimadyl.

Bela
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 08:38
- Nahlásit

Smečka
to vies, som lakoma luteranka
ale vazne: aj vetoch mi to poradil, ze zlozenim je to to iste, akurat tie veterinarne vyjdu bohvie preco drahsie
Rimadyl je proti bolesti, ze? Dostat normalne na volno?

Jandula
diki

pigie
ohladne toho ortopeda som ti hodila odkaz na webstranku

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 08:42
- Nahlásit

Jandula
Je to o něco levnější než Alavis. Proč ty dáváš půlku a Jumi celý? Máte stejného psa, nebo ne? Myslím jako stejně velkého.

slony
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 08:49
- Nahlásit

Bela
tie veterinarne vyjdu bohvie preco drahsie
a) na rozdiel od humanitarnych, pokial viem, tak veterinarne nemaju statom definovane cenovene stropy a ze farmaceutika patria medzi najziskovejsie komody je obecne zname
b) ludia su do svojich milacikov ochotni vrazit viac ako do seba

Jandula
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 08:54
- Nahlásit

Maya
Thorin od Jumi má ke 40 kg a Sára má lehce přes dvacet... tak jsem najela na půlku a uvidím, kdyžtak mohu zvýšit...

Smečka
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 08:55
- Nahlásit

Rimadyl je proti bolesti, ze? Dostat normalne na volno?Bela
Pokud vím,tak volně ne.Zabírá ale dobře.Svého starého NO jsem na něm držela v pohybu do 15 let.
V tom Proenzi je také nějaká složka proti zánětu a bolesti.

Smečka
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 08:56
- Nahlásit

Rmadyl je veterinární lék.

jajinax
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 11:50
- Nahlásit

A co Celadrink přímo pro psy??? http://www.alavis-celadrin.cz/ Myslíte, že to bude podobný??? Nemám s tím zkušenosti, takže nevím, fenka bere Alavis, poslední dobou se mi zdá, že se taky trošku zhoršila...

Jandula
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 12:34
- Nahlásit

jajinax
je tam větší dávkování, tudíž myslím, že když tohle balení stojí 425 Kč a pro psa střední velikosti se mají dávat 2 tablety, tak je levnější, když za 460 Kč koupím v lékárně lidský a dávám půl tablety...

Jinak nevím...

pigie
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 15:57
- Nahlásit

Diky moc za odpovede. Hugo je inac tiez na ludskych chondroprotektivach, len ich z casu na cas menim, preto teraz alavis.
Bela
Dik za tip na ortopeda. A nebooooj, na dog.sk tvoj nick poznam

Bela
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 16:48
- Nahlásit

pigie
tak, a moje utajenie je v haji!

pigie
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 17:16
- Nahlásit

Bela
A vies, ze uz davnejsie som sa chcela spytat na dovod inych nickov?

Bela
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 17:19 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

pigie
to je len take moje rozdvojenie, alebo rozniekolkonasobenie, osobnosti

teda, okrem toho utajenia, samozrejme

Bela
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2007 09:50
- Nahlásit

pigie
prave som si precitala, ze jednym z priznakov lymskej boreliozy je aj krivanie. Ale Hugo uz je zaockovany, vsak?

pigie
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2007 11:33 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Bela
Jezis Bela nestras, to ma vobec nenapadlo! Ale ine priznaky nema... Je zaockovany, ale nie preockovany. K vetovi mame ist cca za 10 dni na preockovanie. Inak, zkratila som vychadzky a prestal krivat Vypada to kruto na artrozu
Ako prestal plavat posledne dva mesiace, kondicka mu sla prudko dolu. Az neuveritelne. Pred tyzdnom, dvoma, ked tu bolo tak teplo a pekne som ho pustila zaplavat a zadok mu zas siel prudko ku dnu... Chodenie sa zda, ze mu zjavne neprospieva... No, nic, pokonzultujem z vetom, aj moznost borelie. Dik.

Bela
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2007 11:42
- Nahlásit

pigie
jooj, tak to tiez neni bohvie co

citala som minule o vybornych vysledkoch s vysokymi davkami vitaminu C u psov s artitidou , mozno by stalo zato to skusit.

a navar mu huspeninku z bravcovych noziciek

jeje
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2007 18:30
- Nahlásit

Pigie, k tomu Alavisu mu pridaj 100mg Celaskonu, obycajneho, velke davky nemaju zmysel a nemusia byt bezpecne:

http://www.lekarna.cz/p/leky-volne-prodejne/celask on-tablety-100mg-40x100mg-tablety/

a obmedz mu vychadzky, kym to neprejde.

pigie
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2007 18:39
- Nahlásit

Bela
jeje

Jo, dik za rady. Celaskon dostal, 100mg, ja vacsie ani nepouzivam, cize ani pes Zda sa, ze obmedzenie vychadzok proste pomohlo. Prisli sme domov skor, ako by zacal krivat a zda sa, ze je to zase v normale. Myslite, ze je to pocasim, alebo nadobro nase dlhe prechadzky skoncili ? Dva dni som skratila vychadzky, dva dni nekriva...

jeje
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2007 20:29
- Nahlásit

Myslim zo dovodom krivania je zapal, ten zasa poskodzuje klby, takze by som mu dal tyzden, dva, pauzu a dietku. Iste je dolezita hmotnost a kondicia, ale ta, az ked sa to skludni.
Ak vyminies Alavis, skus kupit Proenzi 3 - ten isty vyrobca (komponentov), vyssia kvalita - humanna, nizsia cena a navyse dalsia protizapalova zlozka MSM. C-cko mu nechaj, chlad aj studena voda mu skodi, to podnecuje zapal. To co tu bolo spomenute nepoznam a nemam rad lieky/doplnky s nezverejnenym zlozenim. Prognoza je vzdy neista - je to degenerativne ochorenie, ale myslim ze si vychadzok este uzijete habadej a nemusi sa to ani dlhsiu dobu zhorsovat.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání