Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / čištění zubů
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Bela
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 12:19
- Nahlásit

Terri
kto toto pise?
hmm, je to zaujimave, lebo ja som zase hodne citala hlavne u "barfistov", ze prave okusovanie kosti ma velmi priaznivy vplyv na stav psieho chrupu.

Terri
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 12:53
- Nahlásit

Bela
Já to právě taky četla, navíc lidi, co dávají kosti, tak většinou říkají, že jsou zuby ok a kámen zmizel...
kto toto pise?
Mel (cituje)

Jinak náš první pes byl celý život na granulích, navíc pěkném šrotě - věděli jsme houby. A zuby měl nádherné. A teď můj pesa kámen má...

Mel
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 13:15
- Nahlásit

Bela
teď to vyšlo v časopise Pes přítel člověka...

wami
Terri
já si taky myslím, že buď k tomu pes sklony má nebo nemá.... ale zase kdyby můj pes k tomu sklony měl, tak spíš asi čistím zuby jako prevenci než pak odstraňovat (ať už kostma nebo u veta)..

wami
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 13:35
- Nahlásit

Mel
tak spíš asi čistím zuby jako prevenci než pak odstraňovat
problem je, ze kdyz krmim nativne, nemam CO odstranovat. Kosti jsou prirozenou soucasti stravy, takze proti zubnimu kameni funguji tak nejak preventivne...

Mala by k tomu mozna sklony mela, soude podle toho, jak vypadaly jeji zuby, kdyz k nam prisla. Ale problemy mizi - a ja si fakt myslim, ze na to ma vliv i to skrmovani kosti...

Mel
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 13:58
- Nahlásit

wami
no nevim, já mám nějak pocit, že zubní kámen se tvoří, když na zubech zůstává ten plak, ne? Proto mi přijde to čištění zubů jako prevence, když už pes bude mít zubní kámen, kartáček a pasta to neodstraní, to bych asi spíš uvěřila těm kostem...

wami
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 14:04
- Nahlásit

Mel
Proto mi přijde to čištění zubů jako prevence, když už pes bude mít zubní kámen, kartáček a pasta to neodstraní, to bych asi spíš uvěřila těm kostem...
Jo, a proto kdyz davas kosti prubezne, nema se co usadit (tak, jako kosti odrhnou kamen, odrhnou i ten plak)...

Ja si nemuzu pomoct, ale prijde mi to trochu jak zhovadilost, cistit psovi zuby... Zas ale chapu, ze kdyz ma pes problemy, tak se tonouci i stebla chyta a dela, co muze...

fromeli
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 14:17
- Nahlásit

Tak ten co hovoří v PPČ je MVDr. Zbyněk Lonský.

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 14:55 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Taky jsem v zivote nikdy psiskum zubiska necistila, i 10ti letej dedek mel zuby sice obrouseny, ale bez kamene, cisty. Nase skorem 7 leta cubajzna ma zubiska taky krasavy, ale jedna se o velky plemeno. Davam pravidelne kosti, tvrdej chleba.
Naopak treba u mensich psu to byva dost problem, znam par lidi s josefcikama, pudlama - a tem se zubni kamen dela tak nejak porad. At si psici zuzlaji ruzne kosti nebo ne, proste se jim ten hnus tvori - to pak asi pomuze opravdu jen "trojnasobna profilaxe"...

Bela
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 15:04
- Nahlásit

Fifi
je mozne , ze niektore plemena maju k tvorbe kamena vacsi sklon? ja poznam niekolkov jazvecikov co maju taketo problemy...

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 15:11 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Bela
je mozne , ze niektore plemena maju k tvorbe kamena vacsi sklon?
Ano, podle meho to mozne je. Ale proc, to opravdu netusim... Znamych jezevcice, uz nebostik, byla krmena granulemi plus co od stolu upadlo apod.. Zubni kamen mela hrozivy, nekolikrat ji tesaky vet musel cistit. Ted maji mladou trpaslici jezevcici, je na mase, zuzla kosti, a stejne se ji kamen tvori.. Takze urcita predispozice u malych plemen urcite je.

Gina3
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 17:20
- Nahlásit

MORIE

Jo, jo jenom ji tu Virbac pastu natřu na zuby a je to.Je tam hodně enzymů, které působí na plak a bakterie.
Samozřejmě, že když použiješ kartáček, tak ten efekt bude o něco lepší, protože působíš i mechanicky.

kiwikik
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 18:56
- Nahlásit

wami
no jo protože máš velikýho psa, já si taky nikdy nemyslela že budu psovi čistit zuby ale raději čistit než aby měl zubní kámen a záněty.

wami
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 19:06
- Nahlásit

kiwikik
meli jsme i fenku krizenku, velikosti odhadem tak seltie... Umrela ve 14 a i tou dobou veterinar obdivoval jeji zuby (bez kamene)...

Pravda, tim se nam problemovi psi zuzuji na miniaturni, a tam uz spatne zuby asi budou dani toho, ze ta velikost je prece jen trosku proti prirode...

Ale jak uz jsem psala vyse - chapu, ze kdyz ma pes problemy, tak se tonouci i stebla chyta a snazi se pro to delat prvni posledni, ja bych taky asi zkusila kdeco...

kiwikik
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 19:14
- Nahlásit

wami
je to asi geneticky dáno. zítra skočíme do zveráku a uvidíme co objevíme.

Olina
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 21:18
- Nahlásit

aren
Mně to moc drahý nepřišlo, myslím tak pět-šest stovek

Tak to se nedivím...U našeho veta nechala známá odstraňovat zubní kámen jokšírovi a platila přes 2.000,-!!! Já prostě koupím srpek a začnem. Nechci mít u svodu poznámku "zubní kámen".

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání